Banany w cieście smażone – to szybka i prosta słodka przekąska uwielbiana zarówno przez dzieci jak i dorosłych. Banany w cieście smakują rewelacyjnie posypane cukrem pudrem
Kulinarne Przebojeszkl. mleka -1/4 oleju -2 jajka -szczypta soli -2-3 garście ulubionych bakalii (u mnie rodzynki, suszona żurawina, pokruszone orzechy włoskie, kandyzowana skórka pomarańczowa, kuleczki czekoladowe) Opcjonalnie - polewa -100 g mlecznej czekolady -50ml mleka Przygotowanie Blachę na muffinki wyłożyć papilotkami. Mokre składniki (mleko, jajka, olej) umieścić w 1 misce. Dokładnie wymieszać. Suche składniki (mąkę, proszek
Zielona Kuchniagorącej wody Kremówkę miksujemy na sztywno z cukrem i fixem. Do sztywnej śmietany dodajemy po łyżce mascarpone i delikatnie mieszamy. Łączymy z żelatyną. Dodatkowo: sos czekoladowy lub polewa Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size
Domowe ciastaczekoladą i kajmakiem Mini serniczki z ciasteczkami oreo Mazurek z wiśniami i czekoladą Babka z advocatem Czekoladowe ciasto z białek Podwójnie lukrowana babka kawowa Anielskie ciasto czekoladowe z polewą i prażonymi orzechami Babka drożdżowa z powidłami Anielskie ciasto z sosem truskawkowym Bardzo odchudzony sernik Życzę smacznych Świąt Wielkanocnych! Artykuł Inspiracje na Wielkanoc 2019 pochodzi z serwisu Blog
karmelowypapierem do pieczenia a boki smarujemy masłem, wylewamy ciasto, lekko wyrównujemy. Tak przygotowane ciasto pieczemy ok. 60 minut do suchego patyczka. Studzimy, dekorujemy i podajemy. Ja udekorowałam je czekoladową gorzką polewą. Gotowe! Smacznego
Zasmakuj KuchniMiały być czekoladowe pączki, ale nie miałam oleju i wcale nie chciało mi się specjalnie po niego iść;) Więc wyszła drożdżówka pachnąca rumem, z rodzynkami, no i z czekoladowym sosem - polewą. Moja jest wegańska, na roślinnym napoju z orkiszu ale podałam składniki też na zwykłe ciasto. I słyszę opinię domowników: ciasto ma jedną wadę: za szybko się kończy! Jestem szczęśliwa
AZgotuj!Stefanka na herbatnikach, z kremem czekoladowym, oblana polewą również z czekolady. Ciekawie wygląda, nie wymaga pieczenia i z pewnością posmakuje każdemu, no bo któż nie lubi czekolady :-) Do zrobienia tego ciasta użyłam dosyć dopasowanej formy, ale myślę, że i bez niej można sobie poradzić, ponieważ krem jest dosyć stabilny i nie rozpływa się na boki. Z formą jest po prostu
Arabeska waniliowaNa sobotnie śniadanie przygotowałam panacakes (robiłam z tego przepisu) z bananem i płatkami owsianymi. By jeszcze sobie dogodzić, tą górkę naleśników podałam rozpuszczoną czekoladą. Jak dla
Pink EnvelopeBrownie chyba najlepsze jakie do tej pory próbowałam, do tego bez grama tłuszczu i z dodatkiem cukinii. Ciasto jest mocno czekoladowe, wilgotne i z dużymi kawałkami
Pink EnvelopePyszne owsiane ciasteczka, które możecie przygotować bez pieczenia. Robimy je na bazie płatków owsianych, czekolady i masła. Jest to mój pierwszy eksperyment, gdzie nie musiałam odpalać
Pink EnvelopePewnie znacie tę sytuację, kiedy w kuchni jest do zrobienia ciasto na ważną okazję i pod tą całą presją nawet z najłatwiejszego przepisu wychodzi zakalec. Mam
