się co zrobić z resztą pieczarek. Bo oczywiście, jak to ja, musiałem nabrać dużą siatę zamiast wyliczonej ilości. Chodzą mi teraz po głowie krokiety z farszem pieczarkowym jak i pizza. Niestety nie mam piekarnika, ale może zrobię na patelni… muszę poszukać przepisu, bo jeszcze z patelni ani nie robiłem, ani nie jadłem. Nie spodziewaj się wyrazistej i charakternej zupy
Blendmankażdy znajdzie tu idealne miejsce dla siebie. Na poziomie zerowym (czyli tym widocznym na zdjęciu) znajduje się część restauracyjno-barowa. To tam jest największy klimat, a przenikające się zapachy pizzy i pieczywa, sprawiają, że już od wejścia człowiek robi się głodny. Nasze warsztaty organizowane były na piętrze pierwszym – nieco bardziej odizolowanym od reszty, dzięki czemu mogliśmy krzyczeć, biegać i bałaganić
Fill The BowlZapiekanka serowa z ravioli Ravioli , same w sobie są dobre , a wymieszane z serem i zapieczone ze szpinakiem to po prostu bajka . Każda zapiekanka ułatwi nam
Ogrodnik w podróżyśrodku miękki. Jego największą zaletą jest ogrom możliwości i przepisów jakie przed nami otwiera. Zastosujemy go jako dodatek do mięs, sałatek, zup, sosów, dipów lub wykorzystamy jako pizze lub naleśnika. Przyprawiając go np. czosnkiem lub curry, nadamy mu dodatkowego charakteru. Mam na niego tysiące pomysłów, a i tak najczęściej znika zaraz po ściągnięciu z patelni ciepły i świeży. Pasuje
PaleoLifebyło warto. Nie jest on twardy, jak np. Violife, co mi osobiście bardzo odpowiada. Sam w sobie smakuje teraz bardzo fajnie, natomiast najlepiej jeść go po podgrzaniu, np. na pizzy, zapiekankach lub tak jak ja teraz, na tostach. A jeśli chodzi o wędliny to większego doświadczenia z nimi nie mam, a jak jestem w sklepie to sięgam po którąkolwiek
Blendmangroszku pół selera pół brokuła garść mrożonej fasolki szparagowej 1 łyżka mąki 2/3 szklanki słodkiej śmietanki skórka z połowy cytryny 2 łyżki soku z cytryny sól, pieprz, zioła do pizzy olej do smażenia Brokuła podzielić na różyczki, selera pokroić w słupki. Filety z kurczaka umyć, pokroić w kostkę, przyprawić solą, pieprzem i ziołami, obtoczyć w mące i obsmażyć na niewielkiej
Czerwień i błękitPrzez lata nie gotowałem zup, bo zawsze szkoda było mi na nie czasu. Po co robić wodę z warzywami, jeśli można zjeść kotlecika, pizze, zapiekankę… Jednym słowem pożywniejsze dania. Zupy jadałem tylko wtedy, gdy tata lub mama ugotowali i postawili przed nosem. Po wyprowadzce z domu i przemyśleniu wielu spraw doszedłem wreszcie do tego, że w życiu nie chodzi
BlendmanNiech mi każdy powie szczerze, skąd się wzięły dziury w serze?" - zastanawiał się w jednym ze swoich wierszy Jan Brzechwa. Czymże byłaby pizza bez sera? Albo tosty? Albo... wymieniać można by długo. A czy znajdzie się choć jeden śmiałek, który w czasie pobytu w Zakopanem nie zje oscypka? Wątpię ;) Zapewne przywiezie jeszcze jego zapas do domu. Nastolatką będąc, miałam znajomego
zadanie-gotowaniefrytki warzywne i chipsy z jarmużu, które w końcu mi wychodzą chrupiące i niespalone, do tego grill idealnie nadaje się do przygotowywania burrito oraz quesadillii, widziałam nawet przepisy na pizze z elektrycznego grilla oraz ciasteczka, które przygotowałam dzisiaj :) 4. Kilka słów od producenta Wyjmowana płyta odporna na mycie w zmywarce Nieprzywierająca powłoka Łatwy w użyciu Wbudowany element
zdrowa vege kuchniatortilli i przykrywamy drugą. Tak przygotowane quesadillas umieszczamy w zgrzewarce, pieczemy na patelni lub w piekarniku przez ok. 5 minut, aż ser się roztopi. Kroimy przy pomocy noża do pizzy. Możemy polać chili con carne i posypać parmezanem. Smacznego
Be Fit Be Strongzrobić domowe nachos? Nachos wykonujemy z ciasta na domową tortillę . Do ciasta możemy dodać ziół, bądź słodką lub ostrą paprykę. Z rozwałkowanego ciasta , przy pomocy noża do pizzy, wycinamy trójkąciki, a następnie pieczemy je na suchej patelni do momentu , aż staną się twarde. By były to prawdziwe nachos, posypujemy je żółtym serem, kiedy jeszcze są gorące. Składniki na chili
Be Fit Be Strongkorniszony kilka pomidorków koktajlowych kilkanaście zielonych oliwek Sos: mały kubek jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu sok i skórka starta z połowy cytryny 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka ziół do pizzy sól i biały pieprz szczypta cukru Składniki sosu wymieszać i schłodzić. Sałatę poszatkować lub porwać w palcach na małe kawałki. Pomidorki i korniszony pokroić w plastry. Kukurydzę, fasolę
Czerwień i błękitsię rozwija, ale rozwija się również druga gałąź - gotowe jedzenie. Czasami aż oczy przecieram jakie rzeczy widuję w sklepowych zamrażarkach: ciasto na pierogi, ciasto na piernik, gotowe spody do pizzy, desery, ciasta gotowe do zapieczenia i tak dalej i tak dalej. Kiedyś z gotowców w mojej pamięci utkwiło ciasto francuskie, jakieś amerykańskie zupy w puszkach i słoiczki Gerber dla maluchów
Blondynka Gotujejest mój trzeci rok na diecie bezglutenowej. Wiadomość, że muszę bezdyskusyjnie porzucić ukochane pieczywo, pyszne drożdżówki czy pizzę, była Post Nie pytaj mnie jak wykastrować sernik pojawił się poraz pierwszy w Krzywa Prosta
Krzywa Prostaczerwona papryka szklanka mrożonego groszku 2 łodygi selera naciowego 1/2 cukinii 2-3 ząbki czosnku posiekana natka pietruszki 2/3 szklanki kaszy jaglanej tymianek, oregano, bazylia lub łyżeczka ziół do pizzy, sól i pieprz 2/3 szklanki słodkiej śmietanki Umyte podudzia zalać 5 szklankami zimnej wody i gotować pod przykryciem na bardzo małym ogniu. Po 30 minutach od zagotowania dodać do wywaru
Czerwień i błękit