polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:280/582)

FIT muffiny czekoladowe z cukinią 121

słodkiego?  Mój eksperyment zakończył się powodzeniem! Muffiny mają konsystencję brownie, z tym, że są trochę bardziej wilgotne. Nie są przesadnie słodkie - fani słodyczy mogą się pokusić o dodatkową polewę czekoladową lub po prostu oprószenie ich cukrem pudrem. Wartość kaloryczna wszystkich składników: 1895kcal Białko: 72g Tłuszcz: 38g Węglowodany: 298g Wartość kaloryczna jednej babeczki: 105kcal Białko: 4g Tłuszcz: 2,1g Węglowodany

Feel Eat
Tarta z kremem budyniowym i owocami 98

Wykonanie końcowe: Na gotowy spód rozsmarować ½ kremu budyniowego. Posypać owocami i wyłożyć resztę kremu. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 0 C przez 60 minut. Po ostygnięciu tartę polać polewą czekoladową przygotowaną wg poniższego przepisu: Składniki: 2 łyżki mleka, 2 łyżki cukru kryształ, 1 łyżka kakao, 1 łyżka masła, 1 łyżeczka żelatyny; Wykonanie: wszystkie składniki rozpuścić w małym garnuszku

Przepisy Babci
Sernik z mlekiem w proszku 267

czasie temperaturę zmniejszamy do około 160 stopni i pieczemy dalej przez około godzinę. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Po schłodzeniu wstawiamy do lodówki, do całkowitego ostudzenia. Przed podaniem dekorujemy polewą czekoladową. Uwagi: W przypadku gdyby sernik zbyt mocno się przypiekał przykrywamy go folią aluminiową (u mnie sernik piekł się pod przykryciem już po 30 minutach od zmniejszenia temperatury

Smaki Na Talerzu
śmietanowe racuchy 333

spróbowałam na śmietanie :) I wyszły przepyszne, pulchne, puszyste i bardzo smaczne. Oczywiście najlepiej podawać z ulubionymi dodatkami - moje to owoce (maliny wygrywają w tym okresie), Miśki to oczywiście polewa czekoladowa :P Składniki: 1 szklanka śmietany 1 jajo 1 łyżka cukru waniliowego 3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia  1/2 łyżeczki sody  olej lub masło do smażenia

Gotowanie z pasją
Ciasto z cukinii, ciasto cukiniowe mocno czekoladowe, z kremem 380

kremu, to jest on tylko moim dodatkiem. Możecie zrobić polewę, posypać cukrem pudrem, albo zjeść ciasto samo, bo też świetnie smakuje. W oryginalnym przepisie, ciasto jest z polewą czekoladową na bazie oleju kokosowego. No i smak…ciasto nie jest słodkie, ale bardzo sycące i doskonale zaspokaja apetyt na słodkie. Wychodzi dość wysokie i możecie równie dobrze je przełożyć. Oryginalny

Mieszam w Garnku
Ciasto bez pieczenia. Kremowy gotowany sernik 154

wiaderka* 150 g masła + 3-4 łyżki 1 szklanka cukru 3 jajka M 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej kilka kropli aromatu cytrynowego 1 opakowanie + 3 sztuki ciasteczek maszynkowych w polewie czekoladowej Brześć *konsystencja ciasta może się różnić w zależności od użytego sera Przygotowanie: W misie blendera z nożami rozdrabiamy opakowanie ciasteczek. Do rozdrobnionych ciasteczek dodajemy rozpuszczone masło, mieszamy (ma powstać

Słodkie okruszki
Ciasto z czereśniami i lukrem kakaowym. 104

polać zwykłym lukrem, lub posypać cukrem pudrem. Uważam jednak, że ten lukier w połączeniu z czereśniami  sprawia, że ciasto lepiej smakuje. Osobiście bardzo go lubię, smakuje jak polewa czekoladowa, a robi się dużo szybciej. Piekłam w tortownicy 24 cm. Składniki: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 2 szklanki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Agusiowe smakołyki
Ciasto palce lizać z wiśniami – przepis akurat dostałam od córki 466

upieczone ciasto, to trzeba je przekroić. Pierwsze smarujemy dolną część ciasta i nakładamy 2 część ciasta, smarujemy pozostałym kremem a na to nakładamy wiśnie leciutko dociskając ,teraz zalewamy je polewą czekoladową. Ja użyłam kupnej ze sklepu