Pink EnvelopeOstatni weekend nie dało się przesiedzieć spokojnie w domu. Jesień aż wołała, by ruszyć tyłek i pójść na spacer. Wychodzę więc do najbliższego parku z aparatem
Pink Envelopemyjemy. Kroimy w grubsze plastry, a następnie kroimy na trójkąty. Na każdy nakładamy po trochę ubitej śmietany z cukrem pudrem. Układamy dowolne owoce. Całość posypujemy startą czekoladą lub polewamy sosem czekoladowym, lub owocowym. Podajemy od razu
Domowy Smak Jedzeniaduże, więc bardziej pasowała mi na to nazwa batoniki. W smaku na pierwszy plan zdecydowanie wybija się banan, ale wyczuwalny jest również kokos a, smak doskonale wzbogaca czekoladowo-kokosowa polewa. Batoniki są bardzo sycące, więc świetnie sprawdzą się na przekąskę do pracy lub uzupełnienie energii w trakcie przedświątecznej krzątaniny :) Składniki (ok. 12 małych batoników): 3 dojrzałe banany
Healthy food explorerCzekoladowe brownie z wiśniami – wilgotne, ciężkie i pyszne ciasto na każdą okazję. Wiśnie i czekolada komponują się tutaj idealnie, a czekoladowy smak pogłębia jeszcze polewa, którą brownie jest oblane. Składniki: 3 tabliczki czekolady o dużej zawartości kakao (dałam jedną gorzką i dwie mleczne) 300 g cukru 200 g masła 140 g mąki pszennej 4 jajka 4 czubate łyżki kakao(...)mieszając. Następnie dodajemy kakao, cukier i śmietanę. Całość mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji, kiedy na powierzchni polewy pojawią się pęcherzyki powietrza, zdejmujemy z ognia. Polewę przestudzamy przez około 20 minut i polewamy nią ciasto. Artykuł Czekoladowe brownie z wiśniami pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarnebabka marmurkowa, jak widać nie tylko od święta. Ciasto jest tak pyszne, że przygotowujemy je z mamą na weekendy w różnych formach, także w keksówkach. Gotowe można polać polewą mocno czekoladową, polać lukrem np. pomarańczowym (świetnie komponuje się z kakao) lub posypać cukrem pudrem. Każdą wersję polecam! Babka powstaje w kilka chwil! smakuje obłędnie, znika szybko wśród rodziny, przy kawie
Zasmakuj Kuchniczekoladą i kajmakiem Mini serniczki z ciasteczkami oreo Mazurek z wiśniami i czekoladą Babka z advocatem Czekoladowe ciasto z białek Podwójnie lukrowana babka kawowa Anielskie ciasto czekoladowe z polewą i prażonymi orzechami Babka drożdżowa z powidłami Anielskie ciasto z sosem truskawkowym Bardzo odchudzony sernik Życzę smacznych Świąt Wielkanocnych! Artykuł Wielkanocne pyszności 2018 pochodzi z serwisu Karmelowy blog
karmelowyracuchy! Podaję je z cukrem pudrem, jednak zdarza się z syropem klonowym czy z agawy, miodem, konfiturą z prażonych jabłek, powidłami śliwkowymi, innym dżemem, nawet żurawiną czy domową polewą (mocno!) czekoladową, posypuję wiórkami kokosowymi. Świeże owoce, jak borówki czy maliny też mile widziane, koniecznie świeże i sezonowe długo wyczekiwane owoce. Jest wtedy rozpusta na całego! Składniki: 500 ml kefiru
Zasmakuj Kuchniracuchy! Podaję je z cukrem pudrem, jednak zdarza się z syropem klonowym czy z agawy, miodem, konfiturą z prażonych jabłek, powidłami śliwkowymi, innym dżemem, nawet żurawiną czy domową polewą (mocno!) czekoladową, posypuję wiórkami kokosowymi. Świeże owoce, jak borówki czy maliny też mile widziane, koniecznie świeże i sezonowe długo wyczekiwane owoce. Jest wtedy rozpusta na całego! Oczywiście klasyka to klasyka, wiem
