polędwiczki wieprzowe z pieprzem - 764 przepisów (strona:3/51)

Pistacjowe polędwiczki 206

Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa sól pieprz 1 łyżka miodu 1 łyżka musztardy 1/2 szklanki pistacji 1/2 szklanki słodkiej śmietany 1/2 szklanki suszonych pomidorów sok i skórka z 1/2 cytryny 1 cebula oliwa z oliwek extra vergine MONINI Classico masło  Przygotowanie: polędwiczkę myjemy, osuszamy i oczyszczamy. roimy w talarki grubości około 1cm. Lekko spłaszczamy palcami.  Oprószamy solą, pieprzem

Luźna Kuchnia
Polędwiczki wieprzowe w sosie bananowym 282

Składniki: 500 g polędwiczki wieprzowej sól pieprz 3 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżki masła 2 dojrzałe banany, pokrojone w plastry szklanka jogurtu greckiego łyżka mąki kukurydzianej pół łyżeczki curry pół łyżeczki świeżego startego imbiru 2 torebki ryżu Przygotowanie: Umytą i osuszoną polędwiczkę pokroiłam w plastry o grubości około 2 cm. Posypałam każdy kawałek solą i pieprzem. Na rozgrzaną patelnię wlałam

Kulinarny Pamiętnik
Polędwiczka z batatami, porem i kaszą gryczaną 146

Dzisiaj proponujemy Wam pyszną i szybką w przygotowaniu polędwiczkę z batatami, porem i kaszą gryczaną :) Składniki na polędwiczkę z batatami: – 100 g kaszy gryczanej –

Kuchenne Wariacje
POLĘDWICZKA Z GRZYBAMI 151

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 20 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-4 Składniki podstawowe: 450 g polędwiczki wieprzowej, sól, pieprz, słodka papryka, łyżka oleju. Składniki sosu: 400 g mrożonych grzybów (wcześniej obgotowane), 1/2 szklanki gorącej wody zmieszana z 2 łyżkami sosu sojowego, 170 g śmietany 18% do zup i sosów, duża garść posiekanej natki pietruszki. Przygotowanie

JejKuchnia
Kasza gryczana z polędwiczką, papryką i szpinakiem 222

Jeżeli lubicie kaszę tak jak my to mamy dla Was kolejną propozycję na obiad – kaszę gryczaną z polędwiczkę, papryką i szpinakiem :) Składniki na kaszę gryczaną

Kuchenne Wariacje
Pieczona polędwiczka wieprzowa z sosem ogórkowym i puree ziemniaczano-chrzanowym 127

moja propozycja na weekendowy obiad. Kawałek soczystego mięsa, świeże warzywa i pyszne, niebanalne puree. Nic dodać, nic ująć. Tylko wcinać :) Składniki: 250 gram polędwiczki wieprzowej sól, pieprz 2 ogórki konserwowe 1/2 lampki białego, wytrawnego wina 1/2 szklanki bulionu warzywnego lub rosołu 1/2 kg młodych ziemniaków 1-2 łyżki tartego chrzanu koperek 6-7 młodych marchewek 150 gram zielonej fasolki

Mango Papaja
Polędwiczka wieprzowa z batatami i zieloną fasolką szparagową 158

Jeżeli nie macie pomysłu na obiad to polecamy Wam nasze pyszne i szybkie w przygotowaniu polędwiczki wieprzowe z batatami i zieloną fasolką szparagową :)   Składniki

Kuchenne Wariacje
Polędwiczka wieprzowa z kapustą pekińską i kalafiorem 203

Jeżeli lubicie mięso tak jak my to mamy dla Was pyszny i nietypowy przepis – polędwiczkę wieprzową z kapustą pekińską i kalafiorem :) Składniki na polędwiczkę: –

Kuchenne Wariacje
Pieprzowe Polędwiczki Wieprzowe z Sosem Śmietanowo-Grzybowo-Pieczarkowym 156

Składniki: 500 g polędwiczek wieprzowych 1 opakowanie pieprzu cytrynowego 1 opakowanie pieprzu ziarnistego 3 łyżki oliwy z oliwek Sos: 250 g pieczarek 1 garść suszonych grzybów 1 włoszczyzna 600 ml wody 1 natka pietruszki 1 duża cebula - najlepiej czosnkowa 1 śmietana 18 % 250 ml pieprz i sól do smaku 1 kostka grzybowa knorr 3 liście laurowe 4 ziarenka ziela(...)myjemy i oczyszczamy. Porcjujemy je na kawałki, to już kwestia uznania. Mogą to być plasterki lub paski. Mięso obtaczamy w mieszance pieprzowej ( ziarnisty pieprz ubijamy w moździerzu ). Na rozgrzaną patelnię dodajemy oliwę i nakładamy polędwiczki, dobrze żeby nam się zmieściły wszystkie  gdyż później będziemy tę patelnie przekładać do piekarnika wraz w mięsem. Podczas przygotowywania marynatki

