polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:293/582)

Miodownik 134

kostka margaryny lub masla 1 szkl cukru pudru aromat migdałowy Utrzeć masło z cukrem na puszystą masę , stopniowo dodać kaszę a na koniec aromat. Przekładać placki i polać polewą czekoladową- u mnie akurat na wierzchu masa krówkowa i posiekane orzechy włoskie. Ciasto jest najsmaczniejsze na drugi a nawet na trzeci dzień, kiedy placki zmiekną i zwilgotnieją od kremu.   Artykuł

Pieguskowa Kuchnia
Expresowe ciasto 121

szkl oleju 2 szkl mąki Wszystkie składniki mieszamy łyżką, przekładamy do formy i pieczemy ok 40-45 minut do efektu suchego patyczka. Posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą czekoladową. Artykuł Expresowe ciasto pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Proste ciasto z konfiturą jagodową 267

powierzchni mniejszej niż moja forma prostokątna, ciasto może wymagać dłuższego czasu pieczenia). Ostudzone ciasto przekroić wzdłuż na pół, posmarować konfiturą, ponownie złożyć. Ciasto można posypać cukrem pudrem lub polewą czekoladową, udekorować orzechami, owocami lub wiórkami kokosowymi

Zasmakuj Kuchni
Ciasto Bounty 255

jasnej, puszystej masy, dodać zimną masę kokosową w 3 turach, i zmiksować po każdym dodaniu. Na koniec dodać zapach, wymieszać. Krem wyłożyć na ciasto, wyrównać, schłodzić w lodówce. Polewa czekoladowa: 50 g czekolady mlecznej 50 g czekolady gorzkiej 50 g masła Czekolady połamać. Masło rozpuścić, zdjąć z palnika, do ciepłego dodać czekolady, wymieszać do ich roztopienia. Przestudzoną czekoladą

kulinarnyswiatdomi
Orzeźwiające CIASTO Z OWOCAMI (porzeczki, borówki, cytryny) 237

czerwone) Krem: 1 szklanka soku z cytryny 1 szklanka cukru 2 jajka 2 żółtka 1 łyżka mąki ziemniaczanej szczypta kurkumy ok. 100 g borówek Dodatkowo: roztopiona czekolada lub polewa czekoladowa borówki i porzeczki Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka (wystarczy kliknąć w wybrane logo

Via Gusto
ciasto z masą serową 256

następnie całość przekładamy do garnka z masłem i cukrem. Wszystko dokładnie mieszamy i gotujemy na małym ogniu przez ok. 2-3 min. Jeszcze ciepłą masą przekładamy placki. Wierzch polewamy polewą czekoladową i dowolnie dekorujemy

Domowy Smak Jedzenia
słodka mleczna kanapka z oreo 160

ręcznie oreo następnie kolejna porcja masy i ponownie pokruszone herbatniki  masę dociskamy delikatnie ręką i odkładamy do lodówki na min 2 h  Ciasto można pokryć jeszcze delikatnie polewą czekoladową, ale jak dla mnie to już zbyt duża rozpusta by była. Smacznego

Gotowanie z pasją
Skubaniec 154

piekarnika i piec około 40 minut. ( Przez pierwsze 10 minut tylko dół i 30 minut góra- dół bez termoobiegu).  Studzić przy lekko uchylonych drzwiczkach. Polać polewą czekoladową

Pysznie & Pięknie
Ciasto kakaowe przekładane budyniem 724

mleka, ale dałam mniej mleka by masa była gęstsza. Przekrojone ciasto smarujemy lekko wystudzonym  budyniem, p rzykrywamy drugim ciastem. Wierzch posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą czekoladową

Proste Potrawy
Baton figowy oraz daktylowy – Fruit Fusion 152

udoskonalony o smaczek fig. Opłatek natomiast kompletnie nic nie wnosi, jest bez smaku i równie dobrze mogłoby go nie być. Baton daktylowy z orzechami włoskimi : W tym przypadku polewa czekoladowa była identyczna jak w figowej wersji. Środek natomiast miał w sobie goryczkowe aromaty orzechów włoskich przeplatane słodkością daktyli. To właśnie daktyle grały tutaj główną rolę i ich karmelowy posmak

Candy Pandas
Chałwa lniana kokosowa/żurawinowa/cynamonowa/naturalna - GJ-Gaca 120

produktów. Kostki różnią się od siebie kolorem oraz wielkością, pozornie takie same a jednak inne i wyjątkowe ;) Smak: Kokosowa z czekoladą: pachnie kokosem i kakao z nutą arachidu, polewa czekoladowa nadal bardziej przypomina mleczną czekoladę niż gorzką i rozpływa się pod ciepłem palców. Chałwa jest jakby gruboziarnista, nie do końca zmielona (co jest plusem) oraz krucha. W smaku najpierw

Candy Pandas
Strucla jabłkowa z Amaretto 169

tłuszczem. Wierzch ciasta smarujemy śmietaną, odstawiamy na ok. 10 minut aby strucle lekko podrosły Pieczemy w 160 C przez 30 -35 minut. Po upieczeniu, ostygnięciu dowolnie dekorujemy, np. lukrem, polewą czekoladową. Smacznego

kgwjanczewo
Ciasto czekoladowe. 181

Ciasto, o intensywnie czekoladowym smaku z czekoladową polewą. Wielbicielom czekolady, chyba nie muszę pisać nic więcej :) W naszej rodzinie, to mój brat uwielbia tego rodzaju ciasta. A jak jest u Was ? Składniki: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 kostka margaryny 1 tabliczka gorzkiej czekolady 100 g. 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 1/2 szklanki mleka(...)białek i delikatnie wmieszać łyżką do ciasta. Gotowe ciasto przełożyć na blaszkę wysmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą. Piec 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Polewa: 1 tabliczka czekolady mlecznej 50 ml mleka 50 ml śmietanki 30 % 1 łyżka kakao Czekoladę połamać i wrzucić do rondelka, wlać mleko i śmietankę. Cały czas mieszać, na koniec dodać

Agusiowe smakołyki
Truskawkowa kula -ciasto 162

Dzisiaj mam dla Was ciasto, które bardzo ładnie się prezentuje i jest rewelacyjne w smaku. W środku delikatna truskawkowa pianka, a na zewnątrz czekoladowe ciasto. Wszystko polane czekoladową polewą. Mega apetyczne ciacho. Troszkę pracy przy nim jest, ale warto zrobić. Truskawki można zastąpić malinami. To kto się skusi na takie słodkości? Ciasto: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 2 łyżki mąki(...)miskę wykładając ciasto na talerz. Krem 200 g śmietany kremówki 36% 2 płaskie łyżki cukru pudru Całość ubić na sztywną masę. Ubitą śmietaną posmarować całość ciasta, wygładzając na gładko. Polewa 200 g mleka skondensowanego bez cukru 70 g glukozy 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody 100 g czekolady gorzkiej Żelatynę zalać odrobiną wody i poczekać aż napęcznieje. Podgrzać lekko

O kuchni z uczuciem
CIASTKA - RENIFERY 155

masła roślinnego (margaryny) 8 dag cukru pudru 2 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego DO DEKORACJI: czekolada roztopiona w kąpieli wodnej (lub dowolna polewa czekoladowa) lentilki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Łączymy wszystkie składniki i wyrabiamy ciasto. Ciasteczka wykrajamy przy pomocy szklanki. Pieczemy około 10 minut w temperaturze 180 stopni C. Po wystygnięciu dekorujemy jak na załączonym obrazku

wege i kropka

Proponowane wyszukiwania