Sezon na rabarbar trwa, a ja dzięki cioci i kuzynce od których otrzymałam rabarbar mogłam zrobić placuszek. Kruche ciasto z nutą kwaśnego środka i słodkiej kruszonki
Kubki smakuPrzepis na to ciasto podesłała mi ciocia przez linka do bloga niemieckiego. Oczywiście zaraz sobie przetłumaczyłam składniki i mimo, że w składzie były jabłka ja postanowiłam
Kubki smakuNie ma co się oszukiwać najlepsze do robienia są ciasta, które robi się migiem. Miałam w lodówce jagody i to już wystarczyło by zrobić szybkie i
Kubki smakuCzereśnie w miseczce patrzyły na mnie błagalnym wzrokiem aby je wykorzystać do czegoś pysznego. Propozycji było wiele jednak ja nie mam czasu na wielkie pieczenia. Postanowiłam
Kubki smakuCiasto drożdżowe jest to jedno z tych wypieków, które przypominają mi dzieciństwo. Uwielbiam je zjadać zaraz po wyjęciu z piekarnika, takie cieplutkie. Drożdżówkę w misce robi
Kubki smakuCiasta z jabłkami bardzo często goszczą na moim stole jesienią ale również w porze zimowej. Uwielbiam te smaki i rozkoszuje się każdym nowo
Kubki smakuzagniatamy ciasto. Odstawiamy na 30-40 min do lodówki aby odpoczeło. 2. Po tym czasie ciasto dzielimy na dwie części i wałkujemy na grubość 5 mm. 3. Na każdym placku rozsmarowujemy powidła i zwijamy bądź składamy na tyle razy ile się da pamiętając aby koniec zawijanego ciasta był na spodzie. Brzegi zawijamy do środka tworząc roladę. 4. Wierzch każdej
Gotowanie...to proste !mleka 2 jajka 2 szklanki mąki 1/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2/3 banany sok z jednej cytryny 1 cukier wanilinowy cukier puder do obsypania placków olej do smażenia Wykonanie: Przesianą mąkę łączymy z cukrami oraz proszkiem do pieczenia. Żółtka oddzielamy od białek i roztrzepujemy je w mleku a białka ubijamy na sztywną pianę. Gotowe żółtka
W Moim Magicznym DomuP ierogi z rewelacyjnym farszem, kiszona kapusta duszona z cydrem, suszone jabłka, śliwki i borowiki oraz świeże boczniaki, którym możecie nadziać także naleśniki, krokiety, paszteciki i
SzczyptaSmaQChodziły słuchy, że w jej towarzystwie krew leje się dużymi strumieniami ale pewnie to tylko bujdy. Źródło: gotujmy.pl 3). Ruchanki ze śmietaną Nie ma jak leżenie plackiem pod biała pierzyną. No dobra z tym leżeniem trochę przesadziłem. I do tego czuć ten ciepły mączny smak rozpływający się w ustach. Ciiiiii!!! Dajcie się podelektować! Źródło: www.youtube.pl 4). Flaki
Grunt to przepis!Nie macie planów na niedzielne śniadanie? Idealne proponuję placuszki z jabłkami posypane cukrem pudrem, idealne na jesienne śniadanie :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldPizzę jadamy zazwyczaj w letnim czasie urlopowym po grzybobraniu. Najbardziej nam smakuje na świeżym powietrzu w ogrodzie. Dzieci wyciągają nas na ławki nawet wtedy, gdy pada
Weekendy w domu i ogrodzieKażdy wyobraża je sobie trochę inaczej. Jedni nazywają je jabłkami w cieście, drudzy nie określiliby mianem racuchów placków niższych niż 2 centymetry. Racuchowi smakosze dzielą się też na zwolenników drożdży i sympatyków proszku do pieczenia. Niezależnie do której grupy się zaliczacie, zapraszam na pyszne i szybkie placuszki, które kojarzą mi się z tymi smażonymi przez moją mamę. Smakowo też niczym
Smakuje zdrowoKasza jaglana gości na naszych talerzach chyba w każdej możliwej postaci: na słodko, na słono, w formie placków, ciastek, koktajli czy sałatek. I bardzo często w formie ciast. Dziś zapraszam więc na udawany "sernik" bez pieczenia, który zaskoczy szczególnie zagorzałych przeciwników kaszy jaglanej! :) Składniki: CIASTO: - 1 szklanka surowej kaszy jaglanej - 2 szklanki wody - sok z 1 pomarańczy - skórka starta
Smakuje zdrowo