otwiera pikantne zapachy toffi i wanilii, a następnie zaskakuje egzotycznymi nutami przypraw i melona. Wino wprost stworzone do rozmaitych połączeń z jedzeniem. Będzie pasować do ryb, risotto z kurkami, makaronów z dodatkiem śmietanowych sosów czy drobiu. Importer: Wine Avenue (Rohlig Suus Logistics SA) Marimar Estate, La Masia Chardonnay 2009 Region: Russian River. Do fermentacji trafiają tylko wyselekcjonowane i ręcznie(...)świeżych wiśni, anyżu, wanilii i nutą czarnego pieprzu. Zrównoważone, z bogatym aromatem wiśni, truskawek i wanilii. Ma jedwabistą konsystencję z długo utrzymującymi się taninami. Polecane do jagnięciny z grilla, pizzy i pieczeni wołowej. Importer: Cerville Investments Sp. z o.o. Wente Sandstone Merlot 2011 Region: Livermore Sandstone Merlot ujawnia aromaty wiśni, czereśni, jeżyn oraz śliwek. W ustach jest pełne, z posmakiem
królestwo garówZnajdziesz tutaj 15 przepisów na bezmięsne kolacje na ciepło! Wśród pomysłów jest przepis na prosty makaron z warzywami, babka ziemniaczana, tarta z kurkami, czy faszerowana papryka. Zobacz również przepisy na lekkie kolacje bez chleba – https://viagusto.pl/lekkie-kolacje-bez-chleba-12-przepisow/ 15 prostych przepisów – kolacja wegetariańska na ciepło Makaron udon z warzywami – przepis Przepis na prosty makaron udon z warzywami(...)możesz przygotować w dwóch wersjach – z mięsem lub w wersji wegetariańskiej, czyli… ZOBACZ PRZEPIS Tarta z kurkami i serem camembert Przepis na wytrawną tartę, która sprawdzi się na obiad, kolację, a także na imprezę. Ta pyszna tarta z kurkami i… ZOBACZ PRZEPIS Mega proste placki z cukinii i marchewki (przepis z kwaśną śmietaną) Przepis na warzywne
Via Gustososie bazyliowym Mini pulpeciki z mięsa indyczego pieczone w piekarniku, podane z aromatycznym sosem bazyliowym, w towarzystwie makaronu typu spaghetti. Wyjątkowo smaczne danie. Czytaj dalej >> 12) Pizza makaronowa spaghetti Pizza na spodzie makaronowym z makaronu typu spaghetti z sosem pomidorowym z mięsem mielonym, pomidorami suszonymi, oliwkami i kukurydzą, a całość posypana jest tartą mozzarellą. Spełniała ona funkcje sytego(...)Pulpeciki pieczemy w bulionie, w piekarniku, a sos kurkowy przygotowujemy na bazie śmietany, oddzielnie na patelni i dopiero łączymy na talerzu. Danie wyjątkowe, a niepowtarzalnego smaku nadają mu aromatyczne kurki. Czytaj dalej >> 19) Kurczak w sosie gorgonzola Kremowy sos serowy we włoskim stylu, o intensywnym smaku... a to za sprawą sera pleśniowego gorgonzola. Sos zyskał również wyjątkowego
Kuchnia MagdaLenysosie bazyliowym Mini pulpeciki z mięsa indyczego pieczone w piekarniku, podane z aromatycznym sosem bazyliowym, w towarzystwie makaronu typu spaghetti. Wyjątkowo smaczne danie. Czytaj dalej >> 12) Pizza makaronowa spaghetti Pizza na spodzie makaronowym z makaronu typu spaghetti z sosem pomidorowym z mięsem mielonym, pomidorami suszonymi, oliwkami i kukurydzą, a całość posypana jest tartą mozzarellą. Spełniała ona funkcje sytego(...)Pulpeciki pieczemy w bulionie, w piekarniku, a sos kurkowy przygotowujemy na bazie śmietany, oddzielnie na patelni i dopiero łączymy na talerzu. Danie wyjątkowe, a niepowtarzalnego smaku nadają mu aromatyczne kurki. Czytaj dalej >> 19) Kurczak w sosie gorgonzola Kremowy sos serowy we włoskim stylu, o intensywnym smaku... a to za sprawą sera pleśniowego gorgonzola. Sos zyskał również wyjątkowego
Kuchnia MagdaLenydobrej jakości kiełbasek, młodych ziemniaków najlepiej o kolorze żółtym, ekologicznych jajek i dobrej jakości masła i oliwy. Frittatę możesz przygotować z wieloma składnikami, wystarczy, że dodasz podsmażone na maśle kurki lub grzyby i uzyskasz frittatę grzybową, możesz dodać pomidory malinowe, oliwki, bądź ulubiony ser. Dzisiaj dzielę się z Wami moim ulubionym pomysłem na frittatę! WIĘCEJ 2. PLACKI ZIEMNIACZANE MOJEJ(...)architekturę - jedyną i unikatową, za najlepsze lody na świecie o smaku mango, za pyszne pasty (makarony) podawane na milion sposobów, za aromatyczne espresso i za cornetto z kremem patissiere. Pizza, która smakuje tylko tam w ten jeden, jedyny unikatowy sposób. Dzisiaj chciałabym Was, jak i siebie przenieść choć na chwilę do słonecznej Italii, za sprawą pysznego i chwalącego prostotę spaghetti
