pizza na patelnie - 2050 przepisów (strona:15/137)

Chaczapuri 119

się w miarę szybko jak to było możliwe. Zrobiłam! W trakcie robienia chaczapuri, okazało się, że przepis na ciasto bardzo przypomina ten na moją pizzę. Trochę zastanawiało mnie to, że smaży się to na patelni. Nie byłam jakoś do tego przekonana. Dziś mogę powiedzieć, że można i na patelni nie tylko w piekarniku. Podobno są różne sposoby wypieku tego przysmaku(...)łyżeczki soli * 1 łyżeczka cukru * olej 2 łyżki  lub łyżka masła roztopionego Ja dodałam olej. Było szybciej i nie brudziłam patelni, by roztopić masło. Zresztą jak przeczytałam ten przepis, to widziałam moją pizzę i śmiało go dodałam. Zrobiłam zaczyn. Drożdże zalałam ciepłą wodą, dosypałam 3 łyżki mąki ( z tej wyważonej)  i cukier. Poczekałam aż wyrosną i dodałam

Pieprzyć z Fantazją
Pizza w 15 minut 74

Błyskawiczna pizza w 15 minut z patelni, z ciasta bez drożdży. Pyszna, lekko krucha, delikatna. Składniki 3/4 szkl. mąki 1 łyżka oleju szczypta soli szczypta proszku do pieczenia dwie szczypty ziół prowansalskich woda Przygotowanie Wszystko mieszamy na końcu dodawałam wodę, tak aby konsystencja była jak na ciacho do pierogów (mniej więcej oczywiście). Odstawiłam i przygotowałam sobie dodatki (pokroiłam w kostkę(...)kawałek kiełbaski i dwie pieczarki i podsmażyłam na innej patelni, starałam ser żółty i przygotowałam szybki sos z keczupu + sól + pieprz + zioła prowansalskie). Zimną patelnię posmarowałam lekko olejem i rozciągnęłam na niej ciasto (na zimnej!) Daje na średni gaz, piecze się pod przykryciem, jak się zarumieni to się odwraca i smaruje sosem i daje na placek ulubione dodatki. Przykrywam, zmniejszam

Wasze Przepisy
Kurczak po włosku z patelni / Italian style Chicken Skillet 123

Kurczak po włosku z patelni  Szukacie pomysłu na obiad z piersią kurczaka ? Jeśli lubicie kuchnię włoską, mój kurczak po włosku z patelni powinien Wam posmakować. To szybkie, jednogarnkowe danie idealne do przygotowania w środku tygodnia. Włoska marynata do kurczaka nadaje mięsu niezwykłego smaku. Wykorzystałam tutaj ten sam przepis, co w moim kurczaku caprese (przepis TUTAJ ) . Taką włoską marynatę możecie(...)makaronem (w sosie albo pesto lub zapiekanym z serem), także z zestawem surówek lub sałaty. Smacznego:) Jeśli lubicie kurczaka po włosku, wypróbujcie też mojego kurczaka a la pizza: Kurczak po włosku z patelni, składniki: włoska marynata do kurczaka: łyżka musztardy, łyżka octu balsamicznego, 3-4 łyżki oleju, przyprawy do oprószenia kurczaka: sól, pieprz, suszona bazylia, tymianek, oregano, natka pietruszki, czosnek

Lekcje w kuchni
Pizza alpejsko-prowansalska 172

stopni C. Na 5 minut przed końcem ułożyć na pizzy plastry mozzarelli. Podawać gorącą np. z crème fraîche lub śmietaną. Jeśli zostanie Wam trochę tej pizzy, następnego dnia można odgrzać na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu lub w mikrofali. Mam wrażenie, że jest wtedy o niebo smaczniejsza :) ----------- Podobne: Wytrawny rogal z wędlinami i serami Zapiekanka a la pizza z pieczywa

Weekendy w domu i ogrodzie
Makaronowa pizza z bakłażanem i mozzarellą 138

dodatkiem parmezanu, na tym sos pomidorowy, grillowany bakłażan i ciągnąca się mozzarella. Pyszności, gwarantuję, że makaronowa pizza posmakuje wszystkim domownikom. Zaletą nad klasyczną pizza, jest też to, że dobrze się ją odgrzewa - na patelni, w piekarniku lub w mikrofalówce, bez straty dla smaku. Makaronowa pizza z bakłażanem i mozzarellą Składniki: sos pomidorowy : 3 pomidory łyżka oliwy ząbek czosnku pól cebuli(...)papierowego. W ymieszać w miseczce oliwę i zioła i nasmarować każdy plaster z obu stron mieszanką ( najlepiej robić to pędzelkiem). Plastry bakłażana   pod smażyć   (najlepiej   na patelni grillowej ). Do lekko przestudzonego makaronu dodać jajko zmieszane z solą, pieprzem i parmezanem, dobrze wymieszać. Okrągłą formę do zapiekania ( albo   formę   na ciasto z odpinanym bokiem) wysmarować masłem

