placuszki kokosowe - 566 przepisów (strona:11/38)

Orzechowe placuszki waniliowe 169

placuszków, więc jeśli zamierzacie przygotować je dla większej liczby osób należy zwiększyć proporcje. Spróbujcie, polecam. Składniki: (na około 8 placuszków) 300 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym (u mnie wersja z dodatkiem pokruszonej laski wanilii) 2 łyżeczki oleju kokosowego + 2 smażenia (u mnie Woj-len) 7 łyżek mąki pszennej szczypta sody 2 i 1/2 łyżki orzechowego krokantu 1 jajko(...)miękkiego) i mąkę ze szczyptą sody, znów wszystko mieszamy do połączenia. Na koniec wsypujemy 2 i 1/2 łyżki orzechowego krokantu, mieszamy. Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy (u mnie około 3/4 łyżeczki na porcję placuszków). Smażymy placuszki na mniejszym ogniu z obu stron na złoto (1 łyżka = 1 placuszek). Podajemy od razu np. oprószone cukrem pudrem i posypane orzechowym krokantem. Orzechowo

Słodkie okruszki
Bezglutenowe placuszki z płatków quinoa i mąki z migdałów ziemnych, podane ze świeżmi figami i gorącymi malinami 130

malinami i orzechami włoskimi podbiły moje serce, więc dzielę się z Wami przepisem ;) Placuszki te można potraktować jako deser, przekąskę popołudniową, albo niedzielne leniwe śniadanko.  Składniki: 7 łyżek płatków quinoa 6 łyżek mąki z migdałów ziemnych 2 jajka 100 ml wody 2 łyżeczki cukru kokosowego olej kokosowy do smażenia 2 świeże figi 1 szklanka malin 10 orzechów włoskich(...)płatków quinoa, mąki, cukru kokosowego i jajek ugniatamy ciasto, dolewamy stopniowo wodę, ale uważamy, żeby konsystencja nie zrobiła się zbyt luźna i kleista. Placuszki formujemy ręcznie lub bezpośrednio na patelni i smażymy na oleju kokosowym, z obu stron na złoty kolor. Ja używam malutkiej patelni (takiej na jedno jajko), wtedy placki mają odpowiedni rozmiar i kształt.  Maliny myjemy, rozgniatamy

Quinoa Raz!
PLACUSZKI Z CUKINII I ZIEMNIAKÓW Z JOGURTOWYM SOSEM 575

najbliższe dni. Z przepisu wyszło mi ok.20 placuszków. Składniki masy na placuszki: - 2 mniejsze cukinie (ok.-300-350g każda) - 5 większych ziemniaków (ok.0,5kg po obraniu) - 2 jajka - 180g mąki orkiszowej białej (u mnie typ750) - 60g skrobi (mąki)ziemniaczanej - 1 płaska łyżeczka soli - olej kokosowy (bezzapachowy) do smażenia Składniki sosu jogurtowo-czosnkowego: - 400g jogurtu greckiego - 1 łyżka majonezu(...)Masa będzie dość gęsta, po chwili puści trochę płynów. Najlepiej przygotowywać je kilka minut przed smażeniem, ale niezbyt długo. Na rozgrzaną patelnię włożyć ok.3 łyżek oleju kokosowego, gdy się stopi nakładamy masę na placuszki. Ja nakładam po 1 łyżce masy na każdy placuszek, który następnie ropłaszczam łyżką, by był cieńszy. Smażyć po kilka minut z każdej strony, kilkakrotnie przewracając

Smaczne Zdrowe
Jogurtowe placuszki kakaowe 110

kokosowe rozdrobnione orzechy włoskie dodatkowo: olej do smażenia Przygotowanie: W misce mieszamy dokładnie wszystkie składniki na placuszki. Na rozgrzanej patelni z olejem smażymy placuszki z obu stron. Odsączamy na papierowym ręczniku. Podajemy polane czekoladą, oprószone wiórkami kokosowymi i orzechami

