lodówki - do całkowitego stężenia, najlepiej na całą noc. Po tym czasie na wierzchu ciasta rozsmarować krem czekoladowy. (Dodatkowo wierzch obsypałam wiórkami kokosowymi.) (*) Na wierzch możecie użyć polewy lub kremu czekoladowego. Ja tym razem zdecydowałam się na nadzienie termostabilne Lauretta i uważam to za doskonały pomysł. Nadzienie to jest niezwykle smaczne i kremowe. To uniwersalny produkt, który świetnie się sprawdza
Di gotujenagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni około 30-35 min. Po ostudzeniu ciasta, dodajemy na wierzch polewę. POLEWA ✔ 15g odżywki czekoladowej ✔ 1 łyżka syropu klonowego ✔ 1łyżka syropu czekoladowego @waldenfarmsinternational ✔ odrobina mleka kokosowego Składniki mieszamy i mamy gotową polewę. SMACZNEGO!!! Zachęcam do obserwowania mojego profilu na ♥︎ ♥︎ Instagramie ♥︎ ♥︎ Facebooku
Tetiishericzekoladzie (błyszczące perełki z ciemnej czekolady z chrupiącym, opieczonym herbatnikiem) Jako polewy do babki drożdżowej (na pierwszym zdjęciu) użyłam masła kakaowego w pastylkach. Świetnie się rozpuszcza, pięknie pachnie i dobrze komponuje się z ciastem drożdżowym, które ze swej natury jest raczej ciastem suchym. Polewa z masła kakaowego nadała ciekawego zapachu i smaku. Do środka dodałam zaś pokruszonego(...)zdjęcie drugie) posypałam francuskimi prażynkami, które okazały się być tak delikatne, że wtopiły się w polewę. Co ciekawe, po zastygnięciu polewy, nie straciły na chrupkości! Makowiec i struclę z bakaliami również udekorowałam polewą z masła kakaowego, jednak do masy makowej dodałam drobno pokrojone kaletki czekoladowe w pomarańczowej polewie. Zapach i smak był po prostu nie do opisania, zdecydowanie dużo lepszy
Poranek na słodkopieczenia Krem czekoladowy: 300g margaryny (np. Kasia lub Palma) 1 szklanka cukru pudru 1 nutella (ok 350g) lub inny krem czekoladowy 2 łyżki spirytusu Krem orzechowy: 120g masła 10 dkg orzechów 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru kryształu Polewa rodzynkowa: 400g rodzynek 3/4 szklanki spirytusu (ewentualnie wódki) 1 czekolada mleczna 1 czekolada gorzka 100g masła Sposób przygotowania: 1. Placek(...)topimy wraz z czekoladą gorzką oraz mleczną. Dodajemy odsączone rodzynki oraz 3 łyżki pozostałego z moczenia spirytusu. 5. Przełożenie: Placek orzechowy- 1/2 kremu czekoladowego- placek kokosowy- krem orzechowy- placek kokosowy- pozostały krem czekoladowy- placek orzechowy- polewa rodzynkowa
Kuchnia w czekoladziepoprawia humoru jak dobra czekolada! A jeszcze bardziej - bomba czekoladowa! Takie jest właśnie to ciasto :) Oprócz tego - podane na gorąco, wilgotne, miękkie, puszyste, z kawałkami roztopionej czekolady. Uwierzcie mi - można odpłynąć. Ciasto znika dosłownie w jeden wieczór i pokocha je i mały i duży! Pozwólmy sobie na małą chwilę zapomnienia! ;) Ten wpis będzie naprawdę krótki, bo ciasto robi się ekspresowo(...)polać nią gorące ciasto - dzięki temu polewa wsiąka w nie, sprawiając, że jest wilgotne i jeszcze bardziej czekoladowe. Składniki na polewę umieszczamy w garnuszku i gotujemy na małym ogniu, aż trochę zgęstnieje - ale tylko trochę, bo polewa powinna być rzadka i lejąca, aby lepiej wpłynąć w ciasto :) Gorącą, dość rzadką polewą - smarujemy gorące ciasto od razu po wyjęciu
