placki bez pieczenia - 3418 przepisów (strona:104/228)

Biblijny chleb Ezechiela 181

powinnam jeść żadnego pieczywa, żadnych makaronów, większości nabiału, pić napoi gazowanych...Same zakazy podstawowych produktów! Natomiast powinnam jeść mięso, chleb Ezechiela i Esseński. To tak w skrócie. Wówczas nie piekłam jeszcze chleba w domu, ale te dwie nazwy chleba utkwiły mi gdzieś w podświadomości. Już 3 lata temu, upiekłam namiastkę chleba esseńskiego, pod nazwą chleb przyszłości. Nie był(...)odbiega swoim wyglądem od innych chlebów na moim blogu. Kromki z tego chleba można łamać, przy tym nie kruszy się nawet jak odrobinę jest już czerstwy. Upieczcie go, nawet bez mojego przepisu komponując własny. Na pewno Wam się uda! Wystarczy poczytać i wiedzieć, chociaż troszkę na temat wypieku domowego chleba. Na podstawie tak skąpej informacji, można upiec chleb

Leśny Zakątek
Proteinowe pancakes owsiane :) 180

Jakoś dawno nie jadłam placków, bo ostatnio niemalże codziennie pojawia się u mnie owsianka. Zatem był to dobry pretekst, aby przygotować nowy miks "pankejkowy". Przy okazji

Zdrowie na języku :P
Domowe tiramisu – prosty przepis 167

Tiramisu to typowo włoski deser, które bazę stanowią biszkopty, nasączone mocną kawą i słodki krem na bazie serka mascarpone. W bardzo prosty i co najważniejsze szybki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bułeczki drożdżowe z marmoladą 79

zlepieniu łatwiej jest taki kształt uzyskać. Jeśli zamiast marmolady do środka włożymy jagody, bułeczki drożdżowe z marmoladą staną się pysznymi jagodziankami. Ilość porcji: 30 Czas przygotowania 30 minut + pieczenie Składniki na bułeczki drożdżowe z marmoladą: 550 g ugotowanych ziemniaków 550 g mąki pszennej 150 g masła 3 jajka 50 g świeżych drożdży 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki spirytusu(...)blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Bułeczki przykryć ściereczką i odstawić na około 20 - 30 minut w ciepłe miejsce. Wyrośnięte bułeczki posmarować mlekiem lub masłem i piec w piekarniku nagrzanym góra-dół do 180 stopni C przez około 20  minut. Najlepiej po tym czasie jedną sprawdzić, czy jest upierzona. Nie przedłużać czasu pieczenia, gdyż bułeczki staną się zbyt

Kuchcik gotuje
Najlepsze ciasta na Boże Narodzenie 2019 1004

Sernik krakowski Sernik z brzoskwiniami i kokosową kruszonką Sernik brownie z żurawiną Odchudzony sernik Seromakowiec Sernik z rosą Sernik czekoladowy Sernik królewski Sernik z kokosową bezą Sernik z  musem mango Ciasta bez pieczenia: Śnieżny puch Ptasie mleczko Torcik czekoladowy Sernik na zimno z granatem Gruszkowy ptyś Chrupiący bananowiec Ptysiowe rafaello Błyskawiczne ciasto świąteczne Przekładańce: Pawi ogon Capuccino(...)Łaciaty przekładaniec Monte Pyszny michałek Czekoladowo truskawkowe Fale dunaju Brzoskwiniowy raj Jabłecznik cappuccino Snikers Chałwowiec Marysieńka Biedronka Kostka malinowa Ciasto św Jakuba Ciasto  imperozwe Bananowa chmurka Brzoskwiniowa polana Placek iłowiecki Orzechowiec Stefanka Cytrynka Bounty

Cynamonowe szczęście
Quesadilla – tortilla z serem i czarnym bzem 126

kukurydziane. Z takim śniadaniem dzień z pewnością będzie udany.     2 szt tortilli 150 g białego sera mielonego (może być z wiaderka) 3-4 łyżki dżemu 100% Czarny bez Łowicz 1 jajko   karmelizowane płatki: ½ szklanki płatków kukurydzianych rozkruszonych na drobno 1 łyżka masła 2 łyżki cukru 1 łyżka mleka w proszku 4 łyżki mleka   dodatkowo(...)mieszamy. Tak przygotowane płatki wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 100 stopni i pieczemy przez 30 minut.   Przygotowujemy masę do tortilli. Jajko ubijamy, dodajemy do sera i dżemu, dokładnie mieszamy. Każdą tortillę smarujemy masą serową pozostawiając centymetrowy margines, następnie placek składamy na pół i lekko dociskamy brzegi. Tortillę zapiekamy

Jadło i czytadło
Mini-chlebki piwne z nadzieniem 178

kleks ketchupu . Całość zwieńczyć => p ołówką parówki . Metodologi ę nadziewania k ro k po kroku pokazuje poniższa fotorelacja . Brzegi placka zawinąć wokół nadzienia i d okładnie zlepić, formując podłużną bułkę. Układać na blasze, wyłożonej papierem do pieczenia, zlepieniem do dołu - w ten sposób zapiecze się ono w piekarniku i nadzienie nie będzie wypadać . Papier na którym układa(...)minut nastawionego na 50C . Jajko roztrzepać w miseczce z łyżką wody i posmarować nim bułki. Z wierzchu posypać ziarnami naturalnego sezamu. Blachę wstawić do nagrzanego piekarnika - u mnie bez termoobiegu, grzałka góra-dół, środkowy poziom piekarnika - i piec ok 20-25 minut w temp. 200C do zezłocenia - u mnie dokładnie 22 minuty . Bułeczki powinny być na koniec pieczenia

