Dziś mam dla Was włoskie panzerotti. Te spore pierogi wywodzą się od pizzy. Przypominają calzone, aczkolwiek smażone są w głębokim tłuszczu. Ja jednak, mając na uwadze zbliżające się lato, postanowiłam jednak upiec je w piekarniku. Wyszły pyszne! Puszyste, mięciutkie, drożdżowe ciasto wypełnione soczystym nadzieniem. Dla nas rewelacja! Idealne na obiad, kolację, a nawet jako drugie śniadanie do pracy. Smakują idealnie
Rozpustne gotowanieoprószyłam solą i pieprzem. Wyszły przepyszne i chrupiące. Tak zblanszowane szparagi można owinąć wilgotnym ręcznikiem i przechowywać w lodówce kilka dni. Można je dodać do sałatek, bulionu, past, pizzy... Co kto lubi. Tym razem jednak całe przeznaczyłam do zjedzenia od razu :) Inne szparagowe propozycje znajdują się TUTAJ: http://myjemypijemy.blogspot.com/search?q=szparagi
Jemy Pijemykwaśnego, gorzkiego. Niektórzy nazywają umami "piątym zmysłem". Pokarmami wywołującymi reakcje umami są rośliny strączkowe, czerwone mięso, drób, owoce morza (szczególnie kraby), fasola, pomidory, grzyby i ser (zwłaszcza parmezan). Pizza z serem, pieczarkami i sosem pomidorowym to potrójna rozkosz dla podniebienia :) Rośliny strączkowe to nie tylko smakowa uczta. Jest też ciemna strona. Otóż są one znane ze swoich nieprzyjemnych zapachowych
Naturalna Kuchniajedli nie wiadomo jak zdrowo to bez systematyczności i samozaparcia nic nie osiągniemy. W diecie fit chodzi o to, aby jeść z głową. Możemy sobie czasami pozwolić na kawałek pizzy czy czekolady. Ważne, abyśmy nie jedli tego na co dzień. Wiem co jem Tak naprawd ę nie musimy stosować żadnej specjalnej diety. Wystarczy jeśli podczas naszych codziennych zakupów b ędziemy
Fit&Fast Kitchenzmiękły i nie pękały podczas krojenia je w trójkąty. W szklaneczce łączymy olej z przyprawami - papryką słodką, ostrą i solą czosnkową. Dokładnie mieszamy. Tortille kroimy za pomocą radełka do pizzy lub noża w trójkąty. Wielkość i ilość trójkątów zależy od naszych upodobań. Ja kroję większe, bo często podaję takie chipsy z dipem. Każdy trójkącik smarujemy z obu stron przy pomocy
Słodkie okruszkiWśród słodkich przepisów królują przeróżne baby drożdżowe, strucle i pączki. Ale znajdziemy również przepis na sernik z dodatkiem drożdży czy pyszne racuszki. Wytrawne przepisy to głównie wszelkiego rodzaju chlebki, pizze, bułeczki czy paszteciki. Warto jednak pokusić się też o przygotowanie mniej popularnych drożdżowych pierożków czy wytrawnych rogalików i racuszków. Osobiście zdążyłam już wypróbować bułeczki nadziewane parówkami oraz słodkie rogaliki
Z miłości do słodkościumieszczamy tabliczki czekolady, tak by krótszy bok obu czekolad był wzdłuż krótszego boku arkusza (czyli odwrotnie niż jest na filmiku poniżej). Następnie, przy pomocy zwykłego noża lub noża do pizzy wykrawamy paski (tak jak na filmiku) i zawijamy w warkocz. Jajko roztrzepujemy w miseczce i przy pomocy silikonowego pędzelka rozprowadzamy na wierzchu zawiniętego ciasta. Posypujemy posiekanymi orzechami lub krokantem. Pieczemy