Smaczny zeszyt
Pizza z patelni w 15 minut 500

Uwielbiam pizzę, ale szczerze to rzadko chce mi się ją przygotowywać (ze względu na długi czas przygotowania ciasta drożdżowego). Znalazłam jednak wyjście z tej sytuacji --> pizza w 15 minut z patelni, z ciasta bez drożdży. Jest pyszne, lekko kruche, delikatne- ze względu na obecność oleju.    Składniki: 130 g mąki 4 łyżki oleju 4 łyżki ciepłej wody pół

Tradycyjna Kuchnia
Hiszpańska tortilla z chorizo 190

stroną do góry. Następnie zsunąłem ją z talerz ponownie na patelnię przyrumienioną stroną do góry i smażyłem jeszcze przez 3 minuty. Po tym czasie zsunąłem danie z patelni na talerz. Pokroiłem jak pizzę w trójkątne kawałki, które umieściłem na talerzach. Każdy kawałek posypałem obficie startym na drobnej tarce serem manchego i posiekanym drobno szczypiorkiem. Podałem z lampką czerwonego wina

Wyprawy kulinarne
Pizza wiejska z mozzarellą 141

Moją pizzę piekłam na kamieniu do pizzy, który po nagrzaniu dobrze trzyma ciepło, dzięki temu spód pizzy jest chrupiący. Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej typ 450 lub 550 ok. 250 ml ciepłej wody (ale nie gorącej) 3 łyżki oliwy 20 g świeżych drożdży łyżeczka soli łyżeczka cukru Sos pomidorowy: 2 puszki pomidorów 3 łyżki suszonej bazylii ząbek czosnku(...)wolnym ogniu. Sos musi się zredukować o połowę lub nawet 2/3 tak aby nie był wodnisty. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Sos mamy gotowy Pizza: Pieczarki kroimy w talarki i smażymy na patelni tak aby cala woda w nich zawarta odparowała. Ciasto dzielimy na 2 części. Porcja ciasta wystarcza na 2 pizze o średnicy 30 cm. Jedna część ciasta

IMPRESJA SMAKU
Patelnia tytanowa - czy warto kupić 134

dużym AGD, ale tym razem zrobię wyjątek. Bo patelnia tytanowa na to zasługuje - można w niej smażyć, dusić, gotować, a nawet wstawić do piekarnika i upiec pizzę, dokładnie taką jak z najlepszej pizzerii. Patelnie tytanowe uznawane są za najtrwalsze z dostępnych na rynku naczyń. Mogą być używane na każdym rodzaju kuchni od gazowych i ceramicznych po halogenowe czy indukcyjne. Można

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Wegetariańska pizza z warzywami. 100

Wegetariańska pizza z warzywami. Naprawdę fantastyczne wegetariańskie pizze są nieliczne. Metodą prób i błędów powstała ta pyszna wegetariańska pizza . Jest to najlepsza, domowa pizza wegetariańska jaką możemy wykonać, oczywiście możemy dodać oliwki , pomidorki , kapary by ją urozmaicić. Ta pizza jest pełna smaku i aromatu, wypełniona pieczarkami, papryką oraz cebulą . Oczywiście sos pomidorowy dodaje pizzy przyjemnego smaku. Jest to pizza , którą(...)ciasta na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wszystkie składniki do wykonania sosu umieszczamy w pojemniku i za pomocą blendera ręcznego miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Spód pizzy smarujemy sosem. Pokrojone pieczarki podsmażamy na patelni, dodajemy nasiona kopru. Smażymy razem przez około 3 minuty. Ściągamy z ognia. Pokrojone składniki umieszczamy na spodzie do pizzy. Piekarnik nastawiamy na 180°C i pieczemy

Zdrowy Styl Joanny
Paszteciki do barszczu z ciasta filo i recenzja produktów Ambition 1046

dzięki czemu można jej używać w piekarniku do 240 st. C. Na takiej patelni przygotujecie więc tradycyjną włoską frittatę , francuski deser tarta tatin , czy farinatę - pizzę z mąki z ciecierzycy. Podoba mi się, że patelnia pokryta jest nieprzywierającą powłoką Teflon® Platinum Plus, dzięki czemu możemy ograniczyć użycie tłuszczu w czasie smażenia i nie martwić się, że coś się przypali

