polewa - 11092 przepisów (strona:30/740)

POTRÓJNIE CZEKOLADOWY SERNIK 121

Mocno czekoladowy sernik na ciasteczkowym spodzie, ciasto idealne na wielbicieli czekoladowych smaków: sernik z gorzką i mleczną czekoladą, oblany polewą z białej czekolady, a smaku dopełniają chrupiące, czekoladowe kuleczki ...   SKŁADNIKI: Spód: 210 g mieszanki ciastek Karo , 50 g masła Masa serowa: 500g sera z wiaderka, 4 jajka, 125 g gorzkiej czekolady, 75 g mlecznej czekolady, ¼ szkl. cukru(...)śmietany 12%, 1 op.cukru waniliowego, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, Polewa: ½ tabliczki białej czekolady, 1 łyżka masła, czekoladowe perełki Cukieteria WYKONANIE Spód: formę o wymiarach 22x28 cm wykładamy pergaminem. Masło rozpuszczamy, studzimy. Ciastka kruszymy w malakserze, dodajemy masło, mieszamy wykładamy powstałą masą formę. Masa serowa: Czekoladę gorzką i mleczną rozpuszczamy nad kąpielą wodną. Ser mieszamy z cukrami, dodajemy

słodki bratek
Diabelsko czekoladowe ciasto 80

temperaturze pokojowej) 2 jajka, rozdzielone żółtka od białek (w temperaturze pokojowej) 175 ml wody niegazowanej 300 ml śmietany kremówki 30% lub 36% 1 łyżka cukru pudru Składniki na polewę: 100 g czekolady gorzkiej 120 ml kwaśnej śmietany 18% 2 szczypty chili (opcjonalnie) Wykonanie ciasta: W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę, 100 g cukru i kwaśną śmietanę, cały czas mieszając. Pozostawić(...)życie, to moje Placki ostudzić. Ubić bitą śmietanę dodając cukier puder i rozprowadzić na jednym placku położonym na paterze. Na bitą śmietanę położyć drugi placek i na całości rozprowadzić polewę czekoladową. Wykonanie polewy: Czekoladę na polewę połamać na kosteczki i razem ze śmietaną rozpuścić dokładnie w kąpieli wodnej (nie zapomnij o mieszaniu). Nie ukrywam, że mi najbardziej smakowało na drugi

gutfut
Dietetyczne delicje czekoladowe z galaretką 108

razem uwielbiane przez wielu biszkopciki z galaretką, polane czekoladą, czyli po prostu delicje :) Przygotowane na mące owsianej, zdecydowanie bardziej kruche niż oryginalne! Do tego galaretka bez cukru i polewa z oleju kokosowego i naturalnego kakao.   Biszkopciki: 3 jajka 70 g mąki owsianej 1 łyżeczka miodu Białka ubić na sztywno, dodać po jednym żółtka i miód. Zmiksować. Blaszkę wyłożyć(...)Wymieszać do rozpuszczenia. Przelać do prostokątnej formy, odczekać, aż przestygnie i umieścić w lodówce do stężenia. Z gotowej galaretki wykrawać okrągłe kształty. Układać na biszkopcikach od płaskiej strony.  Polewa: 1 łyżka oleju kokosowego 2 łyżki kakao  lub roztopiona gorzka czekolada Olej roztopić, dodać kakao i miód. Wymieszać. Wystudzić. Polewa nie może być gorąca - rozpuści galaretkę

Chocolate Muffin Blog
ŁATWY I NAJLESZY PIERNIK Z POWIDŁAMI ŚLIWKOWYMI I CZEKOLADOWĄ POLEWĄ 101

