pizza przepis - 7229 przepisów (strona:284/482)

Cukinia faszerowana mięsem 94

ogniu aż sos odparuje. Gdy farsz będzie gotowy i dobrze doprawiony wypełnić nim wydrążone cukinie, ulożyć je na blasze, posypać startym serem, popruszyć słodką papryką (ja użyłam przyprawy do pizzy) i zapiekać przez kilkanaście minut. Natychmiast podawać. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Hiszpańska coca z chorizo 137

hiszpańskiej akcji Zuzi postanowiłyśmy wspólnie przygotować cocę - hiszpański placek z dodatkami, zbliżony do znanej zapewne wszystkim pizzy. Różnica polega na tym, że tu spód piecze się sam, a natępnie na już upieczonym układa się dowolne dodatki. U mnie dodatkami była przesmażona z cebulką kiełbaska chorizo, czerwona papryka i oliwki. Wraz ze mną wyzwania podjęły się: Mirabelka , Panna Malwinna i Zuzia

Codzienne Gotowanie
Baranina po rzymsku 148

Kuchnia włoska to nie tylko pizza i makarony, to także różnego rodzaju wspaniale przyrządzone mięsa, w tym oczywiście baranina. Baraninę po raz pierwszy spróbowałam mieszkając już na Wyspach i muszę przyznać, że bardzo mi zasmakowała, choć niestety K. jej nie lubi, dlatego te ż  rz adko ją przygotowuję, a szkoda bo jest bardzo smaczna.  Z tego

Codzienne Gotowanie
Sola na parze na pure z dyni i kilka słów o mojej diecie 165

Napoje - alkohol, kawa, czekolada, kakao, napoje słodkie i gazowane. Nie są wskazane wszelkie dania smażone (w tym w szczególności  smażone na głębokim tłuszczu np. frytki), a także chipsy, pizze, naleśniki, krokiety, itp. Jak widzicie muszę wyeliminować wiele wspaniałych składników, które bardzo lubię, do tego brak możliwości smażenia, czy chociażby przesmażania niektórych produktów w znacznej mierze ogranicza menu, dlatego będę

Codzienne Gotowanie
Tani weekend we Włoszech, to proste! 194

euro (750 ml) woda – 0,50 euro (1,5 l) W restauracji zapłacimy odpowiednio za: lasagne od 4 euro piwo od 3 euro pizzę od 4 euro spaghetti od 5 euro wodę od 1 euro Weekend w Mediolanie można naprawdę spędzić za 300 zł. Marzenia trzeba spełniać

Bon Ton Italia
Pasztet z cukinii, risotto, serem Grana Padano i suszonymi pomidorami 145

oliwy 3 szklanki bulionu warzywnego 1/2 szklanki białego wytrawnego wina 1 duża cebula 5-6 ząbków czosnku 3 łyżki sera grana padano lub parmezanu tymianek, rozmaryn, zioła do pizzy sól i świeżo mielony pieprz do smaku W garnku z grubym lub najlepiej teflonowym dnem rozgrzać olej lub oliwę, dodać obraną, pokrojoną w kostkę cebulę, obrany i drobno posiekany czosnek

Czerwień i błękit
Pasta paprykowa z dodatkiem chilli - wiem, co jem. 166

zrobienia takiego smarowidła. Ponieważ czas przetworów aktywny , więc każdy nawet w pracy czym się dzieli. Stąd mój przepis. Wypróbowany przez znajomą, a teraz już przeze mnie. Pasta doskonała do pizzy, sosów i zwyczajnie na kanapkę. Przepis odrobinę zmodyfikowany, ponieważ robiłam z połowy porcji, a przy okazji coś trochę pokombinowałam po swojemu. Polecam. SKŁADNIKI: 1.5 kg. papryki czerwonej 1 cebula

W kuchennym oknie Ewy
Risotto z dynia i szalwia 163

botaniczne z dziećmi dają mi ogromną satysfakcję, nawet nie przypuszczałam, że tak wielką! Dzisiaj odpoczywam sprzątając, piekąc i czekając aż dzieci, które z Małżonem do babci wybyły, wrócą na pizzę :) Sama raczę się risotto z dynią i szałwią wg Donny Hay :) zapraszam i Was :) Risotto z dynia i szałwią łyżka oliwy 1 mała cebula, posiekana 12 listków szałwii + usmażone