Zasmakuj KuchniPrzepis dla prawdziwych ,,czekoholików", czyli ciasto podwójnie czekoladowe. A tak naprawdę przepis nie tylko dla wielbicieli czekolady, a dla wszystkich łasuchów, bo mało kto mógłby się
Kuchnia Łukaszaciasto bardzo treściwe w składzie jak i smaku. Jest dość mocno zbite i lekko wilgotne. Opiera się głównie na mące kokosowej i bananach co w połączeniu z czekoladowo-orzechową polewą smakuje wyśmienicie. Mimo bogatego składu ciasto jest dość niskokaloryczne. Jedna porcja ( użyłam blachy o wymiarach 24 x 24 cm - ciasto podzieliłam na 16 porcji(...)innego - 2 łyżeczki cukru waniliowego - 100 mleka roślinnego lub zwykłego - 100 g mąki kokosowej - 50 g mąki owsianej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka sody oczyszczonej Polewa - 2 łyżki masła orzechowego - 40 g czekolady gorzkiej roztopionej - orzechy nerkowca drobno posiekane na wierzch ciasta Wykonanie Banany gnieciemy widelcem. Dodajemy do nich jajka i miksujemy do połączenia. Następnie wlewamy
Health-Fit-LifePewnie znacie tę sytuację, kiedy w kuchni jest do zrobienia ciasto na ważną okazję i pod tą całą presją nawet z najłatwiejszego przepisu wychodzi zakalec. Mam
Pink Envelopebiałą czekoladą i kajmakiem Mini serniczki z ciasteczkami oreo Mazurek z wiśniami i czekoladą Babka z advocatem Czekoladowe ciasto z białek Podwójnie lukrowana babka kawowa Anielskie ciasto czekoladowe z polewą i prażonymi orzechami Babka drożdżowa z powidłami Anielskie ciasto z sosem truskawkowym Bardzo odchudzony sernik Życzę smacznych Świąt Wielkanocnych! Artykuł Zestawienie Wielkanocnych pyszności pochodzi z serwisu Karmelowy blog kulinarny
karmelowyWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Prosta babka jogurtowa. Nie wymaga dużego nakładu pracy. Wystarczy 15 minut, aby ją przygotować, a później wstawić tylko do piekarnika
Marta GotujeBez względu na porę roku, CIASTO CZEKOLADOWE Z LODAMI PISTACJOWYMI... Artykuł Ciasto czekoladowe z lodami pistacjowymi pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEnajpierw przy lekko uchylonych drzwiczkach), a gdy wystygnie, wyjmujemy je odwracając na drugą stronę (biszkopt powinien być na dole). Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem lub polać dowolną polewą (np. czekoladową, kakaową, kajmakową). Ciasto można udekorować wiórkami kokosowymi lub kolorową posypką. Post Makowiec na biszkopcie pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakuJuż ôd 1 listopada rychtuja 2 roztomajte 3 wersje tego piernika i musza pedzieć 4 , że sie werciōło 5 . Podstawowy recept 6 mōm ôd ciotki Eldzy
Chop w kuchnitylko dwie ulubione (drugą mam w planach upiec w ten weekend), a już w ogóle za piaskowymi i te koszmarki z mojego dzieciństwa takie biało-czarne z polewą pseudo czekoladową. Moja mama nigdy, przenigdy nie piekła, więc kupowała różne wynalazki, które w najlepszym przypadku tylko szczypały w język, a że jestem dzieckiem „komuny” to uwierzcie mi trauma
greenscarfkremem budyniowym. Pierwszy kawałek zwiń jak roladę, ułóż na środku w tortownicy i do niego dokładaj kolejne kawałki. Schłódź w lodówce. Po kilku godzinach ściągnij obręcz tortownicy i ozdób polewą czekoladowo-śliwkową. Gotowe :) Po przekrojeniu tortu będą widoczne pionowe warstwy
Kulinarna (nie)codziennośćNa sobotnie śniadanie przygotowałam panacakes (robiłam z tego przepisu) z bananem i płatkami owsianymi. By jeszcze sobie dogodzić, tą górkę naleśników podałam rozpuszczoną czekoladą. Jak dla
Pink Envelopeodrobiną wody, dodajemy gruszki i smażymy, doprawiamy do smaku octem balsamiczny. Studzimy. Do pucharków nalewamy, na dno syrop malinowy ( można dodać również maliny ) nakładamy porcję kaszy jaglanej, polewamy syropem czekoladowym, na to karmelizowane gruszki i posypujemy migdałami. Deser podajemy schłodzony. Smacznego
Kulinarne Fantazje MarioliWitajcie Kochani w ten radosny świąteczny poranek! Dziś mazurek czekoladowy. Ta wersja mazurka o wiele bardziej mi odpowiada. Być może dlatego, że jestem fanką czekolady
Kuchnia smakówNa pewno każdy z Was ma swój ulubiony sernik. Ja bardzo lubię taki z bakaliami, jednak nie przepadam, kiedy są zamoczone w masie serowej. Lubię chrupkie
Wiszniówkatwarogu z wiaderka 1 puszka masy krówkowej 3 lub 4 jajka (w zależności od wielkości) 4 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 200g masła 250g wafelków czekoladowych, bez polewy 10-12 cukierków Trufle Wafelki kruszymy na pył. Wafelki wrzucamy do garnka, delikatnie podgrzewamy i wyklejamy tortownicę. Tortownicę wkładamy do lodówki. Twaróg, jajka, cukier, masę krówkową i mąkę dokładnie miksujemy (trochę
Kocham CzekoladęRolada biszkoptowa jest jednym z naszych ulubionych rodzajów ciast. Może być jasna i ciemna, owocowa i czekoladowa, z polewą i posypana cukrem pudrem
Kuchenne Wariacjemasła. Mieszać, aż całkowicie się rozpuści. Masę wystudzić, co jakiś czas mieszając. Tak przygotowaną masą napełniać połówki wypieczonych orzeszków i zlepiać w całość. Gotowe orzeszki można polać dodatkowo polewą np czekoladową. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta z kremem , Ciasteczka , Dla dzieci , Tarty i kruche ciasta Tagged: budyń , orzechy włoskie
https:KKuchniaMniamsałatką z łososia Mazurek z wiśniami i czekoladą Babka z advocatem Pieczona karkówka w imbirze, anyżu i miodzie Podwójnie lukrowana babka kawowa Jajka herbaciane nadziewane guacamole Anielskie ciasto czekoladowe z polewą i prażonymi orzechami Babka drożdżowa z powidłami Anielskie ciasto z sosem truskawkowym Miodowo-musztardowe udka kacze z gruszkami Świąteczna kaczka pieczona z sosem wiśniowym z winem Porto
karmelowymasa dobrze stężała i nie wsiąkła w ciasto. Następnie położyć ciasto orzechowe, wyłożyć masę czekoladową i przykryć drugim blatem makowym. Na ciasto makowe wyłożyć piankę i przykryć ciastem czekoladowym. Polać polewą i całe ciasto wstawić do lodówki
Moje Słodkie PiekiełkoLubicie tak jak ja eklery z masą budyniową? Jak tak, to dobrze! Domowe eklery są najlepsze :) Polecam przepis idealny na ostatnie dni karnawału :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldLubicie tak jak ja eklery z masą budyniową? Jak tak, to dobrze! Domowe eklery są najlepsze :) Polecam przepis idealny na ostatnie dni karnawału :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldJeszcze nawet nie Tłusty Czwartek, a ja już nasmażyłam tyle pączków, że w czwartek chyba nawet na żadne nie spojrzę ;) To znaczy, ok, może nie całkiem
brunetkawkuchnilubi ciasta czekoladowego, oblanego czekoladową prostą polewą, aromatycznego i wilgotnego? Nie znam takich osób ;) Chociaż nie twierdzę, że takich nie ma. Ciasto jest szybkie do przygotowania i szybko się piecze. Używam ostatnio plastikowych miarek angielskich - filiżanek (cup) 1 taka miarka to 200 ml. Pisząc o filiżance mam właśnie na myśli 1 taką miarkę. Można je w każdym markecie kupić(...)szkodzi. Polewę robimy dopiero jak ciasto ostygnie i nakładamy na zimne ciasto (próba nałożenia na ciepłe skończyła się tym, że ciasto zaczęło się do łyżki przyklejać). Wystarczy w misce połączyć składniki polewy, na początku wydaje się, że nic z tego nie będzie bo kakao nie chce się połączyć z syropem, ale po chwili, robi się lśniąca wspaniała polewa :) Delikatnie
Co na wege obiad?przed-wigilijną noc, nie zjedzone jeszcze całkiem siedzą sobie w lodowce i nadal smakują bardzo dobrze, więc bez obaw można robić na kilka dni, choć może wtedy bez polewania sosem czekoladowym, lepiej na świeżo. Oczywiście robiłam taką masę już nie jeden raz ale do tej pory jakoś nie znalazła się na blogu, więc będzie teraz, póki mam te zdjęcia
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEIdealny, rozgrzewający, nie za słodki - idealny, taki świąteczny. Nadaje się zarówno do kawy, herbaty lub jako polewa do czekoladowego ciasta czy innych deserów. Wspaniały pomysł na prezent dla kawosza. Składniki: - 1 szklanka wody - 100g brązowego cukry - 1-2 łyżeczki cynamonu - 0,5 cm plastra świeżego imbiru lub 3/4 łyżeczki mielonego - 5 goździków Do garnuszka wlać wodę, dodać obrany
CookYourselfchrupiąca powłoczką. No i, oczywiście, nabite na patyk do szaszłyka. Nie byłabym sobą, gdybym przynajmniej nie próbowała zrobić coś inaczej, po swojemu. Tak właśnie powstały pieczone jabłka z czekoladowo-kajmakową polewą i prażonymi płatkami migdałowymi. Nie za mocno słodkie, delikatnie tylko chrupiące. Pyszne. W sam raz na zimowy deser. Składniki: 3 łyżki masła 4 łyżki mleka 2 płaskie łyżki kakao
Codzienna kuchnia niecodziennapomysłów, ale na razie ciii ... Dzisiaj mam dla Was urocze małe babeczki w zimowej wersji. Z dużą ilością suszonej żurawiny, pachnące masłem, miodem i cynamonem, z bajecznie pyszną, czekoladowo-miodową polewą. Ona nadaje im rewelacyjnego smaku, nie rezygnujcie z niej więc! Oczywiście, zamiast małych babeczek, można upiec jedną większą. Przepis od niezawodnej Doroty . Zimowe babeczki z miodem i żurawiną(...)płynnego miodu 65 g melasy 65 ml mleka 255 g mąki pszennej 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżezka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g suszonej żurawiny polewa: 1 łyżka wody 65 g miodu 60 g ciemnej czekolady (75%) Masło utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę. Po jednym wbijać jajka, dokładnie miksując po każdym dodaniu. Wlać miód