Chilli Czosnek i Oliwa
Menu na tydzień: Samorosnąca mąka i cegła 173

wszystko zjeść! Ponieważ ostatnio żyjemy w dużym niedoczasie, w tym menu wykorzystaliśmy przepis na leftoversy i kilka patentów na przyspieszenie tradycyjnych procesów gotowania – m.in. samorosnącą mąkę do pizzy i cegłę na kurczaka ;-D. Wiemy jak to brzmi, ale to nie żart – naprawdę świetnie się sprawdzają – mamy nadzieję, że i Wam się przydadzą! Ps. Listę zakupową dorzucimy dziś(...)kurczaka 2. Wyjęliśmy kurczaka z lodówki 3. Przygotowaliśmy marynatę do polędwiczki i zamacerowaliśmy mięso 4. Nastawiliśmy piekarnik na 260 stopni 5. Nastawiliśmy sos pomidorowy do pizzy i do bakłażana 6. Kurczak trafił na patelnię, a potem do piekarnika 7. Obsmażyliśmy bakłażana 8. Podprażyliśmy kuskus i zalaliśmy go wodą 9. Z kurczaka zdjęliśmy ciężar i odwróciliśmy piersiami do góry 10 Zrobiliśmy

Niedzielny kucharz
chaczapuri domowe :D 152

było możliwe :D Zrobiłam :D W trakcie robienia chaczapuri, okazało się, że przepis na ciasto bardzo przypomina ten na moją pizzę :D Poczułam się jak w domu :D Trochę zastanawiało mnie to, że smaży się to na patelni. Nie byłam jakoś do tego przekonana. Dziś mogę powiedzieć, że można i na patelni nie tylko w piekarniku. Podobno są różne sposoby(...)łyżeczki soli * 1 łyżeczka cukru * olej 2 łyżki  lub łyżka masła roztopionego Ja dodałam olej. Było szybciej i nie brudziłam patelni, by roztopić masło :P Zresztą jak przeczytałam ten przepis, to widziałam moją pizzę i śmiało go dodałam :D Zrobiłam zaczyn. Drożdże zalałam ciepłą wodą, dosypałam 3 łyżki mąki ( z tej wyważonej)  i cukier. Poczekałam aż wyrosną

Pieprzyć z Fantazją
Pizza na gryczanym spodzie (bezglutenowa) 134

pieczenia (uwaga na gluten) 1 łyżeczka soli 1,5 łyżki oleju 125 ml cieplej wody Dodatki 1-2 łyżki przecieru pomidorowego/pasty pomidorowej/dobrej jakości ketchupu 1 łyżka przyprawy do pizzy wg tego przepisu ok. 75 g szpinaku 1 kula mozzarelli w zalewie (125 g) 4 pomidorki koktajlowe 1. Siemię lniane zmiel młynkiem do kawy lub blenderem, wymieszaj z mąką gryczaną, proszkiem(...)cienki placek o średnicy ok. 27-30 cm. 3. Włóż na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. 4. W tym czasie podduś szpinak na patelni, aż liście zwiędną. 5. Wyjmij pizzę z piekarnika, posmaruj przecierem i posyp przyprawą. Następnie dodaj porwany na kawałki ser, szpinak i pokrojone pomidorki. 6. Piecz jeszcze kilka minut, aż ser się rozpuści. Energia

Powiedz dietom nie
Pizza z patelni 332

zrobienie tej pizzy zabierałam się już dobrych kilka miesięcy. Ciągle zapominałam i jak już chciałam zrobić okazało się, że nie mam odpowiedniej patelni z pokrywką. Wszystkie miałam bez ;-) Mąż zażyczył sobie pizzę wiejską, więc była. Wyszła bardzo smaczna i puszysta :-) Jeśli chcecie wypróbować to polecam i to bardzo :-) Miłego dnia :-) Składniki: 30 g drożdży (świeżych) 2,5 szklanki mąki pszennej(...)kosteczkę. Do szklanki dajemy passatę, dodajemy do nie zioła i mieszamy. 4. Stolnicę oprószamy mąką i po upływie 30 minut przekładamy na nią ciasto, które musimy rozwałkować (ja miałam patelnię o średnicy 28 cm, więc ciasto rozwałkowałam na taką średnicę). 5. Patelnię dobrze rozgrzewamy (bez tłuszczu!!!), zmniejszamy gaz i przekładamy na nią ciasto. Nakrywamy pokrywką i smażymy około 4 minutki

kruche babeczki

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję