Od kilku tygodni mamy kalendarzową jesień. Porę roku, która obfituje we wspaniałe warzywa i owoce, takie jak dynia, gruszka czy śliwka. Ponieważ zarówno podczas gotowania w
Jacob TastesDziś, u mnie w domu wielkie pichcenie. Postanowiłam przygotować i upiec wiele zdrowych pyszności dla mojego kochanego dziadka, by zrozumiał, że zdrowe jedzenie również może być
Be Fit Be StrongNie pamiętam już od kiedy, ale żywię nas najzdrowiej jak umiem. Nie znoszę wysoko przetworzonego jedzenia, dań gotowych, posypek, polepszaczy, kucharków, kostek, napojów.... Staram
Matka Żywicielkanasól i odstaw na co najmniej godzinę, następnie odlej wodę i wtedy panieruj w jajku i bułce tartej i smaż). Cornbread pasuje również do zup. A skoro letni obiad, to i letni film - Święta czwórca (Jan Hrebejk, 2012). Lekka (nierealna?) fabuła (zamiana mężów/żon w sypialni) i wakacyjne miejsce akcji (Karaiby). Co z tego wyniknie? Jak dla mnie(...)margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Arial","sans-serif"; mso-fareast-language:EN-US;} PS Czy ma ktoś jakiś pomysł na wykorzystanie mąki z brązowego ryżu? Naleśniki odpadają – nie smakowały mi. Starałam się zrobić mochi, ale poddałam się po paru nieudanych próbach i tak się zastanawiam
Qlinarnie i QlinarnieO plackach i naleśnikach mogłabym się rozpisywać w nieskończoność! Mają same zalety: można je jeść na słodko i na słono, na ciepło i na zimno, zrolować
Kulinarne InspiracjeDanie idealne na gorące dni - przygotowanie poniższego chłodnika zajmuje mniej niż 5 minut, a zimny jogurt lub kefir świetnie gasi pragnienie. Jeżeli chcecie, aby wasz chłodnik
Ugotowaćgatunków ryb - najlepszy wynik, wśród wszystkich drużyn (tu największa zasługa mojego męża wędkarza :)) Po skończonym gotowaniu nastąpiła degustacja zawartości kociołków oraz kanapek - Karolowi naprawdę przypadły do gustu nasze pomysły. Propozycje wszystkich drużyn były bowiem bardzo kreatywne i pyszne. Wieczorem spotkaliśmy się ponownie w komplecie na kolacji w hotelowej restauracji. Mogliśmy teraz spokojniej porozmawiać, pośmiać się i posłuchać podsumowania warsztatów(...)mięso jest wyjątkowo smaczne. Właśnie z tych powodów, wiele ryb oferowanych przez Lidla pochodzi właśnie ze Stawów Milickich. Po dwugodzinnej, bardzo ciekawej wycieczce, zjedliśmy pożegnalny obiad i obdarowani świeżą r ybą,wyruszyliśmy do domów, z głowami pełnymi cudownych wspomnień i aparatami zapełnionymi zdjęciami. W tym miejscu pragnę raz jeszcze podziękować za świetn ie spędzony czas - Karolowi
Moje Kuchenne RewelacjeCzy Wy również uwielbiacie klopsiki? Ja i P. na pewno :) Można je robić z różnymi dodatkami i w przeróżnych sosach, co daje niemal nieskończone możliwości. Na
Ratunku obiadWątróbka...jedni jej nienawidzą, inni uwielbiają. A jak jest z Wami? Ja od najmłodszych lat raczej wątróbkę jadłam, może jej nie ubóstwiałam, ale też nie miałam
Kuchnia MagdaLenyPołączenie mozzarelli i pomidora znają chyba wszyscy. Dlaczego więc nie dodać jeszcze piersi z kurczaka, sałaty, kiełków rzodkiewki i nie zamknąć tego w smacznej bułce? Tak
Programista w kuchniPrzepisy na kurczaka cieszą się u mnie niezwykłą popularnością, ale czemu się dziwić, kiedy większość populacji lubi to mięso za szybkość i łatwość w przygotowaniu. Mięso
Kuchnia BazyliiHamburger jest zdecydowanie jednym z najbardziej znanych i rozpowszechnionych fast foodów na świecie. Od małych budek na miejskich osiedlach po popularne sieci fast foodów. I chociaż
Jacob TastesZdrowe, smaczne i bezglutenowe przekąski? Znacie już Gryczanki? Bo my tak! To rewelacyjny BIO produkt, bez glutenu, dla vegan, bez
IzaGotujePyszny drobiowy lub drobiowo-wieprzowy pasztet. Uwielbiamy takie pasztety, zarówno same, jak i z dodatkiem chrzanu lub chrzanu z żurawiną albo jako dodatek do
Smaczne ZdroweTen kotlet schabowy w wykonaniu Madzi to istna poezja. Delikatny w smaku, z rumianą panierką, kruchym i wilgotnym mięsem. Pyszności… Możecie go podać z ziemniakami
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!skutku nie doszło wiele planów, to jestem bardzo zadowolona, a nieoczekiwane zakończenie sprawiło, że dziesięciogodzinna podróż do domu nie uwierała jak zwykle. Co się stało? Otóż po pysznym obiedzie bez deseru (w restauracjach zawsze na deser brakuje mi miejsca, niestety), C. padł na kolana, wzbudzając tym moje bezgraniczne zaskoczenie (serio!). Od piątku z lekkim niedowierzaniem noszę na palcu pierścionek, ciągle(...)wszystko się udało, jak należy. Chrupiące z zewnątrz, mięciutkie i lekko ciągnące w środku, z rozpływającym się w buzi i lekko kwaskowym kremem z wyraźnymi nutami limonki i mięty. Pomysł na krem zaczerpnęłam z książki Macarons, cupcakes, popcakes og andre søde kager Mii Öhrn, choć same makaroniki przygotowałam tradycyjnie, na bezie włoskiej. Moim zdaniem są dużo łatwiejsze
Pożeraczka, czyli raz adobrze