pomarańcze - 5663 przepisów (strona:300/378)

Migdałowe ciasto z gorzką czekoladą 139

miejsce. Migdały podsmażyć na patelni bez tłuszczu, ostudzić.Masło ubić z połową cukru na krem.Oddzielić białka od żółtek i wymieszać z kremem maślanym. Dodać mąkę, migdały, skórkę z pomarańczy oraz twaróg.Ubić lekko białka ze szczyptą soli, wsypać resztę cukru i ubić na sztywną pianę.Wszystko razem połączyć. Wylać do formy.Wyrównać. Piec w temp

kulinarnajamka.blogspot.com
Sałatka warzywna Babuni...z dodatkami 202

wszystko daje gwarancję wyśmienitego smaku i nietuzinkowego aromatu! Zapraszam ! Składniki sałatka warzywna Babuni  ORZECH czerwona-jak dla mnie to fioletowa = kapusta marchew jabłko vinaigrette Monini limonka i pomarańcza-nie wyobrażam sobie tych surówek – sałatek bez tego dodatku cała wielgachna natka pietruszki-pęczek opcjonalnie łyżka majonezu z łyżką musztardy zmiksowane z pieprzem Sałatkę Babuni wyłóż na sitko, aby odsączyć

Z Kuchni Do Kuchni
Elegancki obiad...zobaczcie sami! 175

jeszcze przyjemności. -przyprawy w tym u mnie różowa sól himalajska, pieprz prosto z młynka, kminek przyprawa Kuchmistrz od SKWORCU suszona pietruszka u mnie od  SYS vinaigrette limonka i pomarańcza z oliwą z oliwek Monini- nie wyorażam sobie nie mieć w domu butelki tego „specyfiku”. Idealna do wszystkiego. Mięso kruszeje , ziemniak nabiera śródziemnomorskiego charakteru. -przyprawa suszone pomidory, z solą morską

Z Kuchni Do Kuchni
Sypane ciasto z kaszy manny z pięcioma owocami. 137

truskawki i śliwki; zasypujemy trzecią częścią ciasta i delikatnie ugniatamy. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Posypujemy cukrem pudrem. Sos: -kilka łyżek mleka -łyżka masła -tabliczka czekolady gorzkiej -skórka pomarańczy -cukier waniliowy -śmietanka 30% Mleko podgrzewamy, dodajemy czekoladę i masło, topimy i intensywnie mieszamy. Dodajemy cukier, łączymy. Zdejmujemy z ognia, podlewamy kilkoma łyżkami śmietanki i mieszamy

BaRepas
Truskawki à la Romanoff 193

skomplikowane. Tak proste połączenie bitej śmietany z crème fraîche zostało z wielkim apetytem zaakceptowane przez mojego Synka, który normalnie śmietany nie je. Dla dzieci oczywiście likier zastąpiłam sokiem z pomarańczy, ale deser w dalszym ciągu był pyszny. Wiem, bo nie odmówiłam go sobie w obu wersjach ;) Deser idealny na sezon truskawkowy, a biało-czerwone barwy sprawdzą się podczas dzisiejszego meczu

Pełny talerz
Drożdżowy wieniec Wielkanocny 130

Propozycja na szybkie Wielkanocne ciasto jest bardzo prosta i mam nadzieję efektowna. Składniki: 750 g mąki 59 g świeżych drożdży 375 ml ciepłego mleka skórka z 1 pomarańczy 120 g cukru 120 g roztopionego masła 1 jajko szczypta soli 100 g rodzynek 100 g płatków migdałów do dekoracji 1 rozbełtane jajko 20 g migdałów posiekanych Wszystkie składniki znajdziecie

Niezły Młynek
Pascha 155

Składniki: 500 g tłustego twarogu potrójnie mielonego 3 żółtka 150 g cukru 150 ml śmietany 30 lub 36% 100 g masła 1 laska wanilii skórka starta z 1 pomarańczy skórka starta z 1 cytryny ok. 2/3 szklanki pokrojonych migdałów, orzechów i bakalii Żółtka utrzeć z cukrem i ziarnami z laski wanilii. Miksując dalej dodać śmietanę. Naczynie w którym miksowaliśmy

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Brioszki pomarańczowe z dżemem 150