Pożeraczka, czyli raz adobrzePowinnam zaznaczyć, że są to ciasteczka bez pieczenia. Robimy je na bazie płatków owsianych, czekolady i masła. Jest to mój pierwszy eksperyment, gdzie nie musiałam odpalać
Pink EnvelopeNagroda to 2 paczki Ziarenek ufundowanych przez firmę ZIARENKOWO oraz miarki. 2 Miejsce zajęła Pani Małgorzata Wróblewska i jej Sernik kawowo-dyniowy z polewą czekoladowo-kawową i figami .Nagroda to książka Ciasta i desery krok po kroku oraz foremki do ciasteczek . 3 Miejsce zajęła Pani Małgorzata Luty i jej Tort śmietanowy z brzoskwiniami i borówkami . Nagroda
Sama słodycz i szczypta chiliPaździernik to zdecydowanie jeden z moich ulubionych miesięcy, zwłaszcza, gdy zaczyna się dniem tak pięknym, jak wczorajszy – z mglistym … Czytaj dalej →
brunetkawkuchnisolidną porcję czekoladowej marmurkowej polewy , Składniki : ( Foremka 16x28 cm ) 100 g gorzkiej czekolady 100 g masła 3/4 szklanki cukru (160g) 2 łyżki gorzkiego kakao 1 płaska łyżka kawy rozpuszczalnej 3 mocno dojrzałe banany 3 jajka 1 szklanka i 3 łyżki mąki (200g) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Polewa: 100 g gorzkiej czekolady
Malinowa KawiarenkaZapraszam na kilka propozycji serników, które zamieszczałam na moim blogu. Serniki na zimno i te pieczone. Wszystkie pyszne, warto wypróbować. SERNIK Z ROSĄ SERNIK W POLEWIE CZEKOLADOWO-ORZECHOWEJ SERNIK PIERNIKOWY SERNIK Z RODZYNKAMI SERNIK NA ZIMNO SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI SERNIK NA ZIMNO Z WIŚNIAMI SERNIK Z RODZYNKAMI NA KRUCHYM SPODZIE SERNIK Z MUSEM MALINOWYM SERNIK CZARNO- BIAŁY SERNIK
W kuchennym oknie EwyJeżeli w cieście jest zielenina, to prawie sałatka, prawda? ;) Jeśli o mnie chodzi, tak dostarczana codzienna porcja warzyw podoba … Czytaj dalej →
brunetkawkuchniWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Truskawkowy pocałunek to lekkie, delikatne i pyyyszne ciasto z truskawkami. Przepis pochodzi z bloga Ani , zmieniłam w
Marta Gotujewyłożyć do formy posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 40 minut w 180 stopniach. Gotowe ciasto oprószyć cukrem pudrem bądź polać polewą np. czekoladową
Qchnia po prostuzawiodłam. Ciastka są doskonałe. Wszystkie składniki doskonale ze sobą współgrają, począwszy od chrupiącego spodu z ciasteczek, poprzez wilgotne jogurtowe ciasto i śmietanową masę z dodatkiem truskawek, aż do czekoladowo-jogurtowej polewy. Całość dopełnia efektowna dekoracja Jeśli idzie o sam przepis to dokonałam w nim pewnych zmian. Dotyczyły one głównie proporcji składników. W oryginale przepis był na blachę o wym. 30x40cm
Wiem co jemfotografować. Tym razem udało się wszystko w porę złapać i oto jest. Zrobiłam go w mojej ulubionej wersji na zimno na kawowo-kakaowym spodzie z czekoladowo-kawową polewą. Polecam.”. Czytaj więcej
Wiem co jemsmak. Nie mam na myśli, że jest niesmaczne, jest po prostu inne ze względu na zawartość dość dużej ilości musu dyniowego, który moim zdaniem w nim dominuje. A czekoladowo-serowa polewa, to mistrzostwo, zakochałam się w jej smaku :) Czytaj więcej
