Patak’s Polska . Przygotujcie lunchboxa do pracy z ulubionym produktem Patak’s, wstawcie zdjęcie potrawy na swój Instagram z oznaczeniem @pataks_polska i hasztagiem #lunchboxpataks. Na zwycięzców czekają vouchery do Home&You o wartości 1000 zł kanapki z kurczakiem Przygotowanie : 20 minut Ilość porcji: 2-3 Składniki: – 1 pierś z kurczaka – 2 łyżki pasty Mild Curry
nietylkopasta.plSą takie urządzenia, które od dawna chciałam mieć. Jednym z takich urządzeń była frytkownica beztłuszczowa. Ale nie dlatego, że modna, że
Kolorowy PrzepisownikUdka z kurczaka -nowy,efektowny przepis Jeśli znudziło się wam podawanie udek z kurczaka ciągle w ten sam sposób to zobaczcie ten przepis. Udka prezentują się
zielonacukinkachwilą upiekłam chleb i tartę. Tarta z feta serem to nieodzowne danie na wielkanocnym stole. Jest to potrawa, którą można przyrządzić wcześniej. Tartę można zamrozić i odgrzać w piekarniku lub mikrofalówce. Na święta wybieram tarty bezmięsne, bo świetnie pasują do pieczonego kurczaka lub wędliny na zimno. Poza tym tarta z feta jest tak pożywna, że można ją jeść
codojedzeniaCo zrobić z piersi z kurczaka? Kotlety, grillować, roladki – wszystko wydaje się nudne, to już było, na to nie mam ochoty. Jak dla mnie curry to
wysmienityTo jest druga wersja tych klopsów. Mam już wystawione gotowane w sosie, teraz są smażone. Pyszne klopsiki. Można te klopsy upiec w piekarniku wtedy będzie wersja
Kuchnia Pokoleńjaśminowy Wykonanie: – Na oliwie podsmażyć pastę curry, dodać piersi kurczaka pokrojone w kostkę i przesmażyć. – Zalać mlekiem kokosowym, odparować trochę i doprawić solą i pieprzem. – Cukinię i paprykę pokroić w kostkę, dodać do potrawy i poddusić całość około 4 minut. – Wymieszać z natką pietruszki
To co kochamlubią zapachu i smaku tradycyjnych flaków może to być dobra alternatywa. Na nadchodzące święta potrawa idealna 👌 Można przygotować dwa dni wcześniej i wtedy jest najlepsza, później wystarczy tylko podgrzać. Polecam ! Składniki: -1 kg żołądków drobiowych -1 ćwiartka z kurczaka lub 2 udka bez skóry -warzywa:1 marchewka, 2 pietruszki, pół selera, zielona część pora, 1 cebula
Kulinarne przemysleniakoksowy na patelni i delikatnie podsmaż posiekaną cebulę z czosnkiem. Następnie wrzuć pokrojonego w kostkę kurczaka oraz przyprawy. Podsmaż 1 minutę. Całość zalej zmiksowanymi pomidorami oraz mleczkiem kokosowym. Smaż na pełnej mocy, aby odparować nadmiar wody i naturalnie zagęścić potrawę. Gotową potrawę podawaj z ugotowanym ryżem
Zdrowie na języku :PSkładniki: 650 g mięsa z kurczaka, pozostałego z gotowania rosołu (waga samego ugotowanego mięsa, po oczyszczeniu z kości i skór); 100 g włoszczyzny ugotowanej w rosole
Gospodyni Miejskapotraw i wzmaga apetyt, najczęściej używane jako dodatek do mięsa w połączeniu z oregano. Doskonały do potraw z białej fasoli z czosnkiem. Często łaczony jest z ciężkimi zupami, ostrymi sosami. Tymianek cytrynowy doskonale łączy się z rybami i daniami z kurczaka
Moja smaczna kuchniaPysznie podany, aromatyczny kurczak z grzybami. Część grzybów to grzyby leśne a część to malutkie pieczarki takie jak do marynowania. Dodatkowo ryż na sypko i danie
