polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:294/582)

ciasto kruche z masą jabłkową oraz grysikowo kokosową 174

kruchego wykładamy równomiernie masę jabłkową, na nią wykładamy masę z kaszy manny i przykrywamy drugim blatem kruchym. Całość delikatnie obciążamy deseczką i odstawiamy ciasto do stężenia. Wierzch ciasta polewamy polewą czekoladową i dowolnie dekorujemy. (inspiracja z przepisu s. Anastazji

Domowy Smak Jedzenia
Sernik kajmakowy na ciasteczkowym spodzie z malinami 185

jeszcze na pół godziny. Następnie otwieramy drzwiczki i całkowicie studzimy sernik. Ostudzony trzymamy w lodówce. Na wierzch użyłam frużeliny malinowej . Możecie również położyć świeże owoce lub przygotować polewę czekoladową. Z foremki wykroiłam 24 porcje. Jedna to 240 kcal (bez frużeliny) Prosty sernik z kajmakiem Sernik na ciasteczkowym spodzie Sernik z kajmakiem i malinami Szybki sernik na weekend Smacznego!!! Źródło wpisu

Relaxtime
Sernik na zimno z musem truskawkowym i bitą śmietaną 167

szybki do zrobienia, także zabierajmy się za przepis! Mam nadzieję, że i Wam posmakuje. Wszystkim łasuchom życzę smacznego 😗 Składniki: spód: ciasteczka maślane 15 dag,  ja użyłam ciastek z polewą czekoladową, masło 5 dag, warstwa serowa: ser twarogowy z wiaderka pół kg, śmietanka 36% 200 ml, cukier puder 5 łyżek, galaretka truskawkowa lub wiśniowa 1 opakowanie, mus truskawkowy: truskawki mrożone

kulinarne odsłony pati
ciasto Rzeszowiak 180

Całość wykładamy równomiernie na maku i orzechach. Pieczemy w 170 st. C przez ok. 70 -80 min. Po upieczeniu pozostawiamy ciasto w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach do wystudzenia. Polewamy polewą czekoladową. Dowolnie dekorujemy

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto wyśmienite 413

kakao, ułożyć biszkopty. Posmarować powidłami i na koniec wyłożyć jasne ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 45 - 50 minut. w temp. 180 C. ( ciasto musi się zarumienić ) Polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi.   Smacznego

Różne smaki w kuchni
Ciasto bananowe 13917

zagotowała, dodajemy czekoladę, mieszamy do momentu aż się rozpuści. Żelatynę rozpuszczamy w łyżce gorącego mleka i dodajemy do czekolady, odstawiamy na bok. Gdy ciasto jest już zimne a polewa czekoladowa zaczyna gęstnieć należy polać nim ciasto i posypać migdałami

Delusional Trine
Wiśniowiec. 179

dodajemy cukier, cukier waniliowy i kakao, zagotowujemy i odstawiamy do wystygnięcia. Białka  ubijamy ze szczyptą soli, następnie dodajemy ciągle mieszając po jednym żółtku. Do ubitych jajek wlewamy zimną polewę czekoladową i delikatnie mieszamy, następnie przesiewamy partiami mąkę z proszkiem i sodą, delikatnie mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka. Zimne

Sama słodycz i szczypta chili
ciasto pawi ogon 249

podać jako osobne ciasto ). Pomiędzy roladki nakładamy tężejącą galaretkę. Całość wkładamy do lodówki aby galaretka stężała. Następnie na całe ciasto wykładamy pozostałą cz. kremu i przykrywamy biszkoptem. Wierzch polewamy polewą czekoladową. Ciasto wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. (Ciasto proponuję przygotować dwa dni przed podaniem. Ciasto przechowywałam w lodówce

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto orzechowo-serowe siostry Anastazij 443