Moja smaczna kuchnia
Amarantusowe placuszki z mąką ryżową i jabłkiem. Zdrowe bezglutenowe śniadanie. 174

niecodzienny przepis na placuszki z ziaren amarantusa. Takie amarantusowe placuszki z mąką ryżową i jabłkiem, to idealny początek dnia dla dużych i małych domowników. Zdrowie, energia, łatwo przyswajalne składniki. Placuszki sprawdzą się również bardzo dobrze, jako posiłek dla osób uprawiających sport. Warto wprowadzić ziarna amarantusa do swojej diety. „Amarantus nosi miano zboża XXI wieku, nazywany również złotem Inków. Charakteryzuje(...)Następnie dodajemy mleko i mąkę ryżową, całość znów dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy starte na dużych oczkach (obrane) jabłko, znów mieszamy. Placuszki (1 łyżka stołowa = 1 placuszek) smażymy na patelni z odrobiną oleju kokosowego, na mniejszym ogniu z obu stron na złoto. Podajemy od razu np. polane syropem daktylowym. Jeśli skorzystaliście z mojego przepisu będzie mi miło jak prześlecie zdjęcie

Słodkie okruszki
Olejowe smaki - źródło zdrowia i subtelność smaku 146

razu po otwarciu paczki nie mogłam się oprzeć, by nie przygotować dań z otrzymanymi olejami. Na blogu w niedzielę ukazał się przepis na pyszne placuszki z serka kanapkowego smażone właśnie na oleju kokosowym od Olejowe Smaki - serdecznie zapraszam do spróbowania.  A dlaczego warto wybrać oleje od Olejowe Smaki?: Wyselekcjonowany surowiec Do produkcji olei starannie wybierany jest tylko najlepszy surowiec

Słodkie okruszki
Pancakes czekoladowo-kokosowe 162

posypania Rozgrzewany patelnię*. W misce umieszczamy wszystkie składniki i łyżką dokładnie mieszamy. Nakładamy małe porcje i smażymy równomiernie z każdej strony.  Na każdy placuszek nakładamy łyżeczkę jogurtu naturalnego, posypujemy obficie wiórkami kokosowymi i posiekaną czekoladą. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Placuszki z mąki jaglanej 152

jajka. Poniższe placuszki możecie podać z dżemem, kremem czekoladowym jak i posypać cukrem pudrem. Świetnie smakują podane z owocowymi sosami. Zachęcam do smażenia ;)  Składniki na porcję dla 2-3 osób: 1 szklanka mąki jaglanej (110 g) 4/5 szklanki jogurtu naturalnego 3 płaskie łyżki ksylitolu (lub zwykłego cukru) 1 łyżeczka proszku do pieczenia* 1 jajko olej kokosowy do smażenia *jeśli(...)naturalny. Za pomocą trzepaczki całość ze sobą połączyć. Musi utworzyć się w miarę gęste ciasto. Odstawić na kilkanaście minut. Na patelni rozgrzać 1-2 łyżki oleju kokosowego. Za pomocą łyżki nakładać porcje ciasta. Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu

Ugotować
Zdrowe orkiszowe placuszki z syropem daktylowym i rodzynkami 125

porcje) 1 kubeczek jogurtu naturalnego 180 g 1 kubeczek mąki orkiszowej BIO (u mnie typ 1850) 1 łyżka syropu daktylowego + do polania placuszków ze sklepu eSłoneczko 2 małe jajka 11/2 łyżki pokrojonej rodzynki królewskiej olej kokosowy do smażenia * do odmierzenia ilości mąki używam kubeczka po jogurcie 180 g Przygotowanie: Do miski przekładamy cały jogurt naturalny, następnie dodajemy 1 kubeczek (używając(...)koniec do masy dodajemy rodzynki królewskie, które uprzednio tniemy na mniejsze kawałki. Całość znów chwile mieszamy. Na patelni rozpuszczamy niewielką ilość oleju kokosowego. Ciasto wykładamy łyżką stołową (1 łyżka = 1 placek) na rozgrzaną patelnię. Placuszki smażymy na mniejszym ogniu z obu stron na złoto. Placuszki podajemy polane słodkim syropem daktylowym. Smacznego

