składników stałych decyduje o konsystencji naszego pesto. To z przepisu powyżej jest średnio gęste, więc nadaje się np. do makaronów. Jeśli chcemy użyć go np. do kanapek, dobrym pomysłem może być zwiększenie ilości stałych składników lub dodanie nieco mniej oliwy. Ilość czosnku i pieprzu decyduje o tym jak pikantne będzie pesto. Możemy zwiększyć lub zmniejszyć ich udział stosownie do upodobań(...)dente makaronem wystarczy, aby przygotować bardzo smaczne i sycące, choć niezwykle proste danie. Gorąco polecam zwłaszcza w przypadku, gdy ze względu na brak czasu lub składników musimy przygotować obiad lub kolację „z niczego”. Przez Krystian Kulinarna Pokusa/div> #gallery-16 {margin: auto;} #gallery-16 .gallery-item {float: left;margin-top: 10px;text-align: center;width: 50%;} #gallery-16 img {border
Kulinarna PokusaGołąbki to danie, które najlepiej smakuje jesienią, ponieważ jest to świetny czas na przygotowanie potraw wraz z wykorzystaniem sezonowych warzyw. Dzisiaj zachęcam Was do przyrządzenia gołąbków
UgotowaćTo mój ulubiony i sprawdzony przepis, który kiedyś dostałam od znajomych mieszkających w Belgii i specjalizujących się w kuchni francuskiej. Kuleczki są fantastyczne w smaku
Di gotujeZupa marchewkowa z poppingiem Zwykła zupa marchewkowa, dla mnie osobiście, jest po prostu ok. Poszukałem trochę w sieci i znalazłem kilka przykładów wykorzystania ekspandowanych zbóż w
BlendmanWitamy! Jak pewnie część z Was z wie, że w tym roku brałam udział w Masterchefie i doszłam do 25 najlepszych kucharzy amatorów w Polsce. Wkrótce
Gotowanie, czyli hobby dla każdegoOd kilku dni chodzą za mną pierogi z jagodami mojej mamy - pyszne, z dużą ilościa nadzienia z jagód i cukru waniliowego, do tego łyżka śmietanki i
Kulinarne InspiracjeEnergetyzująca i pożywna – kasza gryczana jest dostępna przez cały rok i powinna być serwowana zamiennie dla ryżu, makaronu czy ziemniaków. Choć wiele osób uważa, że gryka
mojewypiekiinietylkowiele innych propozycji :-) II śniadania to np : bananowe placki z ricottą, brzoskwiniami i porzeczkami, sałatka z kozim serem i malinami jest też makaron z łososiem, pesto i mozzarellą :-) Obiady oto kilka propozycji : polędwiczki wieprzowe pod pierzynką z buraków i jabłek, błyskawiczna zupa rybna z dodatkiem krewetek lub czerwona fasola w paście tandoori :-) Desery: ciasto czekoladowe z burakami i suszonymi śliwkami(...)wstążkami z cukinii, pieczoną dynią i słonecznikiem, albo krem z pieczonych buraków z mlekiem kokosowym i wiśniami - mniam :-)))) Jak widać książka jest bardzo kolorowa, z mnóstwem ciekawych i smacznych pomysłów dla zabieganych. Ja na pewno wypróbuję przepisy, bo ostatnio, tego czasu i mnie brak. Polecam
kruche babeczkiNaleśniki tortilla z kotletami sojowymi, kukurydzą, oliwkami z sosem majonezowo - ketchupowym Na dworze zimno, buro i ponuro, do sklepu daleko, brak chęci wychodzić z domku
Mój pomysł naburitto" oznacza osiołek, i jest z tym związana historia Meksykanina o jakże typowym imieniu Juan ;-), który to sprzedawał po prostu na ulicy posiłki, które to transportował osłem. Wpadł na pomysł aby posiłek zawijać w podgrzaną tortille, aby dłużej był ciepły i tak ludzie zaczęli szukać pana Juana Mendez, jako"jedzenia z buritto" (jedzenia z osiołka). Oryginalne burito można nabyć(...)łososia i ciepłe plastry pieczonego buraczka. Całość zroluj i podgrzej chwilę na patelni. Podajemy z sosem czosnkowym z kawałeczkami miąższu z mango. Przepyszne! Takie rolowane tortille możecie przygotować na obiad, kolację, lunch czy spotkanie ze znajomymi! Polecam gorąco
SMYKWKUCHNImacu jest jak w garncu , przekonałam się już dawno. Ale żeby już w styczniu pogoda serwowała nam danie wprost z kociołka, i to nie tylko na obiad, ale też na śniadanie, kolację i deser...? Muszę przyznać, że taki stan rzeczy nieco mnie rozstraja. Gdy wstaję rano, chwilę przed ósmą, ciągle jest szaro, ponuro i nieprzyjemnie. Na śniadanie więc podgrzewam pasztet(...)promienne oblicze, a ja, radosna niczym skowronek w pierwszy dzień wiosny, zapinam psy i zabieram je na dłuższy spacer. Co - rzecz jasna - okazuje się nie najlepszym z moich pomysłów; do domu wracamy bowiem w śnieżycy z prawdziwego zdarzenia. Wielkie, białe płatki sprawiły, że świat otuliła nienaturalna wręcz cisza; wszystko powoli spowija biały puch sprawiając, że świat wydaje się na wpół
Pożeraczka, czyli raz adobrzeKochani, to jest rewelacyjny, wegetariański pasztet, który od miesiąca czasu już 4 razy zagościł na moim stole. Taki leczniczy pasztet , jeśli zrobicie raz, to robić będziecie
Z Kuchni Do KuchniKażdy chyba ma swój ulubiony kształt makarony i ulubioną z nim potrawę. Moim numer jeden są świderki i szpinak. Jest to połączenie, które potrafiło mi się
Karczma HonoriettyCzy kiedykolwiek jedliście zupę krem z ogórków kiszonych? To był mój pierwszy raz i na pewno nie ostatni. Jakiś czas temu miałam taki okres, że jadłam
Be Fit Be StrongJesień idzie, nie ma na to rady… O ile ciągle nie pada to można jakoś wytrzymać… A jak pada to najlepiej spędzać czas w
UgotujmyTo.pl