ClauditteMissCooking
Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowo-musztardowym 356

Proporcje sosu znacznie zmodyfikowałam, gdyż oryginał był bardziej śmietanowy niż musztardowy. Sos będzie z pewnością podstawą dania jakie podam na swój rodzinny obiadek. Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowo-musztardowym Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa Marynata: pieprz oliwa z oliwek 2 łyżki sosu sojowego ciemnego 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka bazylii 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1 łyżka octu balsamicznego(...)Składniki marynaty mieszamy i dokładnie obtaczamy w nich mięso. Marynujemy mięso przez co najmniej godzinę. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni (termoobieg).Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i podsmażamy polędwiczkę z obu stron. Następnie przekładamy ją do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez 15-17 minut. Przygotowujemy sos. Na rozgrzanej patelni prażymy orzechy pistacjowe. Orzechy siekamy delikatnie i przesypujemy do miseczki

Mania Gotowania
Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym 144

Pyszna propozycja na niedzielny obiad - polędwiczki wieprzowe w sosie z podgrzybków, śmietany i białego wina. Mniam <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki na 3 porcje: 500 g polędwiczki wieprzowej sól, pieprz, suszony tymianek 1 ząbek czosnku 2 łyżki oleju 1 łyżka masła 1 cebula, drobno posiekana 150 g podgrzybków (mogą być mrożone) 200 ml białego wina 3 gałązki świeżego(...)kostkę. Polędwicę myjemy, osuszamy i kroimy na 6 równych części. Nacieramy pieprzem, suszonym majerankiem i odrobiną soli, przekładamy do miski, polewamy 2 łyżkami oleju, dodajemy 1 zmiażdżony ząbek czosnku. Przykrywamy i odstawiamy na około 2 godziny w temperaturze pokojowej. 2. Rozgrzewamy garnek z grubym dnem. Wkładamy do niego polędwiczki (zmiażdżony ząbek czosnku odkładamy na później) i obsmażamy ze wszystkich stron

My Culinary Art
Roladki z polędwiczki wieprzowej z przysmakami kresowymi 245

tworzy naprawdę niezły duet. ROLADKI Z POLĘDWICZKI WIEPRZOWEJ Z PRZYSMAKAMI KRESOWYMI Składniki: - 1 polędwiczka wieprzowa - 1 opakowanie przysmaków kresowych - 100 mililitrów porto - 3 szalotki - oliwa z oliwek - pieprz - sól Przygotowanie: Polędwiczkę wieprzową myjemy i suszymy za pomocą ściereczki. Z mięsa odkrawamy białą błonkę i dzielimy na 4 kawałki. Każdy z kawałków delikatnie nacinamy tak, aby z każdego z nich powstał

Życie zamknięte w smaku
Polędwiczki wieprzowe z jabłkami - przepis z 1963 roku 236

jabłko - np. szara reneta, antonówka ) 2 dag mąki ( jedna czubata łyżka mąki, czasami pomijam ) kminek mielony lub majeranek woda ( lub cydr ) do podlania mięsa sól ( i pieprz ) do smaku Przygotowanie Polędwiczki wieprzowe płuczę, osuszam papierowym ręcznikiem, oprószam solą, pieprzem i mąką. Bardzo mocno obsmażam ze wszystkich stron na silnie rozgrzanym tłuszczu. Dodaję drobno posiekaną cebulę, zmniejszam płomień do średniego

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Polędwiczki wieprzowe w sosie kaparowym 202

zrobienie delikatnego sosu z kaparów na bazie śmietany. Składniki (dla 3-4 osób): 1 polędwiczka wieprzowa (ok. 800 g) 2 łyżki klarowanego masła na sos kaparowy: 300 ml śmietany 30 proc. ok. 50 g kaparów (użyłem tzw. jabłuszek) szczypta rozmarynu mielony czarny pieprz Sposób przygotowania: Polędwiczka wieprzowa jest mięsem bardzo delikatnym i nie ma potrzeby jej rozbijania tłuczkiem - wystarczy użyć(...)odrobiną śmietany. Powstałą masę przekładamy do rondla, dodajemy rozmaryn, nieco mielonego czarnego pieprzu i wlewamy resztę śmietany. Cały czas mieszając, sos redukujemy na małym ogniu do pożądanej gęstości. Kupowane w zalewie kapary są dość słone, więc do sosu nie trzeba już dodawać soli. Polędwiczki wieprzowe z sosem kaparowym podajemy przyzdobione kaparowym "jabłuszkiem". Sos kaparowy na bazie śmietany

W SMAK

Proponowane wyszukiwania