pizza - 8481 przepisów (strona:369/566)

Pizza orkiszowa ze szparagami 101

Mini-pizze to świetna przekąska na plenerowe imprezy. Przygotowujemy wcześniej, możemy nawet poprzedniego dnia a przed podaniem chwilkę podgrzewamy w piekarniku, krótko grillujemy lub po prostu podajemy na zimno. W sezonie wiosenno-letnim warto przemycić w tym pysznym daniu nieco zdrowych składników. Ja do przygotowania swoich użyłam zielonych szparagów. Z dodatkiem mozzarelli i czerwonej cebuli posłużyły mi jako farsz

Milion Smaków
Focaccia z suszonymi pomidorami 162

podaną z oliwą z oliwek lub aromatycznym olejem, którym należy ją obficie skropić lub po prostu w nim umoczyć.  Jedni określają focaccia jako suchą bazę dla ciasta na pizzę (bez sosu pomidorowego i sera), ja jednak bardziej skłaniałabym się ku określeniu jej jako rodzaju chlebka.  Istnieje wiele odmian focaccia, od suchych, najczęściej z solą morską i ziołami

Garniec Magalie
Przepis na… – Tiramisu, włoski deser 222

Istnieje wiele skojarzeń kulinarnych z Włochami. Pamiętajmy, że Italia to nie tylko ojczyzna pizz i makaronów, ale także wspaniałych deserów. Tiramisu jest jednym z nich (wł. tiramisù – poderwij mnie!). Jego d okładne pochodzenie nie jest znane – o miano ojczyzny Tiramisu walczy Wenecja (gdzie powstał serek mascarpone), Siena, Florencja i kilka innych miast. Mimo to, deser ten jest popularny

Bon Ton Italia
Pizzerinki na brokułowym spodzie 301

Pizzę kocha chyba każdy :) Szukałam trochę lżejszej alternatywy  i tak powstały pizzerinki na cieście z brokuła. Taka forma bardzo przypadła mi do gustu, może dlatego że uwielbiam brokuły ;) Polecam też wersję ciasta brokułowego z wędzonym łososiem i serem camembert- PYSZNOŚCI! ;) Składniki na około 6 sztuk. Składniki: 2 brokuły 3/4 szklanki otrębów pszennych 2 jajka     kilka pieczarek

Czerwona Porzeczka
Grzyby z papryką do słoików na zimę 116

dusić pół godziny. Pod koniec duszenia dodać ketchup i zmiażdżony czosnek. Przełożyć do słoików i pasteryzować 20 minut. Grzyby w tej postaci są doskonałym dodatkiem do zapiekanek i pizzy na zimę

Tradycyjna Kuchnia
Pizza ziemniaczana 136

Niecodzienny sposób na przyrządzenie pizzy :) Spód z ciasta ziemniaczanego. Pychota! Składniki: 1 kg ziemniaków 2 żółtka 2 łyżki masła 25 dag kiełbasy wiejskiej 1 cebula 1 papryka 1 puszka kukurydzy 10 dag sera żółtego 10 dag pieczarek ¼ szklanki śmietany 5 łyżek mąki Sól, pieprz Ketchup Tłuszcz do formy Bułka tarta do formy 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie: Ziemniaki obrać

Tradycyjna Kuchnia
Mini pizza na szybko bez pieczenia 144

każdy ma ochotę na danie typu "fast food". A jak sama nazwa wskazuje dobrze by było, aby ich przygotowanie nie zajmowało dużo czasu. Dziś prezentuje prosty przepis na mini pizze- na smażonym cieście. Składniki: 4 łyżki mąki 1 jajko 1 łyżka oleju 5 łyżek mleka 1 szczypta proszku do pieczenia sól do smaku 10 dag szynki konserwowej 1 pomidor ½ puszki

