polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:292/582)

Kuleczki bounty 128

wodnej. Z  Masy formować kuleczki (lub jakiekolwiek inne kształty wg uznania).  Gotowe kuleczki nabijać na wykałaczkę i maczać w czekoladzie. Odstawić w  chłodne miejsce do stężenia czekoladowej polewy. Smacznego

Zielona Kuchnia
MARCEPANOWY MURZYNEK 165

łyżka kakao 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 1 szklanki.mleka 1 łyżeczka sody 1 płaska łyżka powideł śliwkowych ******************************************  Wszystkie składniki ze sobą wymieszać mikserem, piec 40 minut w 180 stopni.Polac polewą czekoladową jak kto lubi .Ja wolę osobiście cukier puder goździkowy , przepis na blogu

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Domowa chałka Panterka (Lampart) 214

Gotowe rulony ułożyć w foremce i odczekać godzinę, by zwiększyły swoją objętość. Oo tym czasie wstawić do piekarnika na ok.30 minut w 180 st. Gotową upieczoną chałkę możesz polać polewą czekoladową. Ja niestety wpadłam na to zbyt późno, bo szybko zniknęła. Moje Własne Pozdrawiam

Mojewlasne.pl
Lody piernikowe #przepisnakopernika 108

powie ze lato już się kończy, a ja powiem ze na domowe lody nigdy nie jest za późno, nawet na koniec lata.  Składniki: 1 opakowanie ciastek Katarzynki w polewie czekoladowej 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny 300 ml śmietany kremówki Przygotowanie: Ciastka kroimy na mniejsze kawałki, zalewamy 100 śmietanki i pogrzewamy az ciastka zmiękną. Pozostale

Życie zaczyna się w kuchni
CIASTO Z ... KALAFIORA 226

jest to jakaś forma ciasta. Już dawno temu odkryłam, że kalafior w połączeniu z daktylami daje fajny efekt smakowy. Tutaj - klik - przepis na koktajl. Przed zrobieniem zdjęcia, zapomniałam o czekoladowej polewie, ale później znalazła się na miejscu - to istotny element przepisu :) Czytaj więcej

Kasia Sarna
Puszysty piernik z malinową konfiturą 211

piekarniku elektrycznym w grzaniu góra-dół ciasto będzie gotowe po około 30-35 minutach. Zachowujemy zasadę tzw. suchego patyczka.  Po upieczeniu wystudzone ciasto obsypujemy cukrem pudrem lub oblewamy polewą czekoladową. Smacznego

Słodkie okruszki
Mini ptysie 522

polewa będzie bardziej płynna i łatwiej zastygnie). Śmietanę przekładamy do worka z malą okrągłą tylką. Robimy dziurkę w spodzie ptysia i nadziewamy bitą śmietaną. Wierzch ptysiów maczamy w polewie czekoladowej.   Dekorujemy cukrowymi koralikami. Przed podaniem schładzamy w lodówce.   Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Sernik klasyczny 149

jego wysuszenie. Studzić w lekko uchylonym piekarniku.  Po wyjęciu z piekarnika sernik odstawić w chłodne miejsce. Właściwej konsystencji nabierze na drugi dzień. Wierzch sernika można dowolnie udekorować lukrem, polewą czekoladową lub cukrem pudrem.   Smacznego

Opowieści z piekarnika
Malinowe mini serniczki na zimno 243

masa malinowa jest bardzo rzadka, serniczki najlepiej wstawić do lodówki na całą noc, dopiero po tym czasie będą odpowiednio stężałe.   Przed podaniem dowolnie udekorować, np. polewą czekoladową, bitą śmietaną itp. * Można użyć również serka homogenizowanego waniliowego, wówczas dodajemy mniej cukru. Smacznego

Opowieści z piekarnika
Miodownik 134

kostka margaryny lub masla 1 szkl cukru pudru aromat migdałowy Utrzeć masło z cukrem na puszystą masę , stopniowo dodać kaszę a na koniec aromat. Przekładać placki i polać polewą czekoladową- u mnie akurat na wierzchu masa krówkowa i posiekane orzechy włoskie. Ciasto jest najsmaczniejsze na drugi a nawet na trzeci dzień, kiedy placki zmiekną i zwilgotnieją od kremu.   Artykuł

Pieguskowa Kuchnia
Expresowe ciasto 121

szkl oleju 2 szkl mąki Wszystkie składniki mieszamy łyżką, przekładamy do formy i pieczemy ok 40-45 minut do efektu suchego patyczka. Posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą czekoladową. Artykuł Expresowe ciasto pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Proste ciasto z konfiturą jagodową 267

powierzchni mniejszej niż moja forma prostokątna, ciasto może wymagać dłuższego czasu pieczenia). Ostudzone ciasto przekroić wzdłuż na pół, posmarować konfiturą, ponownie złożyć. Ciasto można posypać cukrem pudrem lub polewą czekoladową, udekorować orzechami, owocami lub wiórkami kokosowymi

Zasmakuj Kuchni
Ciasto Bounty 255

jasnej, puszystej masy, dodać zimną masę kokosową w 3 turach, i zmiksować po każdym dodaniu. Na koniec dodać zapach, wymieszać. Krem wyłożyć na ciasto, wyrównać, schłodzić w lodówce. Polewa czekoladowa: 50 g czekolady mlecznej 50 g czekolady gorzkiej 50 g masła Czekolady połamać. Masło rozpuścić, zdjąć z palnika, do ciepłego dodać czekolady, wymieszać do ich roztopienia. Przestudzoną czekoladą

kulinarnyswiatdomi
Orzeźwiające CIASTO Z OWOCAMI (porzeczki, borówki, cytryny) 237

czerwone) Krem: 1 szklanka soku z cytryny 1 szklanka cukru 2 jajka 2 żółtka 1 łyżka mąki ziemniaczanej szczypta kurkumy ok. 100 g borówek Dodatkowo: roztopiona czekolada lub polewa czekoladowa borówki i porzeczki Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka (wystarczy kliknąć w wybrane logo

Via Gusto
ciasto z masą serową 256

następnie całość przekładamy do garnka z masłem i cukrem. Wszystko dokładnie mieszamy i gotujemy na małym ogniu przez ok. 2-3 min. Jeszcze ciepłą masą przekładamy placki. Wierzch polewamy polewą czekoladową i dowolnie dekorujemy

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania