laurowe, ziele angielskie oraz sól, zalać 1 litrem wody, zagotować. W międzyczasie pokroić cebulę w piórka i podsmażyć na oliwię z dodatkiem soli, pod koniec smażenia dodać wyciśnięty przez praskę czosnek (trzeba pamiętać, żeby nie smażyć czosnku zbyt długo bo zrobi się gorzki). Gdy woda w garnku zacznie się gotować dodać kostkę rosołową. Gotować aż marchewka zrobi się miękka, następnie
Zgrabne Gotowaniedodatkiem soli. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zrumienić na oliwie z oliwek z dodatkiem szczypty soli i pieprzu. Ugotowane ziemniaki odstawić do ostygnięcia. Następnie przecisnąć je przez praskę do ziemniaków lub zmiażdżyć tłuczkiem albo widelcem. To samo zrobić w twarogiem. Wszystkie składniki na farsz wymieszać ze sobą i doprawić solą i pieprzem. Nie żałujcie sobie przypraw, szczególnie pieprzu! Teraz
Zgrabne Gotowaniepapierem do pieczenia. W pierwszej kolejności przygotowałam mus truskawkowy. Truskawki wyłożyłam do rondelka, zasypałam cukrem i podgrzewałam na gazie około 15 minut. Po tym czasie całe truskawki przecisnęłam przez praskę do drugiego rondelka i podgrzewałam jeszcze chwilkę. Zestawiłam z ognia i zabrałam się za przygotowywanie spodu brownie. Spód brownie: Piekarnik nagrzałam do 175 stopni. Połamaną na kosteczki czekoladę i masło
Blondynka Gotujeząbków czosnku sól ziołowa w młynku Prymat 2 ziarenka pieprzu kawałeczek czerwonej wstążeczki forma do masła Kurczak Wykonanie: Masło wykładamy do miseczki, czosnek obieramy i siekamy albo przeciskamy przez praskę i wrzucamy do masła, dodajemy sól ziołową Prymat i wszystko razem musimy dokładnie wymieszać. Ja użyłam do tego widelca, a na koniec pomagałam sobie dłonią. Wymieszane masło umieszczamy w foremce
Blondynka Gotujerzepakowy musztarda Dijon Kamis ketchup kilka kromek chleba kilka gałązek świeżego tymianku Wykonanie: Wlewamy trochę oleju do miski, do którego wsypujemy majeranek suszony, przyprawę do grilla i przeciśnięte przez praskę czosnek. DO tej naszej marynaty wkładamy pokrojony w 0,5 cm plastry boczek i odstawiamy na godzinkę, dwie, lub na całą noc. Wszystko zależy kiedy się zabraliśmy za to danie
Blondynka Gotujesię lepiej trzymały, spinamy wykałaczkami. Smażymy.Sos: pomidory obieramy ze skórki, wrzucamy pokrojone do garnka i dusimy. Resztę papryki kroimy w paski i dorzucamy do pomidorów. Czosnek przeciskamy przez praskę i wrzucamy do sosu. Gdy warzywa zmiękną, dodajemy przecier i doprowadzamy do wrzenia. Do sosu wkładamy roladki i dusimy około 1 godziny. Na koniec doprawiamy ulubionymi przyprawami i gotowe ;)Jeśli
Czerwona Porzeczka