Piernik z powidłami śliwkowymi i polewą czekoladową To jeden z najlepszych, najłatwiejszych i najszybszych przepisów na piernik jaki dotąd sprawdziłam. Nadaje się nie tylko na święta, ale też na każdą okazję, nawet teraz, kiedy powinny dominować ciasta z sezonowymi owocami. Ja natomiast o tej porze nabrałam ochoty na to właśnie ciasto – co zrobić - i musiałam go w końcu upiec(...)łyżki gorzkiego kakao 2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 pełne łyżki kawy zbożowej 250 ml mleka 2 jajka 2 szklanki mąki pszennej tortowej PRZEŁOŻENIE: Ok. połowę słoiczka powideł śliwkowych POLEWA: 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% - 36% 1 łyżka kawy zbożowej 100 g ciemnej czekolady linki sponsorowane ---------------------------- Janusz nauczył się języka obcego w 30 dni! Nowo odkryta metoda już w Polsce

Calzonella.com
Delikatny sernik z rodzynkami i czekoladową polewą 117

Dzisiaj dzielę się z Wami przepisem na pyszny i delikatny sernik z rodzynkami i czekoladową polewą. Upiekłam go jakiś czas temu specjalnie dla mojego męża. On wprost przepada za sernikami, zresztą jak i reszta mojej rodziny. Mąż musiał wyjechać na delegację dlatego, aby sprawić mu przyjemność upiekłam mu jego ulubione ciasto. Był bardzo (!) zadowolony i … zajadał się(...)wielkim apetytem Polecam Wam, ten prosty, ale niezwykle pyszny sernik. Spróbujcie. Delikatny sernik z rodzynkami i czekoladową polewą   Delikatny sernik z rodzynkami i czekoladową polewą 2016-05-17 12:11:32 Write a review Save Recipe Print 0 calories

Słodkie okruszki
Piernik z marmoladą i polewą czekoladową 98

Chodził za mną od dawna. ...i  nie odpuszczał . Smak na piernik. Taki jak kiedyś. Piernik ze śliwkową marmoladą i polewą czekoladową. Smak dzieciństwa i ...świąt. Idealny. Wilgotny i aromatyczny. Drugiego dnia równie pyszny . Nie kruszy się.  Polecam:) POTRZEBUJEMY (na podłużną formę keksową 10-25cm) : 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki brązowego cukru (dark musk o vado(...)mleka 2 łyżki konfitury śliwkowej 3 łyżki przyprawy do piernika 1 łyżka cynamonu 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia mały słoiczek gęstej konfitury śliwkowej (do przełożenia ciasta) POLEWA czekolada gorzka 100g śmietana kremówka 100g łyżka masła W garnku roztapiamy masło z cukrem, mieszając. Cały czas podgrzewamy, dodajemy konfiturę, przyprawę piernikową, cynamon.Odstawiamy z ognia do lekkiego ostygnięcia. Dodajemy

WYSPA SZCZĘSLIWA
Ciasteczka z suszonymi wiśniami 78

wiśni biała czekolada 1 jajko + 1 żółtko cukier waniliowy (najlepiej z prawdziwą wanilią , niekoniecznie) Wszystkie składniki muszą być schłodzone. Łyżkę masła odkrawamy z kostki i odkładamy. (przyda się do polewy). Z pozostałych składników szybko wyrabiamy ciasto. Schładzamy w lodówce około 30 minut. Rozwałkowujemy na około 3-4 mm i wycinamy dowolny kształt ciasteczek. Pieczemy w temp około 190 stopni około(...)minut . (podglądamy czy nie są za bardzo spieczone) . Delikatnie wyjmujemy je do przestudzenia.  białej czekolady i łyżki masła przygotowujemy polewę, rozgrzewając (nie gotując) do połączenia składników. Polewamy ciasteczka. W tym przypadku świetną polewą będzie polewa lukrowa cytrynowa . Trzy łyżki soku z cytryny podgrzewamy i mieszamy z kilkoma łyżkami cukru pudru (cukier dodajemy aż do powstania białego lukru) . SMACZNEGO

