polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:282/582)

BABKA MAJONEZOWA - SZYBKA I PUSZYSTA 122

przez ok. 45-50 min (czas może być krótszy lub dłuższy zależnie od mocy piekarnika)  * patyczek po włożeniu powinien być suchy. 7. Wystudzone ciasto dekorujemy lukrem lub polewą czekoladową Udanych Wielkanocnych wypieków

Marcepanowa kuchnia
Babka majonezowa z budyniem 178

pozostaje świeże, o ile zostaje No i ciacho cieszy się zwykle dużą popularnością, więc Wasza babka szybko zniknie ze świątecznego stołu. Babkę majonezową możecie udekorować dowolnie – cukrem pudrem, polewą czekoladową, lukrem – wszystkim, co lubicie. U nas bez niczego, bo takie ciacha „surowe” bardzo lubimy Ja tym razem wygrzebałam gdzieś, nigdy nie używaną formę do mniejszych babeczek

Mieszam w Garnku
Bezglutenowa babka orzechowa 133

olejem kokosowym. Wypełnij je ciastem, tak aby wypełniło 3/4 ich wysokości. Babki piecz ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu odstaw do przestygnięcia. Podawaj udekorowane polewą czekoladową lub bez niczego. Smacznego   Artykuł Bezglutenowa babka orzechowa pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
ciasto mleczna kanapka 665

koniec wsypuję mleko w proszku i miksuję na gładką masę. Kremem przekładam ciasto (krem nie jest bardzo gęsty ale po nocy w lodówce nabiera odpowiedniej konsystencji). Ciasto dekoruję polewą czekoladową - margarynę rozpuszczam w rondelku, dodaję mleko, cukier puder i kakao, zdejmuję z ognia i mieszam energicznie trzepaczką, aż do uzyskania gładkiej konsystencji

babka w formie
Ciasto z makiem 123

jedno z najprostszych i najszybszych ciast na jedną keksówkę. Aromatyczne ciasto z makiem, najlepsze do kawy, do popołudnia, na deser. Ciasto oprószam cukrem pudrem, można jednak podać go z polewą czekoladową czy lukrem, udekorować bakaliami. Do ciasta chętnie dodaję zapachy, najczęściej pada na pomarańczowy lub cytrynowy, czasem migdałowy, świetnie komponują się z takimi pulchnymi ciastami. Ciasto z makiem pachnie aromatem

Zasmakuj Kuchni
Sernik szachownica – kuchnia podkarpacka 1158

wypełnionymi masą serową, a nie nad ciastem. Pozostałą masą serową wypełniamy miejsca między paskami biszkoptu i rozsmarowujemy równo na wierzchu ciasta. Pieczemy około 50-60 minut. Po ostygnięciu dekorujemy polewą czekoladową lub cukrem pudrem. Sernik szachownica - kuchnia podkarpacka Zapraszam do zakłądki KUCHNIA PODKARPACKA po inne regionalne przepisy Szczególnie polecam przepisy na serniki: Sernik biały - kuchnia podkarpacka Sernik przekładany - kuchnia podkarpacka

Trzeci talerz
WILGOTNA BABKA CZEKOLADOWA Z KRUSZONKĄ 218

mimo, że nie są one mocno wyczuwalne. Dodatkowym walorem smakowym jest tutaj kruszonka ❤, którą ja osobiście uwielbiam! Oczywiście babkę można zrobić w wersji bez kruszonki uwieńczając ją np. domową czekoladową polewą czy lukrem. Też będzie pysznie 😊 Zamiast płatków migdałów możemy dodać np. rodzynki, posiekane orzechy, albo pominąć wszelakie dodatki.  Smak ciasta na pewno na tym nie ucierpi 😉 Składniki

Walijskie Pichcenie
Babka z marcepanem i żurawiną 147

papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach około 60 minut (u mnie babka piekła się jakieś 5 minut dłużej). Po wyjęciu studzimy, możemy posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową :-)  Smacznego

kruche babeczki
Przepyszne muffiny kokosowe proste w wykonaniu 154

masła 1 szklanka wiórek kokosowych 1 1/2 cukru pudru 1/2 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 białek   u mnie zamiast podanej w książce polewy czekoladowej podałam mus Mus truskawkowo – malinowy truskawki mrożone ( około 10 dkg ) maliny mrożone 10 dkg   Zaczynamy od włączenie piekarnika na 180 C. Wszystkie składniki ciasta miksujemy w misce na jednolitą masę

Kuchnia na wzgórzu
Dietetyczne ciasto cytrynowe 162

mieszaj, aż powstanie jednolita masa. Gotową masę przełóż do keksówki. Zmniejsz temperaturę w piekarniku do 170 stopni, piecz ciasto ok. 30 minut. Po upieczeniu odstaw do przestygnięcia. Podawaj udekorowane polewą czekoladową lub cukrem pudrem. Smacznego   Artykuł Dietetyczne ciasto cytrynowe pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
Babka fistaszkowa z masłem orzechowym 87

Piec w temperaturze 175 o C przez około godzinę (do suchego patyczka). Połamaną na kosteczki czekoladę rozpuścić ze śmietanką, dodając pod koniec olej, dokładnie łącząc składniki. Przestudzoną babkę polać polewą czekoladową

Czerwień i błękit
Babka z nutellą i orzechami laskowymi 167

oproszonej mąką. Piec w 160 stopniach przez 20 minut, następnie w 170 stopniach przez 30 minut, do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić. Zimną babkę wyjąć z formy. Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady, posiekanej 50 g masła Masło roztopić w garnuszku. Zdjąć z ognia. Do ciepłego dodać posiekaną czekoladę, odstawić na 2 minuty wymieszać. Polać zimne ciasto. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Pyszna Tarta z kremem waniliowym i czarną pożeczką. 168

sosem klonowym, wymieszałam i posypałam cisto kruche, można to zrobić z włoskimi czy laskowymi). (Gdy nie mamy syropu klonowego to orzeszki posypujemy suche. Po upieczeniu można polać ciasto polewą czekoladową). Zapiec jak wyżej. Ostudzić placki. Krem patissiere: 300 ml. mleka 50g, cukru 30 g. masła śmietankowego 2 łyżki maki pszennej 10 g ziemniaczanej (łyżka bez czubka) 3 żołtka nasiona

Kubki smaku
BABKA ZEBRA 182

bułką tartą. Do formy dajemy naprzemiennie po łyżce białego i ciemnego ciasta. Pieczemy w 170 stopniach około 50 min. Do suchego patyczka. Forma 15*10 cm. Wystudzoną babkę polewamy polewą czekoladową

słodki bratek
Śliwowica słodka wyborna ( wg przepisu Lucyny Ćwierczakiewiczowej ). 131

najmniej 6 miesięcy, aby trunek dojrzał i nabrał odpowiedniego smaku i aromatu.   Ś liwki pozostałe z tej nalewki możesz użyć do deserów lub zamaczać w gorzkiej polewie czekoladowej i pozostawić do zastygnięcia. Smakują wyśmienicie niech schowają się przy nich wszystkie czekoladopodobne śliwki w czekoladzie ! :)   R ada : Śliwki dobrze jest wypestkować, ale garść pestek koniecznie wrzuć

Przepisy i porady kulinarne