Moje Wyroby
Zebra z borówką 209

jasnego i ciemnego ciasta. Formę wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 170C i pieczemy ok. 60 minut na najniższej półce. Po upieczeniu, wyjmujemy z piekarnika, możemy posypać cukrem pudrem, polać polewą czekoladową. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Zebra z borówką 209

jasnego i ciemnego ciasta. Formę wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 170C i pieczemy ok. 60 minut na najniższej półce. Po upieczeniu, wyjmujemy z piekarnika, możemy posypać cukrem pudrem, polać polewą czekoladową. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Ciasto kakaowe z miętową śmietanką 266

przyjemnie wilgotne (mam wrażenie, że z każdym kolejnym dniem smakowało mi coraz bardziej), a masa orzeźwiająca. Wyjęte wprost z lodówki smakuje zdecydowanie najlepiej;) PS. Jeśli chodzi o dekorację z polewy czekoladowej, to mój wewnętrzny krytyk daje o sobie znać dość mocno i doskonale zdaję sobie sprawę z tego,że nie jest ona idealna, ale… na przyszłość wiem już jakich

Smaki Na Talerzu
Snikers lodowy – pyszne ciasto bez pieczenia! 465

podgrzewamy i mieszamy, aż czekolada się rozpuści. Polewę odkładamy do wystudzenia *** *** Ciasto wyjmujemy z zamrażalki, delikatnie wyjmujemy z foremki i zdejmujemy folię spożywczą *** *** Po wyjęciu z zamrażalki ciasto oblewamy polewą czekoladową *** *** Z wierzchu dekorujemy ciasto kawałkami batoników snikers *** *** Ciasto przechowujemy w zamrażalce *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: LODY JOGURTOWO – TRUSKAWKOWE PRZEPIS TUTAJ RUROCIĄG – ciasto bez pieczenia PRZEPIS TUTAJ PRZEPISY

Blog z Apetytem
3 składnikowy sernik na zimno z galaretką i owocami 125

owocami, u mnie były to truskawki i jagody kamczackie, ale bez problemu możecie użyć malin, porzeczek, czy borówek. Będzie na pewno przepysznie! :) Potrzebujemy: 250 g ciasteczek maszynkowych w polewie czekoladowej Brześć 2 łyżki oleju kokosowego (50 g) 1 kg sera z wiaderka 1 puszka mleka skondensowanego (słodzonego) 2 łyżki żelatyny  1/3 szklanki wrzątku 2 galaretki wiśniowe rozpuszczone

MamaOskarka
Deserowy shake z miodowym bananem i migdałami 124

mieszając. Miód powinien ładnie pokryć wszystkie składniki. Do misy blendera z nożami wkładamy resztę banana, lody i zimną śmietankę. Całość krótko miksujemy do uzyskania konsystencji shaka. Pucharek zdobimy sosem czekoladowym (polewamy dowolnie po wewnętrznej stronie). Następnie nalewamy nasz a la shake. Na wierzch wykładamy bitą śmietankę i miodowego banana z płatkami migdałów. Podajemy od razu z grubą rurką. Smacznego

Słodkie okruszki
Murzynek 184

około 40 minut w piekarniku rozgrzanym na 180 stopni. Jeśli przekładamy ciasto dżemem musimy zaczekać aż zupełnie się ostudzi, żeby dało się je ładnie przekroić. Na koniec dekorujemy murzynka polewą czekoladową – rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej w razie potrzeby dodając odrobinę mleka lub śmietany kremówki. Smacznego! Po więcej słodkich zdjęć zapraszam na mój Instagram :) Post Murzynek pojawił się poraz

Ciastkozercy

Proponowane wyszukiwania