Moje Małe CzarowanieCzasem nie ma się ochoty na treściwy obiad- wtedy zawsze jest dobra sałatka. Trochę kurczaka pyszne warzywka, chrupiące nasiona słonecznika i uczta gotowa! SKŁADNIKI: pierś z
Kuchnia BeatySkładniki: * 1 kg mięsa mielonego wieprzowego * 50 dag piersi z kurczaka * 3 jajka * 3 bułki * 4 garście szpinaku * 3 cebule * 4 ząbki czosnku * 1 laska kiełbasy
Pobite gary BarbaryPysznie, zdrowo, kolorowo! Naprawdę warte polecenia danie! Złocisty, soczysty kurczak, pieczony z pieczarkami, cebulką, marchewką. Jak dla nas REWELACJA! Składniki
Rozpustne gotowanieDusić 5 minut. Pataty pokroić w dużą kostkę. Kurczaka pokroić na mniejsze kawałki z kośćmi. Pataty i kurczaka dodać do sosu i dusić na małym ogniu 30 minut. Jeśli sosu jest mało, można podlać wodą. Jeśli mięso i ziemniaki będą miękkie potrawa jest gotowa. Gulasz posypać świeżą kolendrą. Podawać z ryżem
Eksperyment sobotniminut na dość sporym ogniu. Dodajemy curry. Teraz czas na pomidory, wrzucamy je na patelnię do kurczaka i gotujemy wszystko przez około 20-30 minut tak aby wszystkie smaki się połączyły. Po tym czasie można dodać cukru do smaku jeśli potrawa tego potrzebuje, natomiast jeśli pomidory były bardzo słodkie można pominąć ten krok. Ja moje curry podaję z ryżem
Mango Papajawarzywami:) Poszperałem trochę w internecie, sprawdziłem zawartość lodówki i zdecydowałem się na risotto ze szpinakiem i kurczakiem. Zakupiłem specjalny ryż (taki okrągły) i przystąpiłem do gotowania. Do risotto wybrałem białe wino Celebro France www.facebook.com/KlubCelebro . Doskonale pasowało do tej potrawy i z trudem udało mi się ocalić trochę do zrobienia zdjęcia:) Czytaj dalej
Gotuj z Misiemrównież w kostkę kurczaka i chwilę obsmażamy, ale tylko tyle, żeby zrobił się z wierzchu biały. W tym czasie musimy sparzyć, obrać ze skórki i drobno pokroić pomidory. Kiedy kurczak zbieleje, dodajemy pomidory i koncentrat pomidorowy, a następnie śmietankę oraz trochę wody, tyle żeby zakryła wszystkie składniki. Dodajemy cukier oraz przyprawy, a także posiekaną natkę (o czym ja dzisiaj zapomniałam(...)żałować, jest zdrowa i potrafi fajnie wzbogacić smak potrawy. Dzisiejszy makaron robię czasami tylko z solą, pieprzem i odrobiną cukru. To już zależy od mojego nastroju, ale prawdę mówiąc, to taki bez ziół jest chyba moim faworytem. Gdy dodamy wszystkie przyprawy, dusimy całość aż kurczak będzie mięciuteńki. Teraz możemy zagęścić sos mąką lub go odrobinę odparować. Sos podajemy
Ratunku obiadNie lubię zmywać i dlatego cieszą mnie dania albo już same pomysły na gotowanie jednej potrawy w jednym garnku. Bez używania patelni do podsmażenia czegoś
Smaczna Pyzajuż pewnie niejednokrotnie pisałam uwielbiam kuchnię indyjską i bardzo lubię przygotowywać wszelkiego rodzaju potrawy z tego regionu, szczególnie jednak curry. Staram się dojść do perfekcji, aby moje dania przypominały te jedzone w restauracjach czy take-awayach (na wynos) przygotowywane przez rodowitych mieszkańców tamtych regionów. To jednak jest trudne, bo przecież żaden z kucharzy nie podzieli się swoją tajemną wiedzą(...)muszę przyznać, że smakuje zupełnie inaczej, lepiej. Wydawałoby się, że to tylko szczegół w smażeniu cebuli i przypraw, jednak różnica w smaku jest kolosalna! dwie piersi z kurczaka szklanka wody 2 cebule 2 łyżeczki startego imbiru 2 łyżeczki przeciśniętego czosnku 1 łyżeczka kurkumy 4 łyżeczki delikatnej przyprawy curry 2 łyżeczki osrtej papryki w proszku 2 łyżeczki przyprawy garam masala
