polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:508/582)

PIERNIK PRZEKŁADANY Z MASĄ I KONFITURĄ + FILMIK 156

Piernik przekładany to pyszne ciasto na święta i nie tylko. Najsmaczniejszy po dwóch dniach, kiedy to całkowicie zmięknie. Jest wyjątkowo smaczny z tą masą i dżemem

Kulinarne Fantazje Marioli
Czerwona sałatka z quinoą i dressingiem z dziką różą 171

Zbliżają się Walentynki i Tłusty Czwartek i muszę przyznać, że trochę czuję się bombardowana zewsząd tłustymi pączkami, faworkami, babeczkami, czekoladowymi rogalikami i lukrowanymi serduszkami.  Wiem, że większość osób się ze mną nie zgodzi, lub wręcz oburzy, ale ja mówię takiemu menu zdecydowane NIE. Owszem, lubię czasami zjeść coś treściwego, szczególnie, gdy za oknem mróz, jednak od dawna(...)kroimy w plastry i dodajemy do sałaty. Z owocu granatu odkrawamy kawałek, z którego wyciskamy sok do dressingu, a pozostałą część owocu wyłuskujemy do sałatki. Posypujemy wszystko quinoą i polewamy sosem zrobionym z wymieszanego dżemu, soku z cytryny, oliwy i soku z granatu. Już możemy jeść, więc smacznego

Quinoa Raz!
Baton orzechowy PREMIUM – CROWNFIELD (Lidl) 41

macie swojego ulubieńca. Nazwa: baton z kawałkami prażonych orzeszków ziemnych, prażonymi migdałami, kawałkami orzechów brazylijskich, kawałkami orzeszków pekan, ziarnami słonecznika, ekspandowanymi ziarnami komosy ryżowej i solą morską w polewie miodowej. Firma: Crownfield (Lidl) Skład: Orzechy brazylijskie – kawałki prażonych orzeszków ziemnych 20%, prażone migdały 14%, ziarna słonecznika 14%, syrop ryżowy, kawałki orzechów brazylijskich 12,2%, kawałki orzechów pekan 11,7%, syrop(...)batoniku. Batoniki nie są przesłodzone ale słodycz jest dość wyraźna. W wersji orzecha brazylijskiego naszym zdaniem najbardziej było czuć jednak słonecznik niż orzechy. W opcji migdałów z czekoladą dropsy czekoladowe dobrze uzupełniają całość. Wariant migdał z żurawiną został zdominowany przez słodko-kwaśną żurawinę. Ocena: Nowości z Lidla to smaczna, słodka przekąska, która jest sycąca. Myślałyśmy, że opcja z czekoladą najbardziej

Candy Pandas
Tort lis – pomysł na dekorację XII 199

osiągnie temperaturę 37 stopni C wyciągamy z lodówki tort, kładziemy go na kratce, którą ustawiamy w brytfance (ja brytfankę wykładam folią, żeby łatwiej było ją sprzątnąć) i polewamy tort polewą zaczynając od środka. Pozostawiamy na 15 minut i dopiero po tym czasie tort ściągamy z kratki i wkładamy go do lodówki. Tort lis - pomysł na dekorację Składniki na krem(...)tylkę Wilton 233 – najpierw jasny, a później pomarańczowy. Łodyżki wykonałam tylką nr 3, a listki tylką 352. Na łodyżkach ułożyłam kilka jagód. Oczy i nos lisa zrobiłam z chrupków czekoladowych. Ozdobiony tort wkładamy do lodówki. Tort lis - pomysł na dekorację Tort lis - pomysł na dekorację Tort lis - pomysł na dekorację

Trzeci talerz
Snickers Brownie jak z Coffee Heaven 483

Pierwszy raz zobaczyłam to ciasto w Coffee Heaven i od tej pory nie mogłam przestać o nim myśleć. Zawsze kiedy kupowałam kawę przyklejałam się do szyby

Mania Gotowania
Krajanka piernikowa 101

korzennych przypraw, pomarańczy, grzanego wina. Dziś mam dla Was coś na początek sezonu : krajankę piernikową , która przywodzi na myśl te piękne, Bożonarodzeniowe dni. Piernik , w którym ukryło się bogate czekoladowe przełożenie z dozą śliwki i orzechów. Ulubione połączenie sezonu; ) Mniejsza blaszka 22 x25 cm p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; color: #000000; line-height: 115%; text-align: left; orphans(...)font-family: "DejaVu Sans"; font-size: 11pt; so-language: ar-SA } Nasączenie: 100 ml rumu + 200 ml mocnej, słodkiej herbaty Nadzienie: 1 słoik powideł śliwkowych lub dobrego dżemu porzeczkowego Polewa: 6 łyż ek cukru pudru 6 łyż ek przegotowanej wody 6 łyż ek masła 6 łyż ek kakao Cukier rozpuszczamy w wodzie. Dodajemy masło. Rozpuszczamy. Przesiewamy kakao przez małe

