placki - 22990 przepisów (strona:1150/1533)

OMLET GRYCZANY A'LA PIZZA (z piekarnika) 203

Zdrowe, lekkie śniadanie na dobry początek dnia... biszkoptowy, bezglutenowy omlet z mąki gryczanej w wersji wytrawnej a'la pizza - idealny na rodzinne, weekendowe śniadanie. Jest on

Kuchnia MagdaLeny
Domowy smalec 1172

słoniny z płatem mięsa, to zrobisz pyszne skwarki, które można jeść na wiele sposobów.  Domowy smalec.. a raczej skwarki ze smalcem polecam na kanapki, jako dodatek do placków ziemniaczych a także do smażenia mięs wieprzowych

AniaGotuje.pl
Focaccia z cukinią, oliwkami i fetą 154

podwoi swoją objętość. Nakłuwamy nożem lub przy pomocy opuszków palców robimy wgłębienia. Na cieście układamy oliwki, lekko dociskając. Cukinię kroimy wzdłuż na pół, a następnie na plasterki. Układamy na placku. Łodygi szparagów kroimy w grubsze plastry i posypujemy po wierzchu. Oprószamy pokruszona fetą i suszonymi pomidorami w młynku. Pieczemy przez 25 minut w temp. 200-220 st. C. Podajemy posypane

Moja smaczna kuchnia
Rabarbarowy deser jogurtowy 213

leniwe popołudnie w ogrodzie, na tarasie lub zakończenie grillowej uczty. Na pewno nie zagraża Twojej sylwetce! Po ucieranym cieście z rabarbarem i kruszonką migdałową (przepis  tutaj) , drożdżowym placku rabarbarowym (przepis  tutaj)  rabarbarowego szaleństwa ciąg dalszy! Zapraszam do przepisu! Składniki na 6 słoiczków: 300 g rabarbaru 3/4 szklanki mrożonych malin 3 łyżki ksylitolu/cukru 1 łyżeczka mączki ziemniaczanej - opcjonalnie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Racuchy nadziane czekoladą 141

Racuchy z ciasta drożdżowego są wspaniale puszyste, lekko słodkie i nadziane! Sama nie wiedziałam jak to wypali, ale wypaliło i to całkiem świetnie. Zwykle racuchy jadamy

MamaOskarka
Kotlety ziemniaczane z brokułami 383

W zasadzie przepis powinien nosić tytuł: tanie danie z resztek :), a to dlatego że do jego wykonania wykorzystałam ugotowane dzień wcześniej ziemniaki i brokuł , który lada

Mama z miasta
Leśny mech 175

dodać pulpę owocową. Tylko raz zamieszać. Herbatę wymieszać z rumem, sokiem z cytryny i cukrem. Ułożyć jedną część biszkotu, nąsączyć go, następnie ułożyć na nim 1/2 kremu. Przykryć drugim plackiem, nasączyć. Posmarować brzegi ciasta i kremem, resztę ułożyć na wierzchu – jak?, to zależy od naszej fantazji. Boki ciasta obsypać pokruszonym ciastem (tego z wierzchniej warstwy ciasta). Wierzch ozdobić według uznania

królestwo garów
Naleśniki z cynamonem, pomarańczą i twarożkiem 233

Naleśniki z cynamonem, pomarańczą i twarożkiem to klasyczne połączenie naleśników na słodko. Taka wersja naleśniki to idealna alternatywa dla naszych pociech, które kochają słodkości a jednocześnie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
FALAFEL IDEALNY 215

   Falafel idealny, choć oryginalnych osobiście nigdy nie jadłam, to mogę potwierdzić, że te z Jadłonomii są wprost genialne w smaku. Zabierałam się za nie

Smaczne Zdrowe
Zielony sok owocowo-warzywny z ziołami | Placuszki z pulpy po soku 220

Słodki sok z dodatkiem ananasa, jest jednym z ulubionych, mojego dziecka. Aby było ciekawiej dodaję do niego różne zioła, a żeby było bardziej orzeźwiająco, dodaję ogórka

Mienta blog
Proste placuszki z jagodami 149

Mój podstawowy i najprostszy przepis na placuszki, tym razem wzbogacony o ulubione owoce, czyli jagody. Danie idealne na weekendowe śniadanie lub słodki podwieczorek :) szklanka mąki pszennej

Mienta blog
Ciasto gruszkowo-imbirowe 210

Ciasto gruszkowo-imbirowe idealnie wpasowywuje się w dzisiejszą słoneczną pogodę. Ciasto gruszkowo-imbirowe Ciasta owocowe są najlepszymi ciastami do przygotowania w okresie letnim. W zależności od

mecooks
Placki ziemniaczane z marchewką 240

Składniki: - 10 ziemniaków - 1 jajko - 1 duża marchew lub 2 średnie - pół dużej cebuli - 5-6 łyżek mąki - 2 łyżki śmietany - olej do smażenia - przyprawy- sól

Kulinarne blogowanie
KOTLECIKI ZIEMNIACZANE Z PIECZARKAMI I SEREM 419

ziemniaczanej.  Z ciasta ziemniaczanego odrywać niewielkie kawałki. Początkowo rozpłaszczyć każdą cześć w dłoniach, a następnie rozciągnąć na talerzyku wysypanym bułką, tak aby nie kleiły się w dłoni. Na placku ułożyć sporą łyżkę farszu, uważając aby farsz nie dochodził do brzegów, bo ciasto się po prostu źle sklei. W dłoniach nadać kotlecikowi odpowiedni (kolisty) kształt, pilnując aby farsz nie wychodził

Calzonella.com
KLASYCZNE RACUCHY NA DROŻDŻACH 678

Uwielbiam drożdżowe racuchy! 👍👍👍  Takie grubaleśne, mięciutkie w środku ... posypane tylko tak zwyczajnie cukrem ❤ Tylko jedna rzecz mnie wstrzymuje przed ich częstym smażeniem, a mianowicie .... kaloryczność

Walijskie Pichcenie