orkiszowych – 100 g roztopionego masła – 500 g ricotty – 2 galaretki o smaku owoców leśnych lub jagodowe -350 g jagód – 250 ml śmietany kremówki 36% schłodzonej Polewa -100 g białej czekolady – 25 ml mleka -25 g masła – kilka borówek do dekoracji oraz świeża mięta Przygotowanie: Składniki wyciągnąc kilka minut wcześniej z lodówki. Masło(...)schłodzić w lodówce przez 2-3 h (najlepiej włożyć na całą noc). Czekoladę rozpuścić z masłem i mlekiem. Sos zdjąć z kuchenki i ostudzić. Sernik polać ostudzonym sosem czekoladowym oraz udekorować jagodami i miętą. Smacznego Artykuł Jagodowy sernik pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEzimna woda 3 łyżki, cukier 75 g, sok z cytryny 2 łyżeczki,, Mus czekoladowy: czekolada mleczna 170 g, czekolada gorzka 45 g, śmietanka 36% 165 ml, żelatyna 6 g, zimna woda 1,5 łyżki, orzechy laskowe podprażone 2 garście, Drip czekoladowy: śmietanka 30% 50 ml, czekolada mleczna ok 100 g, do nasączenia: woda 1 szklanka, sok z cytryny(...)cukrem pudrem i zmiksować aż powstanie gęsty krem. Pierwszy blat czekoladowy układamy na paterze, nasączamy 1/3 ponczu, a następnie smarujemy połową kremu z bitej śmietanki. Na torcie układamy żelkę malinową, wykładamy pozostały krem i równomiernie rozsmarowujemy. przykrywamy jasnym blatem, który również nasączamy połową ponczu. Mus czekoladowy: żelatynę zalać zimną wodą i odstawić do napęcznienia
kulinarne odsłony patiCalibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Aromatyczne i wilgotne ciasto czekoladowe. Idealnie wpasuje się w świąteczne menu. Piekę je dość często, bo świetnie smakuje a przepis pochodzi z jednej z grup kulinarnych do której należę, od koleżanki Ewy :) Składniki(...)białka. Piec w formie keksówce ( 30x12 ) około 50minut. Należy kontrolować ciasto pod koniec pieczenia, gdyż każdy piekarnik trochę inaczej piecze. Po upieczeniu i lekkim wystudzeniu polać ciasto pozostawioną wcześniej polewą. Dowolnie udekorować
W garach u GosiCalibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Aromatyczne i wilgotne ciasto czekoladowe. Idealnie wpasuje się w świąteczne menu. Piekę je dość często, bo świetnie smakuje a przepis pochodzi z jednej z grup kulinarnych do której należę, od koleżanki Ewy :) Składniki(...)białka. Piec w formie keksówce ( 30x12 ) około 50minut. Należy kontrolować ciasto pod koniec pieczenia, gdyż każdy piekarnik trochę inaczej piecze. Po upieczeniu i lekkim wystudzeniu polać ciasto pozostawioną wcześniej polewą. Dowolnie udekorować
W garach u GosiCzasem zdarza się, że brak w domu jajek, a ciasta z chęcią zjadłoby się...ale jest i na to sposób...oczywiście ciasto bez jajek..a jakie
Moje domowe kucharzeniemoim faworytem, ale za to uwielbiam je w wypiekach i innych deserach. Sernik jest naprawdę przepyszny - delikatny i kremowy. Uważam, że nie trzeba być fanem fistaszków, aby polubić ten czekoladowy, lekko słony i orzechowy smak sernika. (Tortownica średnicy 18-20 cm) Spód: 100g kruchych ciasteczek/herbatników 25g masła/margaryny 30g gorzkiej czekolady 25g solonych orzeszków Masa serowa(...)temperaturze 170 stopni. (Na spodzie piekarnika ustawić blachę/naczynie żaroodporne z wodą. Dzięki temu ciasto będzie równe, nie opadnie i nie popęka.). W międzyczasie przygotować polewę na wierzch. Wszystkie składniki umieścić w małym garnuszku i lekko podgrzewać - do roztopienia i połączenia się składników (cały czas mieszać). Gotową polewę od razu zdjąć z ognia
Di gotujestole pojawią się różne wypieki, ale między innymi znajdzie się na nim ta babka, mega czekoladowa. Mi bardzo smakowała. Mam nadzieję, że Wam również przypadnie do gustu, zapraszam na Czekoladową babkę piaskową . Pssst... babka idealnie nada się na jutrzejsze święto czekolady! Składniki : 200 g mąki pszennej 200 g mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 6 żółtek 6 białek(...)Wstawiamy do nagrzanego do 175`C piekarnika i pieczemy około 25 minut, następnie temperaturę podwyższamy do 200`C i pieczemy jeszcze około 40 minut - do suchego patyczka. Ostudzone ciasto polewamy rozpuszczoną mleczną czekoladą. Smacznego
Słodkie PrzyjemnościDzisiaj przepis na bardzo lekkie i mało słodkie ciasto. Znika naprawdę szybko, a przez to, że jest takie puszyste i delikatne nie zauważamy ilości zjadanych kalorii
