połowy cytryny 2 łyżki wody z mleka kokosowego Dodatkowo: dżem np. pomarańczowy, brzoskwiniowy, morelowy, mango lub inny koloru pomarańczowego ( ja dałam o smaku marakuja-mango) 100 g białej czekolady czekoladowe ażurki lub coś innego do dekoracji wiórki kokosowe Wykonanie: Biszkopt: Pierwszy biszkopt wykonujemy z połowy podanych składników. I- część: mieszamy mikserem Białka oddzielamy od żółtek. Białka wlewamy do miski, dodajemy(...)ostatnim blatem biszkoptowym. Na wierzchu i po bokach tortu rozsmarowujemy pozostałą część masy kokosowej. Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, czekamy aż lekko wystygnie ( ale żeby nie zastygła) i polewamy nią tort. Na końcu obsypujemy wiórkami kokosowymi i dekorujemy według upodobania. Tort wkładamy do lodówki. P.S. Przepis pochodzi z mojego bloga ALE Ciachoo
Kuchnia MagdaLenypołowy cytryny 2 łyżki wody z mleka kokosowego Dodatkowo: dżem np. pomarańczowy, brzoskwiniowy, morelowy, mango lub inny koloru pomarańczowego ( ja dałam o smaku marakuja-mango) 100 g białej czekolady czekoladowe ażurki lub coś innego do dekoracji wiórki kokosowe Wykonanie: Biszkopt: Pierwszy biszkopt wykonujemy z połowy podanych składników. I- część: mieszamy mikserem Białka oddzielamy od żółtek. Białka wlewamy do miski, dodajemy(...)ostatnim blatem biszkoptowym. Na wierzchu i po bokach tortu rozsmarowujemy pozostałą część masy kokosowej. Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, czekamy aż lekko wystygnie ( ale żeby nie zastygła) i polewamy nią tort. Na końcu obsypujemy wiórkami kokosowymi i dekorujemy według upodobania. Tort wkładamy do lodówki. P.S. Przepis pochodzi z mojego bloga ALE Ciachoo
Kuchnia MagdaLenyczyli bez okazji, chyba jeszcze nigdy nie zrobiłam. Mam nadzieję, że niebawem to minie, wróci na właściwe tory i nie będę musiała wymieniać garderoby ;) Gwiazdą tego wpisu jest ciasto czekoladowe z gruszkami, pyszne, piękne, aromatyczne i efektowne ;) Składniki: ok 8 małych gruszek woda laska cynamonu sok wyciśnięty z połowy cytryny 1,5 szklanki cukru 250 g gorzkiej czekolady(...)ciasto nie jest wilgotne, jeśli jest pieczemy dotąd, aż patyczek będzie suchy. Gdy ciasto przestygnie przygotowujemy polewę. W garnuszku podgrzewamy śmietanę i pozostałą część likieru, gdy składniki zagotują się, dodajemy pokruszoną czekoladę. Mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji i gdy polewa trochę zgęstnieje, polewamy nią ciasto. Ciasto najładniej i najefektowniej prezentuje się, gdy kroimy je na owocach. *Na przepis
Taste Of My DaySernik na zimno z nutellą (o ten tutaj – KLIK ) tak bardzo mi smakował, że gdy znalazłam przepis na podobny sernik, tyle że pieczony, chciałam i
Smaki Na TalerzuDziś zapraszam na pyszne i efektowne ciacho. Wbrew pozorom jest bardzo proste, choć wymaga odrobiny pracy i czasu. Na moich zdjęciach zobaczycie tylko 5 placków, bo
Cynamonowe szczęścienaprawdę bardzo szybko. Zapraszam do innych słodkich przepisów na ciasteczka i świąteczne ciasta: – piernikowe muffiny – ciasteczka brownie – podstawowy przepis na pierniczki – ciasteczka migdałowe – tort czekoladowy z owocami – ciasteczka z melasą – wafle z kajmakiem – kruche ciasteczka świąteczne – ciasto makowe na biszkopcie SZYBKI PIERNIK Przygotowanie : 60 minut Składniki: – 300 g mąki pszennej(...)środku, tak jak ja W garnuszku podgrzej śmietankę i dodaj do niej połamaną na małe części czekoladę. Podgrzewaj na niedużym ogniu mieszając, aż do całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Polewą polej piernik i zostaw do zastygnięcia. SMACZNEGO! Artykuł Szybki piernik – najlepszy pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl
nietylkopasta.pljakieś 10 lat, jest kwiecień, mama szykuje wielkanocny koszyczek. Pełno w nim malowanych i niemalowanych jajek. Jest też chlebek, kiełbaska, słona pascha (o tym za chwilę), sól, ćwikła, czekoladowy zając z Niemiec, cukrowy baranek. Mama kończy dekorować koszyczek, ubiera mi ciepłą białą wełnianą czapkę z pomponem i wysyła do kościoła. A tam dzieci bez czapek, w wiosennych butach(...)stopni z termoobiegiem (lub do 180 stopni bez termoobiegu). Na 10 minut przed końcem pieczenia można przykryć wierzch papierem, żeby babka się nie spaliła. Po upieczeniu polewamy lukrem (cukier puder + sok z cytryny) lub posypujemy samym cukrem pudrem. Smacznego
bistro mamagorzka. I naprawdę działa! I mogę zrobić ją sama w domu! Mieszam , chłodzę, oblewam, wycinam papierki, zawijam w sreberka. I coraz bardziej się uśmiecham. Cudownie czekoladowo-miętowa terapia. Może i Wam kiedyś pomoże? Oczywiście, jeśli podobnie jak ja czujecie miętę;) Smutki nie są warunkiem koniecznym, wręcz przeciwnie! Najlepiej przygotować pastylki zawczasu i zajadać się nimi profilaktycznie! Gwarantuję(...)Użyłam okrągłej foremki o średnicy ok. 2 cm. Pod koniec masa zaczęła się lekko lepić, więc tacę z pastylkami ponownie włożyłam do zamrażarki, a w tym czasie przygotowałam polewę. Czekoladę stopiłam w kąpieli wodnej i lekko przestudziłam. Schłodzone pastylki zanurzałam w stopionej czekoladzie i odstawiałam do zastygnięcia na folii aluminiowej. Choć moim pastylkom wyglądem daleko do tych oryginalnych
KUCHARNIAPyszna mocno czekoladowa tarta z delikatnym czekoladowym musem, malinową frużeliną i delikatnie wyczuwalnym alkoholem. Idealny deser dla wielbicieli czekolady, ale i nie tylko. Nie powiem, że jest to dietetyczny deser bo takim nie jest ale raz na jakiś czas możemy sobie pozwolić na chwile rozpusty;) Serdecznie polecam;) Składniki: Kruche ciasto: 2 żółtka 220 gram maki tortowej pszennej 100 gram cukru(...)jeszcze ciepła frużeliną, wyrównujemy, wkładamy do lodówki na 30 minut do schłodzenia. Po tym czasie tartę wyciągamy i nakładamy najpierw ciemny a później jasny mus. Całość przybieramy malinami i polewamy czekoladą, wstawiamy do lodówki do schłodzenia. * w wersji dla dzieci pomijamy likier
Krakowskie smaki AniWielokrotnie pisałam Wam na blogu albo na swoim facebooku, że kocham ( kocham ponad życie! ) wszelkiego rodzaju bakalie. Już od czasów gimnazjum codziennie na śniadanie zjadam pełną
Ostra na Słodkotaki dzień jak dzisiaj nie powinno zabraknąć czegoś słodkiego, zapraszam Was dzisiaj na pyszne czekoladowe ciasto z delikatnym kremem, oblane czekoladą. Dziewczyny, życzę Wam dużo słońca, radości i miłości nie tylko 8 marca :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pijana śliwka Składniki Składniki na ciasto: 100 g mąki pszennej 40 g mąki ziemniaczanej 20 g kakao ¾ szklanki drobnego cukru 5 jajek(...)kąpieli wodnej. Jeśli zdarzy Wam się tak, że czekolada się zwarzy, należy do niej dodać odrobinę gorącego mleka (około 50 ml) i szybko zamieszać rózgą. Lekko studzimy i polewamy wierzch ciasta. Odstawiamy w chłodne miejsce na 2-3 godziny. Smacznego :) Artykuł Pijana śliwka pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecamdużą ilością żółtek. Może się wydawać, że to trochę przesada do jednego blatu ciasta dodawać ich aż tyle… ale powiem Wam, że one właśnie nadają mu wilgotności i smaku czekoladowo- orzechowo brownie. A resztę białek wykorzystujemy do ciasta kokosowego, więc nic się nie marnuje;) Masę do ciasta zmodyfikowałam po swojemu( w oryginale jest krem budyniowy). Jeśli lubicie fuzję słodkich smaków(...)wody 3 łyżki mielonych orzechów alkohol do smaku 250 g masła Z budyniów, cukru i mleka gotujemy budyń. Studzimy. Miksujemy z masłem, stopniowo dodając kawę, alkohol i orzechy. dodatkowo: polewa WYKONANIE: ciasto orzechowe+ masa jabłkowa ciasto kokosowe krem kawowy biszkopt polewa Smacznego
