przez kilka dni i jest coraz lepsze. Nie trzeba przechowywać w lodówce, wystarczy przykryć folią spożywczą. Proste i szybkie w wykonaniu może nam zastąpić najlepszy tort. Bardzo czekoladowe ciasto z miętą i bananami 12. 02.2015 | 08:12 Potrzebujemy 200g gorzkiej czekolady 70%, 200g masła 300g cukru muscovado, / melasy /, 6 jajek, 100g mąki orkiszowej(...)woreczek z czekoladą do gorącej, ale niegotującej się wody, aby czekolada się roztopiła. Wytarłam woreczek, ucięłam końcówkę i polałam ciasto równomiernie rozprowadzając czekoladę łopatką po cieście. Boków ciasta nie polewałam. Na koniec udekorowałam listkami mięty. Można dekorować na jeszcze niezastygniętą polewę. Listki się przykleją i będą się świetnie kroić razem z ciastem
Leśny ZakątekDziś będzie ciasto z efektem wow - czekoladowy biszkopt, krem cappuccino i do tego wszystkie wkładka kokosowa, oj pyszne to było, przepyszne. Biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 3 łyżki kakao 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Oddzielamy białka od żółtek i ubijamy z solą, a następnie wsypujemy(...)następnie partiami dodajemy budyń. Na końcu wsypujemy cappuccino. Na dolną część biszkoptu wykładamy połowę masy cappuccino, na nią kładziemy warstwę kokosową i znów smarujemy kremem. Całość przykrywamy górnym biszkoptem. Polewa: 100 g czekolady (u mnie pół na pół mleczna i gorzka) 4-5 łyżek mleka Połamaną czekoladę wraz z mlekiem roztapiamy w kąpieli wodnej. Gdy tylko się rozpuści ściągamy
Cynamonowe szczęścieśmietana kremówka, pilnie proszącą się o zużycie. Połączyłam to w całość dodając białą czekoladę do masy śmietankowej, w otoczeniu ciemnych biszkoptów. Wyszło smacznie i lekko. Wilgotne, mocno nasączone syropem czekoladowe blaty, przełożone bardzo delikatnym kremem śmietankowym z białą czekoladą, przełamane owocami, polane gorzką czekoladą – ciasto idealne na każdą okazję. Będzie smakować również z każdymi innymi owocami, ze świeżymi(...)syropu, nakładamy połowę kremu, posypujemy połową gruszek, nakładamy resztę kremu i przykrywamy drugim blatem, nasączonym pozostałym syropem. Wkładamy do lodówki na około godzinę. Następnie na wierzch ciasta układamy gruszki, polewamy rozpuszczoną czekoladą. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki. The post Ciasto Śmietankowe z Owocami i Białą Czekoladą appeared first on Made
Made By Mom And SonJeśli znudziły się Wam( chwilowo) tradycyjne maślane kremy- wypróbujcie ten wariant- nada się również do przełożenia standardowego biszkopta. „Egzotyczna Fantazja” to połączenie smacznego ciasta, orzeźwiających owocowych smaków i deserowej, czekoladowej glazury. Składniki na biszkopt kolorowy: 9 białek 1 ½ szklanki cukru 1 ½ szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki oleju Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy mąkę(...)drobną kostkę. Masło miksujemy na puch, stopniowo dodając ostudzony budyń, następnie tężejącą galaretkę stale miksując. Na końcu dodajemy ananasa i dokładnie mieszamy drewnianą łyżką. * masa szybko tężeje* Polewa: 120 g masła lub margaryny 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżki kakao( czubate) 4 łyżki mleka 1 czubata łyżeczka żelatyny Wszystkie składniki (oprócz żelatyny!) gotujemy
Domowe ciastaWitamy serdecznie, Tym razem przedstawimy Państwu pomysł na słodki przysmak jakim są czekoladowe naleśniki. Są one wyśmienitym pomysłem zarówno na podwieczorek czy też na przekąskę, gdy złapie nas cukrowy głód :) Przepis ten jest dość prosty więc sądzimy, że największy lamus kuchenny da sobie z tym radę :) Oto lista składników, których użyliśmy: Pancakes: * 2 jaja * 1/2 szklanki cukru(...)banany są gotowe zdejmujemy je na metalowy ruszt by trochę przestygły. W międzyczasie w kąpieli wodnej rozpuszczamy biała czekoladę. Gdy wszystko jest gotowe rozkładamy pankejksy na talerzu, polewamy roztopioną czekoladą i układamy na nich banany. Jeśli ktoś ma ochotę na więcej cukrowego szaleństwa polecamy zajadać je z bitą śmietaną. SMACZNEGO
Wspólne smakiMurzynek to jeden z moich ulubionych ciast. Kojarzy mi się z beztroskim dzieciństwem. Uwielbiam smak i puszystość murzynka. Pomysł na mini murzynki wziął się z bardzo