Be Fit Be Strongdomowy) Twarogi: twaróg od podstaw i z ziołami Labneh (arabski serek jogurtowy) Ser ricotta (domowa ricotta na serwatce) Domowy ser żółty jest idealny do kanapek, zapiekanek, czy tarty do pizzy. Polecam! Składniki: ½ kg sera białego półtłustego (twaróg) 400ml mleka 3,2% 50 g masła 1 żółtko ½ łyżeczki sody sól do smaku Przygotowanie: Twaróg rozdrabniamy widelcem i przekładamy do garnka. Wlewamy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięjeszcze kilka przepisów na oku. Tu jestem bardzo zadowolona, bo mam przepis na Krakowskie bajgle, obwarzanki, fajnie zapowiadający się przepis na gofry,paluszki i chętnie sprawdzę nowe ciasta na pizzę. Jestem mega pozytywnie zaskoczona mazurkami, sernikiem, czy nawet plackami ziemniaczanymi na drożdżach. Dla mnie to nowość, więc podkreśliłam je na liście przepisów do zrobienia w najbliższym czasie. Wasza BLONDYNKA :) Tytuł
Blondynka Gotujemóc zrobić zdjęcia. Szacunek za tempo i precyzję. Oprócz wyrobów tradycyjnych cały czas szuka się nowych pomysłów na poszerzenie oferty. Od 2013 roku piecze się w piecu chlebowym pizzę rzeszowską, czyli pizzerkę. Jest to placek z farszem warzywno- pieczarkowo - pomidorowym, z cebulką i serem, posypywany oregano i papryczką chili. W Rzeszowie sprzedaje się doskonale. Czekamy na ogólnopolską ekspansję. Znane
królestwo garówZiemniak to warzywo z ogromnym potencjałem. Większości kojarzy się z nudnym zapychaczem, ale możliwości jego zastosowania są niezliczone. Można z niego zrobić bezglutenowy spód do pizzy (przepis tutaj ), ser czy nawet różne słodkości takie jak kisiel czy sernik. To właśnie z tego wspaniałego warzywa można zrobić beztłuszczowy(!) majonez, który w przeciwieństwie do tradycyjnej wersji
wegujemychilli, który jadłam dosłownie codziennie. Świetnie nadaje się nawet do ziemniaków. Zazwyczaj nie lubię ostrych sosów, ale ten mi bardzo zasmakował. W tym miesiącu moim ulubionym posiłkiem była pizza ziemniaczana. Pisałam o niej tutaj . Na pewno na stałe zagości w moim jadłospisie, gdyż jest bardzo prosta do zrobienia i przepyszna:) Pierwszym ulubieńcem pielęgnacyjnym jest szampon Alterra z kofeiną
wegujemykulki gradu. Piękny początek wiosny! <3 kwiecień w jednym słowie: wiosna najczęściej odwiedzane posty w kwietniu: naleśniki śniadaniowe do łóżka makaron z warzywami i sosem pomidorowym chia chia kawowa pizza z wegan stripsami tort czekoladowy Paczka z frisco.pl W sklepie frisco.pl znajdziecie
wegetalerzetężejącą galaretką. Ciasto chłodzić kilka godzin w lodówce. RAZEM ZE MNĄ WYPIEKAŁY: Marcepanowy kącik - Czekolada Szóste niebo - Torcik bez pieczenia z truskawkami Grunt to przepis - Ciasteczkowa pizza z owocami Ciasteczkowy potwór - Prl-owski blok czekoladowy
Ewusiowe SmakiWyrównaj. Zapiekaj ok. 20 minut w temperaturze 180°C. Chilita - smacznie, nie należy do najtańszych rzeszowskich restauracji, jednak jakość proporcjonalna do ceny. Dosyć dużo dań bezmięsnych do wyboru (pizza i makarony). Na zdjęciu: gnocchi w serowym sosie, tagliatelle z niebieskim serem pleśniowym). Poprzednia relacja tutaj . Rafał’s pasta casserole MInimum effort, maximum taste. Tastes best the following
Qlinarnie i Qlinarnie