Kluski śląskie z charakterystyczną dziurką w środku, to klasyka Kuchni Polskiej. Najczęściej są one dodatkiem do sosów (po to właśnie m.in jest ta dziurka, w której
Kraina Miodem PłynącaSkładniki – porcja na formę 25×25: 2 szklanki maślanki, 1 szklanka cukru, 2,5 szklanki mąki, 1/2 szklanki oleju, 2 jajka, 3 łyżeczki proszku do
Coś bym zjadłaNiedzielne śniadanie... ostatnio nie wyobrażam sobie go bez placuszków. Dziś po otwarciu lodówki moje oczy od razu skierowały się do serka kanapkowego. Kilka składników i... tak
Słodkie okruszkiSzybkie w przygotowaniu. Puszyste, pełne soczystych jabłek. Idealne na śniadanie, podwieczorek i kolację. Z dodatkiem słodkiej konfitury z powodzeniem zastąpią deser. Racuszki z jabłkami. Smak mojego
Kucharzycaspokojnie da się go zjeść - jest smaczny. Malutkie kuleczki pyłku są średnio twarde i bez problemu się je przegryza. Pyłek można używać jako dodatek do wielu dań - owsianek, placków, naleśników, jogurtu, koktajli itp. Pamiętajcie, aby go nie podgrzewać, żeby nie stracić cennych wartości odżywczych. Wartości odżywcze na 100 g produktu: energia: 262 kcal białko
Zdrowie na języku :PDziś zapraszam Was na pyszne naleśniki z białym serem polane jagodowym sosem. Po prostu rozkosz na talerzu. I wiele uśmiechów na twarzy, bo jagodowy sos dodaje
Słodkie okruszkiwykorzystaliśmy jako dodatek do selerowych placków. Składniki 200 g kwaśnej śmietany pół cytryny małe jabłko ! 100g ) cebulka ze szczypiorkiem sól pieprz czarny pół łyżeczki curry Przygotowanie Umyłem cytrynę, wycisnąłem sok. połowy. Śmietanę wymieszałem z 2 łyżkami soku cytrynowego. Jabłko obrałem, oczyściłem z gniazda nasiennego i starłem. Cebulę umyłem, oczyściłem i pokroiłem w cieniutkie krążki. Jabłko i cebulę dodałem
R'n'G KitchenJuż jestem, jestem, mam nadzieję, że teraz wszystko wróci do normalności. Nie uwierzycie, ale ciągle pracuję. Wczoraj z niedowierzaniem spojrzałam w kalendarz i zobaczyłam, że niedługo
W mojej kuchniWigilia to wyjątkowy czas. Jednoczymy się przy stole zastawionym wyjątkowym jadłem. Wraz z opłatkiem dzielimy się dobrocią. W blasku świec wirują życzenia, płyną w przestrzeń z
W mojej kuchniLubię leniwie zaczynającą się niedzielę. Ten dzień tygodnia jest dla mnie pracowity, sporo czasu spędzam w kuchni, aby przygotować dla moich chłopaków coś pysznego. Jednak od
W mojej kuchniDruga połowa mijającego tygodnia była dla mnie bardzo pracowita. Do południa zajęcia z maturzystami, po południu spotkania służbowe. W sobotę mieliśmy gości, więc zajęłam się przygotowaniami
W mojej kuchniLubicie śliwki? My bardzo. Zawsze czekam na jesień, aby skosztować tych soczystych, słodkich owoców. Są one zresztą obecne w mojej kuchni przez cały rok, ale jesienią
W mojej kuchniNiepostrzeżenie zaczął się październik. Wraz z nim nieco zwolniłam. W pracy troszkę udało się wyhamować, starsze dziecko skończyło oba kierunki studiów i dostało pracę, młodsze szykuje
W mojej kuchniminut, aby smakowicie bulgotał w garnku. Okazał się zaskakująco dobry i taki… uniwersalny. Dlaczego? Bo świetnie pasuje nie tylko do typowych ziemniaków, ale także jako dodatek do mięsa czy placków ziemniaczanych. Polecam. Składniki: • ½ kg pieczarek • 1 cebulka • sól, pieprz • zupa borowikowa Knorr’a - opcjonalnie • olej Sposób przygotowania: 1. Pieczarki obrać, oczyścić i opłukać. 2. Grzyby pokroić na kawałki. 3. Cebulę
W mojej kuchni