Można powiedzieć, że to moje wspomnienie wakacji, bo to danie jadłam podczas pobytu na Mazurach. Strasznie mi smakowało, więc postanowiłam odtworzyć te smaki ;) Polecam, bo połączenie
Czerwona PorzeczkaMoje pierwsze podejście do dyni ;) Rok temu widziałam mnóstwo przepisów z dynią i byłam strasznie ciekawa jak smakują. W tym roku przywiozłam sobie piękną dynię
Czerwona PorzeczkaPierwsza myśl- jak to pasztet bez mięsa? Druga- z cukinią to może się udać! ;) Pasztet jest pyszny, pachnący a co najważniejsze lekki i nietłusty. Mówię Wam
Czerwona PorzeczkaAjvar to lekko pikantna pasta warzywna, pochodząca z kuchni serbskiej. To moja pierwsza przygoda z przetworami, a do zrobienia ajvaru zachęciło mnie to, że jest
Czerwona PorzeczkaSalsa meksykańska to delikatnie słodko-pikantny sos na bazie pomidorów, który możemy użyć do różnego rodzaju mięs, tortilli, burgerów, czy nachos'ów. Przepis znalazłam na
Czerwona PorzeczkaMój kochany tatuś kupił mi 30 kg pomidorów na przetwory, stąd na blogu pojawi się kilka postów na temat przecierów i sosów na bazie pomidorów. ;) Często
Czerwona PorzeczkaJeśli lubicie sosy do makaronu musicie koniecznie go wypróbować. Cukinia fajnie komponuje się z pomidorami i papryką, a do tego jej żółty kolor będzie przypominał Wam
Czerwona PorzeczkaPyszny omlet, na puszystym, delikatnym cieście to wspaniały pomysł na śniadanie. Można je podać z cukrem pudrem i rodzynkami lub z ulubionym dżemem. Przepis pochodzi ze
Czerwona PorzeczkaLato jest wspaniałe, mimo upałów, daje nam tyle warzyw i tyle możliwości kuchennych!:) Niech się nie kończy!:) Długo zbierałam się do faszerowanej papryki, najpierw brak
Czerwona PorzeczkaNa rynku warzywnym znalazłam borówki. Nie mogłam się im oprzeć, więc powstał deser ;) Inspirowałam się przepisem z bloga W Domowym Zaciszu. Dodatki zależą od Was
Czerwona PorzeczkaCiasto na specjalne okazje. Mało tego, że bardzo fajnie wygląda, to jeszcze smakuje bajecznie ;) Przepis pochodzi ze strony Zjem to! Polecam!:) Blaszka 22x33cm. Składniki: Ciasto
Czerwona PorzeczkaUpał dokucza każdemu. Oto wspaniały sposób na odrobinę ochłody i orzeźwienia ;) Trochę malin, trochę brzoskwiń, odrobina lodu i gotowe! ;) Składniki na 4 porcje. Zainspirował mnie przepis
Czerwona PorzeczkaGrecja to kraj, który zawsze kojarzył mi się z pięknymi widokami, słońcem, bogactwem kultury i sztuki. Z kuchnią grecką nie miałam do czynienia, a nawet jeśli
Czerwona PorzeczkaWakacje w górach już za mną, niestety. Z wyjazdu zostało mi jeszcze trochę oscypka ;) Serek bardzo lubię, ale zjadłam go już tyle, że po prostu troszkę
Czerwona Porzeczka