Słodkie okruszki
Styczniowe śniadanie. Obłędne placuszki ryżowo-orzechowe. 161

nazwę tych placuszków, literki same wciskały się w klawiaturze. Bo to nie są po prostu placuszki, ani pankejki takie klasyczne, to naprawdę obłędne śniadanie, które oprócz tego, że baaardzo smakuje całej mojej rodzinie (dzieci wciągają, aż miło patrzeć), to jeszcze pachną tak (olej kokosowy!), że można oszaleć z nadmiaru porannego szczęścia.  Pod warunkiem oczywiście, że poranek zaczyna się(...)Zaklinając sobotni i niedzielny poranek.... ciągle zapalam na choince światełka. Żadnych wczesnych pobudek w ten weekend!  składniki: na ok. 10-12 placuszków 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/2 szklanki mleka 2 jajka 3 łyżki roztopionego oleju kokosowego (lub masła) 1 łyżeczka syropu klonowego (lub miodu) 1/2 szklanki mielonych orzechów lub migdałów 1/2 szklanki mąki ryżowej 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej

bistro mama
Śniadaniowe kwiatki z malinowym Łowiczem na dżem dobry 191

sobie twaróg, mąkę gryczaną i orkiszową oraz popping z amarantusa, a więc same zdrowe dodatki. Smażone na oleju kokosowym, podane z pysznym, bezcukrową konfiturą malinową. Do tego są proste w przygotowaniu, puszyste - idealne na ciepłe śniadanie w jesienne poranki. Zapraszam :) Puszyste placuszki twarogowe z amarantusem i dżemem malinowym Składniki: 200g twarogu chudego 1 jajko 2 łyżki mleka w proszku(...)pozostałe składniki, mieszamy do uzyskania gęstej masy, z której będzie można formować placki. Odrywamy po kawałku ciasta i formujemy niewielkie placuszki(ja swoje dodatkowo wycięłam za pomocą foremki w kształcie kwiatka - przed smażeniem). Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju kokosowego i smażymy przygotowane placki z obu stron. Nakładamy dżem malinowy i serek lub jogurt. Podajemy ze świeżymi owocami.  Smacznego

FitKot
Placuszki z masłem orzechowym FIT 169

mleka sojowego , ciasto ma być troszkę bardziej gęstsze niż na naleśniki . Jak ciasto mamy gotowe , odstawiamy na 20 minut , po tym czasie na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i kładziemy nasze formy , smażymy nasze placuszki , ( dla tych co nie mają form , wykładają ciasto na rozgrzaną patelnie standardowo ) , smażymy po obu stronach , na złoty kolor , następnie po usmażeniu wykładamy na talerz

Mój Smak
Placuszki cukinia pieczarka FIT 176

jajka , czosnek przeciśnięty przez praskę , mąkę otrębową oraz wszystkie nasze przyprawy , wszystko dokładnie mieszamy , tak aby składniki się połączyły .  Rozgrzewamy patelnie , wkładamy 2 łyżki oleju kokosowego , i na rozgrzaną patelnie wykładam nasze placuszki , i smażymy na złoty kolor po obu stronach , po usmażeniu wykładam na papierowe ręczniki , po kilku minutach placuszki mamy gotowe do podania

Mój Smak
Puszyste placuszki dyniowe 259

dyni ✔ 1 szkl. mąki np.owsianej /ryżowej ✔ 2 łyżki jogurtu naturalnego ✔ 2 jajka ✔ 2 łyżki syropu klonowego ✔ 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Placuszki smażymy z obu stron na oleju kokosowym na rozgrzanej patelni

Tetiisheri
Ciastka owsiane z cukinią, żurawiną i daktylami 144

ścieramy na tarce. Daktyle, orzechy i czekoladę siekamy. Ze wszystkich składników zagniatamy ciasto. Jeśli jest zbyt rzadkie, dodajemy mąki. Jeśli się nie lepi, dodajemy łyżkę oleju kokosowego. Na papierze do pieczenia formujemy okrągłe placuszki. Pieczemy w 180 stopniach do zrumienienia 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciastka/ciastka-owsiane-cukinia-zurawina-daktylami/ BosowKuchni Artykuł Ciastka owsiane z cukinią, żurawiną i daktylami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe

Mieszam w Garnku
Placki z amarantusa z porem i kukurydzą 135

himalajskiej - 1/2 szklanki pokrojonego pora - 1/2 szklanki kukurydzy z puszki - 5 łyżek mąki ziemniaczanej - 2 ząbki rozgniecionego czosnku - szczypta pieprzu Wszystkie składniki łączymy, wilgotnymi dłońmi formujemy placuszki. Smażymy na małej ilości oleju (najlepiej kokosowego) około 10 minut z każdej strony

Smakuje zdrowo