To co lubię - gotuję i polecamOstatni sernik był z jesiennymi gruszkami, a już czas na wędzoną śliwkę. Mocno czekoladowy kruchy spód i wierzch, a do tego delikatne w smaku wnętrze zachwyci Waszych domowników i gości. Przepis podaję na tortownicę o średnicy 25 cm. Ciasto kruche: - 30 dag mąki pszennej - 3/4 kostki masła, ok 15 dag, masło powinno być dobrze schłodzone - 10 dag cukru(...)białka które zostały z ciasta - 3 łyżki mąki ziemniaczanej - 1 karton mleka zagęszczonego niesłodzonego 500 ml ( 1/2 szklanki należy odlać do polewy) Dodatkowo: - 20 dag suszonych śliwek bez pestek, kilka sztuk można odłożyć do ozdobienia wierzchu Polewa: - 1 tabliczka gorzkiej czekolady, 10 dag - 1/2 szklanki mleka zagęszczonego Po śliwki i dodatki zajrzyjcie na stronę www.Skworcu.com.pl . 1. Białka ubijamy
Apetyczna babeczkasklepowego przeciętniaka. Położony na języku, dosłownie rozpływa się w ustach, jest delikatny i miodowy właśnie. Drugi to marcepan w formie znanego wszystkim chlebka, oblanego cienką warstewką mlecznej czekolady. Polewie również nie można nic zarzucić. Składa się z surowego cukru trzcinowego, masła kakaowego, mleka w proszku i masy kakaowej. I niczego więcej. Wnętrze jest nieprzesłodzone, a konsystencja lepka, co stanowi(...)goryczki świetnie komponuje się z warstewką równie gorzkiej czekolady. Nieprzesłodzona, co bardzo mi odpowiada. :) Druga wersja to mój smak dzieciństwa - nugat + intensywny zapach delikatnej czekolady z nutą wanilii. Klasyczna, czekoladowa pisanka, którą tata przywoził mi z Niemiec gdy byłam mała, jako jeden z prezentów od Zajączka :) To jednak jeszcze nie koniec. W ofercie marki Lubs znajdziemy również daktylowe pralinki rodem
Poranek na słodkoCiasto, z którym poradzi sobie nawet ktoś, kto ma dwie lewe ręce do pieczenia. W skali trudności wykonania od 1 do 10, daję murzynkowi 2. Czyli
wcinaj toEuropie Środkowej i Wschodniej i natychmiast stała się punktem odniesienia dla jakości i smaku lodów familijnych. – W 2001r. premierę miała linia lodów deserowych– warianty z sosami, dodatkami i polewami. – W 2004r. Carte d’Or zrobił kolejny krok w kierunku bardziej wyrafinowanego smaku i jakości poprzez dobór składników z krajów słynących z ich produkcji. I tak, wanilia używana(...)wiecie, ale marka Carte D’Or wypuściła na rynek nowy , obłędny smak ( oczywiście wiadome było, że nie przepuszczę okazji, by go spróbować!). Smak Chocolate Brownie – czyli czekoladowe brownie. Obłędnie czekoladowe … niesamowicie kremowe i delikatne …. absolutnie nie za słodkie – wręcz przeciwnie – mocno czekoladowe … obficie obsypane dużą ilością czekoladowych kawałków ciasta brownie. To jedne
Ostra na Słodkoswej strony proponuję trufle domowej produkcji, które idealnie smakują jako dodatek do poobiedniej kawy lub herbaty. Przy niewielkim nakładzie pracy i przy niewielkich kosztach możemy sami zrobić te pyszne, czekoladowe cukierki w domu . Moja familia zajadała się, aż miło było patrzeć :) Składniki: 250 g masła 2 szklanki cukru 2 łyżki kakao 1/2 szklanki mleka 150 g herbatników petit beurre 1 szklanka(...)Schładzam w lodówce, a następnie przekładam na talerz lub paterę. U mnie część trufli została obtoczona w mleku w proszku, ale można również użyć wiórek kokosowych, zmielonych orzechów, polewy białej lub ciemnej lub zostawić w oryginalnej wersji. W każdej jednej trufle smakują wybornie
Ciasteczkowy Potwórfotelu. Zdjęcia zrobiłam po wszystkich mało przyjemnych wydarzeniach, dlatego wygląda jak wygląda, ale muszę przyznać, że gdybym nie musiała go nigdzie przewozić, byłby to na pewno Wytworny tort czekoladowy z bitą śmietaną :) Chociaż chyba prostszego tortu już się nie da zrobić :) Miłego dnia! " Składniki: 5 jajek 250 g masła 1 szklanka cukru łyżka cukru z prawdziwą wanilią 6 łyżek mleka(...)lodówki na co najmniej 30 minut. Po ostudzeniu ciasto należy przekroić tak, aby powstały 3 blaty i przełożyć je ubitą kremówką. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, albo mikrofali i polewamy nią wierzch ciasta. Całość wkładamy do lodówki do stężenia :) Smacznego
Słodkie Przyjemności