placuszki - 9050 przepisów (strona:299/604)

Naleśniki na majonezie 50

Naleśniki na majonezie Chyba każdy z nas uwielbia naleśniki! Te delikatne i cieniutkie placuszki z dodatkiem ulubionego nadzienia smakują naprawdę świetnie! Sekretem idealnych naleśników jest odpowiednio przygotowane ciasto na naleśniki. Powinno mieć odpowiednią konsystencję, nie za rzadkie, ale nie za gęste. Warto skupić się także na składnikach, z których przygotowujemy samo ciasto. Naleśniki na majonezie są bardzo smaczne, delikatne, wręcz

Alle Dobre!
Wytrawny dutch baby ze szparagami i pomidorkami pieczonymi 51

sobie coś takiego, że pomimo wielkiej miłości do słodkiego, to rzeczy zwykle się ze słodkim smakiem kojarzące zdecydowanie wolę w wersji na wytrawnie! Gofry, naleśniki, placuszki – dajcie mi to tego szparagi albo awokado! Podobnie dobrze mi na brzuszku robi wytrawny dutch baby  … Artykuł Wytrawny dutch baby ze szparagami i pomidorkami pieczonymi pochodzi z serwisu

Flymetothespoon
Niby Dżem Z Melona I Jabłka 122

Dlaczego niby dżem ponieważ konsystencja jego jest dość rzadka i bliżej mu do sosu niż do  dżemu, a będzie idealny do placuszków, naleśników czy do deserów oczywiście na chałeczkę też będzie można go dać ;) Dżem powstał nie planowanie ponieważ kupiłam melon który po rozkrojeniu okazał się niedojrzały i mało słodki dlatego aby go nie wyrzucać przerobiłam go na coś

Gotowanie...to proste !
Przekąski na imprezę lub mecz 209

imprezę   Zapiekanki z chlebków pita       Zapiekanki gyros       Roladki z tortilli podsmażane       Ogórki przekąskowe         Fit placuszki bez mąki       Roladki z chleba tostowego       Jajka chorizo       Kiełbaski w tortilli       Roladki z tortilli na zimno

Dieta moja pasja
Placki z jabłkami na jogurcie. 81

sodę. Ponownie wymieszać do połączenia składników.  Ja zrobiłam to trzepaczką. Na koniec dodać utarte jabłka i jeszcze raz wymieszać.  Na patelni rozgrzać trochę oleju. Wykładać łyżką placuszki.  Smażyć na niewielkim gazie. Około 1 minuty z każdej strony.  Wykładałam 1,5 łyżki na jeden placek. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem

Agusiowe smakołyki
Placki z bananem – pyszne i proste placki bananowe 57

rozpuszczamy i zostawiamy do lekkiego ostygnięcia. Do bananów dodajemy sól, cukier, mąkę, mleko, jajka, aromat waniliowy i proszek do pieczenia. Mieszamy widelcem lub łyżką aż składniki się połączą. Smażymy placuszki na złoto z każdej strony. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniczku papierowym. Artykuł Placki z bananem – pyszne i proste placki bananowe pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy

Mieszam w Garnku
Amerykańskie pancakes - pyszne i puszyste 69

Pyszne placuszki, idealne na śniadanie lub podwieczorek - a także słodki obiad. Wasze dzieci je pokochają na pewno tak jak i moje. Są bardzo mięciutki i puszyste. Możecie je polać syropem klonowym, miodem ,bitą śmietaną i owocami - jak lubicie - będzie pysznie ,polecam i zapraszam na przepis

Swojskie jedzonko
Koreczki z tortilli 63

przekąski Burger z halloumi Pasztet z jajkiem Różowe jajka Wieniec drożdżowy z pesto Roladki z szynki z chrzanem Paprykowe łódeczki ziemniaczane Zobacz też nowe przepisy Koreczki z tortilli Placuszki twarogowe Pasztet z jajkiem Różowe jajka Przepisy na faszerowane jajka – 7 pomysłów Artykuł Koreczki z tortilli pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny

okolicepalnika.pl
Pełnoziarniste tosty francuskie z kremem mleczno – orzechowym Nutlove 61