WYSPA SZCZĘSLIWA
Szybki i wilgotny piernik z konfiturą z czarnej porzeczki 237

sklepu KomuKomu 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 1 czubata łyżka ciemnego kakao 1 łyżeczka sody 3 jajka klasy M 1 opakowanie przyprawy do piernika Na polewę 125 g masła 2 czubate łyżki ciemnego kakao 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżka wody Przygotowanie Do miski wsypujemy suche składniki: mąkę, cukier, kakao, sodę i całą przyprawę do piernika. Wszystko dokładnie mieszamy(...)formy (prostokątnej lub kwadratowej). Piernika pieczemy 45 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku na środkowym poziomie. Po tym czasie wyciągamy ciasto i zostawiamy do przestudzenia. Gdy ciasto ostygnie polewamy je polewą i dowolnie dekorujemy np. zbożowymi kuleczkami w czekoladzie. Przygotowanie polewy Do garnuszka z grubszym dnem wkładamy 125 g masła, 1/2 szklanki cukru pudru i 2 czubate łyżki ciemnego

Słodkie okruszki
Warsztaty kulinarne „Mój Ulubiony – na słodko i słono” 146

cytryny, sól i rozgniecione ziarenko kardamonu mieszamy i zalewamy rzepę i odstawiamy na kilka godzin. W garnku zagotowujemy wodę, solimy i blanszujemy umyte i przycięte broccolini przez 2 min. Polewamy roztopionym na patelni masłem. 200g twarożku „Mój ulubiony” umieszczamy w dużym, szerokim słoju i podwędzamy go drewnem jabłoni za pomocą smoking gum. Przepiórki serwujemy z plastrami rzepy, sosem i broccolini(...)cieście i do każdego wkładamy naprzemiennie farsz z trybulą i papryką. Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku w temperaturze 170 stopni 30 minut. Sernik na spodzie marchewkowo-pistacjowym z polewą pistacjową Czas przygotowania: 1,5 h 12 porcji, wymiar tortownicy 24Ø Składniki: Masa : 1 kg twarożku „Mój ulubiony” 4 łyżki oliwy 5 jaj 1 szklanka cukru pudru 125 ml śmietanki

karmelowy
Ambasador 338

równie dużo dobrego.  Ambasador to delikatny kawowy biszkopt przełożony masą budyniową z dodatkiem brzoskwiń i masą budyniową z kakao, bakaliami i z dodatkiem alkoholu, całość pokryta błyszczącą polewą czekoladową. Ciasto wbrew pozorom robi się dość szybko. Gwarantuję, że zaspokoi nie jedno wybredne podniebienie. Polecam bardzo ;)  Składniki: Biszkopt: 5 j ajek 2/3 szklanki cukru  pół szklanki mąki pszennej(...)brzoskwiń w zalewie 4 łyżki gorzkiego kakao 100 g mlecznej czekolady pokrojonej w kostkę  100 g orzechów włoskich poszatkowanych  opakowanie skórki pomarańczowej kandyzowanej  duże opakowanie herbatników Polewa:  8 łyżek cukru  4 łyżki kwaśnej śmietany  6 łyżek kakao  120 g masła 82% 2 łyżeczki żelatyny Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek i ubić

Krakowskie smaki Ani
SERNIK MARMURKOWY 264

margaryny, 1,5 szkl. cukru, 10 żółtek, 5 białek, 1 budyń śmietankowy, 1 łyżka mąki pszennej, 2 łyżki kaszy manny, olejek cytrynowy, 1 łyżka kakao w proszku Polewa czekoladowa: ¼ kostki margaryny, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mleka, 3 łyżki kakao Posypka kokosowa: 4 łyżki wiórek kokosowych 1 łyżka margaryny 1 łyżka cukru Dodatkowo: kakao do posypania ciasta WYKONANIE(...)kakaowej i tak na przemian do wyczerpania składników. Patyczkiem do szaszłyków robimy wzorki. Pieczemy ok. 50 min. w 180 stopniach. Zostawiamy do wystudzenia w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. 4. Polewa: Rozpuszczamy margarynę z cukrem i mlekiem, dodajemy kakao- mieszamy dokładnie. Polewamy ciasto. 5. Posypka kokosowa: Rozpuszczamy na patelni margarynę, dodajemy wiórki i cukier, prażymy ciągle mieszając do uzyskania złotego

