Może lekkie śniadanie?, może pyszny deser? Takie ryżowe placuszki robi się błyskawicznie i cieszą brzuchy domowników czy gości, polecam gorąco. Można je podać z ulubionymi owocami, u mnie były to maliny. Placki ryżowe. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie/sylwialadyga/ i od razu zrobił furorę! Jest mi niesamowicie miło, że seria bezglutenowych przepisów na blogu tak bardzo przypadła Wam do gustu! Na blogu są naleśniki, różnego rodzaju placuszki, pancakes, muffiny, ciasteczka i ciasta. Dziś razem z marką Schär przygotowałam dla Was przepis na przepyszny, bezglutenowy sernik, który będzie idealnym pomysłem na nadchodzące Święta. Taki bezglutenowy sernik możemy pozostawić
Ostra na Słodkoszybciej niż pozostałe urządzenia. Więcej o urządzeniu poczytasz na braunhousehold.com Blenderem przygotowywałam masę rożnych dań, wszystkie widzieliście na moim IG stories, były to domowe konfitury, kremy śniadaniowe, pasty, surówki, placuszki, zupy kremy, pesto, koktajle, naleśniki, pancakes i wiele innych, blender towarzyszy nam codziennie w kuchni i mogę go Wam śmiało zarekomendować. Przepisy na dania , którymi się z Wami podzielę
SMYKWKUCHNIsłonymi serami, jak ser kozi czy ser feta. Same bataty dla niektórych mogą być zbyt słodkie, jednak to kwestia gustu. Polecam je przed podanie posypać gruboziarnistą solą. Zobacz też: Placuszki z batatów i cukinii Zupa krem z batatów i papryki Zupa krem z pora i batata Przepis na pieczone bataty Drukuj przepis Czas gotowania: 30 minut Składniki jeden duży batat
Kuchnia BazyliiJest mi niesamowicie miło, że seria bezglutenowych przepisów na blogu tak bardzo przypadła Wam do gustu! Na blogu są naleśniki, różnego rodzaju placuszki, pancakes, muffiny, ciasteczka i ciasta. Dziś razem z marką Schär przygotowałam dla Was przepis na przepyszny, bezglutenowy piernik, który będzie idealnym pomysłem na nadchodzące Święta. Taki bezglutenowy piernik możemy pozostawić w klasycznej formie albo przełożyć ulubionymi powidłami
Ostra na Słodkowypieków. Ponadto konfitura ma świetny skład, jest bez dodatku cukru, słodzona sokiem z winogron. Ta konfitura doskonale pasuje nie tylko do słodkich wypieków, ale też do naleśników, gofrów i placuszków. Wspomnianą konfiturę z pomarańczy znajdziecie na stronie EcoWybrane . To miejsce pełne świetnych, oryginalnych produktów z Włoch czy innych zakątków świata. Polecam tam zajrzeć. Na zachętę zostawiam Wam kod rabatowy
Słodkie okruszkiprzypadku leczo, czy chłopskiego garnka, nic się nie przypala, a warzywa są idealnie miękkie i to w krótszym czasie niż np w tradycyjnym garnku. Uwielbiam smażyć na niej placuszki przede wszystkim dlatego, że można to robić bez tłuszczu, a dzięki temu, że patelnia jest duża (28 cm) szybciej mogę przyrządzić poranną porcję pyszności dla całej naszej trójeczki. Teraz zdecydowałam się
Cynamonowe szczęściecała gama witamin, to z pewnością to danie przypadnie Wam do gustu. Tradycyjnie smaży się duże placki i kroi w trójkąty jak pizzę ale można też usmażyć klasyczne placuszki jednoosobowe ;) Lekko gumowe ciasto wypełnione po brzegi charakternym kimchi i aromatyczną zieloną cebulką idealnie współgra z sosem sojowym zmieszanym z odrobiną octu i oleju sezamowego oraz z ryżowym winem zwanym makkoli
Kuchnia w Słońcu Skąpanaprzechowuj w lodówce maksymalnie przez 2 tygodnie. A może by tak zjeść słony karmel na śniadanie…? Pewnie, że tak! Upiecz klasyczne wegańskie gofry , gofry z płatków owsianych , placuszki bez jajek lub wegańskie naleśniki . Połóż na nich ulubione owoce, polej delikatnie słonym karmelem i delektuj się wspaniałym śniadaniem na słodko. Artykuł Wegański słony karmel pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy
BlendmanUsmażyłam sobie te placuszki i przepadłam, one są przepyszne i znowu penie zjadłabym za dużo. Dobrze że miałam pomocnika 😜 Ja tutaj zrobiłam placki ze śliwką ale inne owoce tez będą ok. np. gruszki czy jabłka. Polecam gorąco. Placki ze śliwkami. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieZiemniaczane placuszki - bardzo chrupiące z makrelą i obłędnie dobrą sałatką na bazie jesiennych jabłek, podane z cream fraiche i sosem koperkowym. To danie jakiś czas temu pokazywałam Wam na instagramie, jest przepyszne i na pewno warte Waszej uwagi! Polecam! PRZEPIS SOS KOPERKOWY: - 1/3 szklanki śmietany - 1/2 szklanki jogurtu - 2 łyżki majonezu - świeży koperek - świeży ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
SMYKWKUCHNIJest mi niesamowicie miło, że seria bezglutenowych przepisów na blogu tak bardzo przypadła Wam do gustu! Na blogu są naleśniki, różnego rodzaju placuszki, pancakes, muffiny, ciasteczka i ciasta. Dziś razem z marką Schär przygotowałam dla Was przepis na przepyszną, bezglutenową szarlotkę. Bezglutenowa szarlotka jest lekka, puszysta, a zarazem wilgotna ( co nie jest tak oczywiste w przypadku ciast bezglutenowych ). Robi się
Ostra na Słodkorówne części, a z każdej z nich uformuj wałek i podziel każdy z nich na 6-8 równych części i uformuj w kulki. 7. Każdą kulkę rozwałkuj na placuszek grubości ok.2-3mm i nałóż na środek porcję nadzienia (ok. 2 łyżeczek). 8. Zlep bułeczki i delikatnie uformuj je w kulkę. 9. Każdą nadzianą kulkę obwiąż delikatnie i niezbyt ciasno sznurkiem
Kuchnia w Słońcu Skąpana