polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:276/582)

Przepis #193 🎄 Piernikowe ciasto z jabłkami 136

piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 50 minut. Zamiast migdałów możecie użyć innych siekanych orzechów. Dodatkowo wierzch ciasta można posypać na przykład zmielonym ksylitolem lub przygotować domową polewę czekoladową.  Smacznego

Health-Fit-Life
rajskie ciasto 1404

orzechowy wykładam 1/2 cz. kremu układamy „na leżąco” kawałki rolady, jeden przy drugim. Wykładamy pozostałą część kremu i przykrywamy drugim blatem orzechowym, lekko dociskając. Wierzch ciasta polewamy polewą czekoladową i dowolnie dekorujemy np. zmielonymi orzechami

Domowy Smak Jedzenia
Piernik w czekoladzie 119

tylko!). Jest to przepis podstawowy, który można dowolnie urozmaicać, np. dodając posiekane migdały do ciasta (3 łyżki) lub po wypieczeniu przełożyć piernik powidłami. Urozmaiceniem piernika jest pyszna polewa czekoladowa, która nada mu dodatkowego charakteru. Korzystając... Tryb czytania Artykuł Piernik w czekoladzie pochodzi z serwisu Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

kurkanielotka.pl
Proste ciasto piernikowe 170

bardzo wykwintnie. Proste ciasto piernikowe ma jeszcze jedną ogromną zaletę - można je przygotować na dzień lub dwa przed  świętami, a po upieczeniu przełożyć powidłami lub kremem i ozdobić polewą czekoladową. Proste ciasto piernikowe składniki na dwie formy Heritage  z kominem o średnicy 22 cm i wysokości 8 cm 120 g masła 3 jajka (oddzielnie białka i żółtka

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Piernik staropolski 113

przygotowany obciążamy np. deską do krojenia i odstawiamy na 1-2 dni, aby piernik zmiękł. Piernik można podzielić na 3 równe części i każdą  z nich polać polewą czekoladową (posiekaną czekoladę rozpuszczamy w podgrzanej śmietance

Bon appetit mon amie
Piernik 139

uzyskania jednolitej konsystencji. Upieczone ciasto wyciągamy na kratkę i odstawiamy do ostudzenia. Po przestudzeniu przekrawamy na 3 blaty i nakładamy do środka powidła śliwkowe. Wierzch ciasta smarujemy przestudzoną polewą czekoladową. Dodatkowo zdecydowałam się na dekorację z gwiazdek z opłatka. Smacznego! Po więcej słodkich zdjęć zapraszam na mój Instagram :) Post Piernik pojawił się poraz pierwszy w CIASTKOŻERCY

Ciastkozercy
Czekoladowe ciasto "Błoto Mississippi" 129

cieście na stronach "Misianki". Jest to bardzo czekoladowe ciasto. Mokre w środku. W "Misiance" dekorowane płatkami migdałowymi. Ja jeszcze nie zdecydowałam czy będzie dekorowane czy zostanie z samą czekoladową polewą. Przepis znalazłam na najpopularniejszym słodkim blogu  https://www.mojewypieki.com/ W moim cieście zamiast kawy rozpuszczalnej znalazło się espresso. Po prostu nie używam kawy rozpuszczalnej i nie chciałam jej kupować(...)środek zdecydowałam, że jeszcze potrzebuje 10 minut). Ciasto wyjąć, przenieść na kratkę do ostudzenia. Wystudzone obłożyć polewą: 50 ml. śmietanki 30% zagotować. Do gorącej dodać posiekaną czekoladę i mieszać ( w moim przypadku dodałam jeszcze 2 łyżki gorącej śmietanki, ponieważ moja polewa nie była zbyt kremowa - dolanie pozwoliło mi uzyskać polewę kremową, która łatwo się rozprowadzała). Ciasto jest mokre