Tradycyjna Kuchnia
Bułka otrębowa z wkładką ;) 140

moje dzisiejsze posiłki ;) no to startujemy od śniadania Składniki: na pieczywo: 2 łyżki otrębów 2 łyżki gęstego jogurtu (najlepiej z biedronki 0%) 1 łyżeczka przyprawy do pizzy (lub jak nie mamy: 1 łyżeczka słodkiej papryki, 0,5 łyżeczki oregano, szczypta soli i pieprzu) 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka koncentratu (najlepiej z NETTO) wkładka

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Żytni placuszek 143

homogenizowany ze stewią i mandarynka ;)  na słono: 1 jajko 1 łyżka mąki żytniej do wypieku chleba 0,5 łyżeczki proszku do p. 0,25 szklanki mleka przyprawa do pizzy i czerwona papryka jako dodatek twarożek wymieszany z jogurtem, szczypiorek i pomidor Sposób przygotowania: Wszystkie składniki miksujemy wylewamy ciasto na duży okrągły talerz i wstawiamy do mikrofalówki

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Kakaowe ciasto otrębowe z borówkami 141

przyszło mi na myśl to to, że nigdy nie ugotowałabym ślimaków;p 11. Jakie danie ugotujesz mając 20 zł w portfelu? dużo takich, np. naleśniki z jabłkami, pizzę na żytnim spodzie, jakiś pyszny serniczek, sałatka

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Kluski serowe z truskawkami + trochę o mnie 131

kogoś takiego 7. Ulubiony blog  wiele takich, jednym z nich jest  http://wieszaknawybiegu.blogspot.com/ 8. Twoja ulubiona potrawa to? nie potrafię wybrać jednej, zaczynając od tart, pizzy, kończąc na ryżu z truskawkami i makiełkach 9. Ulubiony przepis… aktualnie na tarte otrębową oraz wszystko z wykorzystaniem truskawek 10. Nie lubię/nie zjem … nie zjem robaka ;p 11. Największa kulinarna porażka

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Szybki i lekki deser + recenzja płatków 120

będę przykładną zdrowo-odżywiającą się personą, jak to przez większość mojego życia bywa, a to dlatego, że idę na miasto ze znajomą i mamy w planie pyszną włoską pizzę, jednak nie mam zamiaru gnębić się po tym wyrzutami sumienia. Jeden odpust przy ciągłych wyrzeczeniach nie powinien zaprzepaścić moich dotychczasowych starań ;)   Dlatego też po powrocie z pracy skonsumowałam szybki, smaczny

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Testowanie Przysmaki.pl 126

rodników przyspieszających procesy starzenia organizmu. ( źródło ) Moja zdanie: Kapary mają specyficzny smak, tak jak oliwki, nie trafią w gusta każdego. Dla mnie idealnie spisały się jako dodatek do fit pizzy. Natomiast moja siostra pochłania je w pojedynkę :) Jakościowo bomba, składnikowo również bo w produkcie firmy przysmaki.pl nie mamy dodatków konserwantów czy cukrów. ŻURAWINA Każdy zna zbawienne właściwości żurawiny

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Zielone pesto z migdałów i oregano 138

Pesto to doskonały dodatek nie tylko do dań makaronowych, ale także do pieczywa czy pizzy. Pewnie znacie już pesto bazyliowe, pietruszkowe czy pomidorowe, to z oregano jest równie pyszne. Składniki : dwa spore pęczki oregano (ok 60-70 g) 60 g mielonych migdałów ok 100 ml oleju 1 ząbek czosnku sól pieprz do smaku Przygotowanie: Oregano dokładnie umyj i osusz

Ze smakiem i z pasją
Przepis na… – Polenta, włoską mamałygę 232

Polenta, jak każda potrawa ludowa, jest w przygotowaniu wyjątkowo łatwa. Nic dziwnego, że zyskała na terenie całych Włoch niezwykłą popularność, stając się daniem tak sztandarowym jak pizza, a zarazem z Italią niekojarzonym. Może być głównym daniem, a także dodatkiem do niego – zastępując ziemniaki lub ryż. 700 g mąki kukurydzianej 2 litry wody sól oliwa cebula 4 ząbki czosnku

Bon Ton Italia

Proponowane wyszukiwania