placki - 22990 przepisów (strona:1276/1533)

Pizza z patelni 1155

sól, drożdże olej,wodę  i zagnieść ciasto. Odłożyć na około godzinę w ciepłe miejsce. Patelnię posmarować olejem i umieścić ciasto na patelni i docisnąć do dna aby powstał placek. Posmarować ciasto sosem pomidorowym i oprószyć przyprawą. Ułożyć plasterki szynki, pokrojoną w piórka cebulę, przekrojone pomidorki skórką do dołu i całość posypać startym żółtym serem. Patelnię podgrzewać na średnim

Ala piecze i gotuje
Racuchy z ananasem 281

Pyszne racuchy z dodatkiem ananasa z puszki. Usmażone na patelni Neoflam . Do smażenia użyłam bardzo małą ilość oleju dzięki wyjątkowej patelni. Racuchy są bardzo puszyste z

Ala piecze i gotuje
Tort schwarcwaldzki 313

ubitej masy jajecznej i powoli wymieszać. Wylać na tortownicę 28 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 40 min. w 170 st. Zimny biszkopt przekroić 2 razy uzyskując 3 placki. Kisiel wiśniowy: Wiśnie odsączyć na sitku. Sok z wiśni przelać do garnka i uzupełnić do 0,5 litra wodą. Odlać 0,5 szklanki soku dodać cukier, mąkę ziemniaczaną

Ala piecze i gotuje
Pączki 225

długo, aż ciasto będzie miało jednolitą i gładką konsystencję -około 20 min. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Odrywając po kawałku uformować na ręce 'placek' o grubości około 1 cm, dodać łyżeczkę powideł i dokładnie zlepić. Układać na stolnicy posypanej mąką zlepieniem do dołu. Ponownie zostawić  aż pączki podrosną. Smażyć w gorącym oleju

Ala piecze i gotuje
Bułeczki z nadzieniem 232

elastyczne ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Kukurydzę odsączyć z zalewy, ser i kiełbasę pokroić w kosteczkę. Ciasto podzielić na 8 równych części, uformować placki. Posmarować ketchupem i na środku każdej bułeczki rozłożyć kukurydzę, kiełbasę i żółty ser. Uformować bułeczki i dokładnie zlepić. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem ułożyć bułeczki zlepieniem do dołu obok siebie

Ala piecze i gotuje
Kopytka z serem 255

Wspomnienia i smaki dzieciństwa. Kopytka z twarogiem na słodko z dodatkiem zrumienionej na maśle bułce tartej, zawsze lubiłam a teraz serwuję moim domownikom.  Robią się

Ala piecze i gotuje
Knedle z truskawkami na musie truskawkowym 230

mąkę pszenną i w zależności jak mokre mamy ziemniaki i twaróg stopniowo dodajemy mąkę ziemniaczaną. Ciasto nie powinno się za mocno kleić do rąk. Odrywać po kawałku ciasta, uformować placek na środku położyć truskawkę i uformować knedel. Wkładać do gotującej się wody i od wypłynięcia gotować na lekkim ogniu około 8-10 minut w zależności jak duże zrobimy knedle

Ala piecze i gotuje
Sushi "po naszemu" 223

Składniki: 4 placki tortilli 1 opakowanie serka Delikate bądź Almette 8 plastrów szynki ( najlepsza szwarcwaldzka ale może być inna ) 6 liści sałaty ( masłową  lub inną ) sól i pieprz 8 plastrów sera żółtego ( duże plastry )  Jak przygotować: Weź tortillę do ręki i powyginaj ją w jedną, potem w drugą stronę. Ta stroną która łatwiej się wyginaj , będzie stroną

Mechanik w kuchni
Tarta ze szpinakiem 219

jajka łączę razem i roztrzepuję, dodaję całą mozzarellę i mieszam. Po ok godzinie ciasto trochę ugniatam w dłoniach alby zmiękło i na opruszonym mąką blacie wałkuję je do osiągnięcia placka wielkości formy po czym do wysmarowanej masłem i opruszonej mąką formy przekładam ciasto, ścinam nadmiar wystający z formy i zapiekam wstępnie dosłownie 3-4 minuty w 180oC. Wyciągam, wykładam

Mechanik w kuchni
Marysieńka 213

jajecznej dodajemy mąkę z proszkiem i delikatnie mieszamy łyżką. Przekładamy masę do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Pieczemy w temperaturze 180 st. C, ok 30 minut. Po przestudzeniu, kroimy placek wzdłuż, na 2 części. Blat orzechowy: • 150 g orzechów włoskich • 3 białka • 120 g cukru • 1 łyżka miodu płynnego • pół łyżki mąki pszennej • pół łyżki mąki ziemniaczanej Ubijamy białka

Mia Cucina Sofieta
Strucla makowa 327

skórkę pomarańczową, olejek migdałowy. Często mieszamy, bo lubi się przypalać. Po przesmażeniu, odstawiamy mak do całkowitego ostygnięcia, nastęnie dodajemy ubite białka. Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwie części, wałkujemy prostokątne placki, które lekko smarujemy białkiem, nakładamy masę makową, zostawiając ok 3cm wolnego od brzegów ciasta, końce makowców podkładamy pod spód (można przykleić je białkiem). Makowce zawijamy w posmarowany olejem pergamin

Mia Cucina Sofieta
Podsumowanie akcji: Ryż na słodko 255

zufikowo Ryż z bananami i jagodami goji autorka: quchniawege | blog: quchniawege Ryż z truskawkami i budyniem :) autorka: beti27 | blog: kruche babeczki 219. autorka: Ashtray | blog: Ashtray's breakfast Dzikie placki ryżowe z dzikim miodem od Pasieki A.K. Piwowar autorka: justtryeat | blog: justtryeat Owsianka z ryżem, jabłkiem i maliną autorka: justtryeat | blog: justtryeat Ryż zapiekany z jabłkami autorka: Isvaria | blog

Mia Cucina Sofieta
Ciasto drożdżowe z truskawkami i kruszonką 265

Ciasta drożdżowe nigdy nam się nie znudzą. Najpyszniejsze są drożdżowe placki z owocami oraz strucle z różnymi nadzieniami.  Sezon owocowy trwa, więc szkoda byłoby zmarnować wspaniałą okazję do “wyczarowania”  czegoś pysznego na niedzielę. Zapraszam na puszysty drożdżowiec z truskawkami i kruszonką.   Ciasto drożdżowe z truskawkami i kruszonką Składniki na ciasto: 500 gr mąki pszennej

Mia Cucina Sofieta
Rustykalne mini tarty na oleju z warzywami 185

klejące się do rąk. W razie potrzeby należy dodać trochę wody. Wyrobione ciasto zawijamy w folię, chłodzimy w lodówce przez 30min. Po tym czasie ciasto wałkujemy na cieńki placek pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia. Na rozwałkowanym cieście odciskamy cztery foremki (10 cm) i odcinamy brzegi z 0,5 cm zapasem. Foremki wykładamy ciastem i odcinamy ewentualne wystające brzegi

Mia Cucina Sofieta
Tarta ze śliwkami i czekoladą 183

zimnego masła 1 jajko Wszystkie składniki na kruchy spód wyrobiamy, zawijamy w folię, chłodzimy w lodówce przez 1h. Po wyjęciu ciasta z lodówki wałkujemy je na cieniutki placek ( między dwoma arkuszami papieru) i wykleiamy nim dno wysmarowanej masłem formy 11x35 cm. Ciasto w formie wkładamy z powrotem do lodówki na ok. 30 minut, lub do zamrażarki na 15 minut

Mia Cucina Sofieta

Proponowane wyszukiwania