polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:288/582)

Torcik Wuzetka 487

ciasto, polałam sokiem z czarnej porzeczki, wyłożyłam krem śmietankowy i pokryłam drugim blatem ciasta. Czekoladę rozpuscilam w kąpieli wodnej, dolalam śmietankę i poczekalam aż czekolada się rozpuści. Polać ciasto polewą czekoladową. Migdały uprażyć na patelni, posypać nimi ciasto. Wisienkami ozdobić wierzch torcika.  Smacznego

Słodkości i nie tylko
FIT OREO CIASTECZKA 197

warto schłodzić wcześniej w lodówce, przez wypełnieniem ciastek. Uwaga! Z tych proporcji zostaje spora część kremu. Możecie go wykorzystać do innego deseru lub po prostu upiec więcej ciastek. :) czekoladowa polewa : 20 g gorzkiej czekolady łyżka kakao odrobina mleka Czekoladę łamiemy na kosteczki, umieszczamy w miseczce z kakao i odrobiną mleka. Rozpuszczamy w mikrofalówce przez ok 20 s, mieszamy przy

Kuchnia Ellie
Wuzetka 246

zmiksowaną żelatynę w wodzie (wg przepisu na opakowaniu - wymieszana z zimną wodą i wrzątkiem). Przekładamy kremówkę na biszkopt, przykrywamy drugim biszkoptem i ponownie nasączamy. Chłodzimy w lodówce. Polewamy ciasto polewą czekoladową. Przepis znalazłam tutaj

Aga w kuchni
Ciasto krucho-drożdżowe 202

przeciwne strony. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia. Nastaw piekarnik na 175*C (funkcja góra-dół, bez termo obiegu). Piecz ciasto 30-35 minut. Wystudzone ciasto można polać lukrem, polewą czekoladową, czy posypać cukrem pudrem

Kulinarna (nie)codzienność
Kolorowa pianka typu ptasie mleczko 289

Składniki (8 porcji): 500 ml mleka skondensowanego niesłodzonego opakowanie galaretki wiśniowej,cytrynowej i agrestowej Do dekoracji: owoce, polewa czekoladowa lub posypka do ciast.Tutaj: 100 g porzeczek czarny i 30 g posypki do ciast Sposób przygotowania: Każdą galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku, wystudź. Agrestowa galaretkę wylać do formy. Ubij połowę mleka, połącz z malinowa

Menu Zdrowia
Jogurtowe placuszki kakaowe 159

Jogurtowe placuszki kakaowe Składniki: 1 jajko 3/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru 2-3 łyżki kakao 1 szklanka jogurtu naturalnego do podania: polewa czekoladowa deserowa wiórki kokosowe rozdrobnione orzechy włoskie dodatkowo: olej do smażenia Przygotowanie: W misce mieszamy dokładnie wszystkie składniki na placuszki. Na rozgrzanej patelni z olejem smażymy placuszki z obu stron

Moja smaczna kuchnia
Ciasto chatka Baby Jagi 228

dodać kakao i wymieszać 5. Przełożyć kolejną warstwę herbatników i na środek wyłożyć ciemną masę serową 6. Złożyć ciasto – tworząc dach(trójkąt) 7. Zrobić polewę 8. Ciasto polać polewą czekoladową i udekorować kokosem Pobierz wersję do druku: Pobierz Ciasto chatka Baby Jagi Artykuł Ciasto chatka Baby Jagi pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Zebra przekładana śmietaną 145

Długo myślałam co za ciacho do kawy przygotować , i tym razem wypadło na pyszną zebrę , przełożoną bitą śmietaną , oraz polewą czekoladową , schłodzone jest przepyszne , doskonale sprawdza się dla łasuchów , a i dla tych co od czasu do czasu lubią zjeść coś słodkiego na ząb , mam nadzieje że to ciasto także znajdzie swoich fanów . Składniki  2 szklanki mąki

Mój Smak
POMARAŃCZOWA BABKA DANUSI 213

paterę i wyjąć foremkę. Jeżeli foremkę posmarowaliśmy niezbyt dokładnie to należy przykryć mokrą , zimną ściereczką i chwilę odczekać. Popukać i ciasto wyjdzie bez problemu. Po ostudzeniu babkę polać polewą czekoladową, lukrem lub posypać cukrem pudrem

Walijskie Pichcenie
CIASTO SALCESON Z JABŁKAMI 176

wysypać bułką tartą. Wylać ciasto do blachy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C. Piec około 35-40 minut.  Ciasto można posypać cukrem pudrem albo udekorować polewą czekoladową

Zrób to smacznie
Sernik wiedeński z mascarpone 323

Sernik wiedeński, czyli sernik bez spodu i koniecznie wykończony polewą czekoladową,. To klasyk, który nigdy nie wychodzi z mody. Ten bardzo szlachetny sernik zawsze pięknie się prezentuje i smakuje nadzwyczajnie. Mięsisty, bardzo serowy, jednocześnie rozpływający się w ustach. Powinien mieć w swoim składzie bakalie: rodzynki i skórkę pomarańczową. Pominęłam ich dodatek pozostawiając sernik w nieskazitelnej formie. To sernik, który podczas

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Cake pops 201

dekoracji Przygotowanie: Biszkopt łamiemy / kruszymy lub przekładamy do miski malaksera, następnie miksujemy na okruszki, dodajemy dżem musimy dokładnie wymieszać. Formujemy kulki z ciasta, nadziewamy na patyki, oblewamy je polewą czekoladową następnie posypujemy kolorowymi posypkami.  Dobrze jest je schłodzić w lodówce

Życie zaczyna się w kuchni
Pierniczki 169

Upieczone ciasteczka przełóż z blachy na płaski talerz lub metalową kratkę i odstaw do przestygnięcia. Pierniczki przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku, np. dużym słoju. Przed podaniem udekoruj lukrem lub polewą czekoladową

blog.moje-pasje.info
Babka majonezowa 172

masłem, nie posypywać bułką tartą! Piec około 50 minut w temperaturze 180° C, po upieczeniu wyjąć, wystudzić w foremce, ostudzoną wyjąć i oprószyć cukrem pudrem, można polukrować, lub polać polewą czekoladową, jak kto lubi i preferuje. Smacznego

kgwjanczewo