Kuchenne zapiski Edytyplastry wzdłuż owocu, następnie grilujemy je po obu stronach, aż staną się miękkie i odstawiamy do ostudzenia. Sałatę łączymy z pokrojonymi truskawkami, filetami pomarańczy i melonem.Całość polewamy naszym czekoladowym balsamicznym winegretem i delikatnie mieszamy. Porcje gotowej sałatki układamy na ugrilowanych plastrach gruszki i posypujemy lekko rozgniecionym czerwonym pieprzem
Malinowe Pocałunkiwrzenia. Zestawiam z ognia, wrzuciłam do śmietany kosteczki czekolady, po chwili rozmieszałam wszystko dokładnie, dodałam masło, cukier puder i amaretto i ponownie wszystko wymieszałam. Gotowe! Jako sos czekoladowy do polewania deserów jest gotowy już teraz, do wyciskania, czy smarowania będzie po kilku godzinach pobytu w lodówce minimum 2 godziny. Gdyby Wam się zdarzyło, że masło oddzieli się
Blondynka Gotujejabłka. Omlet smażę na rumiano z dwóch stron. W garnuszku gotuję margarynę z wodą, cukrem i kakao. Dokładnie mieszam, aby masa była jednolita. Usmażony omlet wykładam na talerz. Polewam sosem czekoladowym
Tradycyjna kuchnia Kasisałatką z łososia Mazurek z wiśniami i czekoladą Babka z advocatem Pieczona karkówka w imbirze, anyżu i miodzie Podwójnie lukrowana babka kawowa Jajka herbaciane nadziewane guacamole Anielskie ciasto czekoladowe z polewą i prażonymi orzechami Babka drożdżowa z powidłami Anielskie ciasto z sosem truskawkowym Miodowo-musztardowe udka kacze z gruszkami Świąteczna kaczka pieczona z sosem wiśniowym z winem Porto
karmelowyryżowego i nakładamy łyżką niewielkie ilości ciasta tworząc placuszki. Smażymy z obu stron i podajemy na ciepło. Choć na zimno też są super :) Placuszki podajemy z cukrem pudrem, polewamy sosem czekoladowym lub karmelowym. Możemy dodać bitej śmietany. Generalnie możemy podawać do nich naprawdę wiele kombinacji słodkich sosów. Świetnie smakują np. z jogurtowym sosem owocowym. Wymyślajcie wiele wersji, a najciekawszymi podzielcie
vegetanieŚliwki myjemy, wyjmujemy pestki i wrzucamy do miski, a następnie blenderem tworzymy mus. Winogrona kroimy na ćwiartki i układamy na dnie naczyń. Następnie posypujemy je crunchy czekoladowym i polewamy bitą śmietaną. Kolejną warstwą jest mus śliwkowy. Dekorujemy chrupiącym crunchy. Smacznego
Słodkie PrzyjemnościWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszny piernik, który jest miękki i puszysty. Pachnie korzennymi przyprawami, które kojarzą mi się z świętami Bożego Narodzenia i
Marta GotujeCzekoladowo, czekoladowo! Przepis na tort dla prawdziwych czekoladoholików:). Ciemny biszkopt nasączony likierem bananowym z gęstym kremem czekoladowym i polewą. W środku aromatyczne banany, które dodają lekkości i soczystości. Pycha… Biszkopt i kakaową śmietanę radzę przygotować dzień wcześniej. Dżem można użyć o wyraźniejszym smaku, np. pomarańczowym lub pikantnym. Bardzo polecam… (zmodyfikowany przepis z gazetki „Gotuj krok po kroku”). Porcelana(...)wodą z paroma kroplami aromatu waniliowego) Masa z bananami: 500g śmietanki kremówki 30% lub 36% 40g ciemnego kakao bez cukru 60g cukru 4 łyżeczki żelatyny 5 bananów 1/2 cytryny Polewa: 250g śmietanki kremówki 30% lub 36% 150g gorzkiej czekolady o zawartości kakao 70% (jeśli użyjemy czekolady 60%, to proszę dodać jej wtedy 50g więcej, czyli razem 200g) 50g masła