Domowe ciastaKruchy torcik z ganache czekoladowym i truskawkami, który jednocześnie wziął udział w Światowym Dniu Pieczenia, bo maj to przecież także Światowy Dzień Pieczenia z Kasią. Kruchy torcik z ganache czekoladowym i truskawkami. Tortownica 24 cm Ciasto: 500 g mąki tortowej 200 g - kostka do pieczenia Kasia + łyżka do posmarowania blaszki 4 łyżki śmietany 1 szklanka cukru Wszystkie składniki umieścić(...)łyżki dodajemy białka i bardzo delikatnie mieszamy, by białka nie straciły pęcherzyków powietrza, i mus wyszedł prawdziwie puszysty. Dodatkowe składniki: 100 ml kremówki i 100 g czekolady mlecznej jako polewa (czekoladę połamać i podgrzewać z kremówką do rozpuszczenia) espresso do nasączenia ciasta świeże truskawki do dekoracji - 200 g Chłodne blaty nasączyć kawą i przełożyć kremem. Na dno tortownicy wyłożyć
Poezja Smaków - blog kulinarnyFACEBOOKU Najlepszy krem do ciasta marchewkowego To pyszne, wilgotne ciasto marchewkowe robię od lat według tego samego, sprawdzonego przepisu, który znajdziecie poniżej. Zazwyczaj dekorowałam lub przekładałam je tradycyjną polewą z serka śmietankowego typu Philadelphia i cukru pudru. Jednak jakiś czas temu natrafiłam na przepis na krem z białej czekolady i serka śmietankowego ( white chocolate cream cheese frosting ) autorstwa Rose Levy(...)swoimi doświadczeniami). Sprawdź też inne przepisy na łatwe ciasta: Proste ciasto z jabłkami. Apfelkuchen Sernik królewski Szybkie ciasto z brzoskwiniami Rustykalna tarta z wiśniami Sernik nowojorski Proste ciasto czekoladowe z gruszkami Drukuj Ciasto marchewkowe z kremem z białej czekolady i serka śmietankowego #wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm
Na-talerzu.plciasteczek. Dobrym pomysłem będzie również użycie lekkiej, cytrynowej glazury, czyli mocniej rozcieńczonego sokiem cytrynowym lukru. Cytrusowy posmak idealnie współgra ze smakiem ciastek. Możesz również sięgnąć po roztopioną czekoladę lub polewę kakaową. W najprostszej wersji ciasteczka możesz po prostu oprószyć cukrem pudrem. Do dekoracji ciastek możesz użyć różnego rodzaju posypek, wiórków kokosowych, posiekanych suszonych owoców lub orzechów. W tej kwestii ogranicza(...)możesz udekorować je lukrem przygotowanym według tego przepisu oraz białą posypką. Zobacz też inne przepisy na ciasteczka Ciasteczka z masłem orzechowym Florentynki Cytrynowe krążki w czekoladzie Całuski miętowo-czekoladowe Ciasteczka imbirowe Krem ciasteczkowy Zobacz też nowe przepisy Ciasteczka migdałowe Świąteczne ciasta – 12 przepisów Prezent dla osoby która lubi gotować – 8 pomysłów Bogracz Piernik dojrzewający Artykuł Ciasteczka migdałowe
okolicepalnika.pldzielę. W sieci jest bardzo dużo przepisów na to ciasto i nie będę kopiować żadnego z nich tylko przedstawię wam moją wizję. Ciasto ma formę przekładańca. Puszysty niezwykle delikatny czekoladowy biszkopt przełożony masą mleczno-orzechowo-migdałową to jest to . Ciasto zniknęło szybko a mój mąż zjadł ostatnie 3 kawałki do kawy komentując, "że cieszy się że akurat nie mam ochoty(...)mocnej herbaty. Kroimy na pół i smarujemy połową masy przykrywamy drugą połową biszkoptu. Na wierzchu rozprowadzamy drugą część masy wyrownujac. 5. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i polewamy wierzch ciasta tworząc dowolny wzór. Wbijamy orzechy ziemne w tężejącą masę i chodzimy min 1 godzinę by całość stężała
vaniliowoczekoladowaGotowe w : 2 h Ciasto to powstało właściwie jedynie dlatego, że pozostało mi 5 białek jaj, a beza nie wchodziła w grę, ponieważ kilka dni
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy