placki - 22990 przepisów (strona:637/1533)

Makowiec z orzechami i rodzynkami 49

niczego, albo ja je zepsułam. Jeśli wiecie co źle zrobiłam proszę napiszcie mi komentarzach Wasze uwagi. Makowiec na szczęście zostało uratowane, a raczej przekształcone z rolady na zwykły placek z masą makową, więc nic się nie zmarnowało I mimo wszystko wyszedł naprawdę dobry i w sumie bardzo prosty w przygotowaniu Czas wykonania: 3 h 30 min (2 h oczekiwania

KuchniaWeDwoje.pl
Pita 57

Pita, czyli okrągłe, pszenne, płaskie placki, popularne w krajach Bliskiego Wschodu i Maghrebu. Jedzone są najczęściej z pikantnymi sosami. Mają tę właściwość, że podczas pieczenia pęcznieją, tworząc naturalną kieszonkę na farsz. Ja moje chlebki podałam z humusem – smakują pysznie. Trochę jak nasze podpłomyki, których tak dawno nie jadłam, a tak bardzo w dzieciństwie lubiłam. Czas wykonania

KuchniaWeDwoje.pl
Placuszki owsiane z bananem 50

pomocą miksera lub blendera. Ciasto powinno mieć konsystencje gęstej śmietany, dlatego dobrze dodawać zmielone płatki stopniowo. Na koniec dodać kilka kropel aromatu waniliowego lub szczyptę zmielonej wanilii (dzięki temu placki będą miały przyjemny waniliowy zapach i smak). Niewielkie placuszki smażyć na patelni wysmarowanej odrobiną oleju na niewielkim ogniu, aby placuszki równomiernie się usmażyły i nie były surowe w środku

KuchniaWeDwoje.pl
Mazurek przekładany 61

najlepiej wyjąc 2 h wcześniej z lodówki) utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puch. Następnie ciągle miksując dodawać po łyżce zimnego grysiku, a na koniec wlać alkohol. Placki wysmarować masą grysikową w proporcjach 1:2 (Kolejno od dołu: pierwszy blat, 2/3 masy, drugi blat i 1/3 masy). Najwygodniej jest posmarować oba blaty, a dopiero później przełożyć. Ciasto

KuchniaWeDwoje.pl
Pierożki ziemniaczane z pieczarkami 66

wymieszać. Stolnicę posypać mąką. Wyłożyć ciasto i energicznie wyrobić. Ciasto na pierożki można przygotować na 2 sposoby; Sposób 1: ciasto podzielić na 12 części i każdą część rozwałkować na placek o grubości 5 mm Sposób 2: rozwałkować duży płat (o grubości 5 mm) i wykroić okręgi o średnicy 15 cm. Nałożyć porcje farszu na ciasto i zlepić brzegi. Pierogi

KuchniaWeDwoje.pl
Placuszki z cukinii 55

Placuszki z cukinii to kolejny przepis z kanału na youtube: 10minutspokoju . Placki są naprawdę super! Wilgotne, zdrowe i przede wszystkim szybkie w wykonaniu:) Czas wykonania: 10 sztuk Ilość porcji: 20 min Składniki: 750 g cukinii 2 jajka 5 – 6 łyżek mąki 1 łyżka natki pietruszki 1 duży ząbek czosnku 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki świeżo mielonego pieprzu Przygotowanie: Cukinię

KuchniaWeDwoje.pl
Pierożki ziemniaczane z mięsem mielonym 69

wymieszać. Stolnicę posypać mąką. Wyłożyć ciasto i energicznie wyrobić. Ciasto na pierożki można przygotować na 2 sposoby; Sposób 1: ciasto podzielić na 12 części i każdą część rozwałkować na placek o grubości 5 mm Sposób 2: rozwałkować duży płat (o grubości 5 mm) i wykroić okręgi o średnicy 15 cm. Nałożyć porcje farszu na ciasto i zlepić brzegi. Pierogi

KuchniaWeDwoje.pl
Tort jogurtowy z ananasem 79

minut w 200 stopniach. Ciasto wystudzić. Masa jogurtowa: Do tężejącej masy dodać pokrojone ananasy i ubitą z cukrem pudrem śmietankę kremówkę. Kruche ciasto posmarować konfiturą i przełożyć jeden placek biszkoptowy. Następnie przelać masę jogurtową i przykryć drugim biszkoptem. Ciasto odstawić do lodówki na 3 godziny. Dekoracja: Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno z usztywniaczem i cukrem pudrem. Udekorować wierzch

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasteczka cynamonowe 62

łyżki cynamonu ½ łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: Mąkę przesiać na stopnicę. Dodać cukier, proszek do pieczenia, cynamon, zimne pokrojone masło oraz jajko. Wszystkie składniki zagnieść. Ciasto rozwałkować na placek o grubości 0,5 cm i wyciąć ciasteczka. Jeżeli chcesz ciasteczka zawiesić na choince, należy przez upieczeniem zrobić dziurkę na zawieszkę za pomocą np. patyczka do szaszłyków. Ciasteczka przełożyć

KuchniaWeDwoje.pl
10 najpopularniejszych przepisów na blogu w 2017 roku 72

najczęściej odwiedzanych: 10 pomysłów na szybkie Lunchbox’y Chleb pszenny: Gofry Pierożki ziemniaczane z pieczarkami Placuszki z kurczakiem, papryką i pieczarkami Placuszki z kurczakiem i serem żółtym Czeski placek królewski Wuzetka straciatella Ciasto kajmakowe Sernik Wenus A jakie jest Wasze top 10 najlepszych przepisów na blogu? Artykuł 10 najpopularniejszych przepisów na blogu w 2017 roku pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Oponki 72

wszystkie składniki i zagnieść ciasto. Jeśli ciasto będzie się kleić do rąk, należy dodać więcej mąki. Ciast powinno być miękkie i sprężyste. Stolnice podsypać mąką i rozwałkować ciasto na placek o grubości 1 centymetra. Z ciasta wyciąć kółka za pomocą szklanki, a następnie w każdym kółku wyciąć kieliszkiem otwór. Oponki smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu z obu stron

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasteczka serowe – „Gęsie łapki” 89

krótko siekamy, po czym wyrabiamy ciasto rękoma. Gotowe, gładkie ciasto owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki, do schłodzenia. Ze schłodzonego ciasta odrywamy kawałki ciasta i wałkujemy na cienki placek (około 1mm) na lekko podsypanej mąką stolnicy. Za pomocą okrągłej foremki wykrawamy ciasteczka. Każde z nich obtaczamy z obu stron w cukrze, składamy na pół i jeszcze

Smaki Na Talerzu
Maślane ciasteczka z kolorową posypką do zrobienia z dziećmi 78

zbyt długo.) Ciasto schłodzić w lodówce przez około 30 minut i następnie rozwałkować na grubość około 3 mm.  (W razie potrzeby podsypywać mąką, ale nie za dużo.) Z placka wykrawać dowolne kształty i od razu układać je na blasze wysłanej papierem do pieczenia.  Ciasteczka piec w rozgrzanym piekarniku przez około 12-13 minut w 180 stopniach

Di gotuje
Czekoladowy chleb – miękki, puszysty i długo świeży 59

Wyrośnięte ciasto uderzamy pięścią, aby wypuścić powietrze i wykładamy na blat lekko podsypany mąką. Dzielimy ciasto na dwie równe porcję i formujemy z nich kule. Każdą kulę rozwałkowujemy na placek, następnie zwijamy w rulon, rulon lekko rozwałkowujemy i również zwijamy – instrukcja na zdjęciach. Uformowane ciasto umieszczamy w foremce, przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia na 30 – 45 minut

Tajemnice Smaku
Keto keks kalafiorowy (Paleo, LowCarb) 142

keto keks kalafiorowy. Pełen bakalii i orzechów, z kokosowym lukrem. Pycha. Course Deser Cuisine Europejska, Polska Diet Low-Carb, Gluten Free, Wege Keyword ciasto kokosowe, ciasto z owocami, keks, placek orzechowy, żurawina Prep Time 8 minutes Cook Time 40 minutes Total Time 40 minutes Servings 10 porcji Calories 143 kcal Ingredients Keks 4 jajka 0,5 szklanki

Modern Cave Girl