Sałatka z wędzonym kurczakiem i awokado z dodatkiem sera camembert i mixem sałat, to ciekawe połączenie smaków, ekspresowa w przygotowaniu przekąska idealna do pracy czy na
Smakowite DaniaSałatki są najlepszym sposobem łączenia różnych składników przez co zyskujemy niesamowite połączenia różnych smaków. Każdy może fantazjować w nieograniczony sposób tworząc pyszne sałatkowe cudowności. Sałatka z
Smakowite DaniaPiersi z kurczaka z rozmarynem, owinięte w szynkę prosciutto i zrumienione na patelni, następnie upieczone z mozzarellą oraz pomidorkami truskawkowymi. Niby nic nadzwyczajnego, ale to bardzo
Oryginalny smakSałatka z wędzonym kurczakiem, papryką i kalarepą z dodatkiem żółtego sera, pora i kukurydzy to świetna kompozycja smaków, ciekawy pomysł na domowe przyjęcia lub oryginalne śniadanie
Smakowite DaniaPyszna i pożywna sałatka z sałatą lodową, pieczoną piersią kurczaka, awokado, pomidorkami truskawkowymi i uprażonymi orzechami włoskimi. Całość polana sosem z gorgonzoli z dodatkiem czosnku niedźwiedziego
Oryginalny smakSałatka z wędzonym kurczakiem i kaszą kuskus to sałatkowy koktajl smaków i kolorów – wędzony kurczak, kasza kuskus do tego ogórki kiszone, papryka i czerwona cebula
Smakowite DaniaDomowa tortilla z kurczakiem i warzywami to świetny pomysł na szybki lunch, obiad lub kolację. By ją przyrządzić wystarczą podsmażone kawałeczki kurczaka, kapusta pekińska, zielony ogórek
Smakowite DaniaPyszna sałatka z wędzonym kurczakiem to doskonała propozycja na uroczystą kolację czy spotkanie w gronie znajomych. Do jej przygotowania wykorzystamy wędzonego kurczaka, ananasa, jajka na twardo
Smakowite DaniaDelikatna, lekka, trochę z kwaśna zupa z kurczaka. Porcja dla 4 osób. Smacznego! Składniki 3 szklanki rosołu 3 szklanki wody 1 pierś kurczaka kilka gałązek natki
Tureckie PrzepisyDelikatna pierś kurczaka faszerowana kremowym szpinakiem. Nie ma wątpliwości, że to danie będzie pyszne! Porcja dla 2 osób. Smacznego! Składniki 2 filety z kurczaka 200 g
Tureckie PrzepisyPyszne i soczyste skrzydełka kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej z pięknie zrumienioną skórką. Słodycz miodu w połączeniu z musztardą idealnie do siebie pasują i sprawiają, że
Oryginalny smakFilet z kurczaka to łagodne w smaku mięso, dlatego często wymaga dość wyrazistego doprawienia. Marynata przygotowana ze sporym dodatkiem mielonego chilli oraz octu i pikantnej musztardy z pewnością mu to zapewni. Ponieważ jednak jest ona mimo wszystko bardziej ostra niż kwaśna, dodatkowo „zakwasimy” naszą potrawę podając ją np. z marynowanymi patisonami i papryką, oliwkami oraz kiszonymi ogórkami. Można też podać(...)całkiem umiarkowaną ilością, ale przy całej 1 łyżeczce zaczyna robić się gorąco. Nawet jeśli ktoś lubi ostre smaki, niekoniecznie chodzi o to, aby zagłuszyły one wszystkie pozostałe. Filet z kurczaka doskonale nadaje się na grilla, gdyż nie wymaga długiego opiekania. W gruncie rzeczy musimy robić to dość ostrożnie, aby nie wysuszyć tego bądź co bądź chudego i delikatnego mięsa. Dlatego
Kulinarna PokusaOryginalnie zupę przyrządza się bez mleczka kokosowego, jednak jest ona naprawdę BARDZO PIKANTNA, a mleczko wprowadza odrobinę słodyczy do potrawy. Mam nadzieję, że będzie Wam smakować :) Originally, this soup is prepared without coconut milk, but it is REALLY SPICY. Coconut milk brings a little bit of sweetness to it. I hope You will engoy it :) Składniki na zupę Khao(...)curry 2 szklanki azjatyckiego bulionu drobiowego 1/2 łyżeczki mielonej kurkumy 2 papryczki chilli 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka sosu rybnego 250ml mleczka kokosowego (mała puszka) 1 pierś z kurczaka, pocięta na małe kawałki (można też dodać mięso z udka, ale to z piersi jest delikatniejsze) dymka do dekoracji 1/2 limonki 1 łyżeczka cukru trzcinowego 1. Do woka wlewamy
Tajskie smakipolecam. Ale jeśli ktoś lubi tą potrawę to dlaczego jej nie robić, jest to świetna alternatywa „poniedziałkowej pomidorowej” – ja gorąco polecam w formie mini galaretek. Czas wykonania: ok. 1 h 15 min + czas chłodzenia Ilość porcji: 12 małych foremek Składniki: 300 g udka z kurczaka 2 marchewki 2 jajka 3 łyżki groszku
KuchniaWeDwoje.plwarzyw do potraw mięsnych i wegetariańskich. Jak podaje ciocia Wiki: „W Polsce odpowiedniki sosów typu chutney znane były od bardzo dawna (pojawiają się nawet przepisy z XVII w.) pod nazwą gąszcze” ( klik ). Zawsze lubiłem połączenie mięsa i słodko/ostrych smaków. Na początek zdecydowałem się na chutney mango . Właściwie to planowałem zrobić sałatkę z piersi kurczaka, rukoli i mango
Gotuj z Misiem