Codzienne Gotowanieczego przygotowanie nie zajmie wiele czasu? Oto makaron z kurczakiem w sosie śmietanowo-brokułowym. Kulinarna gratka dla wszystkich, którzy lubią brokułowy posmak w połączeniu z mięsem. To danie po prostu rozpływa się w ustach. To także świetny sposób na przemycenie warzyw do diety dzieci, które bardo często nie lubią brokułów. Potrawa jest sycąca, pachnąca przyprawami i jakby wielosmakowa. Prawdziwa uczta
KulinarneImpresje.plszczególnie jeśli dodacie do nich kilka kolorowych warzyw, jakieś strączki czy pierś z kurczaka i polejecie aromatycznym dressingiem. Skorzystajcie z moich pomysłów na proste sałatki - z kukurydzą i pieczonych kurczakiem (lub czerwoną fasolą w wersji wege), z ciecierzycą i suszonymi pomidorami oraz z pomidorem, ziołami i serkiem wiejskim. A co zrobić, jeśli nie macie czasu na gotowanie kaszy(...)podgrzać, wykorzystać jako dodatek do obiadu lub jako bazę do różnych zdrowych potraw. Choćby sprawdźcie moje przepisy na szybkie kotlety i ekspresowe kaszotto. Rice & More 90 sek. szukajcie w sklepach Carrefour, Żabka oraz we Frisco. Sałatka z kaszą, kukurydzą i pieczonym kurczakiem Składniki / na 2 porcje: 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1/4 łyżeczki słodkiej
Chilli Czosnek i OliwaTajine z baraniny Przysmak prosto z Maroko Składniki: 1.kg baraniny (możemy wybrać 4ćwiartki z kurczaka albo 1 kg jagnięciny ) 2 cebule 5-7 ząbków czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek ,albo oleju roślinnego 1 kg. dużych Ziemniaków 250g. Zielonego groszku 1 lyżka turmerik-u 1 łyżka imbiru(...)robimy nasze danie łącznie z sosem bedzie miało inny kolor. *Do tej potrawy w Maroku używa się specjalnych glinianych stożkowych garnków i gotuje się to danie około 3 godzin na wolnym ogniu. MY POTRZEBUJEMY NATOMIAST DUŻEGO GARNKA Z PRZYKRYWKA. SPOSÓB; Do kurczaka: Zioła (pietruszka i kolendra) siekamy drobno Kroimy drobno czosnek i mieszamy wszytko razem
Viola cooks with passionteż tak macie, że pomimo otwartości na kuchenne nowości, pewne smaki po prostu z automatu przypisujecie danemu rodzajowi potraw lub wręcz konkretnemu daniu? Ja i owszem i niektórych skojarzeń niezwykle trudno mi się pozbyć. Choć może nie o samo pozbycie tutaj chodzi, a o próbowanie danego składnika w innej odsłonie. Takim zaklętym produktem jest dla mnie mięta. Zawsze(...)nikłych, niemal niezauważalnych ilościach. A czy z mięty można zrobić bohaterkę wytrawnego dania? Otóż można, a na dowód tego, mam dla Was poniższy przepis. Trzy główne składniki, makaron, kurczak i zielony groszek, ale królową jest mięta. Polecam! Poznaj recepturę
