pizza - 8481 przepisów (strona:367/566)

Kartofle faszerowane kremem twarożkowym 406

Jest mało dojrzały, miękki, maślano-śmietanowy, wyraźnie słodkawy, całość w smaku dość ekscentryczna, zdecydowanie nie pasuje na kanapkę z wędliną czy pomidorem. Za to roztopiony jest fantastyczny, robiłam niedawno pizzę z tym serem i tylko dlatego, że nie miałam już zwykłego żółtego goudy czy edama, dałam ser czarownicy i smakował świetnie. Ja kupiłam go w sklepie ze sporym asortymentem serowym

Kuchnia Prezydentowej
Tortilki ziemniaczane z boczkiem i pieczarkami 380

boczkiem, pieczonymi w formie do muffinów. Proste, pyszne, oryginalne i bardzo ekonomiczne - możecie wykorzystać ziemniaki z poprzedniego dnia i wiele innych zalegających resztek produktów i składników, jak np. do pizzy. Pozwólcie się zainspirować! :)  Przepis inspirowany przepisem na >Kartoffel-Speck-Tortillas< z niemieckiego magazynu kulinarnego "Meine Familie&Ich" Nr. 3/2012 Składniki na 12 sztuk: 500 g ugotowanych

Kuchnia Prezydentowej
Ślimaczki z ciasta francuskiego z pesto i pieczarkami 158

żółtego sera. Ślimaczki smakują na zimno, ale najlepsze są ciepłe. Można je przygotować nawet dzień wcześniej, a upiec kiedy gości siedzą już przy stole. Przepis można modyfikować podobnie jak pizzę, dodając ulubione składniki. Nie może jednak być ich zbyt wiele i nie mogą być bardzo wilgotne, żeby ciasto w środku ślimaka mogło się upiec. Podane składniki wystarczą na około

Trzeci talerz
Tiramisu 130

Dzisiaj na obiad pizza a jako że to włoskie danie to pomyślałem że i ja coś spróbuję z zakresu włoskich deserów. Ostatnio oglądałem program Cooking live gdzie Gordon Ramsay robił bardzo proste tiramisu i stwierdziłem że właśnie ten sposób wykorzystam   Składniki: - 50g cukru pudru - 250g mascarpone - 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii - 200ml śmietany kremówki - kilka biszkoptów (takich języczków) - 150ml

Kuchenne Wariacje
Pieczarki 179

grzybów. Do celów kulinarnych najlepsze są młode o białych kulistych kapeluszach i grubym trzonie. Można je spożywać na surowo. W kuchni stosuje się je jako dodatek do zapiekanek i pizzy, składnik farszu do uszek lub krokietów , do przyrządzania sosów

Wiem co jem
Przepisy na omlety 151

makaronem, bobem, kukurydzą i papryczką peperoni Pikantna frittata ziołowa z fasolą Frittata z bekonem,cukinią,papryką i dzikim ryżem Frittata z brokułami, rzodkiewką i marynowaną Fetą Omlet hawajski ala pizza Omlet błonnikowy z fasolką szparagową Frittata z cukinią Puszysty omlet orzechowo-owsiany z jogurtem i owocami

Wiem co jem
Omlet hawajski ala pizza 109

Puszysty omlet przypominający pizzę na grubym cieście, z tym że na jego przygotowanie potrzeba zdecydowanie mniej czasu. Podobne widziałam kątem oka, którego nie posiadamy jak mówi jedna z reklam, w jakimś porannym programie telewizyjnym, niestety nie pamiętam na której to było stacji. Składniki nadzienia mogą być dowolne, ja zdecydowałam się na mój ulubiony owoc czyli ananas i szynkę. Stąd też

Wiem co jem
faworki! tłusty czwartek tuż tuż... 132

Następnie zagnieść ciasto rękami, uformować kulę i odstawić na ok. 30 minut, aby odpoczęło. Po upływie tego czasu ciasto bardzo cienko rozwałkować. Pociąć je na prostokąty (użyłam noża do pizzy :)), w których na środku zrobić nacięcie, następnie przez otwór przewlec boki ciasta (instrukcja poniżej).  W garnku rozgrzać olej i na gorący tłuszcz wrzucać faworki. Smażyć z obu stron

chili & sugar
Bułki supełki 112

pije :) Tak naprawdę to harmonogram mam jutro dość napięty więc żadnej paszy zrobić nie zdążę niestety. Aż wstyd, ale pewnie skończy się na tych bułkach i na zamówieniu pizzy. Chyba, że razem z Martą coś zrobimy. Bo przyznać muszę, że Marta pomysły i zdolności ma. Więc zobaczymy... Ale wracając do bułek... Nieco zmodyfikowałem przepis z Tak sobie pichcę

Marder&Marder Manufacture
Domowa wędlina 144

poczytam o tym, zobaczymy... A wrócę jeszcze do bułek-supełków. Bo pisałem tam, że Marta przyjeżdża, i że czasu w ogóle nie mam i pewnie będę musiał ją ugościć pizzą na telefon. Otóż na szczęście plamy takiej nie było. Madzia stanęła na wysokości zadania i zrobiła pieczonego królika. Łaaaał, zajebiaszczy był, powaga! A teraz właśnie jutro znowu Marta przyjeżdża

Marder&Marder Manufacture
Quiche z wędzoną makrelą 134

ląduje cała reszta składników. Czosnek bardzo drobno siekamy. Mieszamy łyżką, aż uzyskamy w miarę jednolitą masę. Wyjmujemy ciasto z zamrażalnika i wałkujemy na cienki placek. Formę do tarty (lub pizzy jak u mnie) porządnie natłuszczamy i wykładamy dokładnie ciastem. A na ciasto wylewamy sos. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Smacznego :) --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz

Marder&Marder Manufacture
Calzone ze szpinakiem i pieczarkami 142

plasterki camembert i zasypujemy drobno startym serem pecorino. Lepimy pieroga i pieczemy w 220-230 stopniach przez 15 minut. Naprawdę rewelacja, tak jak już wcześniej pisałem zdecydowanie lepsze od pizzy, mieliśmy z Madzią i Malwiną niezłą wyżerkę. Smacznego :) --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail

Marder&Marder Manufacture
Weekend z grillem #1 154

całości. To znaczy sałatka nie zawsze będzie typową sałatką, dzisiaj na przykład będą to grillowane pomidory. Ale pomidory to roślina więc zalicza się do sałatek :) Tak samo zresztą jak pizza, przecież ma sos pomidorowy :) A po drugie: będziemy co jakiś czas publikować przepisy na jakieś wędliny i tym podobne produkty, już nie  koniecznie typowo grillowe. Zatem w pierwszym wydaniu

Marder&Marder Manufacture
Rogale solanki 89

elastyczne. Przykrawamy ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia na 1,5 godziny. Po tym czasie dzielimy ciasto na 2 części. Każdą z nich wałkujemy w koło i dzielimy je jak pizzę na 8 części. Każdy trójkąt smarujemy olejem i zawijamy rogale (zaczynając od szerszego końca). Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, przykrywamy ściereczka i ponownie zostawiamy do wyrośnięcia

Marder&Marder Manufacture
Pomidorowo-paprykowy przecier do słoików na zimę 114

Właściwie to można go na dwa sposoby używać. Może być jako półprodukt do dalszego przerobienia, a może też być, w takiej formie jaka jest, wykorzystany np. jako sos do pizzy. Dlatego też warto ten przecier zrobić, bo spektrum jego zastosowań zależy tylko od waszej wyobraźni. A warto mieć na zimę kilka takich pysznych słoiczków. Z tego przepisu wyszło

Marder&Marder Manufacture

Proponowane wyszukiwania