Pyszna, zdrowsza wersja amerykańskich pancakes - placuszki orkiszowe z ulubionymi dodatkami - super na śniadanie lub deser <3 SKŁADNIKI (na ok. 5-6 pankejków 1 placuszek
Moje Kuchenne RewelacjeZDROWE PLACUSZKI BANANOWE Teraz jest moda na zdrowe jedzenie. Gdzie się nie obejrzę wszędzie widzę wielkie napisy ZDROWE, ZDROWIE, FIT itp. To nawet dobrze
Kuchnia Paulettesdodać galaretki i dokładnie wymieszać. Wystudzić. Wstawić do lodówki. Dodatkowo: 1 granat 100 g borówek amerykańskich Na dolną część ciasta wyłożyć tężejącą masę malinową, wyrównać, przykryć 2 plackiem, docisnąć. Na ciasto wyłożyć krem śmietanowy, wyrównać. Całość posypać pokruszonym ciastem (odcięta górna część). Udekorować ziarnami granatu i borówkami. Schłodzić w lodówce. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomiTofu idealnie nadaje się do jedzenia na surowo, grillowania, czy... Artykuł SOCZYSTE PLACUSZKI Z TOFU pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEOd jakiegoś czasu zauroczona jestem islandzkim wyrobem mleczarskim podobnym do jogurtu Skyr. Jest pyszny w wersji naturalnej jak i w wersji smakowej, polecam. Natomiast dodaję go
Moje Małe CzarowaniePyszne, proste, mimo, że smażone to zdecydowanie bardziej lżejsze niż te tradycyjne - ziemniaczane. Delikatne w smaku, dlatego super smakowały podane z dipem czosnkowym i
Walijskie PichcenieBliny wywodzą się z kuchni rosyjskiej. Są to placki/racuchy (z ciasta z mąki gryczanej i pszennej na drożdżach) mniej więcej wielkości spodka filiżanki. Smaży się
królestwo garówAkcja pączek trwa na dobre. Każdy coś smaży, smażył lub smażyć ma zamiar. Dziś mam propozycję dla tych, którym brak czasu lub ochoty na bawienie się
Dieta moja pasjacałość dobrze wymieszaj. Patelnię rozgrzej i lekko natłuść, np. nabitym na widelec kawałkiem słoniny. Gorącą patelnię zdejmij z ognia, wyłóż na nią porcję ciasta, starając się, aby każdy z placków był podobnej wielkości. Patelnię postaw na powrót na ogniu i usmaż naleśniki z obu stron – będą gotowe, gdy z obu stron nabiorą ładnego złotego koloru. Postępuj tak do wykorzystania całego
blog.moje-pasje.infoKolejna odsłona wegańskich pancakes. Puszystości nadają im banan i nasionka chia, które świetnie zastępują jajko. Placuszki są niezwykle puszyste i mięciutkie. Dosłownie jak chmurka! Na pewno
Zdrowie na języku :PMało kto nie lubi naleśników. Na słodko, czy na słono zawsze trafiają w nasze serca. Dlatego chciałabym zaproponować Wam dzisiaj ich zdrowszą, wytrawną wersję, z mąki
Be Fit Be StrongPodczas, gdy w Polsce już od co najmniej tygodnia rządzą pączki i faworki, tu w Irlandii sklepowe półki uginają się od gotowych miksów, pojedynczych składników oraz
brunetkawkuchniRacuchy z ciasta drożdżowego z kawałkami soczystego jabłka- miękkie i puszyste, odpowiednio słodkie i smakujące... dzieciństwem ❤️ Jako dziecko często je jadłam, robiła je moja mama oraz
Kraina Miodem PłynącaPyszne i bardzo proste ciasto z jabłkami. Lubię wszelakiego typu szarlotki, jabłeczniki i tarty z jabłkami. Chodziło za mną ciacho z jabłkami zatopionymi w smacznej
SMYKWKUCHNIBanany są bogatym źródłem potasu, a ponadto świetnie sprawdzają się jako składnik placków - są słodkie (nie potrzeba cukru) i dobrze wiążą składniki. Składniki: 1 duży dojrzały banan, 4 łyżki płatków jaglanych, łyżka płatków owsianych górskich, jajko Przygotowanie: Banana rozgniatamy za pomocą widelca. Dodajemy jajko, płatki owsiane oraz jaglane. Mieszamy. Smażymy na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu przez około
Lena Gotuje