śmietany także w temperaturze pokojowej Wykonanie: Blat orzechowy smarujemy połową masy śmietanowej,  na niej układamy sernik, który smarujemy resztą masy. Całość przykrywamy drugim blatem orzechowym . Wierzch można polać polewą czekoladową

Bon appetit mon amie
Bezglutenowy marchewkowiec 157

przełożyłam do nasmarowanej margaryną i wysypanej bezglutenową bułką tartą blachy. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na 40 minut.  Po wyjęciu z piekarnika i wystudzeniu polałam ciasto polewą czekoladową.  Tak jak pisałam, ciasto wyszło nie za słodkie. Rodzynki dodały trochę cukru, więc zmniejszona ilość cukru była niezauważalna.  Samo ciasto było bardzo delikatne i puszyste. Przypominało trochę

Ze smakiem bez glutenu
ciasto z orzechową wkładką i nutką kawy 144

naparu z kawy. Wykładamy na niego 1/2 cz. masy, układamy ciasto z orzechami. Rozsmarowujemy pozostałą część masy i układamy drugi nasączony biszkopt. Całość dłońmi lekko dociskami. Polewamy polewą czekoladową. Ciasto możemy wykonać 2 dni wcześniej

Domowy Smak Jedzenia
Tarta kokosowa a la Bounty (wegańska) - bez cukru, laktozy, glutenu, jajek 158

wodzie) 120g wiórków kokosowych 3 łyżki oleju kokosowego puszka mleka kokosowego (schłodzonego w lodówce przez co najmniej 2 godziny) 4 łyżki syropu z agawy (lub innego "słodzidła") Składniki na czekoladową polewę: 80ml mleka kokosowego (z tego co zostało w puszce) 100g czekolady gorzkiej wiórki lub płatki kokosowe do dekoracji Wykonanie tradycyjne:  Uwaga! Przed przystąpieniem do wykonania przepisu namocz nerkowce(...)płynna odstawiamy. Miksujemy. Następnie dodajemy wiórki i mieszamy. Gotową masę wykładamy na spód. Wykonanie polewy: Mleczko kokosowe (tylko 80ml z tego odłożonego wcześniej z puszki) podgrzewamy na palniku. Gdy zacznie wrzeć dodajemy szybko czekoladę połamaną na malutkie kawałeczki. Szybko mieszamy, by otrzymać jednolitą konsystencję. Polewamy ciasto, gdy masą lekko stężeje dekorujemy wiórkami kokosowymi, kawałkami kokosa lub zostawiamy bez dekoracji. Wersja

Mania Wypiekania
Sliwkowy fit serniczek 116

stopniach z funkcją góra / dół przez 1 godzinę. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nic ciasto przynajmniej na 30 min do przestygnięcia.   Zimny sernik polewamy polewą czekoladową, ozdabiamy suszonymi śliwkami. Najlepiej kroi się po schłodzeniu.  Smacznego

Kuchnia od dwojga
Racuchy z jabłkami z nutą pomarańczy 134

racuchy z jabłkami. Dla aromatu dodałam również skórkę z pomarańczy, która świetnie się komponuje z jabłkami. Wierzch racuchów posypałam cukrem pudrem, ale możemy również polać je sokiem, dżemem lub polewą czekoladową, w każdej wersji są genialne 😋  Racuchy najczęściej robi się na deser, ale jestem pożeraczem wszystkiego co słodkie i mogłabym jeść na okrągło słodkie przysmaki... Smacznie pozdrawiam i zapraszam

kulinarne odsłony pati
Piernik na piwie z herbatą 124

już wymieszać łyżką.Ubić białka-same bez cukru-i wmieszać w ciasto łopatką.Wlać ciasto do foremki i piec godzinę w temperaturze 200 stopni. Wystudzone ciasto można pokryć polewą czekoladową i posypać wiórkami czekoladowymi lub płatkami migdałowymi! Lub przekroić i przełożyć powidłami śliwkowymi z rumem. Pycha

Z Kuchni Do Kuchni