Niedziela w przeciwieństwie do pozostałych dni, to troszkę więcej czasu na przygotowanie w kuchni pysznego i oryginalnego śniadania, bo przecież każdemu może przejść się wędlina, pomidor
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pyszne, soczyste jabłka podsmażane w karmelizowanym cukrze. Mogą być świetnym nadzieniem do naleśników lub dodatkiem do placków, ciast i deserów. Pyszne na ciepło, prosto z rondla, podane w wysokim pucharku z gałką lodów waniliowych. Przygotowane w ten sposób są delikatne, mięciutkie i wprost rozpływają się w ustach. Najlepiej wybierać twarde, jędrne jabłka typu antonówka lub szara reneta. Pamiętajmy
cool and mintyPomysł na pyszne śniadanie dla małych i dużych księżniczek.. i książąt oczywiście też ;)) Truskawki jedzone saute trochę się już przejadły moim dzieciom, ale ja się
WiszniówkaPlacuszki cukiniowe z łososiem to idealne danie do zjedzenia i przygotowania w upalne dni. Jest bardzo szybkie do przygotowania, a do tego bardzo lekkie więc idealnie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Mali czy duzi wszyscy kochają amerykańskie naleśniki czyli pancakes. Moja córka też, ale ze względu na wskazania zdrowotne muszą one być bezglutenowe. Dlatego dzisiaj właśnie taka
Bernika - moj kulinarny pamietnikhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Placuszki smakują rewelacyjnie i nadają się nie tylko na szybkie śniadanie. Są delikatne, a jednocześnie zwarte
Di gotujemąki owsianej i kasztanowej, dzięki czemu są bezglutenowe. W środku oprócz jajka, mleka i innych dodatków znajdziesz także kawałki truskawek! O owocach tych nie zapomniałam także po usmażeniu placków i dodałam je w znaczącej ilości, a co - trzeba korzystać póki są :D Składniki: 25 g mąki owsianej 25 g mąki kasztanowej (Incola) 1 jajko 50 ml napoju roślinnego
Zdrowie na języku :PW sezonie truskawkowym nie można zapomnieć o zrobieniu knedli ziemniaczanych, polanych śmietanką z cukrem, zrumienioną na maśle bułka tartą czy stopionym masełkiem z cynamonem... O tym
Kraina Miodem Płynącasię sprawa z białym serem i twarogiem, które uwielbiam! Wszelkie serowe nadzienia nęcą mnie zwykle bardziej niż budyniowe czy owocowe. Jakiś czas temu pokusiłam się o przygotowanie placków z twarogu i były przepyszne! Kiedy zobaczyłam w "Mamuszce" przepis na to ciasto od razu sobie o nich przypomniałam i wiedziałam, że ciastem, tak jak i syrnikami, będę zachwycona
Dzieje kuchennej Wiewióryobróbki. Wykładam je na omączoną stolnicę. Dzielę na 12 zbliżonej wielkości kawałków. Na początek wałkuję tylko 2. Smaruję 1/8 częścią masy serowej. Rozprowadzam równomiernie do placku. Na nią kładę 1/8 część masy makowej. Rozsmarowuję. Delikatnie zawijam rulonik zamykając nadzienia w środku, jak w naleśniku. Oba placuszki przygotowane tak samo umieszczam na spód formy
I tu będę miała takie teCiasto naleśnikowe (na 7 szt.): 375 ml mleka, 2 małe jajka, 150 g mąki pszennej, olej do smażenia. Nadzienie jabłkowe: 1 kg kwaśnych jabłek, obranych i
Świat Domowej KuchniSzybko, smacznie i do tego zdrowo :) czyli propozycja śniadaniowa dla "zabieganych" nie tylko sportowców :D Składniki (dla 1 osoby): 1 jajko 30 g odżywki białkowej 1
Malinowo w kuchniPomysł na pyszne śniadanie dla małych i dużych księżniczek.. i książąt oczywiście też ;)) Truskawki jedzone saute trochę się już przejadły moim dzieciom, ale ja się
WiszniówkaPo prostu zróbcie je sobie, są smakowite. Zakupcie tylko amarantus ekspandowany, wszędzie już można go dostać w dobrych sklepach zielarskich i ze zdrową żywnością i cieszmy
Moje Małe Czarowaniewolnym ogniu przez 15-20 minut, do czasu, gdy mięso zmięknie, a wszystkie smaki się połączą. Gulasz podaję z pełnoziarnistym makaronem penne, ale możecie podać go także do placków ziemniaczanych, z ziemniakami czy ryżem. Smacznego
Cooking Monster