Dziś są moje imieniny więc zaserwowałam sobie takie oto placuszki na śniadanie. Pyszne, puchate i zniknęły szybko, do porannej kawy smakowały wybornie. Polecam serdecznie wszystkim smakoszom
Moje Małe Czarowaniedziczyzny, baraniny i wieprzowiny, szurpa tatarska z baraniną – zupa na baraninie, dość sycąca jagnięcina z Jelonki (krzyżówka świniarki z wrzosówką i czarnogłówką), podawana z kurkami z patelni, babeczką ziemniaczaną, plackiem i buraczkami Wszystkie dania przedstawione w nowoczesnej formie, brawo dla szefa. Warto będąc w Białowieży nawet na chwilę, zajrzeć do Stoczka c.d.n
królestwo garówdziałalność pochłania dużo energii, której ubytek z powodzeniem można uzupełnić muffinkami z cukinią, którą zresztą bardzo lubię. Niestety mam problem z jej odciskaniem i rzadko zabieram się za smażenie placków, ale nie szkodzi, wproszę się do Maćka. W przypadku muffinek czynność tę można pominąć. Babeczki z dodatkiem cukinii są przyjemnie wilgotne, wyraźnie cytrynowe w smaku. Lubię takie niestandardowe dodatki
zadanie-gotowanieniczym małpa jakaś. Eehh, jedzenie łagodzi obyczaje zatem przejdźmy do naszego sosu cygańskiego. Warto zrobić parę słoików, przydadzą się zimą jako baza jakiegoś sosu do makaronu, czy do polania placków ziemniaczanych. Potrzebujemy: 2 kg pomidorów 4 duże papryki (białą, czerwoną, żółtą i zieloną) 2 duże cebule 3 ząbki czosnku 3 łyżeczki soli 1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej
Marder&Marder ManufactureCzasem bywa tak, że rozsądek przegrywa z radością. Bo są rzeczy, które robić lubię i rzeczy, które robić muszę lub powinnam. Lubię czytać. Zasadniczo wszystko
Gotuj z Blue Ravenlata bez placków z cukinii-to jedno z moich ulubionych warzyw z którego robię mnóstwo potraw,przetworów i dań, te placuszki są pyszne,koniecznie podane z sosikiem czosnkowym-są obłędne-polecam gorąco!! Składniki: 1 kg cukinii (bez nasion,skórka może zostać jak cukinia jest młoda, jak starsza lub trochę leżała to lepiej obrać) 4 jajka 1 szklanka mąki sól, pieprz
Swojskie jedzonkoRacuchy drożdżowe to klasyka wśród kulinarnych recept ur . Chrupiące z wierzchu, delikatne i puchate w środku - takie właśnie wychodzą placuszki z poniższego przepisu. Racuchy to świetny
Słodka StronaNaleśniki to moje koło awaryjne jeśli chodzi o menu mojej starszej córki. Młodej damie ciężko utrafić w gust, a naleśniki zje zawsze - każde i każdą ilość
Czary - gary w kuchniplacuszki bez dodatku mąki świetnie sprawdzą się w roli śniadania. Możemy je podawać z owocami, dżemem lub w wersji dla łasuchów z nutellą. Z podanych składników przygotujecie około 20 placków. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkaminut -w razie potrzeby warto przykryć wierzch folią , żeby się nie przypaliło . Pod koniec pieczenia posypujemy tartym serem ( tak około 2 minut ) . Serwujemy na gorąco , w towarzystwie np. placków z dyni lub cukinii . Smacznego " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Post Patisony, faszerowane kiełbasą meksykańską pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyekstraktor składników odżywczych. Z jego pomocą w szybki sposób przygotujesz pyszne i co najważniejsze bardzo zdrowe posiłki, takie jak: smoothie, koktajle, pasty, lody, zupy krem. Pomoże w upieczeniu naleśników, placków, ciasta, chleba. NutriBullet nie ma sobie równych! Jego obecność sprawi, że Twoje dotychczasowe żywienie może ulec diametralnej zmianie! Na lepsze! :) CZYM JEST EKSTRAKCJA Ekstrakcja to proces wyodrębniania wartości odżywczych
Zdrowie na języku :Pdawkę daktyli, fig oraz śliwek. Przyprawy. Nie ukrywam, mnie bardzo pomógł robot. Smażył mi przez 6 godzin, mieszając nieustannie. Konfitura zgęstnieje, można postawić łyżeczkę! Genialna do ryżu, makaronu, tostów, placków, jabłeczników, szarlotek, tortów...do wyjadania prosto ze słoika gdy spadnie nam ciśnienie i cukier. Ma fantastyczny smak. Gorące przełóż do wyparzonych słoiczków. Pasteryzuj w garnku wyłożonym ściereczkami. Woda w garnku
Z Kuchni Do KuchniSKŁADNIKI: 4 gniazdka makaronu MALMA capellini 6 placków tortilli 1 puszka tuńczyka (jak kto woli w oleju lub w sosie własnym- odsączyć) 150 g mix sałat garść marynowanych mini cebulek garść festy pokrojonej w małą kastke serek kanapkowy około 150 do 200 g 6 plasterków ulubionej wędliny (ja wybrałam baleron) PRZYGOTOWANIE: Makaron ugotuj według zaleceń prodecenta. Tortille posmaruj serkiem kanapkowym
ClauditteMissCookingNie cieszy mnie fakt, że lato dobiega końca, ale wszechobecna dynia skutecznie potrafi poprawić mi nastrój. To jeden z tych składników za które uwielbiam jesień i
Mienta blogProsty chleb pszenny (składający się tylko z mąki, wody, soli i dodatku drożdży) pieczony w formie dużych placków. Pochodzi z Azerbejdżanu, gdzie zazwyczaj podaje się go na specjalne okazje, jak śluby, urodziny czy święta. Chleb ten oryginalnie piecze się w okrągłym, glinianym piecu zwanym tandir lub tandoor, stąd jego nazwa. Przepis ze strony: 196flavors.com Składniki na 1 średniej wielkości
Przepisy na domowy ser i chleb