polewa na ciasto - 2000 przepisów (strona:60/134)

Jabłecznik z całymi jabłkami 180

nasienne. Na grzbiecie każdej połówki jabłka robimy pionowej nacięcia. Jabłka układamy na cieście nacięciem do góry lekko je wciskając. Posypujemy  cynamonem. Ciasto pieczemy około 60 minut (aż do suchego patyczka) w temperaturze 180 stopni. Gdy wystygnie polewamy je lukrem przygotowanym z cukru pudru i mleka oraz posypujemy wiórkami kokosowymi

My simple kitchen
Naleśnik ziemniaczany z duszoną karkówką 175

oczkach. Dodajemy jajka, mieszamy, dodajemy mąkę i mieszamy. Dolewamy wodę, olej, przyprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Na natłuszczoną patelnię wlewamy porcję ciasta, jak na naleśniki i smażymy z obu stron. Na połowę placka nakładamy duszona karkówkę, polewamy sosem czosnkowym, składamy naleśnik i gotowe. Smacznego

Maminek kulinarny
795. Niedzielne ciasto & Pomysł na pierogi. 272

 Czekoladowe chlebek dyniowy z gorzką czekoladą i daktylami oraz polewą czekoladową; jogurt naturalny Szybko się rozszedł.Cieszę się, że mam do kogo się

More food, love and dreams
CIASTO BARDZO CZEKOLADOWE Z MALINAMI 358

przepyszne, bardzo wilgotne i meeega smaczne ciasto bardzo czekoladowe. Stworzone na bazie rozpustnego ciasta czekoladowego (które bardzo zauroczyło mnie smakiem, mimo iż z czekolady nic sobie nie robię, to ciasto ma w sobie to coś... uzależnia...:-) ) Dodałam tylko mrożonych malin i zmieniłam trochę czas pieczenia. Pyszne, wegańskie ciacho czekoladowe. Piekłam w ciemnej blaszce o wym.24x38cm, chciałam by nie było zbyt(...)smaku kokosowym, nierafinowany)- 1 i 1/3 szklanki ksylitolu (lub cukru)Dodatkowo:- maliny ilość wg uznania (u mnie mrożone)Składniki polewy:- 100g gorzkiej czekolady (u mnie wegańska z ksylitolem)- ok.50ml kremówki (gdy nie zależy nam na tym by ciasto było wege) lub mleka roślinnego- 1 łyżka ksylitolu- 1 łyżeczka oleju kokosowego- płatki czekoladowe do posypania (nie trzeba)Mąkę przesiać do miski

Smaczne Zdrowe
Sernik Ciasto marchewkowe 169

serka, w temperaturze pokojowej ½ szklanki cukru 1½ łyżeczki. wanilii 1 budyń 2 jajka Na ciasto z marchwi: ¾ szklanki oleju roślinnego 1 szklanka cukru 2 jajka 1 ½ łyżeczki. wanilii 1 szklanka mąki 1 łyżeczka. soda oczyszczona 1 ½ łyżeczki. Cynamonu 1 ½ szklanki startej  marchewki Polewa 100 g - kremowego słonego serka śmietankowego 2 łyżki - masła 4 łyżki - miodu Na sernik: Zmiksować(...)wanilię i cukier, na gladką masę Dodać budyń i jajka {pojedynczo}. Dokładnie wymieszać. Odłożyć na bok. ciasto z marchwi: Jajka ubić mikserem z cukrem i cukrem waniliowym Powoli dolać olej . Ciągle ubijając, stopniowo dodać mąkę wymieszaną z solą, proszkiem do pieczenia i sodą Dodać cynamon Na końcu wsypać marchewkę startą na tarce ,oraz posiekane orzechy, wymieszać. Formę natłuścić lub wyłożyć

w mojej kuchni
Ciasteczka kocie języczki 110

Ekspresowe, kruche ciasteczka ! Można je wykonać również w wersji z polewą czekoladową. Składniki: 20 dag masła, 3 jajka, 20 dag cukru, 1 łyżka kwaśnej śmietany, 1 łyżka proszku do pieczenia, 40 dag mąki, skórka z cytryny lub sok z cytryny, aromat cytrynowy (kilka kropel), 1/3 szklanki posiekanych orzechów włoskich lub laskowych, papier do pieczenia. Wykonanie: Masło utrzeć na krem(...)ucierając dodawać po jednym jajku, po łyżce cukru i na koniec kilka kropli aromatu cytrynowego i mąkę. Gdy ciasto będzie zupełnie gładkie kłaść  łyżką na przygotowaną wyłożoną papierem do pieczenia formę podłużne ciasteczka. Na każdym ułożyć paseczek skórki z cytryny i posypać orzechami. Rozgrzać piekarnik do 220 stopni i piec około 15 minut. Gotowe ciasteczka przełożyć do puszki

Tradycyjna Kuchnia
Piernik z powidłami 127

przesiać mąki dodać resztę składników i wymieszać.  Do mokrych składników wsypać suche składniki i wymieszać nie miksować. Ciasto wlać do formy jeśli metalowa to wyłożyć papierem do pieczenia. Piec w 180 stopniach około 60 minut. Do suchego patyczka. Ostudzić.  Polewa:  Margarynę rozpuścić (nie gotować). Zdjąć z ognia dodać resztę składników i energicznie wymieszać. Lekko przestudzoną polewę

