placki - 22990 przepisów (strona:925/1533)

Zapiekanka z surowych ziemniaków z boczkiem 179

potraw ziemniaczanych najbardziej lubię oczywiście placki ziemniaczane. Na bogato podaję z gulaszem a w wersji minimalistycznej - z kleksem śmietany i keczupu. Tym razem wpadłam na pomysł zapieczenia startych surowych ziemniaków z dodatkiem boczku, cebuli i czosnku. Zapiekankę zjedliśmy z surówką z kiszonej kapusty. Składniki: 1 kg ziemniaków 1 duża cebula kilka ząbków czosnku ok. 150 g wędzonego boczku przyprawy

Czerwień i błękit
Tortilla drobiowa z sosem czosnkowym 268

Domowy fast-food Składniki 3 gotowe placki na tortillę pół małej kapusty pekińskiej 1 ogórek 2 pomidory 40 dkg fileta z kurczaka przyprawa kebab-gyros przyprawa uniwersalna, pieprz, papryka słodka olej lub … Czytaj dalej Tortilla drobiowa z sosem czosnkowym

czarrna od kuchni
Bułeczki cynamonowe + film 201

odrobiną mąki ( ciasto możemy również wyrobić ręcznie). Wyrobione ciasto przekładamy do miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na niezbyt cienki placek w kształcie prostokąta, wierzch smarujemy miękkim masłem, posypujemy równomiernie cukrem oraz cynamonem a  następnie rolujemy wzdłuż dłuższego boku, rulon kroimy na kawałki o grubości około 3 cm. Bułeczki

Smakowite Dania
Biała pizza z pomidorkami, pieczarkami i rukolą 205

kubeczku i dokładnie mieszamy. Wyrośnięte ciasto uderzamy pięścią (aby je odgazować). Wyrabiamy przez chwilę. Dzielimy na trzy części. Blaszki (najlepiej spody od tortownicy) delikatnie smarujemy oliwą. Z ciasta formujemy placki i rozciągamy je na blaszce. Na cieście rozsmarowujemy sos. Następnie posypujemy tartą mozarellą. Układamy plasterki pieczarek, czerwonej cebuli, kawałki suszonych pomidorów, oraz połówki pomidorków koktajlowych, ponownie posypujemy serem

DefinicjaSmaku
Drożdżowe rogaliki z marmoladą 99

marmolada różana) Mąkę rozetrzeć z masłem i żółtkami. Śmietanę wymieszać z cukrem i drożdżami. Dodać do mąki i masła, zagnieść ciasto. Ciasto przekroić na 4 części. Z każdej wałkować placek o śr 25- 27 cm , przekroić radełkiem na 8 części . Na szerszej stronie kłaść łyżeczkę dżemu i zwijać formując rogalik. Rogaliki powinny troszkę poleżeć w cieple

Gotowanie jest łatwe
Czekoladowiec 826

wanilinowe. Mąkę rozmieszać z mlekiem (odlać ze szklanki) resztę mleka zagotować z cukrem i do tego wlać szybko masę jajeczną i mieszać aż zgęstnie. Wystudzony ucieramy z margaryną. Przekładamy placki czekoladowe. Polewamy polewą czekoladową

Cukiernia Pychotki
Pyszne posiłki, naturalne składniki - Dania Babci Zosi. Współpraca z Firmą SyS. 173

przygotowaniu.  Produkty podzielone są na kategorie: Zupy – tradycyjne smaki w kilka chwil. Receptury składają się z naturalnych składników, co sprawiają że przypominają one aromatyczne domowe wywary. Placki ziemniaczane - ulubione danie w kilka chwil bez obierania i tarcia. Dania z kaszy i ryżu - dobre jakościowo kasze i ryże połączone w ciekawych kompozycjach smakowych. Racuchy - pomysł na szybki obiad