Domowe ciasta
Krem czekoladowy (awokado, banan) z kokosową kruszonką 145

https://www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com Przepis z książki Joanny Drzazgi i Gosi Wieruszewskiej: "Pysznie dla rodziny i przyjaciół". Książkę można nabyć na stronie empik.com

Di gotuje
Schab zapiekany pod beszamelem z pieczarkami oraz sałata z musztardą dijon 184

Musicie wiedzieć, że kocham Pascala i jego przepisy (może poza tym na suflet czekoladowy, bo nigdy mi się nie udał). Dzisiaj, więc odchodzimy od kuchni świata oraz tradycji i wracamy na własne podwórko - no może nie tak do końca, bo Pascal korzenie ma francuskie, ale nie czepiajmy się szczegółów ;) Jeżeli macie dość typowego schabowego w jajku i bułce, spróbujcie tego(...)słoiku umieszczamy: musztardę, oliwę i ocet. Zamykamy go i energicznie potrząsamy tak, aby zawartość mogła się porządnie wymieszać. Odkręcamy i dodajemy wodę, znowu potrząsamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Polewamy sosem sałatę  i mieszamy. Voila! Smacznego :) Zainspirowane: kuchnialidla.pl (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function

Życie zamknięte w smaku
BATONIKI BOUNTY W KSZTAŁCIE PISANEK 114

Domowe batoniki bounty to niebo w gębie! Te oryginalne ze sklepu nie umywają się do nich. Do tego są łatwe w przygotowaniu, a jedyny minus jest

Kuchnia MagdaLeny
PIERNIK BAKALIOWY Z POWIDŁAMI ( szybki! ) 396

Święta bez piernika?! O nie nie! Tak być nie może! Oprócz serników ( TU macie ich mnóstwo! ) zawsze jest też piernik! Dziś mam dla Was przepis na

Ostra na Słodko
Śliwkowo-orzechowa wariacja 89

Czas Przygotowania : 3 h Gotowe w : 4 h   Ciasto jakie dzisiaj chcę zaproponować to moja wariacja jesiennych smaków. Połączenie wilgotnego ciasta, powideł śliwkowych, bezy i

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Gotowana babka cytrynowa z jabłkami 116

jeszcze bardzo daleko, to u mnie dziś na deser babka. Dokładnie jest to babka gotowana, które robię bardzo często. Tym razem babka o smaku cytrynowym z kawałkami jabłek i polewą z białej czekolady. Babka bardzo delikatna, mięciutka i wilgotna w środku, dosłownie rozpływająca się w ustach podczas jedzenia. Do jej zrobienia nie potrzeba piekarnika, bo jak sama nazwa wskazuje jest(...)czekoladą polałam babkę i posypałam wiórkami kokosowymi. Babkę schłodziłam w lodówce. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam was do zerknięcia na pozostałe przepisy na babki gotowane i nie tylko, np.: babkę czekoladową (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/04/babka-czekoladowa.html), babkę orzechową (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/04/gotowana-babka-orzechowa.html), babkę budyniową (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/03/babka-budyniowa.html), babkę cytrynową (link do przepis: http://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/08/gotowana-babka-cytrynowa.html),

Waniliowe Improwizacje
EKLERKA – budyniowe ciasto bez pieczenia 267

Ajj, rozszalała się moja mama z przepisami na bloga! Razem z koleżankami z pracy szukają inspiracji wśród znajomych i co chwilę któraś z nich przynosi przepis

Ostra na Słodko
Babka "Pelna wspomnień" 165

Zapewne już zauważyliście, ale uwielbiam piec różnego rodzaju babki. Przygotowując każdy wypiek, a teraz także te nieco zdrowsze dokładam staranności zarówno do jego procesu powstania jak

Ciasta z tradycjami
Tort makowy z kajmakowymi kremami 103

jest tort to musi mieć on co najmniej dwie masy Tutaj bazą obu kremów stanowił kajmak. W tym połączeniu zakochałam się w Boże Narodzenie, kiedy przygotowałam makowca z polewą kajmakową i postanowiłam zainspirować się tymi smakami nim przy torcie. Tort makowy z kajmakowymi kremami Ciasto: 200 g maku 250 ml wody 250 ml mleka 200 g cukru 125 g margaryny(...)dodajemy cukier puder i utrwalacz do śmietany. Następnie ciasto makowe przecinamy w dwóch miejscach, tworząc trzy blaty. Dolny blat smarujemy jasną tężejącą masą, przykrywamy środkowym ciastem, które smarujemy tężejącym czekoladowym kremem. Całość przykrywamy górnym blatem. Na koniec boki i górę tortu smarujemy i ozdabiamy ubitą śmietaną. Górę dekorujemy według uznania, u mnie ciasteczkami oreo. Całość wstawiamy w zimne miejsce

PatiGotuje

Proponowane wyszukiwania