Uwielbiam drożdżowe racuszki. A te są wyjątkowo puszyste i podczas pieczenia rosną jak ... na drożdżach! ;-) Niestety chcąc uwieńczyć na zdjęciu "ich urodę" - złośliwość
Walijskie PichcenieW UK bardzo popularne i lubiane chyba przez wszystkich. Pancakes. To taka trochę krzyżówka naszych rodzimych naleśników z placuszkami na sodzie, maślance czy proszku do
Walijskie PichcenieDla łasuchów mogą stanowić świetne śniadanie, dla innych mogą posłużyć jako II danie podane po jakiejś delikatniejszej zupie, a dla pozostałych np. podwieczorek :)) Lubią je i
Walijskie PichcenieBardzo lubię naleśniki z jabłkami ... po kuchni rozchodzi się wtedy słodki zapach przysmażanych jabłek i robi się od razu tak jakoś domowo :)) Bo dla
Walijskie PichcenieMiało być coś całkiem innego. Plany takie, że głowa mała. Po przeanalizowaniu wszystkiego co posiadałam okazało się, że brakuje mi podstawowego składnika. Nie miałam ochoty biegać
Malinowe PocałunkiPamiętam ich smak z dzieciństwa. Były i są najlepsze pod słońcem. Często kupowane w "jadłodajni" przy okazji. Ulubione jedzenie z "Podlesiaka" kiedy byłam
Malinowe Pocałunkipuszystą masę. Dodajemy po łyżce zimnego budyniu i miksujemy do chwili utworzenia się gładkiego kremu. Na koniec dodajemy sok wyciśnięty z cytryny i dokładnie miksujemy. Krem rozsmarowujemy na jednym placku makowo kokosowym i przykrywamy go drugim. Dociskamy i wstawiamy do lodówki aby masa zastygła. Podobno źródło inspiracji, TU ... Kasiu pozdrawiam Cię
Malinowe PocałunkiWiosna to czas, kiedy zaczynają zakwitać drzewa, krzaki ... Jest kolorowo i pięknie. Do długości nie znałam innych walów kwiatów prócz wizualnych. Od 3 lat skrupulatnie testuję
Malinowe PocałunkiO tego rodzaju naleśnikach się nie dyskutuje, tylko zajada :)! Co miejsce, blog, dom, kraj - tam inny przepis i inne dodatki. Pancakes robi mój
Malinowe Pocałunkiciasta wylać gorącą polewę orzechową i upiec z pozostałymi. KREM I Śmietanę schłodzoną ubić ze śnieżką na krem . SKŁADANIE CIASTA 1.ciasto 2.krem ze śmietany 3.ciasto 4.masa krówkowa 5.nakryć plackiem z polewą orzechową. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore
Kuchnia Danusidodać olej i wymieszać. - patelnię (chyba, że macie teflonową, to nie) wysmarować olejem i smażyć pierwszego naleśnika z obu stron. Uważać, aby nie przepalić. Wyszło mi 5 ładnych, sporych placków + 1 mniejszy :) - gotowe naleśniki kładziemy na talerz. Farsz : - na oleju/oliwie podsmażamy pokrojoną cebulkę, czosnek, pieczarki i marchewkę. - dodajemy mięso mielone oraz przyprawy. Mieszamy i czekamy, aż mięso będzie gotowe
Kitchens Alphabetwykorzystanie pięknych okazów grzybków z ostatniego Grzybobrania miałam wiele, jednym z nich był sos grzybowy, pyszny dodatek do wielu dań (mięs, kasz, ziemniaków, kopytek, klusek śląskich, czy placków ziemniaczanych). Jest to zatem dodatek, który nie może się znudzić i dzięki dużemu wyborowi współgrających składników, odpowiada każdemu. Składniki: miseczka grzybów ok 300 g cebula śmietana łyżka mąki świeżo
Taste Of My Daycukrem pudrem ,ale wtedy kiedy będzie zimny już u góry. Przygotuj polewę. Roztop margarynę i dodaj pozostałe składniki, mieszaj do powstania gęstej aksamitnej polewy. Gorącą zrób ładne maziaje na placku. Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnikuchni włoskiej nie jest to może niecodzienna propozycja, ale musimy się przyznać,że my taki spód kosztowałyśmy po raz pierwszy. Jego smak można porównać tych dobrze nam znanych placków ziemniaczanych, jest on jednak barrrdziej wilgotny w środku i chrupiący na zewnątrz. Na dodatkowe składniki wybrałyśmy krewetki trygrysie, kapary, mozarellę, ser gorgonzolla oraz pesto z rukoli (zamiast sosu pomidorowego) - które równie
Symfonia Smakówcukier, sok z cytryny i wszystko wymieszać dodać gęsty jogurt, koperek i wymieszać schować do lodówki na 30 minut, aby smaki się "przegryzły" o takim smaku sos lubimy do placków ziemniaczanych, do zimnych mięs, wędlin i np. do surowych warzyw........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię