pęczek rzodkiewki sól i pieprz do smaku ½ szklanki bułki tartej 4 łyżki mąki 1 jajko 1 puszka makreli w pomidorze olej do smażenia ½ łyżeczki papryki słodkiej mielonej Wykonanie placków: Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce, natomiast paprykę i rzodkiewkę rozdrobnić blenderem. Do startych ziemniaków dodać połowę przygotowanej papryki i rzodkiewki, mąkę, bułkę tartą, jajko i przyprawy
Tradycyjna KuchniaW Twojej lodówce zalega nie zjedzona wędlina, którą prawdopodobnie jutro wyrzucisz do kosza? Zatrzymaj się chwilę i pomyśl, czy nie można by jej użyć jeszcze dzisiaj
WiszniówkaHerbaciane placuszki z ciecierzycy podane z malinami, serkiem wiejskim i paluszkami w czekoladzie z zieloną herbatą Matcha Przepis... HERBACIANE PANCAKES Z CIECIERZYCY /przepis własny/ /1 porcja
Poranek na słodkosię od chipsów bananowych, a tutaj... miłe zaskoczenie! Banany były miękkie i bardzo aromatyczne. Pyszności! Solo prezentują się może średnio, ale dobrze pasują jako dodatek do ciast czy placków. Herbata zielona z Indonezji Niefermentowana zielona herbata, łagodna w smaku, bez dodatków. Ma zdecydowanie mniej teiny, niż herbata czarna, jest też od niej znacznie bardziej przyjazna dla żołądka. Herbata biała
Poranek na słodkoSmoothie Mix jest mieszanką skrobi opornej, błonnika, protein, wanilii i cynamonu. Świetnie wpływa na trawienie, układ odpornościowy i detoksykację organizmu. Można jej używać zarówno do owsianek jak i koktajli, placków czy wypieków. Jak dla mnie - wielkiej fanki cynamonu i wanilii - jest to produkt idealny. Nie dość, że pyszny to jeszcze zdrowy! Miks jest dostępny w sklepie internetowym producenta: Koszt przesyłki
Poranek na słodkokonserwantów i barwników, bez dodatków smakowych i aromatów. Co najważniejsze - niedosładzany. Świetnie sprawdza się nie tylko podczas sporządzania napojów, ale także jako dodatek do drinków, polewa do lodów, placków czy gofrów. Podobno równie dobrze pasuje do wytrawnych potraw, np. zup. Sok z granatu 100% Bezpośrednio wyciskany na zimno, dzięki czemu zachowuje wszystkie dobroczynne właściwości pestek granatu. Zawiera dużą liczbę łatwo
Poranek na słodkorównież... firma produkująca mleko! Jakiś czas minął, zanim wpadłam na te właściwe :) Jeśli zastanawiacie się nad zakupem automatycznego ekspresu do kawy, koniecznie zajrzyjcie tutaj: http://www.delonghi.com/pl-pl/produkty/kawa/ekspresy-do-kawy/automatyczne-ekspresy-do-kawy *** Wracając do placków, podaję na nie przepis: MARCHEWKOWE KORZENNE PANCAKES /przepis własny/ 100 g ugotowanej marchwi 1/2 łyżeczki przyprawy korzennej 2 łyżki jogurtu naturalnego łyżka cukru (u mnie z kwiatu kokosa) jajko
Poranek na słodkosię podobnego smaku i absolutnie się nie zawiodłam. Smak jest mocno owocowy i słodki, podkreślony przez wanilię i lekką goryczkę gorzkich migdałów. Plus za brak rafinowanego cukru. Najlepszy do placków, gofrów i omletów :) * Allos pieczywo chrupkie amarantusowe wielozbożowe Ekologiczne pieczywo chrupkie, podobne do popularnego pieczywa z supermarketów, jednak ma w swoim składzie kminek, len i kolendrę, z którymi w tego
Poranek na słodkogryczany z daktylami Ciasto owsiane z jagodami Chałwowy sernik z migdałami i czekoladą Jęczmienne serduszka nadziane czekoladą Wegański suflet naleśnikowy Korzenne bułeczki bez spulchniaczy Serniczki w czekoladzie Suflet z placków Roti Suflet z naleśników Kokosowa zapiekanka 3 w 1 Pistacjowy suflet z serka wiejskiego Pieczona owsianka z ricottą Drożdżowe muffiny z truskawkami Kokosowe muffiny z serka wiejskiego Maślane pancakes
Poranek na słodkoDrożdżowe racuchy. Ciekawsze w smaku dzięki rodzynkom i dodatkowi banana. Pięknie wyrastają. Przepis wielokrotnie wypróbowany (zawsze się udają). Idealne na słodką kolację. Z podanej porcji wychodzi
BullioNaleśniki nadziane brokułami i camembertem. Chrupiąca panierka i pyszny farsz. Pomysł na sycący, wegetariański obiad. Nie podaję przepisu na naleśniki, bo zakładam że każdy ma swój
BullioJest to bardzo łatwa i szybka w wykonaniu potrawa. Można ją dowolnie modyfikować dodając swoje ulubione dodatki. Często robię ją kiedy zostanie mi z poprzedniego obiadu
Pyry na Gazgorącej wody i wymieszać z musem jeżynowym. Śmietanę ubić na sztywno i połączyć z tężejącym musem miksując na wolnych obrotach. Masę wylać na przygotowany biszkopt,wyrównać i przykryć drugim plackiem lekko dociskając. Ciasto wstawić do lodówki,do stężenia pianki. Pół szklanki śmietany podgrzać i rozpuścić w niej czekoladę,przestudzić. Śmietanę ubić na sztywno,wlać schłodzoną czekoladę,zmiksować i powstałą czekoladową
Kolorowa kuchnia ElkiIdealne jesienne, późne, weekendowe śniadanie? Prosze bardzo :) Pachnące, puszyste placuszki dyniowe z duszonymi w cynamonowym miodzie jabłkami. Do tego trochę słońca za oknem i dzień na
Mienta blog