Słodkie okruszki
Domowe krakersy 191

jednaj dodałam koncentrat z oregano i czosnkiem ponownie wyrabiając. Ciasto musi być gładkie i elastyczne. Odkrawamy po kawałku (resztę przykrywając żeby nie wyschła) i wałkujemy na cienki placek ok 1 - 2 mm, wykrawamy kształty jakie chcemy (ja użyłam okrągłej foremki). Część białych krakersów posypujemy kminkiem (lub wszystkie jak chcemy). Możemy wszystkie posypać delikatnie gruboziarnistą solą. Piekarnik nagrzewamy

Co na wege obiad?
TORT NALEŚNIKOWY Z KREMEM BUDYNIOWYM 359

puder do dosłodzenia kremu (opcjonalnie, ja dodałam 2,5 łyżki) dżem truskawkowy (lub inny według uznania) maliny, borówki, truskawki do dekoracji listki mięty cukier puder do oprószenia WYKONANIE: Usmażone placki pozostaw do całkowitego ostygnięcia. W ganku zagotuj 500 ml mleka z cukrem i cukrem waniliowym (lub ziarenkami wanilii). W pozostałych 100 ml mleka rozmieszaj dobrze (np. trzepaczką) żółtka

Słodko-Słony Świat Ilony
Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą 304

Ziemniaki to niezbędny składnik kuchni niemieckiej niezależnie od regionu . Placki ziemniaczane - proste i pyszne danie jest popularne we wszystkich landach naszych zachodnich sąsiadów tak jak i u nas. Te z dodatkiem kiszonej kapusty to przysmak prosto z Bawarii. Wyjątkowo chrupiące i pyszne, a dodatek kiszonej kapusty tylko zwiększa ich smakowitość. Koniecznie musisz ich skosztować! Składniki: 600 g ziemniaków

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Płaski chlebek 167

się klei to podsypać stolnicę mąką ,  dłonie natłuścić oliwą i rozgnieść kulkę ,złożyć ją dwa ,trzy razy jak kopertę na każdą kulkę nałożyć ziarenka , po czym rozgnieść na placek i przełożyć na papier do pieczenia. i tak z każdą porcją chlebków , jedne się pieką a my robimy drugie tak żeby nie zdążyły wyrosnąć za bardzo bo będą wysokie

Wypieki Rene
Drożdżowe bułeczki z cynamonem 120

cynamonowej: W czasie gdy ciasto rośnie przygotować masę cynamonową. Masło utrzeć z pozostałymi składnikami na gładką masę. Wykonanie bułeczek c.d.: Gdy ciasto już będzie wyrośnięte rozwałkować je na prostokątny placek o grubości ok. 0,5-1 cm. Rozsmarować na nim masę cynamonową, a następnie zwinąć w rulon (zwijać od strony dłuższego boku) i pokroić na plastry o grubości

Mania Wypiekania
Placek z masą grysikową 333

przepisów przekazanych mojej Mamie przez jej teściową :) Składniki ciasto: 45 dag mąki 15 dag masła 15 dag cukru 2 cukry waniliowe 1 jajko 5 łyżek mleka … Czytaj dalej Placek z masą grysikową

czarrna od kuchni
Kotlety drobiowe 117

osączoną z zalewy kukurydzę, jajko, musztardę, majonez, przyprawy, składniki mieszamy. Następnie dodajemy mąkę. Masa ma być gęsta. Na rozgrzany olej wrzucamy (łyżką) przygotowaną masę (mają wyjść takie a’la placki). Smażymy na złoto z jednej i z drugiej strony. Podajemy z ulubionymi dodatkami. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

R'n'G Kitchen
Pieczeń 161

dodajemy 2 łyżki zimnej wody. Jeśli masa mięsna jest zbyt luźna dosypujemy bułkę tartą. Doprawiamy do smaku. Na stolnicy lub dużym talerzu  posypanym bułką tartą, z mięsa formujemy placek. Na nim układamy paski fileta i słupki marchewki. Zwijamy w roladę, wygładzamy, przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury

Maminek kulinarny

Proponowane wyszukiwania