Dziś zapraszam na kluski śląskie w jesiennej odsłonie, z dodatkiem dynii. Dyniowe puree to bardzo wdzięczny dodatek nie tylko do ciast, ale wszelkiej maści klusek. Na
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Kochani z okazji Światowego Dnia Pieczenia, który zbliża się wielkimi krokami, bo już 21 maja, wspólnie z kostką do pieczenia Kasia przygotowaliśmy dla Was coś słodkiego
Niezły MłynekTa zupa może nie wygląda zachęcająco, ale smakuje naprawdę pysznie. Świeże ogórki także nadają się na zupę , co pokazywałam Wam już 3 lata temu! (Jak ten
Codzienna kuchnia niecodziennaKolejna pizza zawitała na mojego bloga. Tym razem z wieloma serami (camembert, cheddar i tradycyjny ser żółty), czarnymi oliwkami, paprykami (czerwona i pomarańczowa) oraz chorizo. Ta
Programista w kuchniPamiętam, że kiedyś wcale nie przepadałam za tym daniem. Źle mi się kojarzyło - ze szkolną stołówką i brakiem smaku. Co tu dużo mówić stołówkowe gołąbki były
Ratunku obiadZdarza się, że przygotowujesz przyjęcie i brakuje Ci pomysłów na przystawki. Wszystko zależy od Twojej kreatywności i zaangażowania. Pokażę Ci kilka szybkich i prostych przystawek. Mozzarella
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!No i znowu mamy weekend, czyli dwudniowe święto pysznego i zjedzonego bez pośpiechu śniadania. Po intensywnym tygodniu to dla mnie wręcz obowiązkowy rytuał, którego nigdy nie
peanutbuttermonsterCurry to sposób przygotowywania potraw w kuchni indyjskiej. Najczęściej w curry znajdziemy mięso, ser i warzywa. Wszystkie składniki zanurzone są w aromatycznym sosie. Odmian curry jest
wiecejwarzyw.plPierogi ze szpinakiem i łososiem będą dla Was ciekawą odmianą na stole wigilijnym. Jeżeli lubicie takie połączenie smaków, będziecie nimi zachwyceni. Przy okazji lepienia tradycyjnych, wigilijnych
Kuchnia BazyliiNiedługo święta i widać to już niemal wszędzie. Galerie, witryny sklepowe, reklamy w tv... a nawet Wy moi kochani widzę, że zaczynacie rozglądać się za świątecznymi
Kuchnia w czekoladzieDzisiaj znowu przepis ze zdjęciem odkopanym w czeluściach komputera :) Oryginalna zupa z ciecierzycą i awokado - ciekawe kto się skusi ;)Soczewicę poznałam całkiem niedawno, jednak
Codzienna kuchnia niecodziennaWczoraj upiekłam absolutnie fantastyczne ciasto czekoladowe. Nareszcie wyszło takie, jakie od dawna mi się marzyło. Ciasto czekoladowe to była do tej pory trochę taka moja pięta
Ratunku obiadCo takiego jest w tym daniu ze Anglicy go uwielbiają?.. dla nas to przecież zwykła smażona ryba i frytki, a z fast food-ów wolimy amerykańskiego
Bernika - moj kulinarny pamietnikzaangażowaniem, dzięki czemu dziś firma ETERNO może pochwalić się gamą aż 60 wyjątkowych przetworów o najwyższej jakości. Dzięki inwencji twórczej, charyzmie i smakowi zespołu firmy, gwarantują oni nieograniczony zasób pomysłów, które wkrótce będą mogły gościć również na Waszych stołach. W pracę i tworzenie nowych produktów wkładają baaaaaaaaaaaaardzo dużo serca. Ja już doceniłam ich pasję. Sałatkowy rarytas Liczba sztuk w opakowaniu(...)sosy, ketchup czy dipy. FIRMA ETERNO POLECA Jako sałatka do grillowanych dań. Idealny dodatek do pieczonych kiełbasek i mięsiw. Na śniadanie podaj razem z żółtymi serami, na obiad jako sałatka do pieczeni czy smażonych kotletów. Jako pyszny dodatek do serów, wędlin, mięs, ryb oraz jako składnik sałatek. Syrop zielona herbata Liczba sztuk w opakowaniu zbiorczym: 10 Skład: cukier
ClauditteMissCookingJako wielbicielka maminej kuchni, muszę stwierdzić, że moja mama zaraz po najlepszym rosole świata, robi najlepszy barszcz wigilijny. Ideału rosołu zapewne nigdy nie doścignę, ale barszcz
Quinoa Raz!Składniki: ciasto francuskie czerwona papryka ser kozi filet z łososia świeża bazylia żółto mleko sól pieprz Sposób przygotowania: Z ciasta francuskiego wycinamy 2 prostokąty (jeden musi
Wielki apetyt