Ala piecze i gotuje
King 114

dzień mamy oprócz prezentu ciasto... Mamusiu, z najlepszymi życzeniami! King Składniki: jasny biszkopt , 300 g serka homogenizowanego waniliowego, 250 g wafelków orzechowych (bez polewy), 10 łyżek mleka w proszku, 10 łyżek mleka, 70 g orzechów włoskich, 300 ml kremówki, łyżka cukru pudru, tabliczka gorzkiej czekolady. Wykonanie: Jasny biszkopt przygotowujemy według przepisu . 150 g wafelków kruszymy, dodajemy płynne mleko, mleko(...)Masę przekładamy na biszkopt. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i nakładamy na masę wafelkową. 100 g wafelków bardzo drobno kruszymy i posypujemy nimi bitą śmietanę. Startą czekoladą posypujemy wierzch ciasta. (Ja wafelki i czekoladę pokruszyłam za pomocą rozdrabniacza). Smacznego

paapilotkaa
Torcik marchewkowy z kremem kokosowym 231

przygotowany wg tego przepisu smakuje jak bita śmietana (jest bardzo delikatny). :) Chociaż pasowało mi do całości polanie tortu polewą czekoladową to tym razem z niej zrezygnowałam. Torcik marchewkowy z kremem kokosowym PRZEPIS Temperatura pieczenia: 180oCCzas pieczenia: ok. 45 min. Ciasto /inspiracja:MW, ø18cm/ 2/3 szkl. mąki pełnoziarnistej 0,5 szkl. cukru brązowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

coolinarnastrefa.blogspot.com
Cinnabon - cynamonowe drożdżówki 185

nadzienie: 1/2 szklanki brązowego cukru 1 czubata łyżka cynamonu 20 g miękkiego masła Składniki na polewę: 40 g serka mascarpone 10 g miękkiego masła 1/2 szklanki cukru pudru odrobina soku z cytryny CZAS PRZYGOTOWANIA: 150 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Wszystkie suche składniki na ciasto mieszamy ze sobą, dodajemy jajko, roztopione masło, mleko i ekstrakt waniliowy. Zagniatamy na jednolite ciasto(...)przez 5-10 minut. Przekładamy do miski wysmarowanej cienko olejem i przykrywamy wilgotną ściereczką. Odstawiamy do wyrośnięcia na 60 minut.  2. Wyrośnięte ciasto przekładamy na blat podsypany mąką i rozwałkowujemy na prostokąt o wymiarach ok. 30x40 cm. Smarujemy miękkim masłem i posypujemy mieszanką brązowego cukru z cynamonem. Zawijamy w roladę zaczynając od dłuższego boku. Roladę kroimy na 7 równych

My Culinary Art
"Cycki murzynki" - w wersji bananowej 96

widelcem i dodajemy do ciasta. Blaszkę smarujemy tłuszczem, posypujemy wiórkami kokosowymi i wlewamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 35 minut. Po wystudzeniu placka nakładamy krem bananowy, następnie układamy biszkopty moczone w alkoholu. Dodatkowo na każdym biszkopcie kładziemy po jednym rodzynku i polewamy lekko ciepłą polewą czekoladową. Całość wkładamy do lodówki

Tradycyjna Kuchnia
CIASTO KOKOSOWO JOGURTOWE 153

cukru 2 szklanki jogurtu naturalnego 300 g wiórków kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia Polewa szklanka jogurtu naturalnego 2 łyżki cukru pudru 1 łyża żelatyny 3 łyżki wiórków SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wszystkie składnik zmiksować na gładką masę . Przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto piec w  nagrzanym piekarniku 45-50 minut w 200 C. Upieczone ciasto wystudzić. Żelatynę

RAROSSA
Slodka wspolpraca... 170

soli cukier waniliowy 2 jajka 3 krople aromatu migdalowego 120g masla do dekoracji cukier puder lub polewa czekoladowa wykonanie:Make, migdaly, sol, cukier, 1 jajko, cukier waniliowy, maslo i aromat migdalowy zagniatamy na gladnie ciasto.Oddstawiamy do lodowki na 1 godzine.Po tym czasie ciasto wyciagamy z lodowki, zagniatamy ponownie. Ciasto jest dosc elastyczne i nie ma problemu z zagniataniem

Przysmaki Karolki
Babka czekoladowo - migdałowa 263

zmielone orzechy Ubijamy białka na pianę i mieszamy ostrożnie do momentu, aż wszystkie składniki się połączą Ciasto powinno mieć konsystencje gęstej śmietany Przekładamy do natłuszczonej foremki z kominem Pieczemy w temp. 180-200 stopni C. przez 50-60 min. Składniki na polewę czekoladową: 4 łyżki łyżki kakao, 2-3 łyżki gorącej wody, 12 dag cukru pudru, łyżka masła. Cukier zmieszałam

Proste Potrawy
Pancakes 115

jakiś czas robię naleśniki tradycyjne albo w formie placuszków z gęstszego ciasta. Tym razem postanowiłam wypróbować przepis na amerykańskie pancakes, na które przepis znalazłam tutaj . Placuszki wyszły pyszne, słodkie i puszyste. Ja moje pancakes polałam polewą czekoladową, ale często podaje się je polane miodem albo syropem klonowym. Składniki: 1 i ¼ szklanki mąki 1 i ¼ szklanki maślanki 1 jajko ¼ szklanki cukru

Mama Gotuje
Ciastka francuskie z marmoladą 164

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200° C przez ok. 20 minut. Upieczone studzimy na kratce, a następnie polewamy lukrem (zamiast lukru można posypać cukrem pudrem). Wycięte kółka również smarujemy jajkiem, nakładamy marmoladę i pieczemy 10-15 minut w tej samej temperaturze. Ciasto francuskie jest,  jak zwykle, niezawodne. Z dwóch płatów otrzymamy 12 dużych ciastek i tyle samo mniejszych – kółek

mojewypiekiinietylko