polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:280/582)

Rolada jogurtowa 846

minut. Po upieczeniu ciepłe ciasto  wykładamy na bawełnianą  ściereczkę i zwijamy w rulon, zostawiamy do wystygnięcia. Przestudzone ciasto rozwijamy, smarujemy dżemem i ponownie rolujemy. Można roladę udekorować polewą czekoladową lub cukrem pudrem. Smacznego

kgwjanczewo
Krem dyniowo gruszkowy z czekoladowym makaronem 161

bulion i chwilę gotuję. Zupę miksuję blenderem, wlewam 2/3 szklanki mleczka kokosowego, doprawiam solą, pieprzem, cynamonem, papryką ostrą, dodaję skórę cytrynową. Zupę podgrzewam i podaję z ugotowanym aldente makaronem czekoladowym, polewam mleczkiem. Jedną gruszkę kroję na cienkie plastry i grilluję na patelni grillowej na odrobinie oleju. Dodaję do zupy, dekoruję miętą, orzechami pekan pokrojonymi. #Lubella #ŚwiatowyDzieńMakaronu #ŚwiatowyDzieńMakaronu2017 #świetujzlubellą #makaronlubella #lubellauwielbiam

wesoła kuchnia
Muffiny kakaowe z kostką białej czekolady 126

szklanki mleka   1/4 szklanki oleju Dodatkowo: 6 kostek białej czekolady (u mnie z truskawkami - do nabycia w eSłoneczku ) cukier puder do posypania (można zrobić lukier lub polewę czekoladową) W pierwszej misce wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i kakao, a w drugiej - jajko, mleko oraz olej. Suche składniki połączyć z mokrymi.   (Miksować/wymieszać łyżką lub widelcem

Di gotuje
Ciasto jak Reese's 215

żebym miała bardziej płynną czekoladę. Lepiej rozlała się po cieście. Na krakersy dać roztopione krówki polać po całości. Następnie posypać po całości orzechami (lepsze są drobniejsze), potem zalać to polewą czekoladową.  Wstawiamy do lodki, najlepiej na całą noc, żeby masa dobrze stężała. Smacznego

Moje pyszne gotowanie
CIASTO PINACOLADA 251

masy i przykrywamy ciastem kokosowym. Wykładamy resztę masy oraz układamy herbatniki (moczymy w soku z ananasa, jeśli jest go mało możemy dolać trochę wody lub alkoholu) Na herbatniki wylewamy polewę czekoladową. Ciasto najlepiej zrobić dzień przed krojeniem. Smacznego

Pani na deser
Marysieńka 579

ciasto to czekoladowy biszkopt i beza z orzechami przekładane kremem budyniowo - maślanym z czekoladową polewą. Dosyć pracochłonne, ale wynagradza smakiem. Czytaj więcej

Biały fartuszek
ciasto ze śliwkami 210

dodać rozpuszczoną masę budyniową. Zagotować - energicznie mieszając, wystudzić. Połączyć z masłem. Ubijać tak długo aż masa stanie się puszysta. Masę rozprowadzić na biszkopcie. Wierzch wyłożyć przygotowanymi wcześniej śliwkami polewa czekoladowa: Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki wrzątku. Masło roztopić, dodać rozdrobnione czekolady, mieszać do momentu rozpuszczenia. Dodać śmietanę, połączyć, wlać rozpuszczoną galaretkę. Mieszając doprowadzić do wrzenia. Przestudzić. Polać wierzch ciasta

Darcia w kuchni
szarlotka pychotka 547

masy jabłkowej, a na nią wykładamy 1/2 cz. masy. Przykrywamy drugim biszkoptem. Wykładamy pozostałą część masy jabłkowej, na nią pozostałą masę budyniową i przykrywamy trzecim blatem. Wierz polewamy polewą czekoladową. Dowolnie dekorujemy

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto daktylowe z kokosem bez cukru – bez miksera 197

bardzo wilgotne. Pyszne jest samo bez polewy, dlatego w diecie bez cukru możecie z niej zrezygnować. Ja jednak uwielbiam czekoladę i nie mogłam się oprzeć, aby polać ciasto daktylowe polewą czekoladową :) Ostatnia wersja ta „pierwsza” 1.5 szkl mąki, 0.5 szkl. wiórków, 1/4 płaskiej soli, 1/4 szklanki ksylitolu, Piec 50 minut! Robię drugi raz i piekę w keksówce

Moja Delicja
Kokosowe kulki w kapeluszach 262

Proste i pyszne desery, które pięknie się prezentują to jest to, co lubię najbardziej. Kokosowe kulki bez pieczenia, w polewie czekoladowej.. Czas przygotowywania:  10 minut + 2 x 20 minut chłodzenie w lodówce Ilość porcji:  około 15 kulek wielkości orzecha włoskiego Składniki: • 100 g wiórków kokosowych + łyżka do posypania • 3 łyżki mleka skondensowanego słodzonego • 1 łyżka

AniaGotuje.pl
Ciasto milky way 444

krem: • 250 g masła - kostka • 150 g mleka skondensowanego, słodzonego* • szklanka mleka w proszku - pełnotłuste • łyżeczka pasty lub esencji z wanilii Dekoracja: Cukier puder oraz maliny lub polewa czekoladowa

AniaGotuje.pl
CIASTO BANANOWE ZWANE TEŻ CHLEBKIEM 158

proszkiem, sodą, solą i mieszamy dokładnie łyżką. Przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki o wymiarach 12/21 cm. Pieczemy ok. 1 godziny do suchego patyczka. Możemy je polać czekoladową polewą lub po prostu posypać cukrem pudrem. Polecam i życzę smacznego :)   MAŁA RADA: do ciast można dodać orzechy, rodzynki oraz łyżeczkę kakao

Pani na deser
PIERNICZKI 196

papierem do pieczenia i w odstępach układamy pierniczki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy w 180 stopniach C ustawienie góra dół ok. 20 minut. Po przestudzeniu możemy polukrować lub polać polewą czekoladową. LUKIER : 1 białko ok. 15 dag cukru pudru 1,5 łyżki soku z cytryny WYKONANIE : Do białka dodajemy sok, miksujemy dodając po trochu cukru. Masa ma być gładka, biała

Pani na deser
METROWIEC 606

SKŁADANIE CIASTA : Po ostygnięciu  ciasta kroimy na plastry.  Smarujemy  kremem na zmianę plaster jasny i ciemny. Składamy. Pozostałą masą smarujemy wierzch ciasta i  wyrównujemy. Polewamy polewą czekoladową. Chowamy do lodówki.  Kroimy pod kątem 45 stopni. Smacznego

Pani na deser
Drożdżówka z makiem i orzechami – kuchnia podkarpacka 625

pieczemy drożdżówkę na dolnej półce przez około 1 godzinę. Jeśli wierzch ciasta szybko ciemnieje, przykrywamy go lekko folią aluminiową. Wystudzone ciasto polewamy lukrem przygotowanym z 1/2 szklanki cukru pudru i odrobiny wrzątku. Możemy też polać je polewą czekoladową i posypać mielonymi orzechami. Drożdżówka z makiem i orzechami - kuchnia podkarpacka Zapraszam do zakładki KUCHNIA PODKARPACKA po przepisy na inne tradycyjne drożdżówki

Trzeci talerz