Makaron dodajemy praktycznie do większości dan przez nas spożywanych, zupa z makaronem nadaje jej głębi i staje się bardziej sycąca. Coraz częściej na polskich stołach znajdują
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!nakładamy farsz ze szpinaku-dokładnie zwijamy. Smażymy przez na złoto z każdej strony.-następnie podlewamy niewielką ilością wody i dusimy do miękkości mięsa. Na suchej patelni podgrzewamy tortillę. Ciepłe placko składamy, polewamy sosem pomidorowym, na wierzch kładziemy roladki-posypujemy parmezanem. Do podania: sałata z sosem vinegret
Kopystką po garachPyszne naleśniki jedzone nie tylko w Szkocji ale również w Wielkiej Brytanii. Sprzedawane na każdym rogu na straganach kulinarnych. Nie ma to jednak jak domowej roboty
Moje Małe CzarowanieTakie racuchy z owocami znikają prosto z patelni nawet! Tak, tak…nie ma na co czekać, są pyszne, pulchne i delikatne. Wszystko co najlepsze, domowe
Zasmakuj Kuchnidanie. Pamiętajcie, że my mieliśmy porcje degustacyjne, normalne wersje są dużo większe W opcji była jeszcze HOVÉZI GULÁŠ (39 zł) czyli gulasz wołowy (160g) ze świeżą cebulą, knedlikiem i plackiem ziemniaczanym. Następnym razem muszę spróbować ich kaczuszkę. Na koniec mój hit zaraz po tatarze, KNEDLIK S POVIDLY (18 zł) drożdżowy knedlik z powidłami śliwkowymi, makiem i sosem waniliowym. To było
karmelowyDzień dobry! Dzisiaj mam dla Was pyszny i bardzo prosty pomysł na szybkie śniadanie, tj. pancakes z kaki. Są bardzo słodziutkie, puszyste i chyba idealne, jako
SMYKWKUCHNIPachnące i bardzo tradycyjne racuchy drożdżowe . Racuszki wychodzą niesamowicie puszyste i delikatne. Najczęściej szykuję je w weekendy. Zapach placków na drożdżach budzi nawet największych śpiochów. Bardzo gorąco je polecam. To super łatwe racuchy drożdżowe, które smażę/piekę na patelni praktycznie bez tłuszczu. Można je więc złapać w rękę i zajadać bez obawy o zatłuszczenie wszystkiego dookoła. Racuszki drożdżowe
AniaGotuje.plNie bardzo lubię smażyć placuszki, gdyż zajmują dużo czasu, ale jak mam chwilę wolnego to sięgam po najzdrowsze składniki oraz patelnię i działam! Placuszki z kaszy
Truskawkowa FiestaKotlety z jajek kojarzą się z kuchnią PRLu, nic bardziej mylnego, znane były już na początku XX wieku, a myślę że i dużo wcześniej. Przepisów na
królestwo garówCiasto jest zbite i ciężkie, ale i wilgotne. Sycące. Tajemniczo brzmiące castastagnaccio w rzeczywistości jest prostym w przygotowaniu plackiem. Mąka kasztanowa ma słodkawy smak, dlatego nie trzeba dodawać cukru. Świetnie sprawdza się w cieście na pierogi, naleśniki, gofry. Warto ją przesiać, bo lubi tworzyć grudki. Zapach roznoszący się po mieszkaniu w trakcie pieczenia - boski ! :-) Czytaj więcej
Kasia SarnaDziś zapraszam na chrupiące naleśniki z serem zrobione na słodko. Wystarczy kilka chwil w kuchni, by stworzyć pyszne śniadanie, takie jakie lubimy. A ja naleśniki mogłabym
Zasmakuj KuchniSzybko zabrałam się za zrobienie tych placuszków. Są puchate, pyszne a z dżemem smakują wybornie. Oczywiście do każdego należy decyzja z czym placuszki zje, może z
Moje Małe Czarowanie20 g drożdży świeżych 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka sli 1 szkl. ciepłej wody 3,5 szkl. mąki pszennej nadzienie 400 g mielonego mięsa mieszanego 1
Gotowanie jest łatwePierogi ruskie, puree, letnie młode ziemniaczki z kefirem czy zsiadłym mlekiem i koperkiem, czy odsmażane następnego dnia, jako talarki z patelni. A kto nie lubi frytek, chipsów czy chociażby placków ziemniaczanych. Na pewno nie jedna z wymienionych pozycji co jakiś czas gości w waszym codziennym menu. Można by się pokusić o stwierdzenie, że Polska ziemniakiem stoi. I bardzo dobrze
Karczma Honoriettynakładamy farsz ze szpinaku-dokładnie zwijamy. Smażymy przez na złoto z każdej strony.-następnie podlewamy niewielką ilością wody i dusimy do miękkości mięsa. Na suchej patelni podgrzewamy tortillę. Ciepłe placko składamy, polewamy sosem pomidorowym, na wierzch kładziemy roladki-posypujemy parmezanem. Do podania: sałata z sosem vinegret
Kopystką po garach