placki - 22990 przepisów (strona:638/1533)

Tort jogurtowy z ananasem 73

minut w 200 stopniach. Ciasto wystudzić. Masa jogurtowa: Do tężejącej masy dodać pokrojone ananasy i ubitą z cukrem pudrem śmietankę kremówkę. Kruche ciasto posmarować konfiturą i przełożyć jeden placek biszkoptowy. Następnie przelać masę jogurtową i przykryć drugim biszkoptem. Ciasto odstawić do lodówki na 3 godziny. Dekoracja: Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno z usztywniaczem i cukrem pudrem. Udekorować wierzch

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasteczka cynamonowe 55

łyżki cynamonu ½ łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: Mąkę przesiać na stopnicę. Dodać cukier, proszek do pieczenia, cynamon, zimne pokrojone masło oraz jajko. Wszystkie składniki zagnieść. Ciasto rozwałkować na placek o grubości 0,5 cm i wyciąć ciasteczka. Jeżeli chcesz ciasteczka zawiesić na choince, należy przez upieczeniem zrobić dziurkę na zawieszkę za pomocą np. patyczka do szaszłyków. Ciasteczka przełożyć

KuchniaWeDwoje.pl
10 najpopularniejszych przepisów na blogu w 2017 roku 66

najczęściej odwiedzanych: 10 pomysłów na szybkie Lunchbox’y Chleb pszenny: Gofry Pierożki ziemniaczane z pieczarkami Placuszki z kurczakiem, papryką i pieczarkami Placuszki z kurczakiem i serem żółtym Czeski placek królewski Wuzetka straciatella Ciasto kajmakowe Sernik Wenus A jakie jest Wasze top 10 najlepszych przepisów na blogu? Artykuł 10 najpopularniejszych przepisów na blogu w 2017 roku pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Oponki 68

wszystkie składniki i zagnieść ciasto. Jeśli ciasto będzie się kleić do rąk, należy dodać więcej mąki. Ciast powinno być miękkie i sprężyste. Stolnice podsypać mąką i rozwałkować ciasto na placek o grubości 1 centymetra. Z ciasta wyciąć kółka za pomocą szklanki, a następnie w każdym kółku wyciąć kieliszkiem otwór. Oponki smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu z obu stron

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasteczka serowe – „Gęsie łapki” 83

krótko siekamy, po czym wyrabiamy ciasto rękoma. Gotowe, gładkie ciasto owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki, do schłodzenia. Ze schłodzonego ciasta odrywamy kawałki ciasta i wałkujemy na cienki placek (około 1mm) na lekko podsypanej mąką stolnicy. Za pomocą okrągłej foremki wykrawamy ciasteczka. Każde z nich obtaczamy z obu stron w cukrze, składamy na pół i jeszcze

Smaki Na Talerzu
Maślane ciasteczka z kolorową posypką do zrobienia z dziećmi 72

zbyt długo.) Ciasto schłodzić w lodówce przez około 30 minut i następnie rozwałkować na grubość około 3 mm.  (W razie potrzeby podsypywać mąką, ale nie za dużo.) Z placka wykrawać dowolne kształty i od razu układać je na blasze wysłanej papierem do pieczenia.  Ciasteczka piec w rozgrzanym piekarniku przez około 12-13 minut w 180 stopniach

Di gotuje
Czekoladowy chleb – miękki, puszysty i długo świeży 55

Wyrośnięte ciasto uderzamy pięścią, aby wypuścić powietrze i wykładamy na blat lekko podsypany mąką. Dzielimy ciasto na dwie równe porcję i formujemy z nich kule. Każdą kulę rozwałkowujemy na placek, następnie zwijamy w rulon, rulon lekko rozwałkowujemy i również zwijamy – instrukcja na zdjęciach. Uformowane ciasto umieszczamy w foremce, przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia na 30 – 45 minut

Tajemnice Smaku
Keto keks kalafiorowy (Paleo, LowCarb) 133

keto keks kalafiorowy. Pełen bakalii i orzechów, z kokosowym lukrem. Pycha. Course Deser Cuisine Europejska, Polska Diet Low-Carb, Gluten Free, Wege Keyword ciasto kokosowe, ciasto z owocami, keks, placek orzechowy, żurawina Prep Time 8 minutes Cook Time 40 minutes Total Time 40 minutes Servings 10 porcji Calories 143 kcal Ingredients Keks 4 jajka 0,5 szklanki

Modern Cave Girl
Przepis na tradycyjne kluski śląskie 75

Smacznego Kluski śląskie – Przepis Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Najlepsza surówka z czerwonej kapusty Rolada schabowa z boczkiem i pieczarkami Smażony ryż z jajkiem po chińsku Placek po zbójnicku – przepis Artykuł Przepis na tradycyjne kluski śląskie pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Surówka z selera do obiadu 287

żurawiną i jogurtem. Ilość jogurtu zależy od indywidualnych upodobań. Surówka powinna odstać ok. kwadransa, zanim zostanie podana do obiadu. ----- Podobne: surówka z kapusty, pora i marchewki surówka kimslow pieczone placki z selera

Weekendy w domu i ogrodzie
Najlepsze kruche rogaliki z powidłami 81

misce Dodaj miękkie masło i rozetrzyj do uzyskania kruszonki Dodaj żółtko i śmietanę, wyrób gładkie i jednolite ciasto Podziel ciasto na pięć równych części, spłaszcz formując z każdej okrągły placek, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na 60 min Stolnicę lub blat posyp obficie mąką, każdy schłodzony kawałek ciasta rozwałkuj na koło o średnicy 10 cm Podziel

Słodki Blog
Ciasto drożdżowe z budyniem i jabłkiem 68

500ml). Jabłka obrać i zetrzeć na tarce. Wymieszać z budyniem w temperaturze pokojowej. Wykonanie Wyrośnięte ciasto umieścić na stolnicy. Ciasto podzielić na dwie części. 1/5 ciasta rozwałkować na cienki placek i umieścić w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 4/5 ciasta rozwałkować na spory prostokąt. Na cieście rozsmarować nadzienie. Ciasto zwinąć w roladę, pokroić na części i umieścić na cieście

Alle Dobre!
Żeberka barbecue 58

kotlet schabowy – gicz cielęca w warzywach – boeuf bourguignon – stek z sosem whiskey – schab z pieczarkami – pikantny gulasz z czerwonym winem – kurczak barbecue – pomysł na kurczaka – polędwica z marynowanym pieprzem – placek po węgiersku – młoda kapusta ŻEBERKA BARBECUE PRZYGOTOWANIE: 2 h Ilość porcji: 2 SKŁADNIKI: – 600 g surowych żeberek – najlepiej jeden większy pas żeberek – 3 łyżki brązowego cukru

nietylkopasta.pl
Bułeczki drożdżowe 82

Wyrabiaj do czasu, aż ciasto będzie odchodzić od ręki. Następnie obsyp ciasto delikatnie mąką, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce. Wyrośnięte ciasto rozwałkuj dość cienko, aby powstał duży placek. Następnie posmaruj go ulubionym nadzieniem, np. nutellą. Ciasto podziel na trzy pasy, ale nie przecinaj. Pierwszy pas połóż na pasie środkowym, a pasem trzecim przykryj całość. Składanie ciasta przypomina

365 dni dookoła kuchni
Chlebki Naan z patelni - pyszne 106

zagniatamy. 3. Formujemy kulę i kroimy ją na ćwiartki, teraz każdą ćwiartkę kroimy na pół.  4. Teraz z każdej części musimy uformować kulę i rozwałkować ją na cienki placek.  5. Rozgrzewamy dobrze patelnię z powłoką nieprzywierającą. Smażymy chlebki bez tłuszczu, najlepiej każdy osobno. 6. Ja na chlebku zaczną pojawiać się bąbelki (dużo bąbelków), to wtedy przewracamy

kruche babeczki

Proponowane wyszukiwania