Grunt to przepis!
Ciasto Jakuba 397

żółtek     250 g masła     1 szklanka śmietany 12% lub 18%     1/2 szklanki cukru pudru     szczypta soli Różowa beza:     6 białek     3 łyżki cukru     3 kisiele truskawkowe lub wiśniowe z cukrem     szczypta soli Krem(...)zagniatam na jednolite ciasto. Dzielę na sześć jednakowych części, owijam folią spożywczą i wkładam na pół godziny do lodówki. Blachę wykładam papierem do pieczenia. Wyjmuję z lodówki dwie porcje ciasta i wałkuję na cienkie placki pasujące rozmiarem do blachy. Wykładam pierwszy placek do formy. Białka dzielę po dwa do trzech misek. Każde dwa białka ubijam łyżką cukru

Cukiernia Pychotki
Marysieńka 161

dostępny w necie) zawiera wypieki godne wypróbowania. Pokaźna ilość orzechów szafce i wena na ciasto kremowe, zaowocowały Marysieńką. I był to strzał w 10-tkę: czekoladowy biszkopt, orzechowa beza, krem budyniowy, a wszystko otoczone czekoladą z dużymi kawałkami orzechów. Dziękuję Mariolce( z Kulinarne Pyszności Molki), za to, że nakłonila mnie do wyszukania i zrobienia ciasta Siostry Anastazji. To pierwsze(...)mąki pszennej • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Ubijamy białka na sztywną pianę, stopniowo dodajemy cukier i żółtka. Do masy jajecznej dodajemy mąkę z proszkiem i delikatnie mieszamy łyżką. Przekładamy masę do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Pieczemy w temperaturze 180 st. C, ok 30 minut. Po przestudzeniu, kroimy placek wzdłuż, na 2 części. Blat orzechowy

Mia Cucina Sofieta
KETO KRAKERSY SEROWE (keto, LCHF, bez glutenu) 362

papierze by uzyskać ciasteczka serowe. Osobiście wolimy cienkie ponieważ są cieńsze i bardziej chrupiące. Ciasto przed pieczeniem można dodatkowo posypać ulubionymi przyprawami jeśli lubicie bardziej wyraźne w smaku. Blachę z ciastem wstawić do piekarnika na ok 15 minut i piec w temperaturze 210-220 ° C (termoobieg) obserwując by nie przypaliły się za bardzo. Po upieczeniu ciasto pokroić na kwadraty(...)guacamole, czy ketchupem z cukinii itp. Jeśli lubicie coś czasem pochrupać to polecam również chipsy – prażynki. Smacznego! — BTW całości:     Artykuł KETO KRAKERSY SEROWE (keto, LCHF, bez glutenu) pochodzi z serwisu OLA LA LCHF

Ola la LCHF
Ciasto makowe z masą kokosową 134

letnią margarynę i miksujemy. Dodajemy mąkę wymieszaną dokładnie z proszkiem do pieczenia i makiem. Dokładnie mieszamy całe ciasto. Wylewamy na foremkę około 25x 30 wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 160'C przez około 40 min. Przygotowujemy krem kokosowy: Mąkę, żółtko i wiórki kokosowe mieszamy z 1 szklanką mleka. 2 pozostałe szklanki mleka podgrzewamy a następnie na gotujące(...)trzy. Na pierwszy blat wykładamy większą część masy (zostawiając tylko trochę do posmarowania wierzchu), następnie przykrywamy drugim plackiem. Całość ozdabiamy pozostawioną częścią masy. Dekorujemy wedle uznania  np płatkami migdałowymi, prażonym kokosem ale nie jest to niezbędne, gdyż nawet bez dodatków ciasto prezentuje się ciekawie. *Jeśli chcemy aby ciasto wyglądało bardzie świątecznie, możemy ozdobić je gotowymi pralinami typu Raffaello

Tagebuch po polsku
Przedwakacyjne ciasto z borówkami 184

kuleczki prosto z lasu sprawdzą się w tym cieście znakomicie zamiast amerykańskiego odpowiednika. Puszysty placek borówkowy Składniki: (na formę o wymiarach 22x30 cm) ciasto: 300 g mąki pszennej 200 g zimnego masła 50 g cukru pudru 6 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 20 g kakao lekka pianka waniliowa: 6 białek 180 g cukru 100 g masła(...)wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać masło, posiekać, a następnie rozetrzeć palcami. Dodać żółtka, zagnieść gładkie ciasto. Podzielić je w proporcji 1/3 - 2/3. Do większej części ciasta dodać kakao, dobrze zagnieść. Z każdej części ciasta uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez minimum 1,5-2 godziny. Formę do pieczenia wyłożyć papierem.  Wyjąć

Pożeraczka, czyli raz adobrze