SMYKWKUCHNIpiętrzące naczynia w zlewie nie świadczą o tym, jakim jesteś rodzicem. Nie zdążyłaś/eś dziś ugotować? Brak obiadu to brak obiadu. Nic więcej. Zamówicie trzeci raz z rzędu pizzę – świat się nie zawali. Tak naprawdę to właśnie ogarniasz – Twoje dziecko ma się dobrze i jest kochane – to najważniejsze! Projekt w pracy idzie do przodu? Świetnie! Czasami(...)mascarpone: ¾ szklanki surowej kaszy gryczanej (palonej) 1 szklanka dowolnych, mrożonych warzyw z mieszanki (u mnie “bukiet warzyw” – kalafior, brokuł, marchewka) garść suszonych grzybów (np.: borowików, podgrzybków, kurek, pieczarek) 3 łyżki mascarpone (ewentualnie gęstej śmietany) 1 łyżeczka suszonego tymianku pół łyżeczki soli morskiej szczypta świeżo mielonego pieprzu Do garnka wsypujemy wszystkie składniki: suchą kaszę, mrożone warzywa, tymianek
Poezja smakuNie każdy lubi ostre potrawy. Jednak sos słodko – ostry to idealny dodatek do nachosów, pizzy, albo grillowanego mięsa. Bardzo często sos ten można również wykorzystać
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!towarzystwie takim jak tłuczony tapinabur czy puree z pasternaku. Kolejnym ciekawym rozdziałem w karcie są podpłomyki, zapomniane i niedocenione przez współczesną Polską kuchnię. Grecy mają swoją pite, Włosi pizzę a Polacy?? Otóż mamy podpłomyki, czyli drożdżowe chrupiące placki wypiekane w piecu, o którym Inny Wymiar smacznie przypomina do wyboru jest pięć rodzajów m in. ze szpinakiem, albo chrupiącym boczkiem(...)poznali polskie smaki i wierzę że restauracja jeszcze bardziej popracuję nad marketingiem bo to naprawdę przykre, że tak o nich cicho. Więc jeśli chcecie zjeść biodynamiczne jajko od szczęśliwej kurki, wypić zaskakujące drinki czy pokazać zagranicznym znajomym smaki polski, koniecznie zajrzyjcie na Świętokrzyską 14. Ja na pewno będę mieć ich na oku… PS. Czy wiecie już jak spędzić
Wylizany Rondelcoś na g. Zakładamy oczywiście wariant taki, że język włoski znamy tyle co kot napłakał (ten, który paczy ciągle), a jeśli już coś kojarzymy z tego języka to: pizza, amore i bunga bunga. Otóż we włoskim języku znajdziemy jeszcze wspomniane słowo gnocchi, które mniej więcej wymawia się nioki. A coż to, a cóż to?A nic takiego jak nasze kopytka(...)bardziej wyrazistym smaku i zapachu). Podawać z ulubionym, półwytrawnym białym winem. Obowiązkowo. Szkoda tylko, że w tak niewielu restauracjach serwują świeże gnocchi. Onegdaj takie rarytasy bodajże ze smażonymi kurkami można było dostać w lubelskiej Czarciej Łapie. Eh, już tej pozycji w menu niestety nie ma. Pozostaje mi od czasu do czasu umorusać się w kuchni i zrobić własne
Right Behind The KitchenSos śmietanowy z czosnkiem i parmezanem? Prawdziwa rozpusta. A gdyby dodać jeszcze krewetki? Strzał w 10! Krewetki toskańskie w gęstym, kremowym sosie są grzesznie pyszne. Nazwa
Poezja smakudotyczy tych przekąsek i dań, które świetnie smakują i choć na chwilę podnoszą nasze zadowolenie z życia. Bo kto nie lubi zjeść pysznej zapiekanki z dużą ilością sera, kawałka pizzy lub przepysznego ciasta czekoladowego? Wszystko to, co przypomina nam radosne chwile, będzie przez nas pożądane jesienną porą. Czas więc na przygotowanie wytrawnych przekąsek, które umilą nam wieczory. Pamiętajmy jednak(...)grzyby możemy też zamrozić. Ten szybki sposób przetwarzania pozwoli przechowywać grzyby przez dłuższy czas (do 6 miesięcy). Zanim grzyby włożymy do zamrażalnika, musimy je zblanszować lub obgotować (dotyczy to kurek i rydzów). Jesienne wieczory wcale nie muszą się nam dłużyć. Zamiast siadać przed telewizorem, możemy zająć się przygotowaniem pysznych przetworów. A kiedy już przyjdzie nam ochota na odpoczynek, zjeść
Codzienna kuchnia niecodzienna