pizza przepis - 7229 przepisów (strona:279/482)

Drożdżówki z budyniem i konfiturą morelową 150

Ostatnio strasznie za mną chodzi ciasto drożdżowe. Tydzień temu były bułeczki, potem pizza teraz musiałam upiec drożdżówki ;) Te pyszne słodkie bułeczki są doskonałe na śniadanie lub słodki podwieczorek do szklanki mleka. U mnie znikały jeszcze ciepłe... jakieś małe łapki sięgały po nie :)))  Chociaż wydają się pracochłonne to polecam z całego serca. Przyjemnie się je robi a jeszcze przyjemniej zajada

Smakołyki Asi
Aromatyczna herbata pomarańczowa z goździkami, cynamonem i kardamonem 110

Smak herbatki zaczerpnięty z restauracji Pizza Hut :) W oryginalnej wersji występuje herbata o smaku czarnego bzu, u mnie jest to pomarańczowa firmy Teekanne Pięknie pachnie i idealnie komponuje się z cynamonem, kardamonem i goździkami.   Składniki: 1 torebka herbaty pomarańczowej lub o smaku czarnego bzu szczypta cynamonu szczypta kardamonu plaster cytryny kilka goźdźików 300 ml wrzątku Cytrynę przebić goździkami

Chocolate Muffin Blog
8 przerażających nazw dań włoskich 224

zagadkami – carbonara ma pochodzić od karbonariuszy lub czarnego jak węgiel pieprzu… Są jednak nazwy wzbudzające co najmniej niesmaczne skojarzenia. Oto kilka z nich. Calzone -ta popularna pizza w kształcie pieroga, oznacza po prostu „nogawkę”; Przepis na calzone Linguione – nazwę makaronu wywodzącego się z Ligurii można przetłumaczyć jako „małe języki”; Mostaccioli – pasta, która

Bon Ton Italia
Oryginalny włoski sos pomidorowy. 196

lata temu, jest prosty w przygotowaniu, ale co najważniejsze, ma bogaty smak i trudno mu się oprzeć. Jest pyszny. Idealny do makaronów, pulpetów, zapiekanek, a nawet jako baza do pizzy (przepis na ciasto znajdziecie TUTAJ ). Bardzo polecam! Składniki na oryginalny włoski sos pomidorowy: 2 łyżki oliwy 1 cebula 1-2 ząbki czosnku 1/2 małego selera 1 marchewka 500 g pomidorów

Rozpustne gotowanie
Sezamki 421

arkusz papieru (będzie bardzo szybko twardnieć, więc należy robić to jak najszybciej) przykryć drugim. Za pomocą wałka cienko rozwałkować. Po chwili oderwać górny papier i nożem do pizzy pokroić w równe prostokąty. Następnie odkleić dolny papier. Sezamki odstawić do całkowitego zastygnięcia. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Szwedzkie ciasteczka karmelowe, kolasnittar 187

piekarnika. Piecz przez 10 – 12 minut, aż ciastka nabiorą złotego koloru. Wyjmij z piekarnika i natychmiast pokrój pod skosem na podłużne ciastka. Do tego celu używam radełka do pizzy. Pokrojone ciastka pozostaw do ostygnięcia. Po ostygnięciu ciastka są lekko chrupiące, a w środku lekko ciągnące. Przechowuj w zamkniętym pojemniku

codojedzenia
Gołąbki bez zawijania z sosem grzybowym 330

świeżych grzybów (dałam borowiki) 2 ząbki czosnku 2 płaskie łyżki mąki 2/3 szklanki słodkiej śmietany 18-30% masło olej pół pęczka natki pietruszki sól i pieprz zioła do pizzy - ok. płaskiej łyżeczki Na patelni rozgrzać łyżkę masła i 2 łyżki oleju. Wrzucić oczyszczone i pokrojone grzyby i obsmażyć. Zalać 1,5-2 szklanek bulionu (może być grzybowy

Czerwień i błękit
Drożdżowe pierożki-serduszka 149

łyżeczka cukru 2 łyżki oleju 20 gram drożdży Farsz: 200 gram szynki 200 gram pieczarek 1 cebula pół papryki czerwonej 200 gram sera żółtego ketchup pikantny zioła do pizzy Dodatkowo: papier do pieczenia 1 jajko olej do smażenia  Sposób przygotowania: Pieczarki kroimy w paski i obsmażamy je na rozgrzanym oleju,studzimy.Szynkę ,cebulę i paprykę kroimy w paski.Wszystko razem

Bajeczna Kuchnia
Sos do pizzy 160

Dziś przedstawię najszybszy z sosów do pizzy. Taki którym smaruje się ciasto pod dodatki.  Składniki: keczup pikantny koncentrat pomidorowy ulubione zioła takie jak: oregano, tymianek, majeranek lub zioła prowansalskie. Wykonanie: Keczup i koncentrat wymieszać razem (w stosunku 1:1) dodać zioła i gotowe

Pychotkaaa
Domowa pizza 193

Składniki: ciasto 5 dag świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru ½ szklanki letniej wody 3 szklanki mąki 3 łyżki oleju 1 ½ łyżeczki soli Sos do pizzy Keczup koncentrat pomidorowy dodatki starty ser gouda pokrojona szynka pieczarki uduszone z cebulą na maśle kukurydza z puszki oregano tymianek majeranek Wykonanie: Z podanych składników na ciasto wyrobić ciasto, rozwałkować i wyłożyć na blachę. Keczup wymieszać

Pychotkaaa
JESIEŃ W MEDIOLANIE – czyli jak Nestlé spełniło moje marzenia / day 3 164

rzeczy w hotelu i wyruszyłyśmy na zakupy! Co krok mijałyśmy sklepy sławnych projektantów, gdzie zachwycałyśmy się pięknymi wystawami i kolekcjami na nadchodzący sezon. Zakupiłyśmy pamiątki … zjadłyśmy ostatnią włoską pizzę ( ta z Anchois przepyszna! ) i wylądowałyśmy w Food Markecie – sklepie z prawdziwymi, oryginalnymi i najlepszymi produktami z Włoch! Sery, wędliny, makarony, sosy, dodatki, świeżo owoce, warzywa i pieczywo

Ostra na Słodko
Ravioli ze szpinakiem, ricottą i oscypkiem 211

Kuchnia włoska czyli spaghetti, pizza, lazania a także ravioli. Pyszne małe pierożki łatwe w wykonaniu i pyszne w zajadaniu. Tym razem dołożyłam do pierogów wraz ze szpinakiem ricottę i nasz rodzimy oscypek. W rezultacie danie wyszło przepyszne i polecam je każdemu. Ravioli ze szpinakiem, ricottą i oscypkiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Maślankowe pączki 124

Wykładamy drożdżowe ciasto, obsypujemy z wierzchu mąką i wałkujemy na grubość około 1 cm. Przykrywamy ściereczką jeszcze na 5 minut. Rozgrzewamy olej w rondlu do temperatury 190st. Nożem do pizzy wykrawamy z ciasta prostokąty i wrzucamy na gorący olej. Marmoladę przekładamy do rondelka i podgrzewamy na gazie, aż zmięknie. Przekładamy do szprycy z cienką końcówką i nadziewamy pączki. Posypujemy cukrem

Gotowanie moimi oczami
grzyby w słoikach na zimę 164

Doskonała alternatywa na zimę. Wystarczy otworzyć słoik, grzybki opłukać na durszlaku, podsmażyć na patelni z cebulką i jajkiem. Można je także wykorzystać do sosu, pizzy, zapiekanek, kotletów. Składniki: dowolna ilość grzybków sól Sposób wykonania: Grzybki oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki, dobrze opłukać  ( 2-3 razy ). Przełożyć do garnka. Gotować w osolonej wodzie przez 15 minut czas mierząc od zagotowania

Darcia w kuchni
Pierożki z ciasta półfrancuskiego z mięsem z rosołu i serem 131

smażenia 15 dkg sera żółtego lub mozzarella posiekana natka pietruszki sól, pieprz, słodka papryka lub inne przyprawy, jeśli chcemy mieć pikantne paszteciki ( np. gyros , do pizzy lub ostrą paprykę) Dodatkowo : 1 jajko do posmarowania ciasta Mąkę ( na początek 20 dkg ) wysypać na stolnicę, zrobić dołek i wkruszyć do niego drożdże, dodać jajko, śmietanę sól i pokrojone

Maślane ciasteczko

Proponowane wyszukiwania