też może Cię zainteresować: → Tosty francuskie z owocami i bitą śmietaną → Pain perdu roulé – tosty francuskie z rocottą i malinami → Naleśniki żytnie z mascarpone, masłem orzechowym i bananami → Placuszki serowe z borówkami → Naleśniki z płatków kukurydzianych z twarożkiem i czarną porzeczką Artykuł Pełnoziarniste tosty francuskie z kremem mleczno – orzechowym Nutlove pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Mini calzone z pieczarkami i wędzoną mozarellą 58

wyrośnięcia na około 60 minut. Powinno podwoić swoją objętość. Wyrośnięte ciasto umieścić na blacie lub stolnicy. Chwilę wyrobić. Rozwałkować. Wycinać szklanką kółka o średnicy około 8 cm. Każdy placuszek rpzesmarować sosem pomidorowym. Połozyć kawałek szynki, mozarelli i farszu pieczarkowego. Zlepiać brzegi ciasta i lepić pierogi, układać je na blaszce do pieczenia posmarowane od spodu oliwą. Odstawić na czas nagrzania piekarnika

Spice things up
Mini pizzerinki z patelni 83

białka naturalnego (lub dodatkowo mąki) 15g mąki Dodatkowo: 35g pieczarek 25g passaty 20g sera żółtego PRZYGOTOWANIE : Składniki na ciasto mieszamy w miseczce i smażymy na patelni bez tłuszczu okrągłe placuszki. Po odwróceniu ich na drugą stronę smarujemy (tę usmażoną) passata i wykładamy dodatki. Przykrywamy i smażymy do momentu, aż ser się rozpuści. Podajemy z ulubionymi dodatkami (np. sos czosnkowy, pomidorowy

Gotowanie jest łatwe
Ucierane ciasto z twarogiem i owocami – smak dzieciństwa 90

zawsze mam pewność, że ciasto wyjdzie takie jak trzeba. Lekko wilgotne, nie za ciężkie i pyszne. Pamiętam, że mój tata robił z tego twarogu pierogi i moje ukochane serowe placuszki. Niezapomniany smak Ten twaróg jest od lat niezmiennie pyszny. Pakowany jest w pergamin i smakuje zawsze tak samo znakomicie. Najlepsze produkty mleczne mają oznaczenie „Jakość Tradycja”, jest ono widoczne

Słodkie okruszki
Pierogi z mięsem po gotowaniu rosołu. Świetny sposób na wykorzystanie gotowanego mięsa. PRZEPIS 66

solą. Składniki farszu zmiel w maszynce lub rozdrobnij przy pomocy blendera albo malaksera. Ciasto podziel na mniejsze porcje, rozwałkuj na grubość około 2 mm, przy pomocy szklanki wycinaj okrągłe placuszki. Na każdy połóż porcję farszu (tyle, ile się zmieści), złóż na pół i dokładnie zlep. Pierogi gotuj w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Są gotowe trzy minuty po wypłynięciu. Rady

Kulinarna Polska
Puszyste racuchy z jabłkami bez drożdży 188

dużej, żeliwnej patelni rozgrzewam 2 łyżki oleju (do każdej kolej serii racuchów dolewam 1 łyżkę oleju). Na rozgrzany olej nakładam za pomocą łyżki porcje ciasta i formuję placuszki. Smażę na średnim ogniu z obu stron na rumiano. Czas smażenia około 1,5 minuty na każdą stronę. Racuszki pięknie rosną podczas smażenia. Ogień lepiej aby był mniejszy, niż za duży . Dzięki

Ania gotuje
Szybka Zupa Warzywna 67

Bardzo smaczna i pożywna zupa którą przygotujecie nawet zimą z mrożonych warzyw. Ja zazwyczaj robię ją na pierwsze danie gdy na drugie robię np. racuchy czy placuszki. Składniki na 2 osoby: około 1,2 litra bulionu/wody mrożone warzywa (fasolka szparagowa, kalafior, brukselka, brokuł) 3 średnie ziemniaki 1 marchew 1/2 korzenia pietruszki kawałek selera 7 centymetrowy kawałek pora 3 łyżeczki suszonej

Gotowanie...to proste !