Mała CukierenkaP rosty i znany przepis na ciasto czekoladowe, popularnie zwane murzynkiem. Jedyną innowacją przeze mnie wprowadzoną było użycie masła klarowanego zamiast margaryny (margarynę chyba najczęściej stosowało
coolinarnastrefa.blogspot.comlitr mleka - 1 szklanka kaszy manny - 1 szklanka cukru - 1 cukier wanilinowy - 1 łyżka kakao - 1 kostka margaryny - 1 opakowanie herbatników 220g - 1 opakowanie herbatników czekoladowych 220g - gotowa polewa z białej czekolady Polewa: - pół kostki margaryny - pół szklanka cukru pudru - 3 łyżki kakao Sposób przygotowania: Blachę wykładamy zwykłymi herbatnikami. Mleko z margaryną, cukrem, cukrem(...)czas mieszając. Do gotującego się mleka powoli dodajemy kaszę. Mieszamy, aby nie powstały grudki. Gorącą masę, równomiernie wylewamy na herbatniki. Przykrywamy ją herbatnikami czekoladowymi. Odstawiamy w chłodne miejsce aby masa przestygła. Polewę przygotowujemy roztapiając pół kostki margaryny z połową szklanki cukru pudru, 3 łyżkami kakao i 2 łyżkami gorącej wody. Wszystko chwilę zagotowujemy, cały czas mieszając
Pan i Pani Smith w kuchniminut, zostawić w formie do wystudzenia. W garnuszku stopić margarynę, wlać mleko, wsypać cukier, kakao i rózgą mieszać do zagotowania, zdjąć z ognia. Od razu wsypać kulki czekoladowe, wymieszać i polewę wlać na ciasto w formie, posypać od razu kokosem i zostawić w lodówce do zastygnięcia polewy - ciasto jest smaczne, aromatyczne, wilgotne, mocno czekoladowe i truskawkowe, smakuje idealnie o każdej
W Mojej Kuchni Lubiębogato :) Tradycyjny omlet bez mąki ( idealny dla osób, które ograniczają węglowodany w diecie) podany z najlepszym kremem białkowym o smaku truskawkowo-waniliowym, kawałkami melona i świeżych truskawek. Polewa to krem czekoladowo-orzechowy Cavalier, który smakuje identycznie jak Nutella, z tym, że słodzony jest glikozydami steviolowymi. Całość jest niebiańsko pyszna i sycąca :) Omlet: 2 jajka 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia(...)ścięcia. Krem: 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka odżywki białkowej o smaku truskawkowym np. Iso Whey Zero Jogurt połączyć z odżywką i wymieszać. Polewa: 1 łyżeczka kremu czekoladowo-orzechowego Cavalier lub 2 kostki gorzkiej czekolady bez cukru 1 łyżeczka masła orzechowego w proszku PB2 lub zwykłego* odrobina wody Składniki wymieszać. Smacznego! *masło PB2 zawiera
Chocolate Muffin Blogsię naprawdę szybko. W mojej opinii po prostu nie może się nie udać. Ja swoje przygotowałam z pomocą mojej ukochanej córeczki. Dodatkowo dodałam do niego skórkę pomarańczową i ozdobiłam czekoladowymi grochami, które nadały mu ciekawego wyglądu – wszystkim się u mnie podobało A jak Wam się podobają takie groszkowe ozdoby? Ciasto upiekłam w dwóch świątecznych foremkach od PapilArt . Foremki nadają(...)pieczemy do tzw. suchego patyczka (około 30-35 minut w zależności od piekarnika). Gdy ciasto przestygnie, ale będzie jeszcze delikatnie ciepłe posypujemy je cukrem pudrem i układamy czekoladowe grochy (nie rozpuszczona polewa i dekoracja deserowa Helio). Czekoladowe grochy lekko się podtopią przyklejając się do ciasta i tworząc urokliwą dekorację. Szybkie pomarańczowe ciasto z kisielem – przepis Smacznego
Słodkie okruszki