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!Sernik czekoladowy chodził za mną … chodził i wychodził! Intensywnie czekoladowy , ale nie gorzki … Delikatny … Niesamowicie kremowy i puszysty … Dzięki dodatkowi polewy z masła czekoladowego i wstążek z czekolady nabiera iście królewskiego charakteru. Kto się skusi? SKŁADNIKI: ( tortownica 18cm ) SPÓD: * herbatniki – 100 g * kakao – 1 łyżka * masło – 2 łyżki MASA: * ser biały mielony
Ostra na Słodkomasła 1 budyń śmietankowy 1 szklanka mleka 1 tabliczka białej czekolady 3 łyżki manny błyskawicznej ¾ szklanki cukru 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią Dodatkowo: Polewa z białej czekolady czekoladowe spagetti Jak wykonać ? Ciasto: Mąkę mieszamy razem z proszkiem do pieczenia, dodajemy żółtka oraz masło i cukier, siekamy całość nożem aż powstaną grudki, wtedy zagniatamy ciasto szybko ręką(...)czasie temp zmniejszamy do 160*c i pieczemy 20 minut, sernik na wierzchu ma pozostać jasny, bez przypieczeń. Studzimy przy otwartych drzwiczkach. Całkiem zimny dekorujemy polewą z białej czekolady i posypujemy czekoladowym spaghetti. Słodkich wypieków
Wanilia i Kardamonnieco niższe, żeby zmieściła mi się dekoracja. Najważniejszą częścią dzisiejszych babeczek jest krem, który chciałam spróbować zrobić już od dłuższego czasu. Puszysty i gęsty, jego bazą jest czekoladowy ganache (czyli polewa z czekolady i śmietany kremówki), najlepsze w nim jest to, że do jego przygotowania można użyć dowolnej ulubionej czekolady. Ja zdecydowałam się na mleczną :) Dekoracja to czekoladowe jajka(...)smakuje jak najlepsza czekolada na gorąco! więc już tutaj trzeba się hamować, żeby nie podjadać/podpijać). Gotową polewę odstawiamy do ostudzenia, kiedy nie jest już gorąca wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub całą noc. Mocno schłodzony ganache ubijamy na czekoladową bitą śmietanę (tak, to działa! :) ), jeśli babeczki będą czekały na gości lub jeśli tak jak ja używacie mlecznej
Ciastkozercycukru pudru do zawijania rolady Na krem: 250ml śmietanki kremówki 30% 250g serka mascarpone 100ml ajerkoniaku 2 łyżeczki żelatyny 6 łyżek wrzątku Na polewę: tabliczka czekolady gorzkiej – użyłam 50% 50ml kremówki Do dekokarcji (opcjonalnie): czekoladowe jajka Nastawiamy piekarnik do nagrzania na 200°. Dużą blachę od piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Do jajek dodajemy cukier i ubijamy mikserem(...)czasie możemy przygotować polewę – w rondelku podgrzewamy śmietankę kremówkę. Do niej dodajemy posiekaną na drobno czekoladę i dokładnie mieszamy, aż ciepło śmietanki rozpuści czekoladę na kremową, świecącą polewę. Taką polewą smarujemy dokładnie calą roladę z wierzchu i po bokach. Jeśli chcemy, wierzch rolady, póki jeszcze polewa nie zastygła, dekorujemy czekoladowymi jajkami. Możemy taką roladę od razu jeść
Smaczna Stronamasła • 3 serki waniliowe po 200 g • 2 szklanki mleka w proszku • 3 łyżki żelatyny + 1/3 szklanki wody Polewa • 1 gorzka czekolada • 1/3 szklanki śmietanki 30% • 2 łyżki mocnego naparu kawy • czekoladowe ziarna kawy do dekoracji – opcjonalnie Wykonanie: • Żelatynę zalać 1/3 szklanki zimnej wody, dokładnie zamieszać i odstawić do napęcznienia. • Prostokątną tortownicę(...)obręcz tortownicy, torcik wyłożyć na paterę. • Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej ze śmietanką i naparem kawy. • Torcik polać polewą i udekorować czekoladowymi ziarnami kawy. • Wstawić jeszcze na godzinę do lodówki. Jeśli mamy okrągłą tortownicę, to używamy okrągłych biszkoptów, bo łatwiej je ułożyć. Podłużne również mogą być