AZgotuj!
Ser do naleśników 113

dodaję 2 żółtka, cukier puder i ugniatam dobrze widelcem łącząc masę. Smaruję nią naleśniki, zwijam w rulon lub trójkąt i podsmażam na tłuszczu. Podaję gorące, czasem zdarza się z polewą czekoladową i świeżymi owocami – rozpusta! Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Trufle orzechowe w czekoladzie – całkiem zdrowe! 123

tłusta i spoista, idealna do lepienia w dłoniach. Gotowe kulki układamy na desce i wstawiamy do lodówki na 3-4 godziny – przed dalszą pracą powinny się porządnie schłodzić. Polewa czekoladowa to nic innego jak rozpuszczona czekolada. Czekolada gorzka – jeśli jesteście koneserami wytrawnych słodyczy, mleczna – jeśli jesteście łasuchami. Połączenie obu według mnie było najbardziej trafne – trufle

Karo in the Kitchen
Keks z bakaliami i płatkami migdałów 97

minut (środkowa półka piekarnika, grzanie góra plus dół bez termoobiegu). Sprawdzam cienkim nożykiem czy wychodzi suchy, wtedy wyłączam piekarnik, studzę na blacie. Podaję:) Rada: Keks można udekorować cukrem pudrem, polewą czekoladową jasną lub ciemną, lukrem klasycznym, kolorowym, smakowym, posypać posiekanymi bakaliami. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Trufle orzechowe w czekoladzie – całkiem zdrowe! 123

tłusta i spoista, idealna do lepienia w dłoniach. Gotowe kulki układamy na desce i wstawiamy do lodówki na 3-4 godziny – przed dalszą pracą powinny się porządnie schłodzić. Polewa czekoladowa to nic innego jak rozpuszczona czekolada. Czekolada gorzka – jeśli jesteście koneserami wytrawnych słodyczy, mleczna – jeśli jesteście łasuchami. Połączenie obu według mnie było najbardziej trafne – trufle

Karo in the Kitchen
Pralinki a la Ferrero Rocher 755

pokruszonymi ciasteczkami, dodajemy nutellę, mieszamy. Odkładamy na pół godziny do lodówki, by masa lekko zastygła. Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Czekoladę roztapiamy razem z olejem. Kuleczki obtaczamy w polewie czekoladowej. Odkładamy od zastygnięcia. Przechowujemy w chłodnym miejscu.   Źródło

Smaki Na Talerzu
Piernik na ostatnią chwilę 163

minut. ciasto wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do ostudzenia. Po przekrojeniu ciasta smarujemy dolną część powidłami, przykrywamy górną i posypujemy cukrem pudrem. Zamiast cukru pudru można piernik polać polewą czekoladową. http://ambition.pl

Kulinarne życie
Świąteczne Pierniczki 138

około 3mm. Wycinamy dowolne kształty. Pieczemy na papierze przez 9 minut. Jeśli pieczemy grubsze pierniczki, zalecam 11 minut. Pierniczki po upieczeniu są miekkie, odstawiamy do ostudzenia.  Polewa czekoladowa:  * 100g czekolady mlecznej lub gorzkiej * 80g masła Czekolade rozpuszczamy razem z masłem. Pierniczki moczymy w czekoladzie i odstawiamy do lodówki na około 30 minut.  Smacznego

Klasyka Gotowania
Piernik pomidorowy - prosty, rewelacyjny 350

się każdemu. Mieszamy suche składniki z mokrymi i do piekarnika. To ciasto bez dodatku jajek, a jest  niebywale puszyste i mięciutkie, wilgotne i bardzo pyszne. Jeśli do przygotowania polewy czekoladowej pominiesz śmietankę otrzymasz ciasto wegańskie. Gotowe ciasto możesz przełożyć powidłami lub upiec z dodatkiem ulubionych bakalii. Teraz właśnie raczymy się wersją z orzechami włoskimi i rodzynkami. Bardzo polecam! Składniki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania