ząbków czosnku sól ziołowa w młynku Prymat 2 ziarenka pieprzu kawałeczek czerwonej wstążeczki forma do masła Kurczak Wykonanie: Masło wykładamy do miseczki, czosnek obieramy i siekamy albo przeciskamy przez praskę i wrzucamy do masła, dodajemy sól ziołową Prymat i wszystko razem musimy dokładnie wymieszać. Ja użyłam do tego widelca, a na koniec pomagałam sobie dłonią. Wymieszane masło umieszczamy w foremce
Blondynka Gotujerzepakowy musztarda Dijon Kamis ketchup kilka kromek chleba kilka gałązek świeżego tymianku Wykonanie: Wlewamy trochę oleju do miski, do którego wsypujemy majeranek suszony, przyprawę do grilla i przeciśnięte przez praskę czosnek. DO tej naszej marynaty wkładamy pokrojony w 0,5 cm plastry boczek i odstawiamy na godzinkę, dwie, lub na całą noc. Wszystko zależy kiedy się zabraliśmy za to danie
Blondynka Gotujesię lepiej trzymały, spinamy wykałaczkami. Smażymy.Sos: pomidory obieramy ze skórki, wrzucamy pokrojone do garnka i dusimy. Resztę papryki kroimy w paski i dorzucamy do pomidorów. Czosnek przeciskamy przez praskę i wrzucamy do sosu. Gdy warzywa zmiękną, dodajemy przecier i doprowadzamy do wrzenia. Do sosu wkładamy roladki i dusimy około 1 godziny. Na koniec doprawiamy ulubionymi przyprawami i gotowe ;)Jeśli
Czerwona Porzeczka