Pichceniomaniaprzetestuję wszechstronnie jego siłe i moc :-) Tymczasem zapraszam na pierwszy test, prostą i szybką potrawę, ryż po kantońsku. Ryż smażony to idealna propozycja na ciepły posiłek, szybka i pyszna alternatywa zamiast kanapkowej kolacji... Zamiast gotowanej szynki można dodać krewetki lub kawałki kurczaka. Natomiast w wersji bez mięsa i warzyw, świetnie pasuje do ryb i mięsa z grilla. Ryż smażony(...)ciężki, ani masywny, wok jest odpowiednio stabilny i duży. Spokojnie można przygotować nim posiłek dla 4/6 osób. Linia Lucca granitium charkteryzuje się nieprzywierającą powłoką granitową, dzięki której można smażyc potrawy bez tłuszczu. Z łatwością przyrządzimy w nim potrawy wymagające krótkiej obróbki w wysokiej temperaturze. Do podsmażenia pora użyłam lyżeczkę oleju, natomiast jajecznicę smażyłam bez ponownega natłuszczania powierzchni. Spójrzcie
Mia Cucina Sofietaktórym będziemy gotować potrawę i zeszklić na maśle klarowanym najlepiej. Dodać curry, ostrą i slodką paprykę, kminek i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć około minuty. Przełożyć do garnka. Soczewicę opłukać wodą. Wrzucić do garnka z cebulą. Do garnka z cebulą i soczewicą wlać około 900 ml bulionu drobiowego. Gotować na średnim ogniu. Pierś z kurczaka pokroić w kosteczkę. Oprószyć sola
Kubki smakuMałe kawałki mięsa z indyka w kremowym sosie z dodatkiem suszonych pomidorów. Zamiast indyka można użyć piersi z kurczaka. SKŁADNIKI 500 g piersi z indyka 250
Mała w garnku mieszaDziś mamy dla Was propozycję na wyjątkowo prosty do przygotowania i niedrogi obiad. Posypany ziarnami prażonego sezamu kurczak w marynacie miodowej, nie jest z pewnością daniem
Cztery FajeryCiasta: szwedzkie ciasto z jabłkami szybki biszkopt z jabłkami muffiny super czekoladowe błyskawiczne ciasto pomarańczowe ciasto kawowe z czekoladą,orzechami i gruszkami puchaty sernik Helenki ciasto
Proste Potrawyczas, aby próbować nowe mieszanki smaków. Dzisiaj chciałabym Wam pokazać mój jeden z lepszych i szybszych sposobów na głód i na kurczaka!:) Kurczak w sosie porowo-śmietanowym piersi z kurczaka - 0.5 kilo por - 1 sztuka śmietana kwaśna 18% - ok. 2 - 3 łyżek kostka rosołowa (lub bulion) olej do smażenia, (lub oliwa) przyprawy: sól, czarny pieprz (najlepiej świeżo mielony) Piersi(...)dodajemy pokrojony por. Wszystko mieszamy i podsmażamy razem około 5 minut. Potrawę z patelni przekładamy do garnka w którym przygotowaliśmy wcześniej bulion (około połowę szklanki). Dusimy na wolnym ogniu ok 5 min, a następnie dodajemy 2 -3 łyżki śmietany i dusimy 10 minut. "Łatwy" kurczak gotowy! Ja podałam go z gotowanymi ziemniakami i ćwikłą. Życzę wszystkim
Kuchnia moimi oczamiJa zrobiłam tę galaretkę z mięsa drobiowego, ale jeśli lubimy, możemy także zrobić galaretkę z mięsa wieprzowego. Wtedy będą to już "zimne nóżki" :) Składniki : 1 pojedynczy
Proste Potrawywędlin, najróżniejszych pulpetów czy zup. Należy jednak dodawać ja z umiarem, aby nie zdominować potrawy jej charakterystycznym smakiem i zapachem. Zbliżają się święta, czyli czas w przeciętnym domu, spędzany głównie przy stole. Warto ugotować taki rosołek na poprawę trawienia :) Składniki: 2 średnie piersi z kurczaka około 2 łyżki masła 1 łyżka listków szałwii 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny
Codzienna kuchnia niecodzienna