słodki bratek
Ciasto marchewkowe 106

szklanka oleju 1 szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka sody łyżeczka cynamonu łyżeczka przyprawy do piernika łyżeczka cukru waniliowego 20 dag orzechów włoskich lub laskowych pół łyżeczki soli Polewa: 100 gr serka śmietankowego Almette 4 łyżeczki miodu 2 łyżki masła Instrukcja 1. Jajka rozbijamy do dużej miski dodajemy cukier i cukier waniliowy     i ubijamy póki(...)siebie naprawdę dumna:) Zadowolenie jest tym większe, że teraz w całym domu pachnie cynamonem i lekko piernikiem. Mmm.  3. Masło ucieramy z miodem i serkiem na gładką masę. Polewamy nią wystudzone ciasto i wkładamy do  lodówki do zastygnięcia. Uwagi Jako polewę można użyć dowolnej ulubionej, np. polewa z białej czekolady itp. Ciasto jest bardzo miękkie, puszyste

Ukojenie Podniebienia
ANANASOWIEC Z BEZĄ 117

łyżeczka proszku do pieczenia Krem ananasowy: puszka ananasa w zalewie,  budyń waniliowy,  kostka masła,  2 łyżki masy krówkowej,  ¾ szkl. cukru pudru,  4 żółtka Polewa czekoladowa: ¼ kostki margaryny, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mleka, 3 łyżki kakao Dodatkowo:    wiórki kokosowe do posypania, sok ananasowy do nasączenia WYKONANIE Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Białka(...)wodę) gotujemy budyń. Ucieramy masło z cukrem i masą krówkową, dodajemy żółtka, następnie ostudzony budyń- dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy pokrojone w kostkę ananasy i mieszamy łyżką.   Polewa czekoladowa: Rozpuszczamy margarynę z cukrem i mlekiem, dodajemy kakao- mieszamy dokładnie.   Przełożenie ciasta Biszkopt- krem- beza kokosowa – krem – biszkopt- polewa – wiórki kokosowe

słodki bratek
Tort Kinder 1328

dnia przygotowujemy także ganache na krem: śmietanę kremówkę zagotowujemy i zalewamy nią pokrojoną na kawałki czekoladę, odstawiamy na kilka minut pod przykryciem, potem mieszamy aż do uzyskania gładkiej jednolitej polewy. Kiedy czekoladowa śmietana nie jest już gorąca wkładamy ją pod przykryciem do lodówki – najlepiej na całą noc. Biszkopty przekrawamy na 3 spody. Można poukładać je sobie na kawałkach papieru(...)tortu i wyrównujemy. Ciemną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, jeśli jest zbyt gęsta (polewa powinna swobodnie spływać po brzegach ciasta) dodajemy nieco oleju kokosowego. Odstawiamy do ostudzenia. Przestudzoną polewą dekorujemy brzegi tortu – dla wygody można przełożyć ją sobie do małego woreczka strunowego. Wierzch tortu dekorujemy czekoladkami i batonikami. Dobrze mieć pod ręką resztę kremu przełożonego do szprycy

Ciastkozercy
Rafaello z mleczkiem kokosowym 151

lodówki. Następnego dnia ubić na sztywno. Żelatynę rozpuścić we wrzątku, przestudzić.DO śmietany dodać mleczko oraz przestudzoną, ale płynną żelatynę. Krótko zmiksować. Masę wylać na ciasto. Schłodzić. Polewa:   100g białej czekolady,  40g masła,  łyżka mleka,  wiórki kokosowe do posypania. Masło z czekoladą stopić na parze. Gdy masa będzie wyglądać tak, jakby się miała zważyć dodać(...)mleko i, stale mieszając, podgrzewać, aż polewa stanie się gładka. Ostudzić i wylać na wierzch ciasta. Posypać wiórkami kokosowymi.   Źródło: My sweet world

Z miłości do słodkości