Ciasta z tradycjamirondelku zagotować masło z cukrem i kakao.Następnie dodać wodę. Gotować chwilkę 2-3 minuty i odstawić do przestudzenia. Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia, .Do przestudzonej polewy dodawać żółtka i przesiana mąkę wraz z proszkiem .Wszystko dokładnie połączyć -wymieszać łyżką.ja to robię na wolnych obrotach mikserem. Ciasto przelewamy do formy wysmarowanej masłem i pieczemy około(...)krem , ciasto ciemne, dekoracja -całość wysmarowana kremem I obsypana zmielonymi ciasteczkami oreo,a na koniec obłożyć paskiem czekolady . Na opaskę czekoladową: 150-200 g roztopionej w kąpieli wodnej czekolady Wykonanie Na papierze do pieczenia narysować prostokąt który będzie odpowiadał wymiarom naszego tortu. Należy zmierzyć obwód tortu i jego wysokość. Czekoladę topimy
w mojej kuchniludzie uwielbiający czekoladowe wypieki, są tacy, którzy nie wyobrażają sobie weekendu bez szarlotki, są również osoby, które nie mogą obyć się bez sernika. Rozumiem ich. Rzadko go robię, ale zawsze gdy już znajduję czas jestem w siódmym niebie! Gdy go jem, zastanawiam się dlaczego tak długo musiałam czekać na ten wypiek. Kiedyś ktoś mnie nastraszył, że sernik jest taki trudny(...)wsypujemy do miski z serem. Ciasto wylewamy na gotowy blat i wstawiamy ponownie do piekarnika Pieczemy w 170`C przez około 70 minut. Pozostawiamy do całkowitego ostudzenia. Wierzch ciasta polewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej biała czekolada połączoną z mlekiem. Smacznego
Słodkie PrzyjemnościWielkanoc już za tydzień, więc na stole świątecznym nie może zabraknąć babki. Tym razem postawiłam na mocno migdałową babę z delikatnym posmakiem nutelli. Babka
ChilliJemysera sernikowego (w wiaderku) - 25 dag sera w kostce - 1 szkl. cukru pudru - 3 krople olejku waniliowego - 350 ml. śmietany 30% - 150 g białej czekolady - 6 jajek Polewa: - 100 g białej czekolady - 4 łyżki mleka 3,2% Wykonanie: Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy(...)jednym jajku (całym) i dalej ubijać (masa będzie dość rzadka). Na koniec dodać olejek waniliowy. 4. Blaszkę o wymiarach 26x37 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Zetrzeć na tarce ciasto czekoladowe. Wylać na to masę sernikową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec ok. 80 minut funkcja góra-dół. Po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i pozostawić sernik
Kubki smakuDziś pozostaję w klimatach kokosowo czekoladowych i zapraszam na pysznego klasyka - bounty. Chyba zbyt wiele o tym cieście nie trzeba się rozpisywać, każdy kto próbował popularnego batonika wie czego się spodziewać. Ten duet jest wprost idealny. Przy okazji wpisu chciałam zapytać jaka jest wasza ulubiona biżuteria? Ja zdecydowanie preferuję srebro, a w mojej szkatułce można znaleźć srebrne pierścionki , bransoletki(...)dodajemy do niego po łyżce masy kokosowej cały czas ucierając. Biszkopt nasączamy, ja do tego ciasta nasączam go gorzką herbatą. Na biszkopt wykładamy krem kokosowy i wyrównujemy, po wierzchu polewamy całość czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej. Smacznego
Cynamonowe szczęścieCiasto kopiec kreta swego czasu było bardzo popularnym ciastem, teraz jakby trochę zapomnianym. Przepis na domową wersje znalazłam w internecie i jestem zachwycona smakiem ! :). Pyszne połączenie czekoladowego ciasta z bananami, czekoladą i bitą śmietaną. Pychotka! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto: 340 gram mąki pszennej 220 gram cukru 2 jajka 250 ml mleka 210 ml oleju 1 łyżeczka proszku(...)ubijamy na szywno, do ubitej śmietany dodajemy czekoladę i tylko chwilę miksujemy aby się ładnie połączyły z sobą składniki, obrane banany przecinamy na pół, wkładamy je do ciasta i polewamy sokiem z cytryny aby nie ściemniały, na banany wykładamy część śmietany, dociskamy i dobrze rozsmarowujemy ją po bananach, następnie wykładamy pozostałą śmietanę i formujemy kopiec, wydrążonymi okruchami dokładnie obsypujemy ciasto
Blog kulinarny S9.PL