Składniki (na 8 sporych bułeczek): 340 g mąki pszennej (typ 550) 7 g drożdży instant 30 g cukru 1 łyżeczka soli 60 ml wody skórka otarta z 1 pomarańczy 3 jajka 115 g miękkiego, posiekanego masła 1 łyżeczka mielonego kardamonu 8 łyżeczek dżemu lub powideł 1 jajko do posmarowania płatki migdałów / siekane migdały do posypania   Wykonanie:   Do miski

Sto kolorów kuchni
Na Świątecznym stole-Wielkanocne menu 155

baranek z masła, chlebek, wędlina- kiełbaski, jakaś dobra szyneczka, ciasto: wielkanocna babeczka, sól, chrzan, te wszystkie potrawy mają symboliczne znaczenie i muszą się znaleźć w święconce, dekoracyjnie można dodać pomarańczo, jajeczka czekoladowe lub czekoladkę... Śniadanie Wielkanocne: W centrum potraw oczywiście Święconka, pyszny barszcz biały z chrzanem, jajka faszerowane  na ciepło(zapiekane) i zimno z pastami (przepis podany wcześniej), pieczona

Kuchnia Beaty
Babka keksowa 155

gramów cukru 3 jajka 175 gramów mąki (z tego odjąć 15 gramów na wymieszanie kandyzowanych owoców) 100 ml mleka 100 gramów kandyzowanych owoców mieszanych 100 gramów kandyzowanych owoców pomarańczy 100 gramów kandyzowanej cytryny (można użyć po prostu 300 gramów jednego rodzaju kandyzowanych owoców, można również dodać 100 gramów rodzynek) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody Margarynę

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Tarta brzoskwiniowa z czekoladą 149

200g mąki       80g cukru pudru       140g masła       1 żółtko       skórka starta z połowy pomarańczy       3 gorzkie czekolady       6 połówek brzoskwiń w syropie       280g kremówki       2 jajka       2 żółtka       1 płaska

Amatorka kuchenna
Zdrowie na wyciągnięcie ręki. 176

marchewek dziennie, przy czym należy uważać, żeby nie przesadzić   z dobową dawką witaminy A.  9. Czarna porzeczka Ma nieprzyzwoitą ilość antyoksydantów oraz kilkukrotnie więcej witaminy C niż pomarańcze. Działa przeciwzapalnie, ma korzystny wpływ na naczynia krwionośne, zalecana jest podczas przeziębienia. Ponadto wzmacnia serce i obniżają ciśnienie krwi . Dzięki błonnikowi spowalnia także wchłanianie cukru we krwi .  10. Orzechy

Powiedz dietom nie
Rogaliki z cynamonem, pomarańczą i czerwonym pieprzem 188

drożdży,   4 łyżki letniego mleka,   3  łyżeczki cukru pudru,   szczypta soli,   1  jajko,   2 łyżki mleka do posmarowania rogalików. Nadzienie:   konfitura pomarańcza z imbirem i czerwonym pieprzem (lub inna gęsta),   1/4   kostki masła ,   2 łyżki brązowego cukru,   2 -3  łyżeczki cynamonu.   Do posypania:   różany cukier

SzczyptaSmaQ
Mini Panettone 163

Włoskie świąteczne mini babeczki z rodzynkami i kandyzowanymi skórkami pomarańczowymi. Bardzo aromatyczne i puszyste, pięknie pachnące cytryną i pomarańczą. Składniki na 12 sztuk: 300 g mąki 1/2 szkl. ciepłego mleka 20 g drożdży świeżych 50 g miękkiego masła 2 cukry waniliowe 40 g cukru skórka otarta z cytryny 1 jajko 2 żółtka 50 g rodzynek 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej

wyzwania kuchenne
Ile wody pić? 124

więcej niż pół szklanki wody. W ten sposób zagwarantujesz sobie prawidłową pracę nerek. Najlepiej cały dzień nosić przy sobie butelkę wody. Jeśli nie lubisz jej smaku, dodaj cytrynę, miętę, pomarańczę czy stęwię. Uwaga - w czasie zwiększonego wysiłku fizycznego należy pić wodę zawierającą sód, w przeciwnym wypadku nawadnianie może nie być efektywne. Jeśli chcecie wiedzieć, jaka woda dla kogo jest najlepsza

Powiedz dietom nie