Znacie tę piosenkę, o dzieciach, które nudzą się w czasie deszczu? ;) W Korei Południowej w czasie deszczu smaży się kimchijeon , czyli placki z kimchi i zieloną cebulką, które pysznie rozgrzewają i wypełniają policzki ostro-kwaśną pysznością. W kimchi zakochałam się od pierwszego kęsa! Idealnie wyważone, pikantne, kwaśne, chrupiące i w zależności od rodzaju przeplatane lekko słodkim smakiem jabłka. Jeżeli lubicie tę azjatycką kiszonkę pełną wartości odżywczych takich jak dobroczynne bakterie kwasu mlek... czytaj dalej...
Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)