Dzieje kuchennej Wiewióry
Chaczapuri imeruli - gruziński chleb serowy 134

Dziś chciałam zabrać Was w podróż do Gruzji. Choć sama w niej nigdy nie byłam to swego czasu urzekło mnie danie, które chciałam Wam dzisiaj pokazać. Gruzińska pizza jak się o niej mówi to nic innego jak placek szczodrze wypełniony mieszanką serów. Ja kupuje je w całości bo uwielbiam dania mączne i ser. Jeśli macie tak jak ja to naparwde

Pyry na Gaz
Ciasteczka Xbox 145

międzyczasie przygotowujemy szablon (można go wydrukować lub przerysować). Ciasto rozwałkowujemy na grubość kilku milimetrów podsypując w razie potrzeby mąką. Przykładamy szablon i wycinamy go nożem lub nożykiem do pizzy. Wycięte ciasteczka przenosimy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 7-8 minut w piekarniku rozgrzanym na 180 stopni – dobrze jest mieć je na oku, kiedy zaczną rumienić się

Ciastkozercy
Rogaliki dyniowe 267

niż przewiduje przepis) - ciasto zafoliować, schłodzić - schłodzone ciasto podzielić na kilka części, każdą podsypać mąką i rozwałkować na cienki placek na kształt koła - placek podzielić na trójkąty tak jak pizzę, przy podstawie każdego trójkąta nałożyć łyżeczką czekośliwkę, zwijać ku środkowi, końcówki zawinąć lekko do środka tak, by powstał rogalik - gotowe rogaliki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w lekkich

Smakołyki Bereniki
Zagadka od KIeleckiego 157

Otrzymałam nóż i tarkę ...są to gadżety - podpowiedzi.... hmmm...co to by mogło być? Może Wy macie swoje typy? Ja stawiam na jakiś sos, może do makaronu, może do pizzy? A może jakieś sałatki? Albo jakaś mega  super  jarzynka do zup i sosów? :) Przyznam że nie mogę się doczekać odpowiedzi :)  Macie swoje typy? Podajcie je w komentarzach

Takie tam pichcenie
Maca, Pałanica, Podpłomyki – przepis 224

suche mieszamy, dodajemy wody i ugniatamy. Ciasto wyrabiamy około 2-3 minuty. Wałkujemy na cieńkie placuszki i pieczemy na suchej patelni. Uwagi Podpłomyki można również upiec na kamieniu do pizzy w piekarniku, na grillu czy ognisku. Bardzo ciekawym rozwiązaniem jest dodawanie do ciasta różnego rodzaju dodatków takich jak papryka ostra, czarnuszka czy ziół. Można spożywać na sucho lub z dodatkiem

Mr. Taste
Ziołowy omlet z serem feta 198

mogą obejść się bez kostki lub dwóch sera feta. To prawda. Uważam, że słony smak tego sera wspaniale wzbogaca prawie każde danie. Dodaję go do sałatek, warzywnych gulaszy, pizzy, zapiekanek, placuszków i makaronów. Zresztą, jeżeli wpiszecie hasło "ser feta" do wyszukiwarki bloga, znajdziecie co najmniej 15 przepisów. Tym razem ser feta dodałam do cieniutkich omletów o pięknym zielonym kolorze, który

Chilli Czosnek i Oliwa
Drożdżowo - cynamonowy zawijaniec ze śliwkami. 129

każdej z nich wałek o średnicy mniej więcej 3 cm .  Każdy z nich posmarować dokładnie masłem i obtoczyć w cukrze z cynamonem. Na blaszce (ja wykorzystałam formę do pizzy o średnicy 32 cm) wyłożonej papierem do pieczenia zaczynamy zwijać ślimaka . Zwijamy dość luźno , wtykając w powstałe szpary nasze śliwki. Tak postępujemy kolejno ze wszystkimi wałkami. Po wierzchu posypujemy jeszcze

Malinowa Kawiarenka