To co kochamwiaderka, 4 jajka, 125 g gorzkiej czekolady, 75 g mlecznej czekolady, ¼ szkl. cukru, 180 g śmietany 12%, 1 op.cukru waniliowego, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, Polewa: ½ tabliczki białej czekolady, 1 łyżka masła, czekoladowe perełki Cukieteria WYKONANIE Spód: formę o wymiarach 22x28 cm wykładamy pergaminem. Masło rozpuszczamy, studzimy. Ciastka kruszymy w malakserze, dodajemy masło, mieszamy wykładamy powstałą masą formę. Masa serowa(...)Pieczemy 25 min w 180 stopniach. Zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy jeszcze ok 40 min. Sernik zostawiamy w uchylonym piekarniku aż wystygnie. Wystudzony sernik smarujemy polewą, dekorujemy kulkami. Polewa: Nad kąpielą wodną rozpuszczamy białą czekoladę z masłem
słodki bratekKrem czekoladowy: 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej 100 g gorzkiej czekolady 2 łyżki cukru pudru Czekoladę rozpuścić na małym ogniu. Dodać do serka mascarpone i wymieszać łyżką, rozcierając grudki. Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dosypując cukier. Przełożyć śmietanę do czekoladowej masy i delikatnie, krótko zmiksować. Umieścić w lodówce do czasu przełożenia. Polewa(...)blat może być odrobinę wyższy*). Na dolny blat wyłożyć krem czekoladowy i równomiernie rozprowadzić (masa może lekko wystawać poza brzegi). Przyłożyć drugi blat i lekko docisnąć. Krem, który wystaje po bokach wyrównać. Polewę partiami wylać na tort i rozsmarować po wierzchu, również część która spłynęła na boki. Polewa ma rzadką konsystencję, co ułatwia pracę - potem tężeje i pięknie się
Chocolate Muffin Blogdostępne tutaj KREM JOGURTOWY: jogurt grecki (300 g) śmietanka kremówka 30% (300 ml.) cukier puder (3 łyżki kopiaste) żelatyna (3 łyżeczki) woda gorąca (1/4 szkl.) łezki czekoladowe (100 g) dostępne tutaj POLEWA : śmietanka kremówka 30% (4 łyżki) czekolada mleczna (100 g) DODATKOWO : masło ( do wysmarowania tortownicy) kasza manna (do obsypania tortownicy) pianki mini marshmallows ( około 100 g) dostępne(...)dodajemy jogurt grecki. Od razu też wlewamy wystudzoną żelatynę. Miksujemy krótko do połączenia składników (nie miksujemy zbyt długo, bo krem może się zważyć). Wsypujemy łezki czekoladowe i mieszamy szpatułką. 7. Polewa. Czekoladę wraz z kremówką roztapiamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do lekkiego wystudzenia. 8. Składanie ciasta . Do foremki przekładamy dolny blat ciasta piernikowego i nasączamy ponczem
Rita creativeCzekoladowo rozkosz w pieczonym czekoladowym serniku z borówkami amerykańskimi i polewą z kakao. Dla miłośników czekolady i osób chcących rozkoszować się w mocno czekoladowym deserze. Zastrzyk endorfin w jednym kawałku ciasta. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Sernik czekoladowy mus z bor\u00f3wkami ameryka\u0144skimi","image":["https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/08\/sernik-czekoladowy.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/08\/sernik-czekoladowy-500x500.jpg(...)type":"AggregateRating","ratingValue":"5.0","reviewCount":2}} Drukuj Sernik czekoladowy mus z borówkami amerykańskimi 5 od 2 osób Autor: Martyna Pietruszka Danie: Ciasto Trudność: Średnie Porcje 10 porcje Przygotowanie 30 min. Pieczenie 50 min. Kalorie 330 kcal Pieczony sernik czekoladowy z prawdziwą czekoladą. Mleczna i gorzka czekolada plus świeże borówki amerykańskie polane polewą kakaową. Składniki: CIASTECZKOWY SPÓD 200 g kruchych ciastek
ProstePesto.pl